Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסל"ד הוא חלק מאוד חשוב הרי בנהיגה, בהעברת ההילוכים...

אני מפני שאני נהג די חדש על הכביש לא יודע את הדברים האלו ואשמח לדעת יותר..

בנהיגה ספורטיבית מושכים לפעמים הילוכים נכון? מה אפשר לדעת על הסל"ד איך אפשר להשתמש ברכב בצורה האפקטיבית ביותר ע"י שמיעת רעש המנוע\ראיית מד הסל"ד (לא בכל המכוניות יש תמד :S)

תודה =)

פורסם

אני חושב לפי הרגשה שמנוע מושך לפני שהוא מתחיל "להיחנק".

לא תמיד הוא מרגיש כך ואפשר להגיע עד למנתק.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

בעיקרון זה תלוי ברכב, אבל אפשר לומר כך: העברה נקייה (נסיעה מנהלתית או אחרי התנעת בוקר) -- בין 2500 ל-3000, עדיף למשוך מעט מאשר להעביר מוקדם מידי. העברה "ספורטיבית" (לא להתבייש, למשוך מידי פעם כל יום-יומיים עושה טוב למנוע ולשמן ולא ישפיע לך על צריכת הדלק) באזור ה-5000, לפעמים אפילו 6000. תשתדל לא להיות הרבה זמן בתחום שמעל ל-5500.

אצלי באסטרה, למשל, מדובר ב-3200 העברה "נקיה", כ-4000 להעברה חזקה יותר (לחיצה חזקה יחסית על הגז) ו-5200 העברה "ספורטיבית" (על ידי הפעלת מצב S בהילוכים נמוכים+לחיצה מתונה על הגז).

פורסם

תלוי ברכב.

בפולו אני מושך מהילוך שני ומעלה, עד 5500.

בטמפרה אין לי מד סל"ד.

ברובר עד 4000

באפלאוז עד 4000.

ברנו הייתי מושך עד 3200

במרצדס עד 6000.

אתה צריך קצת יותר ניסיון עם רכבים שונים בשביל להבין את עקומת הכוח.

אם תשים לב, למנוע אין את אותה כמות כוח כל הזמן, אלא זה תלוי בסל"ד.

כעקרון אתה יכול למשוך עד הרגע שבו אתה מרגיש שעברת את המקסימום של הכוח.

אבל אם תעשה את זה תמיד, סביר להניח שתקצר קצת את החיים של המנוע, כי רוב המנועים לא אוהבים שמושכים אותם יותר מדי.

פורסם

כמו שאמרו לך - זה תלוי במנוע הספציפי. הדרך הכי טובה לדעת זה להעלות את הרכב על דינמומטר ולראות באיזה סל"ד יש את ההספק והמומנט הגבוה ביותר. כנראה שלא תעשה את זה - אז פשוט חפש גרף של הספק\מומנט של מנוע דומה או זהה לשלך באינטרנט. בנהיגה ספורטיבית אתה תרצה שבכל מהירות תהיה קרוב לשיא המומנט ואף פעם לא בסל"ד גבוה מדי שההספק בו נמוך מההספק שהיה מתקבל בהילוך אחד יותר ארוך (נניח לסוע בראשון ב- 65 קמ"ש על המנתק הצתה במקום לסוע בשני)

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אם יש לך מד סל"ד ברכב אז יש עליו קו אדום בנקודה מסוימת. בגדול, מומלץ להתקרב לקו האדום בנהיגה ספורטיבית אך לא לעבור אותו. אם הגעת לנקודה שבה אתה מרגיש שהאוטו מאבד מכוחו - סימן שעברת את נקודת הסל"ד הנכונה. זה נכון גם למכוניות בלי מד סל"ד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תבדוק בנתונים של הרכב איפה ההספק המירבי שלו.

אחרי זה הוא סתם עושה רעש ולא מאיץ יותר.

בכל רכב זה משהו אחר,אי אפשר סתם לזרוק מספר.

אצלי באופנוע זה 9200 :-D

תראה מרוצי F1, מראים את הסלד של המכונית לפעמים.

הם מנסים להשאר בסלד קבוע,לא עולים ויורדים יותר מדי.

אייל

פורסם

לא כ"כ מסכים עם ידידי שנפל לו הגג.

זה סופר תלוי ברכב ולא בקו האדום.

דוגמאות?

ה306 שהיתה לי - הגיבה הכי טוב בין 4000 ל6500 סל"ד בערך.

הקופרה שלי כרגע מסביבות ה2500-3000 היא כבר בפול בוסט ועם מקסימום מומנט וטסה קדימה , לעומת זאת מעבר ל5000 כבר מתחילה ירידה.

הTYPE R של חברים שלי לעומת זאת - מתחת ל5000 סל"ד זוחלות לעיתן ורק משם עד 8000 סל"ד חוגגים.

לבחור - פתח ספר רכב וחפש את המומנט המקסימלי באיזה סלד

את ההספק המקסימלי באיזה סל"ד

איפשהו באמצע זה הטווח היעיל ביותר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...