Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

זה אולי שרשור 7 שלי בכל הנושא של הCARPC, מתוך ה7 אולי 5 רק על הנושא הספציפי הזה- מכשיר GPS.

משום מה, בכל פעם שאני פותח פוסט על הנושא הזה באופן ספציפי (לא משנה אם זה באוף טופיק\מולטימדיה ומערכות) ואם זה בכלל פורום אחר שמיועד נטו למכשירי כף יד וGPS - בפירוש מסרבים לענות לי! כאילו הנושא הזה איזשהו סוד ממשלתי.

בכל מקרה, על מנת שאני אקבל יותר אינפורמציה ואני יוצא מנקודת הנחה שיש מצב שלא הבינו בדיוק למה התכוונתי אני אתחיל מההתחלה בתקווה לקבל יותר תגובות ועזרה מאנשים שמבינים יותר ממני בתחום, נתחיל:

יש ברשותי מכשיר GPS מסוג MIO MOOV 300, למי שלא יודע, מדובר במסך מגע בגודל 4.3", העובי של המסך הזה הוא ממש כס"מ אולי 2, למי שעוד לא יודע, מדובר בממש מחשב כף-יד בעל מעבד של 400MHZ, רמקול פנימי מובנה, וזיכרון פנימי של 1 ג'יגה + כרטיס זיכרון להרחבה === ממש מחשב נייד קטן.

המכשיר (שלי לפחות) מגיע עם תוכנה מובנת של MIO שיודעת לנווט\לנגן מוזיקה באופן בסיסי ביותר\להציג תמונות ועוד כל מיני שטויות אחרות (שוב = ממש מחשב)

*יש מלא מדריכים בגוגל שמציגים איך אפשר לפרוץ את המכשיר ולהתקין עליו תוכנה שתנגן סרטים\מוזיקה עם איקולייזר ואפשרויות ניגון מתקדמות\כמובן עם ניווט ועוד כל מיני דברים שאפשר לעשות עם CARPC אמיתי (לדוגמא זה שבנה המשתמש "עתיד" מהפורום).

מפה עלה הרעיון במוחי: (ואני בטוח של עוד אלפי אנשים פשוט בגוגל כנראה אף אחד מהם לא פירסם כלום - שוב סוד ממשלתי, באמת - תחפשו בגוגל לא תמצאו על זה כלום מלבד השרשורים שלי שחוזרים על עצמם אחת לחודש).

ניקח את אותו ארכי-מכשיר, נחבר אותו מיציאת האוזניות שלו למגבר שברכב ו-וואלה! יש לנו CARPC עם ניווט דרך הרמקולים, עם נגן מוזיקה בעל אפשרויות מתקדמות, עם ניגון קליפים וסרטים ותמונות ומי יודע מה עוד אפשר.

עד לכאן הכל נראה טוב ויפה ואני בהחלט מתחיל לעשות את הפרוייקט הזה אחרי החגים (שבוע-שבועיים), אבל יש בעיה 2 בעיות ופה אני צריך את העזרה:

במכשיר שלי (MIO MOOV 300) אין יציאת אוזניות, אין רדיו מובנה (מומלץ שיהיה) ואני לא יודע מה האיכות שלו כנגן מוזיקה- כמובן ששמתי עליו שירים בכרטיס זיכרון אבל זה נשמע דרעק בגלל שהרמקול הפנימי שלו קטן וחלש (ממש כמו שפלאפון מנגן מוזיקה).

ופה אני צריך את העזרה שלכם:

1. יש מכשיר בשם MIO C520 או 500 אני לא בטוח על השם של הדגם, שבו כן יש יציאת אוזניות! (רדיו כנראה שאין), אני רוצה לרכוש את המכשיר הזה משומש\חדש ולחבר אותו למגבר, אבל אני לא יודע איזה איכות של מוזיקה זה יוציא, מישהו שיצא לו לשמוע עם אוזניות במכשיר יודע מה הוא יודע להוציא?

2.המלצה למכשיר- מישהו יכול להמליץ לי על מכשיר באותו טווח מחיר (800-1000 ש"ח) בעל אותו גודל מסך עם יציאת אוזניות ו(מומלץ) קולט רדיו- אשח לשמוע.

3. לאותו מכשיר כנראה שאין הגברה פנימית כמו הרדיודיסקים של היום, האם המוזיקה תשמע חלש משמעותית למרות המגבר החיצוני?

4. במידה ואני מחבר אותו והכל טוב יפה, איך מפעיל את פעולת הREMOT במגבר? זאת אומרת, איך מפעילים את המגבר בצורה חיצונית או דרך המכשיר כף יד?

אני מבקש עזרה מאנשים שיודעים ומבינים בתחום (עתיד??).

שהשרשור הזה לא יירד לטימיון ויעלם בעמודי הפורום, באמת שאין צורך במחשב מפוצץ בבגאג' וזמן הפעלה של כמעט דקה שאפשר לשים מחשב כף יד באופן קבוע ברכב (עם בנייה יפה בדש-בורד) שיעבוד בדיוק אותו הדבר עם זמן הפעלה של מקס' 5-10 שניות (וזה גם אחרי הפריצה והתקנת תוכנה חיצונית, לפני הפריצה אולי 3 שניות בקושי).

תודה מראש ולילה טוב,

אוהד.

**במידה ויהיו תשובות מאנשים שיודעים, אני מתחיל עם הפרוייקט ובתקווה שיכנס לדביק, במידה ואחד ממנהלי הפורום חושבים שנמאס להם מהשרשורים שלי על הCARPC, שהשרשור יימחק - אבל, חבל שאינפורמציה שאפשר לחלוק כאן בנושא דיי חשוב תלך לאיבוד.

** שלחו לי בפרטי הצעות לדברים מהסוג הזה:

http://www.rd-israel.co.il/Product.asp?productid=2345 - לא מעוניין, מה שאני רוצה לעשות יעלה הרבה פחות ויעבוד הרבה יותר טוב.

אני מדבר על משהו כזה:

http://www.youtube.com/watch?v=bZ9RuPCsQ68 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

אני יענה לך על חלק מהשאלות

בשביל לחבר את המכשיר למגבר אתה צריך יציאה למגברים ומה שיש לך זה - כלום, למרות שניתן לפתוח את המכשיר ולקחת את החוטים של הרמקול הפנימי, לחבר את זה למנחת והנה יש לך יציאה למגבר.

מבחינת איכות סאונד של המכשיר אני לא יכול לענות לך ולדעתי אין פה הרבה עם נסיון של המכשיר הנ"ל במערכת וסאונד.

לדעתי זה גם תלוי בדרישות והצפיות שלך מאיכות סאונד ברכב.

רמוט ברוב המגברים נדרש 250MH כדי להדליק את המגבר, גם פה תוכל לעשות קומבינה עם איזה חוט בתוך המכשיר, אבל אפשרות זו ממש ממש לא מומלצת, ולכן אין ברירה ולחברת את הרמוט ל IGN

יש איזה תוכנה ממש מומלצת למכשירי מיו שנקראת MIOPACK שמשמשת כמערכת הפעלה עם המון המון תוכנות הגדרות ומה לא.

שורה תחתונה אין מה להשוות בין המיו ל CARPC אמיתי

את ה CARPC תמיד ניתן לעדכן בתוכנות או חומרה חדשה בשוק, לרבות DVB-T תיעוד הנסיעה, OBD, ועוד המון.

במיו ניתן לצפות בסרטים לשמוע סאונד ולנווט.

פורסם

שזה בדיוק מה שאני רוצה לעשות - לנווט\לשמוע מוזיקה ואולי מידי פעם שמשעמם - לראות סרטים.

מהמכשיר שלי באמת שאי אפשר לעשות שום דבר, אני לא רוצה לפתוח אותו ולהתחיל להתעסק עם חוטים כי אני יכול להוסיף עוד 100-200 ש"ח בשביל מכשיר טיפה יותר מתקדם עם יציאה לאוזניות ומפה צריך המלצה למכשיר עם דבר כזה.

במידה ואני אחבר את יציאת האוזניות למגבר (דרך מפצל כמובן של LEFT\RIGHT), האם הדבר יפעל?

אמרת שברוב המגברים צריך 250MH, התכוונת אולי ל250ma? (מילי-אמפר?) כי אם כן אז לא צריכה להיות בעיה

במידה ואני אחבר את המגבר לריליי, אני יוכל להדליק אותו ללא תלות ברדיודיסק\GPS\משהו דומה, נכון?

**בנוסף, הזכרת IGN, תוכל לפרט מה זה?

אשמח לתגובות מאד אנשים שמבינים בנושא ויכולים קצת לפרט יותר בנושא איכות השמיעה.

אגב! לא חייב מכשיר מתוצרת MIO, מצידי שיהיה מכשיר סיני עם שם בינוני שיש בו הכל מהכל (כמו מכשירי הDVD שחוץ מלהכין קפה יכולים לעשות הכל ועולים גרושים).

תודה,

אוהד.

פורסם

מה שאתה רוצה לעשות זה ממש, אבל ממש לא carpc

CAR PC, מעבר להיותו מרכז מולטימדיה, מתפקד גם כקרוס אקטיבי וכמעבד צליל ועוד

אלף פיצ'רים אחרים שקצרה היריעה מלפרט.

ה-MIO הוא ממש לא מחשב אלא מחשב כף יד בסיסי ביותר ,עם נגן בסיסי ביותר,

שהייעוד הראשי שלו זה GPS, השאר אלו רק תכונות שהוספו לו (ולא בהצלחה יתרה)

כדי להגביר את האטרקטיביות שלו. כל דימיון בינו לבין מה שבנה גורל (עתיד) הוא אפילו לא

מקרי בלבד אלא הזוי.

למה לסבך את העניינים עד כדי כך? קנה מכשיר GPS עם יציאת אוזניות, חבר אותו

לכניסת AUX של כל HU מצוי וחבר את הMIO שלך לזרוע שמקובעת על השמשה הקדמית.

כך תוכל לשמוע את השירים שלך, את הGPS וכל דבר אחר דרך המערכת.

דרך אגב, זה לא סוד מדינה, פשוט השאלה ומה שאתה מתכוון לעשות זה קצת הזוי ולדעתי

אנשים פשוט לא טרחו לענות לך:roll:.

עזוב אותך מקומבינות שישמעו כמו רדיו משנות השמונים במקרה הטוב, קנה HU בסיסי ותשאיר

את הGPS על השמשה. תוכל לראות סרטים גם משם (עם זכוכית מגדלת כמובן, מסך 4 אינץ אינו

גדול במיוחד)

אלי

פורסם

כל מה שאתה צריך זה HU נורמאלי,בתקציב של 1000 ש"ח אפשר להביא HU כמו CLARION,PIONEER,ALPINE יד שניה

וניווט תשאיר במיו,לא צריך לערבב בין שני דברים.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי חבר שעשה פחות או יותר את מה שאתה רוצה אבל הוא חיבר אייפד יצא טוב ויפה ותאכלס כל מה שהוא היה צריך זה חוט AUX אם שני בננות בקצה השני שאותם הוא חיבר ישירות לנגן שלו איכות כמעט לא ירדה זה נראה יותר טוב כי הוא כם קיבע אותו ממש טוב . ממליץ לך לנסות , אם אתה רוצה ראיתי ביד 2 אנשים שמוכרים אייפדים כמעט חדשים בסביבות 1200- 1500 שח

נהיגה ספורטיבית בגיר אוטומטי היא כמו לשחק דוקים עם ספגטי מבושל. (מצטער על הדימוי, אני מתחום הדוקים).

• תוכן חדש...