Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא. אם הנכדים לא קטינים הם לא עולים אלא במקרה הטוב מקבלים מעמד של תושב ארעי ואח"כ תושב קבע. הם לא נחשבים עולים כי הם לא יהודים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא. אם הנכדים לא קטינים הם לא עולים אלא במקרה הטוב מקבלים מעמד של תושב ארעי ואח"כ תושב קבע. הם לא נחשבים עולים כי הם לא יהודים.

נו...

הם עולים כקטינים, מה אז?

יש לך סבא יהודי ושני דורות מסועפים שהם לא.

אבל מה איכפת למדינה, כל זמן שהם לא ערבים זה בסדר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לי עובד עולה מחבר העמים שקוראים לו איסמעיל ואבא שלו מוסלמי.

אחד האנשים שאני עובד איתם בגדה אמר לי פעם שעדיף לנו לקחת אותו במקום. הוא לא צריך סל קליטה, כבר יודע עברית, יש לו בית וכל מה שהוא מבקש זה שיתנו לו להיכנס ולצאת חופשי לעבודה.

פורסם

שי ז אני לא דיברתי על מהנדסים רוסיים כאל הכי טובים וידוע לי שהרבה תארים איפשר לקנות ואף ניקנו, אבל ניתן לקנות גם בארץ והרבה עושים את זה. פגשתי לא פעם גם ישראלים, שגם הם ככל הנראה קנו את התארים שלהם ואחד מהם היה אפילו ראש חוג שלי להנדסת מכונות במוסד ידוע בארץ, שלא ידע כלום במקצוע ובהוראה, אבל ידע לדבר טוב. אם אתה כל כך בטוח במה שאתה אומר (וזה לא מבוסס), אז כדאי לך לבקר בחברות הייק, בחברות סטאראפ ובפיתוח ותמצא שם יחס של 2:1 לטובת הרוסים, כפי שהוזכר כבר בשירשור הזה. בכל מקרה, אני אסכים איתך, שתארים שאיפשר לקנות, זוהי תופעה שלילית בהחלט עבור המדינה ועבור החברה שאותה יש למגר.

פורסם

שי ז. אתה לא ערבי במקרה? כי אתה כל כך להוט נגד העליה ונגד העולים שזה מתחיל להיות חשוד.

רוצה כמה שמות של עדות יוצאי מזרח שיש להם שמות משפחה מוסלמים, קבל: אמסלם, סולימני, טייב, צנעני, דמארי, עדאני, בונדאר, קוטה, אלפאסי, דרעי, אדרי ורבים אחרים, אבל בעיניי ובעיני אנשים אחרים זה רק שם משפחה, אולי שם לפי מקום הולדתם או מסיבות אחרות, בכל מקרה לי זה לא משנה מה העדה שלהם, העיקר שיהיו יהודים טובים.

פורסם

תקשיבו. תלמדו לא לשים ז*ן על אף אחד. אני רוסי, ואני פה מגיל 0, ואני יודע שיש המון אנשים שלא סובלים אותי בגלל שאני כזה, אבל שמתי פס עליהם. כולם גזענים.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
בכל מקרה לי זה לא משנה מה העדה שלהם, העיקר שיהיו יהודים טובים.

הנה הטעות.

המשפט הנכון צריך להיות "לא משנה לי מה המוצא שלהם, העיקר שיהיו טובים".

הביטוי "יהודים טובים" רק מראה שאתה גזען לא פחות.

כשיהיה לך קשר עם אנשים שהם לא יהודים אבל גרים בארץ, תראה שהם אנשים בדיוק כמוך.

רבע מהעובדים שלי הם ערבים, עוד רבע דרוזי ויש לי 4 רוסיות, ככה שאי אפשר להגיד לי שאני גזען.

תלמד להתייחס לאנשים עם קצת יותר כבוד, בלי קשר לדת או לקבוצה האתנית שלהם.

פורסם

אני מוכן לתקן את עצמי כדי לא להראות גזען- שיהיו אנשים טובים, אזרחים טובים, נשמות טובות. יש לי 2 חברים דרוזיים, יש לי מספר חברים אתיופיים, יש לי מספר מכרים ערביים, אחד מוסלמי ואחד נוצרי והרבה, הרבה חברים רוסים, שכואב לי עליהם כשהיחס כלפיהם הוא שונה.

פורסם
שי ז. אתה לא ערבי במקרה?

אני לא ערבי וגם אם הייתי ערבי אז מה זה משנה?

בניגוד אליך לי לא אכפת מאיפה אדם בא, איפה הוא נולד, למי הוא מתפלל ואיך. לי אכפת שקודם כל יהיה אדם ויקבל אחרים כבני אדם.

מבחינתי אדם שחי פה ורוצה לקבל את התרבות הישראלית כולל השפה שלנו ר5צוי ומקובל פה ללא הבדל דת, גזע או מין ואני מרגיש הרבה יותר קרוב לדרוזים למשל שחיים פה איתו ונלחמים איתנו למען ביטחון המדינה מאשר ליהודי דתי אנטי ציוני שחי בניו יורק.

אני גם ממש בעד עלייה אבל עלייה שבאה ממניעים של רצון לחיות יחד כישראלים ולא כקהילה סגורה שאפילו לא מעוניינת ללמוןד את השפה (ברור שלא מדובר בכל העולים ואפילו לא ברובם אבל זה קיים ונפוץ מידי).

אפילו אם נסתכל על העלייה מאתיופיה שהיא עלייה פחות תורמת ופחות משכילה מהעלייה מחבר העמים הם לפחות רוצים להיות ישראלים ולכן הם מאוד רצויים מבחינתי.

פורסם
תקשיבו. תלמדו לא לשים ז*ן על אף אחד. אני רוסי, ואני פה מגיל 0, ואני יודע שיש המון אנשים שלא סובלים אותי בגלל שאני כזה, אבל שמתי פס עליהם. כולם גזענים.

היה לי עמית לעבודה, מייסד של חברה שהיינו מושקעים בה. הוא, עולה מרוסיה, היה מספר שכשבנו, שנולד בארץ, היה מתעצבן עליו הוא (הבן) היה אומר לו "אתה רוסי, מה אתה מבין...".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ברשותכם, אני רוצה לתת כמה הערות שלי לנושא.

1.

אתם יכולים לזעוק "גזענות" עד לב השמיים. אני אציין כאן שני מקרים שאני מכיר , לא מתוך מה ששמעתי, אלא ממקור ראשון.

עבדתי במקום מסויים. עבדה איתי גברת שטענה שהיא מהנדסת חשמל. יום אחד קרה קצר במשרד והיא ביקשה שאעזור לה.

הרמתי והראיתי לה את הנתיך "חצי אוטומט" והיא שאלה "מה זה חצי אוטומט?", להזכירכם - מהנדסת חשמל!

תארים מפוקפקים אפשר לקנות גם בארץ. יש מכללות שמוכרות אותם בצירוף למידה סמלית במשך 3-4 שנים.

אתה יכול רק לדמיין איזה דברים שמעתי ממהנדסים בוגרי מוסדות מפוקפקים. (מהנדס שלא יודע למדוד מתח או זרם למשל)

לדוגמא: יש הרבה מאוד מהנדסי מחשבים שעושים עבודת פיתוח והנדסה מעולה, אבל לא יודעים להתקין חלונות. אז מה, גם תארים שלהם פיקטיביים? יש הבדל בין עבודת שטח של חשמלאי שכל היום קודח חורים ומחבר כבלים, לבין מהנדס שמתכנן את המערכת. לכן, סלח לי, אבל רשמת דבר שאין לו שחר. אז היא מתכננת את המערכת ומי שקודח כל היום חורים כניראה קצת יותר מיומן בזה ואין מה להתפלא כאן. מצד שני, אותו חשמלאי שכל היום קודח חורים, תן לו לבנות מערכת מורכבת.

2.

החברה הישראלית היא אחת הגזעניות בעולם

מסכים ל-100%. עולים מברה"מ לשעבר, שם קראו להם יהודים וזרקו לכיוון שלהם מילים לא יפות, הרביצו לילדים, רדפו אותם וכו'. עלו לארץ ומה השתנה? רק דבר אחד: כאן קוראים להם רוסים. חבר'ה שלא כ"כ אוהבים עולים מברה"מ לשעבר, אומרים שלקחו מענק וחזרו. בפועל חזרו כי כאן מצאו את אותה גיזענות שהייתה שם. במקרה כזה למה לעלות? שם אותו דבר, רק לא צריך ללמוד שפה חדשה ולהתחיל חיים חדשים.

במדינת ישראל הייתה תוכנית בתחילת שנות ה-90', איך לעשות שעולים בעלי תארים אקדמיים ישארו לעשות עבודות שחורות. כך פרופסורים לפיסיקה גרעינית מנקים משרדים וסוחבים זבל, במקום שחברה הישראלית תאפשר להם לתרום את התרומה למדינה שהם רצו לתת כאשר עלו (זה כדי שלא תיהיה תחרות למומחים מקומיים). רק מאטים הצליחו לעלות, אחרים פשוט הזדקנו ויצאו לפנסייה בדיכאון ובהרגשה שאף אחד לא צריך אותם. הרבה אנשים שעלו ארצה מתו מבחינה מיקצועית ורגשית, נישארה להם בדידות ופינה קטנה בשכירות או מקבץ דיור בהוסטל במקרה הטוב.

השרשור הזה עצמו עצבן אותי, ובמיוחד התגובה האחרונה של פותח השרשור.

יש עובדות בשטח.

באיזה שטח? לפי התגובה ניראה שבשטח הוזה עד מאוד.

1) חלק עצום מהעולים מברית המועצות לשעבר, עשו זאת ממניעים כלכליים ולא אידיאולוגים. - איך אתה יודע איזה חלק. עשית מחקר? חלק גדול עלו למקום טוב יותר, למקום שהיו בתקווה שרדיפות נאציות ייפסקו, בפועל זה רק החמיר כאן בארץ.

2) היו חלק שהשתמשו במדינה בשביל לקבל המון כסף ואז הלכו. לא כולם, אבל חלק (לפי מה שאני יודע, זניח).

כמו שרשמתי מעלה, חזרו ביגלל שראו שיש כאן את אותה גיזענות, אבל בנוסף גם קושי להתחיל חיים חדשים וללמוד שפה חדשה.

וכן, ישנם המון מנהגים כמו ההתעלמות הטוטאלית ותודעת השירות הנוראית שיש בתרבות הרוסית.

לתת עצה כמו "שפר הופעתך" זו לא עצה.

הדבר שאתה רושם כאן לא קשור למציאות. המון עולים מברה"מ לשעבר הולכים לשרת ביחידות קרביות. בכל קהילה יש חלק מסויים שלא תמיד מוצאם לנכון לתרום למדינה במלוא היכולת. יותר מזה, לאור הגיזענות שיש כאן בארץ, נישאר תמיד רוסים בעיני הרוב. שימו לב מה רושמים כאן: רושמים לרוב רוסים ולא יהודים עולים מברה"מ לשעבר. ברור שאם לא רוצים לקבל אותך בחברה, לא תיהיה חלק ממנה ולא בטוח שלאור זאת תירצה לתרום ותיראה משהו חוץ מאינטרסים אישיים, אבל למרות זאת, רבים בכל מיקרה, למרות הכל תורמים מה שיכולים - זאת למעשה הפסיכולוגייה של חלק גדול מעולים מברה"מ לשעבר - הם נישארים לויאליים וזוחלים מהבוץ שהכניסו אותם. לא כולם מצליחים. אבל מי שמצליח מנסה לתרום.

יש הרבה ישראלים שמרגישים שהיו שינויים רציניים בתרבות שלהם בגלל העליה הרוסית.

כן, הם עשו הרבה טוב מבחינה כלכלית, אבל יש תופעות שקודם לא היו כאן.

רשמת בצורה מאוד דיפלומטית, מה שאנשים אחרים אומרים בגסות. אבל בעיקרון, אני רואה בזה את אותו הדבר.

הרבה יוצאי ברית המועצות לשעבר עברו סוג של שטיפת מוח תרבותית, ולא יכולים ליישר קו עם הישראלים הותיקים בגלל הבדלים יותר מדי מובהקים.

שום שטיפת מוח ולא נעליים. החברה לא מקבלת אותם.

ישנם גם המון עם תארים של בולשיט, כי בברית המועצות לשעבר היו מכריחים אנשים ללמוד גם אם לא רוצים, אז לכולם היה תואר, גם אם הם לא יודעים מה הם עושים.

עוד שטות גמורה שאתה רושם. מי שלא רצה לא למד. אף אחד לא הכריח אף אחד. למדו אלה שיכלו ללמוד. מבחינת רמת לימודים, מספיק שתיראה באיזה מקום ילדי ישראל במתתטיקה ושאר מדעים מול העולם בתחרויות בין לאומיות. והרמה כל הזמן יורדת. תיראה לאיזו רמה היגיעו איראנים עם ספרי לימוד מתורגמים מרוסית.

(הכותב הוא סוציולוג ואנתרופולוג שעלה לארץ ממניעים אידיאולוגיים בשביל לעשות צבא)

סוציולוג ואנתרופולוג יקר, נתת כאן דיעה מאוד חד צדדית שלא ממש מבוססת על עובדות, אלא על סטיגמות שמנסים כאן לשרש אנשים שלא אוהבים עולי ברה"מ לשעבר.

יוסי, הערות שלי באדום.

כמה אתם מבלבלים את המוח , אין, לא היה וכנראה לא יהיה בעולם מצב שבו קבוצה גדולה מאוד של אנשים מגיעה לארץ חדשה , וחלק מהציבור הותיק לא מתנגד לה.

הבדל הוא שלארץ ישראל זאת לא הגירה, אלא עלייה. כמה עוד מדינות בעולם אתם מכירים שמקבלות עולים? לרוב זאת הגירה וברור שבאופן טבעי אוכלוסייה מקומית מתנגדת באותן מדינות. אבל, כאשר חוזרים לארץ מוצא (עלייה/חזרה), תושבים מקומיים לא מתנגדים לקבל את האזרחים שלהם חזרה.

לסיכום, לצערי הרב אחרי 18 שנה שאני נימצא במדינה הזאת, אני עדיין לא יכול להגיד שאני חלק בלתי נפרד מחברה ישראלית. עדיין ממשיכים וימשיכו ליקרוא לי רוסי, חלק בהומור וחלק בלעג ושינאה. עליתי ממדינה ששנאו יהודים, קראו לי שם יהודי, במדינה הזאת נטבחו 95% מאוכלוסייה יהודית שחייה במקום במלחמת העולם השנייה. עליתי ועכשיו קוראים לי רוסי (אפילו למרות שעליתי לא מרוסייה). אז מה באמת השתנה בשנים האלה שאני חי כאן? הרי די ברור לי, שלנצח בארץ הזאת אני ימשיך להיות רוסי בלי קשר למוצא שלי, בלי קשר ללאום ודת שלי, כי מי שקורה לי ככה, לא באמת מעניין אותו להתעמק בפרטים, הוא רק רוצה להביע את הכעס שלו על כך שלמרות הכל אני בכל זאת מצליח לעשות משהו בחיים האלא ולא נימצא במקום שהוא היה רוצה ליראות אותי.

חברים יקרים, מאוד מצער אותי ליקרוא שרשור הזה. למרות שחלקכם רושמים דברים מסויימים בצורה מאוד דיפלומטית, זה לא ממש משנה את מהות הדברים. שימו לב שכאן בפורום קוראים לנו רוסים ולא עולים מברה"מ לשעבר.

יש חלוקה מאוד ברורה בין קהילות, לאו דווקא בין קהילות שעלו בעשרות שנים האחרונות.

מקווה שיום אחד ישתפר המצב. הלוגיקה אומנם אומרת שזה לא יקרה לעולם, אבל יש תקווה נאיבית שאומרת אולי בכל זאת יום אחד באמת ניהיה עם אחד ולא הרבה עמים שחיים בארץ הזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מה אתה רוצה, בהרבה מהמקרים זוהי אותה אוכלוסיה שבוכה על קיפוח, אפליה וגזענות כנגדה עצמה, אפילו שהיא כבר שולטת בכל חלקה טובה. מחפשים מישהו להאשים בצרות שלהם. רוסים הביאו לארץ וודקה ורוסיות, וזה תמיד יעמוד לזכותם בעיני.

+1 :-o.

אני בכל אופן ממש לא גזען, יש לי המון חברים מכל העדות הצבעים והסוגים.

בכל מדינה מתקדמת בעולם יש תופעה של אנטי כלפי "מהגרים" בוא נקרא לזה ככה.

הגזענות קיימת בארצות הברית כלפיי, בוא נגיד, כל מי שלא לבן כשלג וגם היום כשנשיא ארה"ב שחור הגזענות והאפליה עוד קיימות.

עם כל הכבוד שיש לי כלפיי כל אדם באשר הוא, קשה לי לקבל את העובדה שיש כמה עולים שעלו לישראל ועוד בוכים על זה.

יצא לי להתקל בסופר, בעולה חדשה בגיל 50 בערך, בגלל שלא הייתה עגלה פנויה בסופר התחילה לעשות צעקות

ולהגיד כמה המדינה הזאת חרא וכמה ברוסיה טוב, כאילו, סתמי את הפה, אם ברוסיה היה כלכך טוב למה עלית בכלל???

יש לי בעיה עם העולים שעלו רק בגלל שחרא או היה חרא ברוסיה, לישראל עולים בגלל ציונות לשמה וקבלת העובדה

שאין לנו ארץ אחרת!

אח של אבא שלי חזר לארץ מקנדה לפני כשנתיים, רק מטעמי ציונות, בקנדה הוא היה מנהל משרד תיווך כלשהו והשתכר כ-15 אלף דולר בחודש!

וילה ענקית, 2 מכוניות מרצדס יוקרתיות וכל טוב.

היום הוא עובד באיזה משרד נדל"ן ובקושי מרוויח 6 וחצי ונוסע באוטובוס לעבודה בבוקר,

הוילה התחלפה בדירת 4 חדרים בחולון והמרצדסים התחלפו במאזדה 3 וסיטרואן ברלינגו.

בקיצור, אני מקווה שכולנו נלמד לקבל אחד את השני ואת השונה מאיתנו, כולנו בני אדם.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

nikitales

השמות שנתת אלו שמות יהודיים , לא תמצא מוסלמי עם השמות האלה בדיוק כמו פישרמן וכמו פופילחין .

הבדל הוא שלארץ ישראל זאת לא הגירה, אלא עלייה. כמה עוד מדינות בעולם אתם מכירים שמקבלות עולים? לרוב זאת הגירה וברור שבאופן טבעי אוכלוסייה מקומית מתנגדת באותן מדינות. אבל, כאשר חוזרים לארץ מוצא (עלייה/חזרה), תושבים מקומיים לא מתנגדים לקבל את האזרחים שלהם חזרה.

לסיכום, לצערי הרב אחרי 18 שנה שאני נימצא במדינה הזאת, אני עדיין לא יכול להגיד שאני חלק בלתי נפרד מחברה ישראלית. עדיין ממשיכים וימשיכו ליקרוא לי רוסי, חלק בהומור וחלק בלעג ושינאה. עליתי ממדינה ששנאו יהודים, קראו לי שם יהודי, במדינה הזאת נטבחו 95% מאוכלוסייה יהודית שחייה במקום במלחמת העולם השנייה. עליתי ועכשיו קוראים לי רוסי (אפילו למרות שעליתי לא מרוסייה). אז מה באמת השתנה בשנים האלה שאני חי כאן? הרי די ברור לי, שלנצח בארץ הזאת אני ימשיך להיות רוסי בלי קשר למוצא שלי, בלי קשר ללאום ודת שלי, כי מי שקורה לי ככה, לא באמת מעניין אותו להתעמק בפרטים, הוא רק רוצה להביע את הכעס שלו על כך שלמרות הכל אני בכל זאת מצליח לעשות משהו בחיים האלא ולא נימצא במקום שהוא היה רוצה ליראות אותי.

חברים יקרים, מאוד מצער אותי ליקרוא שרשור הזה. למרות שחלקכם רושמים דברים מסויימים בצורה מאוד דיפלומטית, זה לא ממש משנה את מהות הדברים. שימו לב שכאן בפורום קוראים לנו רוסים ולא עולים מברה"מ לשעבר.

יש חלוקה מאוד ברורה בין קהילות, לאו דווקא בין קהילות שעלו בעשרות שנים האחרונות.

מקווה שיום אחד ישתפר המצב. הלוגיקה אומנם אומרת שזה לא יקרה לעולם, אבל יש תקווה נאיבית שאומרת אולי בכל זאת יום אחד באמת ניהיה עם אחד ולא הרבה עמים שחיים בארץ הזאת.

שלא תבין אותי לרגע אחד לא נכון , אני לא מצדיק את התופעה אלא פשוט לא ממש מזדעזע ממנה.

אני חושב שהעליה הרוסית היא העליה הכי מתבדלת ומתנשאת שהיית פה אי פעם , אם קשר ובלי קשר גם לה כמו אל הקודמות יש קשיי עליה .

אין לי פתרון איך מחר אתה תרגיש שווה בין שווים ( וזה מאוד חורה לי ) אבל אני כן יודע שכמו שאני מרגיש פה בבית בניגוד לאיך שסבתא שלי הרגישה כשהגיעה, וכמו חברים מכל העדות מרגישים פה הכי בבית , גם הבן שלך (ואולי גם אתה עוד כמה שנים) ירגיש פה בבית , ההבדל בין זה שקראו לך יהודי במקות שממנו באת לזה שקוראים לך פה רוסי , זה שתוך דור או שניים כבר לא יקראו לצאצאים שלך בשמות כי החברה מתערבבת, שם היו ממשיכים לקרוא להם יהודים לעד.

אז נכון שקשה ונכון שאין בזה הגיון , אבל לפחות אתה יודע שעשית משהו לעתיד של ילדיך / נכדיך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
היה לי עמית לעבודה, מייסד של חברה שהיינו מושקעים בה. הוא, עולה מרוסיה, היה מספר שכשבנו, שנולד בארץ, היה מתעצבן עליו הוא (הבן) היה אומר לו "אתה רוסי, מה אתה מבין...".

שם שלי זה רועיייייייי!

האמת היא שיש לי חבר שנולד בארץ להורים שעלו מרוסיה בשנות ה-70 שמואשם ע"י אביו ברוסיות מדי פעם. נחשו איך קוראים לו.

נוצרו חנויות מיוחדות עבורם

רק בשביל זה היה שווה שיבואו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אחרי שקראתי את כל התרד בעיון רב יותר, יש לי כמה הסגות.

סבא וסבתא שלי עלו מעירק מבית עשיר בצורה בלתי רגילה, כולל משרתים בריכה ושטח של בערך 8 דונם.

המון כבוד היה בזמנו ליהודים, לפני שהתחיל כל הבלאגן, יהודי עירק נחשבו לאנשים מאוד מכובדים ורובם היו אנשי עסקים

ומקורבים מאוד לממשל.

בשנת 19GodKnowsWhat, הם עלו לארץ חסרי כל, ומצאו את עצמם בצריפים ברמת גן ועובדים בתור פועלים ברמה הכי נמוכה.

גם בזמנו הייתה אפליה ענקית כלפיי העליה החדשה והשחורה, כן כן, גם כלפינו הייתה אפליה מיוצאי אירופה שחיו בארץ.

שחורים, שוורצע חייא ואפליה אכזרית כלפיי המזרחים (למי שלא יודע, לתימנים ריססו את הראש עם "פליט" שזה ספריי ג'וקים רעיל מאוד, כי חשדו שיש להם כינים ומחלות אחרות).

כעבור כמה שנים, עלו לארץ העולים מברית המועצות ומה השתנה? האשמה של הרוסים בכל תחלואי המדינה,

נרקומנים(כאילו שלא היו מעשנים פה סמים עוד לפני), זנות(המקצוע העתיק בעולם לא?), פשע ומאפיה(כנופיית המפוצצים,קומנדו ארמון ועוד רבים וטובים נשלטו על ידי מזרחים), אלכוהול(סבא שלי מגיל 13 שותה ערק זחלוואי עוד מעירק עד היום).

הכי קל להאשים את המיעוט וזה היה מאז ועד היום.

כעבור דור או שניים כבר כמעט שכחנו מאיזה מוצא כל אחד בעצם, כתוצאה מעירוב בין גזעי(נשמע קצת כמו כלבים אה?).

אני בעצם, עירקי, מרוקאי ויגוסלבי - 3 עדות, חברה שלי, בכלל טורקיה ויווניה.

שישאלו את הבן שלי איזה עדה הוא, מה הוא יגיד? עירקי מרוקאי יגוסלבי טורקי ויווני?? ממש לא, לדעתי הנושא של ההעדות כבר יעלם אם לא בדורנו אז בדור הבא.

דרך אגב, היום להיות מזרחי זה אין ולהיות אשכנזי זה אאוט, במשך עשרות שנים המוזיקה המזרחית הייתה נחשבת כנחותה

וכמוזיקה של צ'חצ'חים והיום, זמר השנה אייל גולן וזמרת השנה שרית חדד ובכלל, בכל חתונה היום גם של אשכנזים גמורים,

איזה שירים מככבים ברקע? רק מזרחית עושה שמח ובפול ווליום!

רק אהבה תביא אהבה! :wink:

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...