Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב מכר שלי רוצה לקנות את אחת משתי המצלמות הנ"ל , הוא חובב ונרשם לקורס צילום שיתחיל בקרוב .

אשמח לקבל המלצות על איזה מבין שני הדגמים הללו כדאי לו לקנות .

האם כדאי לקנות בארה"ב , או בארץ ? .

ראיתי שבארץ יש הבדל ענק של מחירים שנובע בין יבואנים רשמיים לבין יבוא מקביל , במידה ומומלץ לקנות בארץ האם כדאי לקנות מייבוא מקביל או רשמי ? .

בתודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

הוא קונה ציוד משומש או חדש?

מדובר בשני גופים בני שנתיים לפחות ומאז הוצגו דורות ההמשך (450D וה-500D).

במידה ואין אפשרות וחייב לבחור אחד מהגופים שציינת - שיקח 400D.

ה-D40 בסיסית יותר ולטעמי הרבה יותר קל ונוח לתפעל את הקנונים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שילך לחנות שמחזיקה את שתיהן ויחזיק אותן. נוחות זה עניין סובייקטיבי ושינסה את שתיהן.

אישית משתיהן הייתי הולך על הקנון בלית ברירה אבל אם ההחלטה היתה בתקציב נתון הייתי הולך על D60 יד שנייה.

שיקח בחשבון שהעדשות מ הסדרות הזולות של ניקון עדיפות על עדשות הקיט של קנון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם היה מדובר בניקון D80 - הייתי שוקל אותה על פני הקנון 400D...

מחזק את שי - עדשות הקיט של קנון פחות מוצלחות מעדשות הקיט של ניקון.

מצד שני, עדשות משדרגים...

:wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ה-D80 של ניקון עדיפה,היא אולי מצלמה טיפה ישנה ויש לה כבר מחליפה בדמות ה-D90 אבל היא עדיין מצלמה מעולה בעלת מנוע פוקוס פנימי (כלומר ניתן להרכיב עליה כל עדשה גם כאלו שהן ללא מנוע פנימי בניגוד ל-D40) וביצועי איזו גבוה טובים.

יש לה הרבה פונקציות ומגוון תכונות ויכולות.

עם בתקציב של חברך הוא יכול להרשות לעצמו D80 עם עדשה טובה אז שילך על הקומבו הזה,עם התקציב שלו נמוך יחסית עדיף לו לקחת D40 עם עדשה איכותית.

ה-D40 אולי לא הכי חדשה אבל היא מצלמה מעולה במיוחד למי שרק מתחיל בתחום.

ברשותי D90 וגם D40 ואני חייב להגיד ששנייהן מעולות ואחרי שצילמתי עם כמה דגמים של קאנון אני עדין מעדיף את ניקון מבחינת הצבעים ונוחות השימוש והנגישות לפונקציות של המצלמה (צילמתי עם ה-50D ועוד כמה דגמים פשוטים של קאנון).

מקווה שעזרתי.

פורסם

אם החבר שלך לא חובב צילום ורק רוצה מצלמה עם עדשה או שתיים שייקנה אולימפוס או פנטקס. תמורה הרבה יותר טובה לכסף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ידידי, כמו ששי ציין - נוחות זה עניין אינדיבידואלי...

הייתה לי ניקון בעבר (אומנם P&S ולא DSLR) ויש לי קנונים כרגע (P&S ו-DSLR) ואני יותר התחברתי לממשק הפשוט והקליל של הקנון (בעיקר ב-DSLR).

ה-D80 בהחלט עסקה עדיפה, בעיקר עם זכוכיות נחמדות :-)

ואגב, לגבי הצבעים - לא מסכים.

דווקא הצבעים של הקנון חמים ואמיתיים יותר ואמרו את זה ניקוניסטים... :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אין כזה דבר "צבעים אמיתיים".

ננסח מחדש - גוונים הקרובים ביותר למקור.

מקובל? :-)

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בדיוק הבעיה.

אין כזה דבר מקור וגם אם יש אתה לא רואה אותו בתווך בו אתה משתמש.

נתחיל מזה שתפיסת האור של המוח שלי לא זהה לשלך. נמשיך בזה שסיטואציה ספיציפית לא צרובה לך בזיכרון, כך שאין לך מקור להשוואה. נציין גם שמסכים שונים (או נייר הדפסה שונה) נראים אחרת, זאת בלי בכלל להיכנס להבדלים בין התאורות שאתה מאיר על המסך (תמונה) שמשנות את הצבע של האובייקט שאתה מתבונן בו...

זה שלא שאין סטנדרטים טכניים למדידת צבע מדוייק, רק שמי שקונה מצלמה בסיסית לא עוסק בזה. בכל מקרה, עיבודי ה-JPG של מצלמות כניסה עוסקים בעיקר בחדות ורווית יתר, על מנת לייצר צבעים "חיים". בין זה ובין דיוק (שכאמור, זהו מושג חמקמק) אין כלום.

נ.ב. אין קשר מצלמות ה-P&S של ניקון למצלמות ה-DSLR שלהן ואי אפשר להסיק כלום בהשוואה ביניהן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נ.ב. אין קשר מצלמות ה-P&S של ניקון למצלמות ה-DSLR שלהן ואי אפשר להסיק כלום בהשוואה ביניהן.

תודה על ההסבר.

מובן לחלוטין שאין קשר.

יצא לי לצלם קצת עם D80 והיה לי פחות נוח ויעיל מהממשק של ה-400D שלי.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

כשציינתי שאני מעדיף את הצבעים שהניקון מפיקה לא אמרתי שהם יותר טובים מבמתחרות של קאנון,התכוונתי שלטעמי הצבעים בניקון יותר נעימים לעין (כמובן שזה מאוד תלוי בעדשות ובהגדרות של המצלמה).

• תוכן חדש...