Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא קשור ליהודים. רק הרוסים קוראים לגאורגיה גרוזיה, וזה אומץ על ידי הישראלים. בגיאורגיה קוראים למדינה סאקארטפלו בכלל. לפני 3 או 4 שנים נראה לי, השם שונה באופן רשמי בארץ לגיאורגיה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

היות וכולנו הגענו לכאן בשביל כסף,

אבא שלי שיש לו תואר שני במקצוע שאמור להיות הכי מבוקש בארץ (הנדסת משק מים הטפלה ועוד עם גלישה לתחומים מסווגים) שניהל צוותים של מאות עובדים עזב הכל בשביל לעבוד בחנות ירקות מ**ינת אצל בן אדם שנולד בארץ וידע עברית ברמה של ילד כיתה ג (איתו גם הלך דוד שלי, שממש לאחרונה מלאו לו 40 ולאחר 7-8 שנים שבהן לא החזיק בסייף ניצח את המדורג מס' 2 בארץ, גם הוא כנראה קנה את ההכשרה שלו בשוק).

אמא שלי סתם עוד כימאית פולימרים החליטה שעדיף לה לבוא לארץ ולהיות מזכירה של בן אדם שלא סיים תיכון.

סבא שלי ז"ל שהיה חשמלאי ברמה גבוהה מלפף מנועי טורבינה וכולי וסבתי שהייתה טכנאית רנטגן מוסמכת רדפו אחר העושר המופלג שבלנקות בית ספר.

סבא שלי שהגיע מתחום הכימיה והתכסטיל, מנהל מדור כלשהוא הגיע לארץ ובגיל 60 הלך לעבוד בנגריה.

סבתא שלי שעבדה כראש מחלקת ראיית חשבון, הפכה במהרה לטבחית במפעל "חמת".

הגענו לכאן, קיבלנו וילה, קיבלנו אוטו, קיבלנו חשבון בנק נפוח ואנחנו בוכים על קיפוח.

בשביל כל מה שיש לנו הזיעו במשפחתי דם, את הילדים שלי אני אגדל בדיוק כמו שגידלו אותי, כשאני רואה איזה דביל יושב באוטובוס ולא מפנה את מקומו לאישה בהריון, כשאני רואה איזה תלוש מצפון ת"א מוחה נגד הכיבוש, כשאני סתם קורא איזו תגובה לכתבה על כך שכל הרוסיות זונות והרוסים אלכוהוליסטים...

תרמתי את חלקי בצבא, השתחררתי כחייל מצטיין ,המשפחה שלי גרה בהתנחלויות, בכפר חב"ד, בירושלים ועוד, כבר מזמן אני לא מתייחס לפוסטים מעיין זה אבל כאן כבר עברתם כמה קווים אדומים.

בגללנו שכולנו שמים ז**ן על המדינה, האם יש נתון המשקף איזה אחוז מ"הרוסים" בגיל גיוס לא עושה צבא לעומת שאר האוכלוסיה, איזה אחוז לא מסיים 10 או 12 שנות לימוד (שוב לעומת שאר האוכלוסיה), איזה אחוז יושב בכלא.

יש לי חברים מכל הצבעים, אני לא מסתכל על צבע העור או ארץ הלידה, אני מכיר מספיק "רוסים" חארות, אבל כך גם מרוקאים רומנים ותימנים, לכל עדה יש במה להתגאות.

אני "רוסי" ויש בזרת שלי יותר ציונות וערכים ממה שיש בחצי מהמגיבים, תמשיכו להאמין למה שכתוב בעיתון, תמשיכו להסתובב במדיניות ה"יהיה בסדר" אתם לא רואים שעוד מעט לא תישאר לנו מדינה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

תמשיכו להסתובב במדיניות ה"יהיה בסדר" אתם לא רואים שעוד מעט לא תישאר לנו מדינה

במשפט הזה אתה צודק 100%. בעוד 20 שנה אני חושב שיהיה בלתי אפשרי לחיות במדינה שלנו

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אבא שלי שיש לו תואר שני במקצוע שאמור להיות הכי מבוקש בארץ (הנדסת משק מים הטפלה ועוד עם גלישה לתחומים מסווגים) שניהל צוותים של מאות עובדים עזב הכל בשביל לעבוד בחנות ירקות מ**ינת אצל בן אדם שנולד בארץ וידע עברית ברמה של ילד כיתה ג (איתו גם הלך דוד שלי, שממש לאחרונה מלאו לו 40 ולאחר 7-8 שנים שבהן לא החזיק בסייף ניצח את המדורג מס' 2 בארץ, גם הוא כנראה קנה את ההכשרה שלו בשוק).

אמא שלי סתם עוד כימאית פולימרים החליטה שעדיף לה לבוא לארץ ולהיות מזכירה של בן אדם שלא סיים תיכון.

סבא שלי ז"ל שהיה חשמלאי ברמה גבוהה מלפף מנועי טורבינה וכולי וסבתי שהייתה טכנאית רנטגן מוסמכת רדפו אחר העושר המופלג שבלנקות בית ספר.

סבא שלי שהגיע מתחום הכימיה והתכסטיל, מנהל מדור כלשהוא הגיע לארץ ובגיל 60 הלך לעבוד בנגריה.

הגענו לכאן, קיבלנו וילה, קיבלנו אוטו, קיבלנו חשבון בנק נפוח ואנחנו בוכים על קיפוח.

בשביל כל מה שיש לנו הזיעו במשפחתי דם, את הילדים שלי אני אגדל בדיוק כמו שגידלו אותי, כשאני רואה איזה דביל יושב באוטובוס ולא מפנה את מקומו לאישה בהריון, כשאני רואה איזה תלוש מצפון ת"א מוחה נגד הכיבוש, כשאני סתם קורא איזו תגובה לכתבה על כך שכל הרוסיות זונות והרוסים אלכוהוליסטים...

תרמתי את חלקי בצבא, השתחררתי כחייל מצטיין ,המשפחה שלי גרה בהתנחלויות, בכפר חב"ד, בירושלים ועוד, כבר מזמן אני לא מתייחס לפוסטים מעיין זה אבל כאן כבר עברתם כמה קווים אדומים.

בגללנו שכולנו שמים ז**ן על המדינה, האם יש נתון המשקף איזה אחוז מ"הרוסים" בגיל גיוס לא עושה צבא לעומת שאר האוכלוסיה, איזה אחוז לא מסיים 10 או 12 שנות לימוד (שוב לעומת שאר האוכלוסיה), איזה אחוז יושב בכלא.

יש לי חברים מכל הצבעים, אני לא מסתכל על צבע העור או ארץ הלידה, אני מכיר מספיק "רוסים" חארות, אבל כך גם מרוקאים רומנים ותימנים, לכל עדה יש במה להתגאות.

אני "רוסי" ויש בזרת שלי יותר ציונות וערכים ממה שיש בחצי מהמגיבים, תמשיכו להאמין למה שכתוב בעיתון, תמשיכו להסתובב במדיניות ה"יהיה בסדר" אתם לא רואים שעוד מעט לא תישאר לנו מדינה.

אני אחדש לך משהו , כל דור עליה עבר את זה .

ההבדל הוא שסבתא שלי ( ובכללי הדור שעלה בשנות ה30-50) לא הלכה לנקות בית ספר , אלא בנתה בידיים שלה אבן אחרי אבן יישוב תוך כדי קרבות עם ערבים, אחר כך היא ישבה בכלא הירדני עם כל הקיבוץ תשעה חודשים , וכשחזרה לארץ לא קיבלה שום מענק , אלא שטח חדש בינות לכפרים ערבים להקים בו יישוב , היום שני השטחים האלה הם מקומות שאתה יכול לנוע בהם בחופשיות .

אם כל הכבוד לזרת שלך , אל תשכח שחוץ משתי משפחות אין במדינה הזו מישהו שהוא לא צאצא לעליה מה200 שנה האחרונות , הרוב הגדול מהמאה שנה האחרונות , וככל שתלך יותר אחורה העולים קיבלו פחות ופחות ונתנו יותר ויותר .

אז חאלס לנופף בזה שלעבור לארץ חדשה זה חרא , אם הייתי יורש את העסקים של סבא רבה שלי בגרמניה הייתי היום מחזיק בשטחים גדולים בלב ברלין, אם סבא שלי היה פריילנסר ולא חבר קיבוץ הוא היה גורף 8000 ש"ח בחודש כפנסיונר , אם אבא שלי היה פרילנסר ולא חבר קיבוץ הוא הוא גורף פי שתיים וחצי מזה.

ואם תשאל את שנייהם למה הם חברי קיבוץ תלמד ציונות מהי .

במקום זה אני בן קיבוץ בלי גרוש מסכן על התחת( וההורים שלי וההורים שלהם עובדים כל החיים והם מתורבתים (לפי תרבות ארופה) לפחות כמוך).

אז תוציא את האצבע מהתחת ו"ורד לעם" מי יודע אולי תגלה כמה דברים יפים בינות לקופים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אומי היקר.

התגובה שלי באה כתשובה למיני תגובות בנוגע לקניית תארים וחוסר ציונות, אני לא חושב שכל עולה צריך לקבל תנאים מטורפים כלשהם וכל גל של עליה "קיבל" את הפינוקים שלו, לקרובים שלי שהגיעו בעליות הראשונות, בימי מלחמת העצמאות ובשנות ה70 היו קשיים אחרים משלנו.

אני לרגע לא מפקפק בנכונות ההחלטה שלהם לעלות לארץ, הבעיה הייתה כמו תמיד בטיפול בכל עולה שהגיעה וחצי מהטעויות שנעשו חזרו על עצמן גם בטיפול בבני העליה האתיופית.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
שי ז. מה זה אכפת לך באיזה שפה הוא מדבר? הוא בא אליך הביתה ומדבר בשפה שאתה לא מבין? הוא בא לבית שלו, כאן זאת הארץ המובטחת והיא שייכת גם ליהודי רוסיה, אשר סבלו הרבה יותר מיהודים במדינות אחרות ותאמין לי שהשקיעו לשם הקמתה והקריבו למענה כל כך הרבה ואף שילמו בזה בחייהם בקרבות, במלחמות ובפיגועים. אם ילד שדובר רוסית, זה מה שמפריע לך, לך תלמד רוסית ותדע עוד שפה, שהיא עשירה. אף אחד לא בא אליך בטענות באיזה שפה אתה מדבר בבית או לאיזה גן לשלוח את הבן. תתעסק בדברים שלך ואל תחטט יותר מדי בעיניינים של אחרים.

מעניין שכאשר אלכס שטילוב חזר לא מזמן עם מדליה הביתה, אף אחד לא אמר, "יא רוסי מתבדל, תחזור מאיפה שבאת".

ללא ספק, יש כאן אטימות רבה של ישראלים כלפי הבעיה שהועלתה כאן ואתה דוגמא לכך, כי אתה מעדיף לקחת לעבוד ערבי מהגדה, כי זה יותר משתלם לך מבחינה כלכלית או מסיבות אחרות. פשוט תודע שאין לך סובלנות כלפי "הרוסים" ואתה מעדיף ערבים.

קודם כל אני מעסיק רק ישראלים (בעלי תעודת זהות ישראלית) ללא הבדל מוצא. עובדים אצלי אתיופים, ילדי הארץ (מכל העדות), יוצאי חבר העמים והיו לי גם עובדים מקהילת הכושים העיבריים. אותי מעניין בקבלה לעבודה רק המקצועיות של האדם ושהוא ישראלי כי עניי עירך קודמים.

שמעת אותי יוצא נגד לימוד השפה הרוסית? אין לי שום בעייה ואני חושב שזה חיובי ללמוד כל שפה ולשמר תרבות אבל לא כשזה בא על חשבון השפה המדוברת במדינה שבה אתה חי. נראה לך סביר שבגן טרום חובה יהיו 5 ילדים מתוך 38 כשכולם ילידי הארץ להורים ששולטים בעברית שלא ידעו מילה בעברית? זה פוגע בבת שלי וביכולת שלה להתקדם.

אין לי סובלנות לאנשים מתנשאים בין אם הם רוסים, אתיופים, ערבים, ישראלים או אפילו בני משפחה שלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם סבא שלי שהיה בעלים של חצי השוק בבגדד, חי בבית עם משרתים והחזיק סירת מרוץ על החידקל עלה לארץ ועבד כשומר בלילות בצד כדי לבנות את משפחתו. סבתא שלי שניהלה מתפרה עם 40 עובדות בעירק הגיעה לארץ והיתה סורגת ותופרת כל מיני בגדים ומפות ומוכרת לחנויות.

אבא שלי והאחים שלו שחיו כמו מלכים בעירק הגיעו לפה ומהאוהל בו גרו יצאו לעבוד כבר בגיל 11 כדי לעזור בפרנסת המשפחה.

שירות בצבא הוא ערך מאוד חשוב בעיניי אבל כמה שנות לימוד יש לאדם ואיזה תארים יש לו מעניין לי את התחת. מה שעושה את האדם זה לא תארים אלא אופי.

אני לא יודע באיזה תחום בדיוק אבא שלך עסק אבל אני יודע שב IDE שהיא מיצרניות מתקני ההתפלה הגדולות והמתקדמות בעולם

עובדים מעט מאוד צברים והרוב הם יוצאי חבר העמים ומדינות אחרות.

כהערת אגב, כל עבודה מכבדת את בעליה והרבה יותר מכובד לעבוד במיון אשפה מאשר לחיות כטפיל ופה לצברים יש הרבה מה ללמוד מהעולים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם אתה כל כך בטוח במה שאתה אומר (וזה לא מבוסס), אז כדאי לך לבקר בחברות הייק, בחברות סטאראפ ובפיתוח ותמצא שם יחס של 2:1 לטובת הרוסים, כפי שהוזכר כבר בשירשור הזה.

אני דווקא עובד בחברת הייטק ובעברי בכמה חברות סטארטאפ ולמרות שיש נוכחות מכובדת של רוסים לשעבר הם עדיין לא הרוב.

ולכל השאר, כנראה שרק המשפחה שלי לא הייתה עשירה מאוד לפני שהם עלו לארץ. ;)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מצטער להפריע לכם בדיון הפורה,

רק להזכיר שהיום בבוקר נכנסה לתוקף עליית המסים הנוספת על הרכבים.

תבלו :wink:

כך הסתיים הדיון הקודם.

בואו נמשיך מאותה נקודה :)

אני פורש מהדיון בינתיים.

פורסם
ההבדל הוא שסבתא שלי ( ובכללי הדור שעלה בשנות ה30-50) לא הלכה לנקות בית ספר , אלא בנתה בידיים שלה אבן אחרי אבן יישוב תוך כדי קרבות עם ערבים, אחר כך היא ישבה בכלא הירדני עם כל הקיבוץ תשעה חודשים , וכשחזרה לארץ לא קיבלה שום מענק , אלא שטח חדש בינות לכפרים ערבים להקים בו יישוב

אתה מזכיר לי את זה:

http://www.youtube.com/watch?v=alp9scMfmjA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...