Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם יכולים לזעוק "גזענות" עד לב השמיים. אני אציין כאן שני מקרים שאני מכיר , לא מתוך מה ששמעתי, אלא ממקור ראשון.

עבדתי במקום מסויים. עבדה איתי גברת שטענה שהיא מהנדסת חשמל. יום אחד קרה קצר במשרד והיא ביקשה שאעזור לה.

הרמתי והראיתי לה את הנתיך "חצי אוטומט" והיא שאלה "מה זה חצי אוטומט?", להזכירכם - מהנדסת חשמל!

לגבי מוסר עבודה. אמר לי אחד המהנדסים שעבדו איתי שהוא "נשאר לשעות נוספות כי משלמים לו בשביל להשאר שעות נוספות, לא בשביל לעבוד".

נכון, זה רק שני מקרים, אבל אני יכול להבטיח לכם שהם לא היחידים.

בקשר לגברת : זו לא דוגמא.

תארים מפוקפקים אפשר לקנות גם בארץ. יש מכללות שמוכרות אותם בצירוף למידה סמלית במשך 3-4 שנים.

אתה יכול רק לדמיין איזה דברים שמעתי ממהנדסים בוגרי מוסדות מפוקפקים. (מהנדס שלא יודע למדוד מתח או זרם למשל)

העליה הזו חיזקה אותנו מאוד, ואין בכלל ויכוח על כך.

אני אישית רק נגד עליה של לא יהודים ושל אנשים שעולים לארץ כדי לגבות את המענק ולרדת ממנה חזרה לאחר תקופה קצרה.

(כשאני אומר לא יהודים אני מתכוון גם לנושא הפליטים מאפריקה שמסתננים ממצריים וגם לעובדים הזרים.)

עם זאת, קשה להתעלם מכך שהעליה הזו הביאה עימה יחד עם כל הטוב, גם דברים רעים כמו קודי התנהגות מפוקפקים ואכזריים שלא נראו כאן בעבר ואני מאוד עדין בהתבטאות שלי. אבל אין מה לעשות,חברה מורכבת מדברים טובים ורעים כאחד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתם יכולים לזעוק "גזענות" עד לב השמיים. אני אציין כאן שני מקרים שאני מכיר , לא מתוך מה ששמעתי, אלא ממקור ראשון.

עבדתי במקום מסויים. עבדה איתי גברת שטענה שהיא מהנדסת חשמל. יום אחד קרה קצר במשרד והיא ביקשה שאעזור לה.

הרמתי והראיתי לה את הנתיך "חצי אוטומט" והיא שאלה "מה זה חצי אוטומט?", להזכירכם - מהנדסת חשמל! יש כאלה בכל מקום, לא קשור למוצא. אותי כבר לא מזמן מפתיע כשאנשים עם תואר במדעי המחשב שואלים "מה זה IP?"

לגבי מוסר עבודה. אמר לי אחד המהנדסים שעבדו איתי שהוא "נשאר לשעות נוספות כי משלמים לו בשביל להשאר שעות נוספות, לא בשביל לעבוד".אם לא היו משלמים, אז סביר להניח שלא היה נשאר, הלא כן? אני גם לא רואה סיבה להישאר שעות נוספות אם לא משלמים לך עליהם. אגלה לך גם סוד קטן - אנשים לרוב באים לעבודה בגלל המשכורת.

נכון, זה רק שני מקרים, אבל אני יכול להבטיח לכם שהם לא היחידים.אני עדיין לא רואה בכך תופעה אופיינית לרוסים

5 תווים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני חושב שאתה מחבר בין שני דברים שונים וגוזר גזרה שווה.

בהגדרה "עולים" הכוונה לאנשים שמהגרים באופן חוקי לארץ, בין מכח חוק השבות לבין כאלה שחוק השבות לא חל עליהם ומעמדם שונה. הפליטים ומהגרי העבודה מאפריקה וגם ממקומות אחרים, נכנסו לארץ באורח לא חוקי ולכן אין להם כל מעמד חוקי כאן, נהפוך הוא, שהייתם כאן היא בניגוד לחוק. אותו דין חל גם על עובדים זרים שנכנסו לארץ באופן חוקי אך אשרת העבודה והשהייה שלם פקעה ולכן שהייתם כאן היא בלתי חוקית. אלה שני דברים שונים.

העולים מבריה"מ לשעבר, לפחות מרבית אלה שאני יודע עליהם, לא באו לכאן מטעמים אידאולוגיים. הם באו לכאן משיקול קר של כדאיות. הם קיבלו סל קליטה, עזרה בדיור ועוד. זו הסיבה שמרביתם באו לכאן. הם יכלו להגר למדינות אחרות אך שם לא יכלו לקבל את ההטבות שהציעו להם כאן. יהודים או לא יהודים, בעיני לפחות , זה לא שיקול. עדיף בעיני מי שאינו יהודי וממלא את חובותיו, משרת בצבא, חי חיים נורמטיביים לא בפשע, על פני מי שמשתמט מכל אלה, מעלים הכנסות וכו'. זו דעתי האישית. ברור לי שיש רבים שיחלקו עלי. זו זכותם וזו זכותי. בין אותם עולים שבאו מבריה"מ לשעבר, יש חלק שבאמת כל מה שהם רוצים זה לנהל חיים נורמליים כמו כל אחד מאיתנו. לא ניתן להתעלם שיש ביניהם לא מעט שקיבלו סל קליטה, נסעו חזרה ובאו שוב בזהות בדויה כדי לקבל שוב סל קליטה. היו אחרים שקיבלו את ההטבות ונסעו חזרה. נעים לשמוע או לא, מה לעשות אלה עובדות. לא לחינם נוצר כאן הביטוי ה"מאפייה הרוסית" מכיוון שבאו גם כל מיני אלמנטים פליליים. שוב, לא כולם, אבל יש.

מעבר לזאת, אין צורך לעשות אידאליזציה של העלייה הזאת. תחשבו כמה פעמים הייתם ב"סופר" ונתקלתם במצב ששתי עובדות עומדות ומשוחחות ביניהן בעודכם ממתינים לקבל שרות? אלה הרגלים שירותיים שהם הביאו איתם. יחד עם זאת אני זוכר שבימיהם הראשונים בארץ, הם היו מוכנים לקבל כמעט כל עבודה ועבדו בעבודות שאני הישראלים לא היינו מוכנים לעשות.

כך שיש פנים רבות לכאן ולכאן אבל לא הייתי מרחיק לכת להציג את זה כאילו הם "הצילו את המדינה",ממש לא. הסתדרנו לפני שהם באו ונוכל להסתדר גם אם כולם יחליטו לעזוב את הארץ. תכונה נוספת שנתקלתי בה זו ההתבדלות שלהם. הם שומרים על שפתם ועל מנהגיהם, נוצרו חנויות מיוחדות עבורם, דבר ששוב אינו מראה על רצונם להשתלב ולהתערות בקרב האוכלוסיה הישראלית.

פורסם

AVZ בדיוק על אנשים כמוך דיברתי, בורי עם וארץ, אשר רק יודעים לשפוך את כל הרוע ולתת לבלוע אותו לאחרים. אתה מדבר שטויות בלי הוכחות ועובדות . אם אתה בא לסופר ואף אחד לא מגיב להופעתך, אז תשפר אותה. בנוסף לזה תפתח לאנשים ואנשים יתחילו להפתח גם אליך.

מי אמר לך שהעליה הרוסית צריכה לעבוד באותם מקומות שאתה לא רוצה לעבוד בהם? אתה רואה בהם מהגרים לא חוקיים או חומר גלם מסוים? הם לא עבדים "שחורים". רובם הם יהודים 100% ולא פחות ממך. רק שתדע, לפי נתון סטטיסטי, כ-70% מהעולים הרוסים הם יהודים והם כאן לא בשביל לספק את הצרכים שלך או של אחרים החושבים כמוך.

אם כבר דיברת על מאפיה רוסית, אז בוא תגיד לי שם משפחה אחד מוכר בארץ (אבוטבול, אברג'יל, רוזנשטיין וכו' לא נחשבים) שנבין במה מדובר. כל דבריך באויר.

אף אחד לא דיבר פה על אידיאליזציה של העליה. כל העליות באו עם תרבותן ומנהגים שלהן אם הם טובים או לא טובים, אבל צריך לקבל אותם איך שהם וצריך לעזור להם להקלט ולהתאקלם כמה שיותר מהר ולא לתת להם להתבדל ואגב אתה לא יכול לאסור להם לדבר בשפת האם, שבטח (לצערי) הרבה יותר עשירה משפת הקודש.

במקרה וכל "הרוסים" (גם המושג הזה בעיני לא נקלט) עוזבים בן רגע, מי ישאר לעבוד פה בעבודות שישראלים, כפי שאמרת לא רוצים לעבוד בהן? מי יהוה קונטרה למגזר הערבי שהולך וגדל?

חבל מאד שאתה רואה את מה שאתה רואה בעליה. אתה חושש יותר מדי ממנה. TAKE IT EASY MAN

פורסם

השרשור הזה עצמו עצבן אותי, ובמיוחד התגובה האחרונה של פותח השרשור.

יש עובדות בשטח.

1) חלק עצום מהעולים מברית המועצות לשעבר, עשו זאת ממניעים כלכליים ולא אידיאולוגים.

2) היו חלק שהשתמשו במדינה בשביל לקבל המון כסף ואז הלכו. לא כולם, אבל חלק (לפי מה שאני יודע, זניח).

וכן, ישנם המון מנהגים כמו ההתעלמות הטוטאלית ותודעת השירות הנוראית שיש בתרבות הרוסית.

לתת עצה כמו "שפר הופעתך" זו לא עצה.

יש הרבה ישראלים שמרגישים שהיו שינויים רציניים בתרבות שלהם בגלל העליה הרוסית.

כן, הם עשו הרבה טוב מבחינה כלכלית, אבל יש תופעות שקודם לא היו כאן.

הרבה יוצאי ברית המועצות לשעבר עברו סוג של שטיפת מוח תרבותית, ולא יכולים ליישר קו עם הישראלים הותיקים בגלל הבדלים יותר מדי מובהקים.

מספיק לשאול את השאלה "מי ניצח במלחמת העולם השניה?"

צברים יתנו תשובה אחת ורוסים יתנו תשובה אחרת.

ישנם גם המון עם תארים של בולשיט, כי בברית המועצות לשעבר היו מכריחים אנשים ללמוד גם אם לא רוצים, אז לכולם היה תואר, גם אם הם לא יודעים מה הם עושים.

ועוד משהו:

אם אתה אומר "ומי יעשה קונטרה למגזר הערבי?", זה מעיד גם על גזענות מצידך. נכון שיש אנשים שרואים ברוסים אלמנט לא כל כך רצוי, אבל אתה מקטלג עם אחר כאויב ואומר שצריך לגבור עליהם.

גם אני מרגיש שהקבוצה החברתית שלי נמצאת לפעמים תחת התקפה, אבל אני לא פותח על זה שרשורים שבהם אני מזדעזע ותוקף את שאר הקבוצות (הצברים והערבים) בלי סיבה.

זה יותר גרוע כי אתה מסית, לא רק מדבר שטויות.

די ברור לי שאתה לא מסוגל להבין מה שאני כותב כאן כי ההנחה הבסיסית שלך היא שרוסים זה הכי טוב בעולם וישראלים זה זבל שלא מעריך "קולטורה", אבל לפחות ניסיתי.

(הכותב הוא סוציולוג ואנתרופולוג שעלה לארץ ממניעים אידיאולוגיים בשביל לעשות צבא)

פורסם

השירשור הזה רק מוכיח עד כמה המדינה שלנו גזענית!

לא רק שאנחנו שונאים את כל העולם,

לא מספיק שאנחנו נמצאים באיום בפני טרור ושכנים הלא כ"כ ידידותים מסביבנו,

אז גם שנאה אחד כלפי השני הפחה לנורמה של החברה שלנו

פשות חבל לראת את זה גם על דפי הפורום

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

כמה אתם מבלבלים את המוח , אין, לא היה וכנראה לא יהיה בעולם מצב שבו קבוצה גדולה מאוד של אנשים מגיעה לארץ חדשה , וחלק מהציבור הותיק לא מתנגד לה.

אז היום יש אינטרנט ואת מה שפעם היו אומרים על כוס קפה היום אומרים בטוקבק .

בישראל מגיעים כל הזמן מהגרים כי זו מדינת הגירה , אז כן נוצרים חיכוכים , אבל בסופו של דבר אחרי חצי דור או דור רואים את כולם מתערבבים , בעוד שבארה"ב יש שכונות של היספנים ושחרוים שנשארות מבודדות לגמרי .

(יש כאן מישהו שלא מכיר זוגות תמני מרוקאית, אשכנזי תימניה וכו'? אני מכיר גם זוגות רוסים אתיופים וזה מוכיח את ההצלחה )

הקמנו מדינה , אחרי 60 שנה היא אומנם מלאה בחרא אבל גם הציגה לא מעט השגים , יש עוד הרבה עבודה וכולם צריכים קצת לתרום ולא רק לקבל .

מי שבא רק בשביל מענק מצידי יכול ללכת

אני מכיר לא מעט אנשים מהעליה הרוסית /אקראינית חלקם חברים טובים שלי חלקם הרבה פחות , כמו כל עליה הגיע איתם הרבה טוב וגם רע .

כל מה שאמרתי לא מוריד מהחובה של המדינה לעמוד מאחורי ההבטחות שלה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
AVZ בדיוק על אנשים כמוך דיברתי, בורי עם וארץ, אשר רק יודעים לשפוך את כל הרוע ולתת לבלוע אותו לאחרים. אתה מדבר שטויות בלי הוכחות ועובדות . אם אתה בא לסופר ואף אחד לא מגיב להופעתך, אז תשפר אותה. בנוסף לזה תפתח לאנשים ואנשים יתחילו להפתח גם אליך.

מי אמר לך שהעליה הרוסית צריכה לעבוד באותם מקומות שאתה לא רוצה לעבוד בהם? אתה רואה בהם מהגרים לא חוקיים או חומר גלם מסוים? הם לא עבדים "שחורים". רובם הם יהודים 100% ולא פחות ממך. רק שתדע, לפי נתון סטטיסטי, כ-70% מהעולים הרוסים הם יהודים והם כאן לא בשביל לספק את הצרכים שלך או של אחרים החושבים כמוך.

אם כבר דיברת על מאפיה רוסית, אז בוא תגיד לי שם משפחה אחד מוכר בארץ (אבוטבול, אברג'יל, רוזנשטיין וכו' לא נחשבים) שנבין במה מדובר. כל דבריך באויר.

אף אחד לא דיבר פה על אידיאליזציה של העליה. כל העליות באו עם תרבותן ומנהגים שלהן אם הם טובים או לא טובים, אבל צריך לקבל אותם איך שהם וצריך לעזור להם להקלט ולהתאקלם כמה שיותר מהר ולא לתת להם להתבדל ואגב אתה לא יכול לאסור להם לדבר בשפת האם, שבטח (לצערי) הרבה יותר עשירה משפת הקודש.

במקרה וכל "הרוסים" (גם המושג הזה בעיני לא נקלט) עוזבים בן רגע, מי ישאר לעבוד פה בעבודות שישראלים, כפי שאמרת לא רוצים לעבוד בהן? מי יהוה קונטרה למגזר הערבי שהולך וגדל?

חבל מאד שאתה רואה את מה שאתה רואה בעליה. אתה חושש יותר מדי ממנה. TAKE IT EASY MAN

הפוסל במומו פוסל.

כשאתה מדבר על 30% לא יהודים זה אחוז עצום ומקומם לא פה לפי חוק השבות (אם החוק צודק או לא זה סיפור אחר אבל לא משנה את העובדות).

ביקשת שם אחד אז קבל גרגורי לרנר.

לגבי לקבל אותם כמו שהם אני מסכים אבל רק בתנאי שהם יקבלו אותי כמו שאני. נראה לך סביר שאנשים שנמצאים 15 שנים בארץ לא יודעים עברית ונערים שההורים שלהם עלו לארץ בשנות העשרה לחייהם מדברים ביניהם רוסית ולא את שפת המדינה בה נולדו? אפילו ילדי עובדים זרים מדברים ביניהם עברית.

עם כל הכבוד לכל התארים שמגיעים מבריה"מ לשעבר אתה צריך להבין שיש הבדל גדול בין תואר מערבי לתארים משם בהיקף הידע ורמת הלימוד ולמעשה תואר ראשון הוא ברמת טכנאי אצלנו. תוסיף לזה את המחסור בשפה ותבין שהסיכוי של מהנדס עולה להשתלב במקצועו בתעשייה המערבית לא גבוה מסיבות אובייקטיביות ולא מסיבות גזעניות. לי אין מה לעשות עם מהנדס שהוכר כמדען עולה אבל לא יודע אפילו משפט פיתגורס (והוא עוד בא עם תעודות של רקטור באונ' בבריה"מ) או עם מהנדס שלא מסוגל להבין אותי ואני לא מסוגל להבין אותו.

לגבי הערבים והערתך המגעילה יותר טוב שאני לא אגיב כי אז תקרא לי גזען ותטען שאני נגד הרוסים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאתה מדבר על 30% לא יהודים זה אחוז עצום ומקומם לא פה לפי חוק השבות (אם החוק צודק או לא זה סיפור אחר אבל לא משנה את העובדות).

אתה לא מכיר כל כך את חוק השבות. חוק השבות מאפשר גם למי שאיננו יהודי ע"פ ההלכה לעלות לישראל, מבני זוג של יהודים שאינם יהודים, דרך ילדים של אבא יהודי ואשה גויה ועוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר, תאמין לי שאני מכיר טוב אבל כשמדובר על נתון סטטיסטי את הסטטיסטיקה הם בונים על פי חוק השבות לגבי מי נחשב יהודי כך שאתה נשאר רק עם לא יהודים מנישואין.

למיטב ידיעתי כמות הזוגות המעורבים נמוך בהרבה מ 60%.

פורסם
יוצא בריה"מ לא יודע משפט פיתגורס?

הלוואי היה לנו ילדי הארץ רבע מהידע והיכולות במתמטיקה שיש לחבר'ה יוצאי בריה"מ .:idea:

יש ביניהם מתימטיקאים מעולים אבל גם לא מעט בעלי תארים ללא מושג בסיסי.

פורסם
עפר, תאמין לי שאני מכיר טוב אבל כשמדובר על נתון סטטיסטי את הסטטיסטיקה הם בונים על פי חוק השבות לגבי מי נחשב יהודי כך שאתה נשאר רק עם לא יהודים מנישואין.

והילדים שלהם.

והנכדים שלהם.

ולעיתים ההורים של הנכדים, שבאים עם הילדים...

אין לי מושג לגבי המספרים והאחוזים, אבל חוק השבות מאפשר בהחלט עליית לא יהודים לפי ההלכה.

פורסם

ברור שמאפשר אבל אלה שנולדו בארץ לא נחשבים עולים.

גם אם ניקח מצב שבו מחצית העולים הלא יהודים הן נשים שנשואות לגברים יהודיים (הפוך הרי הילדים יהודיים) עדיין צריך אחוז מאוד גדול של משפחות מעורבות. משום מה זה לא נראה סביר.

פורסם
ברור שמאפשר אבל אלה שנולדו בארץ לא נחשבים עולים.

לא מתייחס לכאלו שנולדו בארץ.

סבא יהודי. עם אשתו הוא עולה?! הילדים שלהם גם באים?! גם הנכדים?!

כולם, להוציא הסבא, לא יהודים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...