Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שאקנה מצלמה חדשה קודם לכן ולא אשתמש בדינוזאור שיש לי כיום (Fuji S7000)

:-)

S7000 יחסית מצלמה מאוד נחמדה. כמות מגה פיקסלים מדברים על גודל תמונה, אבל גם תמונה עם מאט מגה פיקסלים, אפילו בהדפסה A4 יכולה להראות לא רע בכלל. הצילום מתחיל מצלם ולא מצלמה. מעבר לזה, 6.3 מגה פיקסל זה לא רע בכלל.

אתה יודע כמה מגה פיקסל יש למצלמה שבסימלון?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שרשמתי שנה שעברה זה עושה לי מזה אנדרנלין

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

אפשר להסתפק גם בהרבה פחות, MP זה לא המשתנה היחיד.

יש לי פוסטרים של 100*70 מפריים של 6 מגה וזה נראה לא פחות מפצצה

צולם עם 10D, פשוט העדשה איכותית, וכל פיקסל, בונבון, 6 הMP האלה שווים יותר מכל 12MP של טלפון סלולרי שתשים מולו

בקיצור, אל תלכו עיוורים אחרי MP, זה סתם נוח ליצרנים לדחוף עוד ועוד כאלה לחיישן.

תודה למגיבים שאהבו את התמונות :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
כרגיל, אחלה תמונות.

ושאלה קצת מוזרה במדינתנו. למה לעזאזל להאיר את איילון ביום הכיפורים? בטח יוזמה של אור ירוק על מנת להראות שבניסוי שערכו ביום כיפור הם האירו את הכביש ולא היתה אף תאונה.

מצטרף, תמונות מצויינות!

לגבי האורות באיילון, אני מניח שישנם נערים/מבוגרים שאוהבים לנצל את יום כיפור לנסיעות ארוכות.

פורסם

אז שיסעו עם פנס. בשביל זה להאיר עשרות רבות של קילומטרים של כבישים שוממים?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השאלה היא האם הכבישים הנ"ל באמת היו שוממים?

אם לא, אז השארת האורות דולקים, הייתה רעיון מצויין.

אני מניח שלא חסרים ילדים/נערים בעלי יצר הרפתקני שאבדו בשלב כזה או אחר, במהלך סוף השבוע. 

פורסם
בשביל להדפיס על A4 אנחנו רוצים 9 מגה פיקסל (300dpi וכאלה) :wink:

זה שיקול משני וזניח, וחסך כל ערך כשהוא נזרק סתם לאוויר.

הרבה יותר חשוב, ויותר קשה לניטור ומדידה של הצרכנים - זה גודל החיישן, סוגו, צורת הפיקסלים ויעילותם.

הסיבה היא שהתמונה הסופית היא תמיד הגדלה של מה שהחיישן קלט. ז"א הגדלה של תמונה מחיישן בגודל X מול חיישן בגודל 1/2 X לגודל אחיד, בחיישן הגדול יותר יכולים להיות פחות פיקסלים, ועדיין איכות התמונה תהיה טובה יותר, רק כי ההגדלה הנדרשת באחוזים קטנה יותר.

למצלמות DSLR חיישנים גדולים בהרבה משל מצלמות קומפקטיות, והרבה יותר משל סלולרי. לכן אין דין 10 מ"פ של DSLR כדין אותם 10 מ"פ של קומפקטית.

אני עדיין מדפיס מדי פעם תמונות מניקון D70 הי"ד, למרות שאלה 6 מ"פ וטכנולוגיה של לפני חמש שנים פלוס - התמונות נראות נהדר.

ואהבתי את התמונות דרור! סחתיין על החריצות, אני מתעצל כל שנה מחדש :wink:. יש לי פנטזיה להרביץ איזו הפקה עם פלאשים חיצוניים באמצע האיילון.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

איזה כיף שם, בתל אביב.

אצלנו (ירושלים) יש תנועה ערה בכל הצירים המרכזיים על תפר מזרח העיר,

נראה כמו שבת רגילה לגמרי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

התמונה אכן תלוייה בצלם, אני מניח שאין לי ולו קצת מהידע הדרוש לצילום יפה כל כך ועריכתו לאחר מכן, למרות שאני יודע בקטנה את המשמעות של כיוון זמן פתיחת הצמצם וכו' .

היה נהדר אם היה איפה ללמוד לצלם את התמונות הנהדרות האלה .. אני זוכר שפעם כשעבדתי בתור סלקטור במועדון לילה - היה איזה צלם תותח אחד שבין השאר היה מצלם אנשים תוך כדי שהם רוקדים, ובן-אדם היה יוצא מדוייק, ברור כשמש ובמקום ואילו מסביב היו מעיין "נחשים" שנוצרו מהאורות של המועדון, זה היה יפה בטירוף ואף פעם לא הבנתי איך הוא שומר על האדם (שרוקד) ברור ונקי כל כך בעוד הסביבה בפירוש נעה ונתפסת ככזו בתמונה, אבל כנראה זה כי אני טירון :lol:

כך או כך, תמונות נהדרות של פותח הת'רד.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
אבל למה מותר לנסוע שם רק על 70 ו-50 קמ"ש?..

מה למה?

זה כדי למנוע תאונה במהירות מופרזת כתוצאה מהתנגשות של שני רוכבי אופניים עבריינים!

ב-70 קמ"ש הרבה פחות מסוכן לרכוב על אופניים.

:shock:

וברצינות, תמונות יפות.

אתמול שעברתי ליד מחלף גלילות כחצי שעה לאחר צאת כיפור נזכרתי בתמונה של השנה שעברה.

פורסם
השאלה היא האם הכבישים הנ"ל באמת היו שוממים?

אם לא, אז השארת האורות דולקים, הייתה רעיון מצויין.

אני מניח שלא חסרים ילדים/נערים בעלי יצר הרפתקני שאבדו בשלב כזה או אחר, במהלך סוף השבוע.

משאירים אור דולק בשביל אמבולנסים או ניידות

פורסם

היה נהדר אם היה איפה ללמוד לצלם את התמונות הנהדרות האלה .. אני זוכר שפעם כשעבדתי בתור סלקטור במועדון לילה - היה איזה צלם תותח אחד שבין השאר היה מצלם אנשים תוך כדי שהם רוקדים, ובן-אדם היה יוצא מדוייק, ברור כשמש ובמקום ואילו מסביב היו מעיין "נחשים" שנוצרו מהאורות של המועדון, זה היה יפה בטירוף ואף פעם לא הבנתי איך הוא שומר על האדם (שרוקד) ברור ונקי כל כך בעוד הסביבה בפירוש נעה ונתפסת ככזו בתמונה, אבל כנראה זה כי אני טירון

:lol:

ישנם קורסים בהם מלמדים צילום, מעבר לזה אפשר להתחיל בפורומי צילום, יש שם גלריות ונסה לצלם תמונות כמו אלה שנימצאו חן בעיניך ותתיעץ מה חסר בתמונה מבכל הבחינות. כמובן שהצלם צריך לדעת לשלוט באופן מוחלט בפונקציות המצלמה, אבל החלק החשוב ביותר הוא קומפוזיצייה. אם אין קומפוזיצייה, אין שום טעם בכך שמבחינה טכנית התמונה תיצא טובה.

קומפוזיצייה זה החלק העיקרי. בשביל קומפוזוצייה צריך לדעת הרבה דברים, גם תאורה היא קומפוזיצייה לפני עצמה.

בקשר לצלם במועדון לילה, הוא פשוט יודע לצלם עם פלאש. פלאש זה אחד הדברים המסובכים ביותר, מכיוון שצריך להבין איך יפול צל ואתה לא יכול להעריך את זה לפני הצילום, לאומת תאורה סטטית למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...