Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קראתי את השרשור והוא פשוט הרס לי את הערב.

יש פה כמה סוגים של אנשים:

1) רוסים ממורמרים.

2) אנשים שבטוחים שהעליה הביאה ברובה דברים רעים.

3) אנשים שמנסים להוכיח שהם לא גזענים.

קודם כל אני עצמי עולה אזור ברית המועצות (בלרוסיה, אבל פה בארץ כולם רוסים). עליתי בגיל 4 והיום אני בן 22.

הדבר שהכי חרה לי בשרשור הזה שאנשים מנסים לקטלג את הסיבה ללמה הרוסים אאוטסיידרים, אתם רוצים סיבות? בבקשה:

1) התרבות התנהגות, אופן חינוך, צורת דיבור עם חברים הם הבדלי שמיים וארץ.

ברוסיה מורה היה שקול לאל, כל מילה שלו חקוקה בסלע ושרק יעיז ההורה החוצפן שלא לפנות אליו בתואר כבוד ומה פה בארץ? ילד זורק כסא על מורה ולמחרת האבא בא לצרוח על המורה שהילד היה בסדר.

חינוך הילדים הרוסי הוא יותר לכיוון ה"ילדים צריכים להראות ולא להשמע", היכן ראיתם שם ילד נשכב על הרצפה באמצע הסופר וצורח "אבל אני רוצה!!"? איפה נראה ונשמע ילד בן 6 שאומר לאדם בן 70 "עוף לי מהעיניים לפני שאבא שלי יקרע לך את הצורה"?

הזלזול, החוסר כבוד בין אדם לאדם, בין אדם למקום, החוסר תרבות המוחלט (כן שם בארץ רוסיה הקרה הנותני שרות היו האנשים הכי רמי מעלה ונזקקו לשוחד לכל נקיפת אצבע והצביעות פרחה ולכן המוכרים בחנות פה הרשו לעצמם את מה שטבעית ניתן להם מפאת מעמדם שם אבל בינינו גם עדות המזרח לא מלאכים והביעו המון דברים לא טובים איתם).

2) הרוסים סומנו מלכתחילה בארץ כשעיר לעזאזל, ואני אשקר אם אומר שלא הרגשתי את זה על בשרי כל חיי בארץ. בלעי חיות המחמד תעשו ניסוי: כשחיית המחמד באה אלייכם לשחק תנו לה את המכה הכי חזקה שאתה רק יכולים וככה פעם אחר פעם, תוך כמה זמן נראה לכם שחיות המחמד שלכם יתחילו לחשוף נגדכם שיניים?

בעגת רוסים יוצאי עדות המזרח נקראים מקומיים ואילו עולי ברית המועצות נקראים רוסיים. אנו עצמנו בדיבור שלנו מבודדים את עצמנו וכן אנחנו מתנשאים ואנחנו קוראים למזרחיים קופים וחסרי תרבות. וכן זאת הכללה אכזרית, בינינו מבחינת תרבות, התחשבות בבזולת ערכי יסוד למיניהם הרבה מיוצאי המזרח לוקים בהם אבל! תראו לי את יוצא המזרח שכן התחנך וכן מתורבת ולא התקבל בחברה רוסית בכל הכבוד שמגיע לו. כן קשה לנו, רובנו רואים בהתערות בחברה בארץ ירידת מדרגה תרבותית אבל אנחנו עדיין פה! כמה זמן אתם הייתם מחזיקים במדינה שאתם קוראים לה בית אבל בת'כלס ישנים בחדר אורחים?

אולי חלקנו בעלי השכלה יתרה וחלקנו חסרי השכלה, מבחינת חוסר ניצול מוחות של עולים זוהי בעיית המדינה שאני אוהב להיות אופטימי ולהאשים אותה בחסכי שפה אבל היא עדיין פה.

לגבי הבחור שתמרמר על זה שגם דור שלישי של רוסים בארץ עדיין מדבר רוסית, קודם כל בשיא הבוטות זהו לא עניינך כמה שפות אני מדבר. שנית כל אני לא חושב שזה קשור לעניין של התערות במדינה, בין אם נדבר ובין אם לא נדבר ברוסית אנחנו נשאר בעיני כל המדינה רוסים.

השפה הרוסית הרבה יותר עשירה במיוחד בכל הקשור בלשון מדעית או טכנית. אני לא דובר רוסית חלקה או גבוהה, רק מה שצריך ליום יום וזה מקל עליי את השיחה עם הוריי ועם סביי.

ולא אני לא גזען, אני מתייחס לכל אחד בהתאם לכבוד שהוא הרוויח, יש מרוקאים, אתיופים, תימנים, וכושים עבריים שמקבלים ממני הרבה יותר כבוד מאשר רוסים מסויימים.

גילוי נאות, למרות שאני נשמע ממורמר ואנטי אני כן גאה להיות פה ולחיות את האפליה(החלק הפחות טוב של החיים פה), יש לי דגלים של המדינה תלויים בחדר והם לא הולכים לשום מקום, אני משרת בצבא ואמשיך לשרת ואעשה מילואים בגאווה.

דבר נוסף אני יוצא מזה שנה וחצי עם מצרייה מבית טוב.

זה לא אנחנו נאטמנו ממכם, אלא רובכם לא רוצים לקבל אותנו.

פורסם

יוסי, ההערות שלי באדום..

כתבת יותר מדי, אין לי כוח לענות על הכל כי זה יהיה ארוך.

בכל מקרה, חצי ממה שכתבת לא קשור למה שאני כתבתי.

אני השקעתי שנה שלמה כולל שני סמינריונים עם ציונים גבוהים מאוד למחקרים על הגירה. ברור לי כל מה שאתה אומר ואנחנו מסכימים על המון נקודות.

יש המון מחקרים ואני לא כותב סתם שטויות בלי סימוכין, אבל כשאני מתחיל להסביר טיעונים סוציולוגיים לעומק, אנשים בפורום מתעצבנים ולא רוצים לקרוא, כמו שלי לא ממש היה בא לקרוא כי כתבת יותר מדי (אבל קראתי הכל).

עריכה:

כשאמרתי "תודעת שירות", התכוונתי לשירות לקוחות, בהקשר שהקופאיות מתעלמות ממך בסופר, לא שירות צבאי.

אין לי טענות לגבי שירות צבאי.

פורסם

יוסי, אותי מעניינים מספרים ונתונים. תן לי אותם, אם אתה בטוח במה שאתה אומר (אבל בלי הנפצה ואם אפשר גם לינקים למקורות באינטרנט)

פורסם
קראתי את השרשור והוא פשוט הרס לי את הערב.

יש פה כמה סוגים של אנשים:

1) רוסים ממורמרים.

2) אנשים שבטוחים שהעליה הביאה ברובה דברים רעים.

3) אנשים שמנסים להוכיח שהם לא גזענים.

קודם כל אני עצמי עולה אזור ברית המועצות (בלרוסיה, אבל פה בארץ כולם רוסים). עליתי בגיל 4 והיום אני בן 22.

הדבר שהכי חרה לי בשרשור הזה שאנשים מנסים לקטלג את הסיבה ללמה הרוסים אאוטסיידרים, אתם רוצים סיבות? בבקשה:

1) התרבות התנהגות, אופן חינוך, צורת דיבור עם חברים הם הבדלי שמיים וארץ.

ברוסיה מורה היה שקול לאל, כל מילה שלו חקוקה בסלע ושרק יעיז ההורה החוצפן שלא לפנות אליו בתואר כבוד ומה פה בארץ? ילד זורק כסא על מורה ולמחרת האבא בא לצרוח על המורה שהילד היה בסדר.

חינוך הילדים הרוסי הוא יותר לכיוון ה"ילדים צריכים להראות ולא להשמע", היכן ראיתם שם ילד נשכב על הרצפה באמצע הסופר וצורח "אבל אני רוצה!!"? איפה נראה ונשמע ילד בן 6 שאומר לאדם בן 70 "עוף לי מהעיניים לפני שאבא שלי יקרע לך את הצורה"?

הזלזול, החוסר כבוד בין אדם לאדם, בין אדם למקום, החוסר תרבות המוחלט (כן שם בארץ רוסיה הקרה הנותני שרות היו האנשים הכי רמי מעלה ונזקקו לשוחד לכל נקיפת אצבע והצביעות פרחה ולכן המוכרים בחנות פה הרשו לעצמם את מה שטבעית ניתן להם מפאת מעמדם שם אבל בינינו גם עדות המזרח לא מלאכים והביעו המון דברים לא טובים איתם).

2) הרוסים סומנו מלכתחילה בארץ כשעיר לעזאזל, ואני אשקר אם אומר שלא הרגשתי את זה על בשרי כל חיי בארץ. בלעי חיות המחמד תעשו ניסוי: כשחיית המחמד באה אלייכם לשחק תנו לה את המכה הכי חזקה שאתה רק יכולים וככה פעם אחר פעם, תוך כמה זמן נראה לכם שחיות המחמד שלכם יתחילו לחשוף נגדכם שיניים?

בעגת רוסים יוצאי עדות המזרח נקראים מקומיים ואילו עולי ברית המועצות נקראים רוסיים. אנו עצמנו בדיבור שלנו מבודדים את עצמנו וכן אנחנו מתנשאים ואנחנו קוראים למזרחיים קופים וחסרי תרבות. וכן זאת הכללה אכזרית, בינינו מבחינת תרבות, התחשבות בבזולת ערכי יסוד למיניהם הרבה מיוצאי המזרח לוקים בהם אבל! תראו לי את יוצא המזרח שכן התחנך וכן מתורבת ולא התקבל בחברה רוסית בכל הכבוד שמגיע לו. כן קשה לנו, רובנו רואים בהתערות בחברה בארץ ירידת מדרגה תרבותית אבל אנחנו עדיין פה! כמה זמן אתם הייתם מחזיקים במדינה שאתם קוראים לה בית אבל בת'כלס ישנים בחדר אורחים?

אולי חלקנו בעלי השכלה יתרה וחלקנו חסרי השכלה, מבחינת חוסר ניצול מוחות של עולים זוהי בעיית המדינה שאני אוהב להיות אופטימי ולהאשים אותה בחסכי שפה אבל היא עדיין פה.

לגבי הבחור שתמרמר על זה שגם דור שלישי של רוסים בארץ עדיין מדבר רוסית, קודם כל בשיא הבוטות זהו לא עניינך כמה שפות אני מדבר. שנית כל אני לא חושב שזה קשור לעניין של התערות במדינה, בין אם נדבר ובין אם לא נדבר ברוסית אנחנו נשאר בעיני כל המדינה רוסים.

השפה הרוסית הרבה יותר עשירה במיוחד בכל הקשור בלשון מדעית או טכנית. אני לא דובר רוסית חלקה או גבוהה, רק מה שצריך ליום יום וזה מקל עליי את השיחה עם הוריי ועם סביי.

ולא אני לא גזען, אני מתייחס לכל אחד בהתאם לכבוד שהוא הרוויח, יש מרוקאים, אתיופים, תימנים, וכושים עבריים שמקבלים ממני הרבה יותר כבוד מאשר רוסים מסויימים.

גילוי נאות, למרות שאני נשמע ממורמר ואנטי אני כן גאה להיות פה ולחיות את האפליה(החלק הפחות טוב של החיים פה), יש לי דגלים של המדינה תלויים בחדר והם לא הולכים לשום מקום, אני משרת בצבא ואמשיך לשרת ואעשה מילואים בגאווה.

דבר נוסף אני יוצא מזה שנה וחצי עם מצרייה מבית טוב.

זה לא אנחנו נאטמנו ממכם, אלא רובכם לא רוצים לקבל אותנו.

היחס הזה היה מתחילת העליה ( ואני מכיר מקרוב מאוד "רוסים" עוד מתחילת /אמצע שנות ה90 ) וזו הסיבה שאתם העליה שיקח לה הכי הרבה זמן להיקלט .

ודרך אגב , אתה כן גזען , כי אתה מתייחס למישהו עם תרבות אחרת כחסר תרבות , יש לו תרבות אבל שונה משלך .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני כתבתי את זה ושילד הולך לגן רוסי ולא יודע עברית למרות שההורים שלו עלו כילדים זה כן ענייני וכן מפריע לי. דבר כמה שפות שאתה רוצה אבל קודם למד את השפה של המדינה בה אתה חי.

אתה תישאר רוסי כי אתה בחרת להיות רוסי. שים לב איך אתה מתנשא וחושב שרק אתה תרבותי ורק התרבות שלך היא תרבות כשהאחרים לא בני אדם מבחינתך. תלמד להכיר את התרבויות האחרות ותגלה עולם שלם. אם תבחר להיות חלק מהכלל במקום מישהו שנמצא עם הכלל אבל מבדל את עצמו תראה איך הכלל יקבל אותך.

את מה שאני אומר אתה יכול לראות על העליות ממדינות ערב. העירקים והסורים באו ומיד התחילו לבנות את עצמם ולהיות חלק מהמדינה ולכן גם אתה לא תבדיל מי מהם בא מאיפה ומתי ולעומתם עליות צפון אפריקה ישבו והתנהגו כמוך ולכן עד היום הם מרגישים דפוקים, חיים בהרבה מקומות בבועה שלהם ומנותקים מהכלל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי ז. מה זה אכפת לך באיזה שפה הוא מדבר? הוא בא אליך הביתה ומדבר בשפה שאתה לא מבין? הוא בא לבית שלו, כאן זאת הארץ המובטחת והיא שייכת גם ליהודי רוסיה, אשר סבלו הרבה יותר מיהודים במדינות אחרות ותאמין לי שהשקיעו לשם הקמתה והקריבו למענה כל כך הרבה ואף שילמו בזה בחייהם בקרבות, במלחמות ובפיגועים. אם ילד שדובר רוסית, זה מה שמפריע לך, לך תלמד רוסית ותדע עוד שפה, שהיא עשירה. אף אחד לא בא אליך בטענות באיזה שפה אתה מדבר בבית או לאיזה גן לשלוח את הבן. תתעסק בדברים שלך ואל תחטט יותר מדי בעיניינים של אחרים.

מעניין שכאשר אלכס שטילוב חזר לא מזמן עם מדליה הביתה, אף אחד לא אמר, "יא רוסי מתבדל, תחזור מאיפה שבאת".

ללא ספק, יש כאן אטימות רבה של ישראלים כלפי הבעיה שהועלתה כאן ואתה דוגמא לכך, כי אתה מעדיף לקחת לעבוד ערבי מהגדה, כי זה יותר משתלם לך מבחינה כלכלית או מסיבות אחרות. פשוט תודע שאין לך סובלנות כלפי "הרוסים" ואתה מעדיף ערבים.

פורסם

תהנו!

(*)כהן, ינון. 2002 . "מארץ מקלט לארץ בחירה:שינויים בדפוסי ההגירה לישראל". סוציולוגיה ישראלית, כרך ד, מס' 1 :39-60 .

(*)רייכמן, רבקה . 2009. "הגירה לישראל: מיפוי מגמות ומחקרים אמפיריים 2006-1990". סוציולוגיה ישראלית, כרך י (2): 339-380.

(*)קמפ, אדריאנה ורבקה רייכמן.2008

"עובדים" ו"זרים": הכלכלה הפוליטית של הגירת עבודה בישראל.ירושלים: הקבוץ המאוחד-מכון ון-ליר. פרק 3.

סרט: מסעות ג'יימס בארץ הקודש

4( התהוותם של מיעוטים אתניים והדרה של מהגרים

(*)Castles, S. and M. Miller. 1993

The Age of Migration. International Population Movements in the Modern World

Chapter 2. The Migratory Process and the Formation of Ethnic Minorities.Pp.18-42.

(*)קמפ, אדריאנה ורבקה רייכמן. 2008 .

"עובדים" ו"זרים": הכלכלה הפוליטית של הגירת עבודה בישראל. ירושלים: הקבוץ המאוחד-מכון ון-ליר.

פרק 4. . "פניה הדיאלקטיים של הגירת עבודה: התוצאות הבלתי מכוונות אך הצפויות של גיוס מהגרי עבודה". עמ' 164-196.

® Raijman, Rebeca and Moshe Semyonov. 2004. "Perceived Threat and Exclusionary Attitudes Towards Foreign Workers in Israel". Ethnic and Racial Studies, 27 (5)780-799.

(ר) קמפ אדריאנה ורבקה רייכמן 2004

"הו אדוני! עשיני בלתי נראה ' כנסיות אבנגליות ומהגרי עבודה במדינה יהודית". בתוך יוסי יונה ואחרים מערבולת הזהויות. דיון ביקורתי בדתיות ובחילוניות בישראל. הוצאת הקיבוץ המאוחד / מכון ון ליר. עמ' 108-131

סרט: פחד אוכל את הנשמה

סרט קצר : "סקר דעת קהל". משרד הקליטה

(*)Soysal, Yasmin. 1994.

Limits of Citizenship. Migrants and Postnational Membership in Europe.Chicago: The University of Chicago Press.

Chapter 1. Introduction. Pp:1-12.

(*) קמפ, א. וי. יונה. 2008. "היגרה,פריון וזהות בישראל: לקראת עידן חדש?". בתוך יוסי יונה ואדריאנה קמפ (עורכים) פערי אזרחות. הגירה, פריון וזהות בישראל. ירושלים: מכון ון ליר, הוצאת הקיבות המאוחד. עמ' 9-24..

(*) שלג, יאיר. 2004. יהודים שלא כהלכה: על סוגיית העולים הלא-יהודיים בישראל. נייר עמדה 5. ירושלים: המכון הישראלי לדמוקרטיה.מבוא: עמ' 5-13. פרק 1: 15-36 .

(*) כהן, אשר. 2005. יהודים לא-יהודים. זהות ישראלית ואתגר הרחבת הלאום היהודי בישראל. תל-אביב: מכון שלום הרטמן. הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן. הוצאת כתר ספרים. פרק ראשון עמ': 24-43 .

(ר) רייכמן רבקה ואדריאנה קמפ 2004

"שחקנים מדינתיים ולא-מדינתיים: ניתוח רב-שכבתי של מדיניות הגירת עבודה בישראל". בתוך שלטון ההון. החברה הישראלית בעידן הגלובלי. עורכים דני פילק ואורי רם. הוצאת הקבוץ המאוחד- מכון ון-ליר בירושלים

(ר) קמפ, אדריאנה. 2008. "ניהול ההגירה, חיזוק האזרחות: הרופורמה להסדרת מעמדם של ילדי מהגרי העבודה בישראל". בתוך יוסי יונה ואדריאנה קמפ (עורכים) פערי אזרחות. הגירה, פריון וזהות בישראל. ירושלים: מכון ון ליר, הוצאת הקיבות המאוחד. עמ' 92-122.

סרט: ניקולאי וחוק השבות

פורסם

אני מסכים לגבי מה ששי ז אמר.

אני גם עליתי לכאן בגיל 4 מגאורגיה( גרוזיה לשעבר) וגם אני מדבר בשפה הגאורגית לפעמים אבל לא לדעת עברית במדינת ישראל זה שערורייה.היה למשפחה שלי עסק עד לא מזמן ורוסים היו נכנסים, ישר מדברים ברוסית, לא שואלים אפילו לפני אם אתה יודע רוסית או לא, ואחרי שאני אומר להם שאני לא יודע רוסית הם מסתכלים עליי כאילו הם יותר טובים או משהו. ( לא משנה שאחר כך זה תמיד נגמר בקללות או יותר..זה לא רלוונטי)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא רשמתי ומעולם גם לא אמרתי שרק מזרחים לוקים בחוסר תרבות, זה קורה גם אצל כולם. אכן מהנוסח שלי עולה משהו אחר וזאת טעות שלי.

ולא ההתנהגות שלנו לא התחילה מהרגע שעלינו אלא מהרגע שהבנו איפה אנחנו. כשסבא שלי עלה לארץ לפני מספר שנים מועט (ללא ידיעת מילה בעברית או ידיעת המטבע המקומי) הוא קיבל ליד את סל העליה או איך שלא קוראים לזה והחליט להביא טיפ לבחור שהביא לו את המזוודות,והראה לו מספר שטרות שהוא קיבל הבן #@!%$#% לקח ממנו 600 שקלים חדשים!

אני אחסוך מגילול הרפתקאותיי והרפתקאות הוריי בארץ כי אני לא חושב שזה חשוב. אבל זה נרכש, תאמין לי שזה נרכש.

גזען לא מתבטא על ידי העדפת סוג או רמת תרבות אלא על ידי העדפת עדה מסויימת.

לא זה לא עניינך. ואני קודם כל אלמד את הילדים שלי את השפה שבה הם יוכלו לדבר עם הסבא וסבתא שלהם ואחרי זה את השפה שבה הם ידברו עם החברים בגן. עברית הם ילמדו בכל מקרה בתקופת הגן, אם את הרוסית הם לא ילמדו בבית הם לא ילמדו אותה לעולם. ואם אתה מתכוון לילדים שהולכים לגן ללא שום ידע מקדים בעברית אז כן פה אתה צודק.

הילדים שלי ידעו רוסית, ברמה הכי בסיסית אבל ידעו כי להורים שלי, במיוחד לאבא מאוד קשה ללמוד שפה חדשה, הנכדים שלי כנראה כבר לא ידעו רוסית כי לא יהיה להם שום צורך בה.

אני לא מגדיר את עצמי רוסי אלא ישראלי, אם זה היה ההפך תאמין לי שהייתי מוצא שימוש הרבה יותר טוב ל3 שנים של הצבא.

אם אתה בוחר להגדיר את הצורת חשיבה שלי מתנשאת בבקשה, אבל אם אני אצטרך להגדיר את הצורת חשיבה של מספר מזרחיים שאני מכיר ההגדרה תהיה הרבה פחות חביבה לקריאה. פיספסת בזה שקראת לי גזען אבל אולי קלעת כשקראת לי מתנשא, אני שואף תמיד לרמה מסויימת בין אם זה ברמת העבודה, רמת הידע או רמת היחס שאני מעניק לאחרים ומאוד קשה לי להתחבר (שים לב להתחבר ולא להתידד) עם אנשים שלא חולקים את אותם השאיפות כמוני. אני לא דוחה תרבויות ממני אני דוחה צורות התנהגות מסויימות ממני, לעמוד באמצע השוק ולצרוח זה לא אני וזה לא עולם לא יהיה אני ויש אנשים מעדות אחרות שזה גם לא הם אבל זה לא מעניק להם את היחס ה"רוסי".

אתה מדבר בשם הכלל כאילו שאתה יכול לייצג כל אחד ואחד ממנו, תתפלא גם אם אני אתחיל להתנהג בדיוק כמו האנשים שאני לא רוצה להיות דומה להם הם עדיין יקבלו הכל בגדר "הרוסי הזה..." וכמובן שאני לא מדבר על כולם כי באמת יש אנשים זהב.

תתפלא אני כם מבדיל ביניהם, מכנה משותף: הכרות עם האזור ושפה. אתם השתקעתם ביניכם כי היה לכם מכנה משותף מסויים, כנ"ל לגבינו.

אני אקח את הדוגמא הכי פשוטה, חקלאות- איפה לעזאזל חקלאי רוסי ראה מזג אויר מטורלל כמו בארץ? איפה רוסי ראה חום ישראלי בקיץ? אנחנו בארץ 18 שנים וההורים שלי עדיין סובלים כל קיץ.

פורסם

שומאכר- שים לב אתה עדיין יודע ומדבר גאורגית, ואם ההורים לך לא היו יודעים עברית היית דואג שהילדים שלך היו יודעים שפה שהוריך יכלו לקתשר עימם בנוח.

לגבי המבטים שתוקעים בך אני רוצה להאמין שפשוט פרשת אותם לא נכון אבל אני יודע שאני אופטימי מידי. וכן זה קיים אצל החבר'ה הצעירים ששבעו נחת מה"לא רוסים" הנחמדים בארץ ומבחינתם רוסי שלא מדבר ברוסית זה על גבול הבגידה בשאר עולי חבר העמים, אני מאמין שזה אף מהול בקנאה מסויימת. אבל כן זה קורה ואני יודע שזה קורה גם עם מבוגרים שגם אצלם זה סוג של פריקת עול, אין מה לעשות חיות אדם יש בכל עדה.

פורסם
לא ידעתי שגרוזיה הפסיקה להתקיים. אהההה פשוט עכשיו נשמע יותר יפה לאוזן גיאורגיה, כמו מדינה גיאורגיה בארה"ב.

אתה מנסה להתחכם? גרוזיה זה השם שהרוסים נתנו לנו אז תירגע. בכל העולם זה גיאורגיה או ג'ורג'יה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
שומאכר- שים לב אתה עדיין יודע ומדבר גאורגית, ואם ההורים לך לא היו יודעים עברית היית דואג שהילדים שלך היו יודעים שפה שהוריך יכלו לקתשר עימם בנוח.

לגבי המבטים שתוקעים בך אני רוצה להאמין שפשוט פרשת אותם לא נכון אבל אני יודע שאני אופטימי מידי. וכן זה קיים אצל החבר'ה הצעירים ששבעו נחת מה"לא רוסים" הנחמדים בארץ ומבחינתם רוסי שלא מדבר ברוסית זה על גבול הבגידה בשאר עולי חבר העמים, אני מאמין שזה אף מהול בקנאה מסויימת. אבל כן זה קורה ואני יודע שזה קורה גם עם מבוגרים שגם אצלם זה סוג של פריקת עול, אין מה לעשות חיות אדם יש בכל עדה.

יש לי חבר אוקראיני שגם הוא עלה בגיל 4 לארץ. מכיתה יא בערך נהיינו חברים ממש טובים.

עד כיתה יא לא ידעתי שהבנאדם יודע עברית!! זאת הבעיה, שרוב העולים לא מנסים להתחבר לישראלים, לי לא משנה מאיפה הבנאדם.

ZOOM-ZOOM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...