Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום אני מול דילמה די מוזרה.

יש לי חברה שהוקמה לא מזמן, וצריך 3 רכבים: 1 מסחרי בשביל הובלות ובשביל שימוש העובדים, ו2 פרייבטים, בשבילי ובשביל השותפה לעסק.

השאלה שלי היא כזו:

מה יותר כדאי לחברה ומה כדאי לי?

מצד אחד אני רוצה רכב עם כמה שפחות טיפולים, אבל ממש לא אוהב את המשפחתומטיות 1.6. אני רוצה משהו שאני אוכל לנהוג עליו בנוחות, תוך שאני יודע שאני לא הורג את כדור הארץ.

(פריוס באה בחשבון כאחד הרכבים, אבל לא יודע אם זה מתאים לי באופן אישי).

הבעיה היא שברוב הליסינג נותנים את הגרסאות הבסיסיות ביותר של הדגמים השונים, ואני לא רוצה להרגיש שאני נוהג ב"הכי זול", שזו ההרגשה שיש לי כשאני נוהג על מאזדה 3 של אחי או של אחותי.

בבעלות החברה שלי אני יכול לעשות לרכב מה שבא לי (למשל לשים מערכת עם MP3) ולדעת שאין לי קצין רכב שיושב לי על הראש. אני לא אוהב לתת דין וחשבון.

חוץ מזה, הייתי רוצה לדעת שהרכב על שם החברה שלי, ולא על שם חברת הליסינג.

בעניין האחזקה, הבנתי שרכבי ליסינג מתוחזקים בצורה די מחפירה, ובבעלות של החברה אני יכול לשלוט על התיקונים והטיפולים, ולהיות בטוח שעושים את זה כמו שצריך, כמו שאני עושה עם הרכב הפרטי שלי.

אני שוקל לקנות לעצמי משהו קטן וכיפי (MITO?) או משהו אחר שאין בליסינג. שוקל גם לקנות משהו משומש בן שנתיים על שם החברה.

(הרכב המסחרי והרכב השני הם לא בעיה, כי השותפה יודעת מה היא רוצה בערך).

מה כדאי לעשות?

עריכה: בשבוע האחרון נהגתי על פולו מליסינג והתעצבנתי קשות על היחס שקיבלתי כשהיה משהו שהיה צריך תיקון.

פולו בעצמה היא גם לא רכב שהייתי רוצה לעצמי.

פורסם

לטווח רחוק רכישה פרטית הרבה יותר משתלמת, גם אם בשבילה אתה לוקח הלוואה.

עם העסק הוא שלך, אתה יכול לרשום את הרכבים על שמך, ולא על שם העסק, בשביל להקל על המכירה העתידית.

פורסם
עם העסק הוא שלך, אתה יכול לרשום את הרכבים על שמך, ולא על שם העסק, בשביל להקל על המכירה העתידית.

זה היה פעם.

כיום לא ניתן לרשום את בעלי החברה ברשיון הרכב ולקזז עליו הוצאות כרכב חברה.

אם מדובר בחברה, והוא רשום כיד פרטית, אין הרכה כלל.

אם מדובר בעצמאי ולא חברה, מוכר 45% ללא תלות בנסועה שנתית.

אם הוא רשום על שם חברה, הדבר מצוין ברשיון הרכב בסעיף: מקוריות.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני שוקל ברצינות את ההונדה, למרות שאני הייתי מעדיף את הפריוס, כי היא סוג של הצהרה.

הבעיה איתן היא שהן אוטומטיות, ואני מעדיף ידני.

אין תקציב כי השיקול הוא לטווח ארוך. הקניה תהיה מתקציב כללי די גדול, ואין מישהו שלו אני צריך לתת את הדין.

החברה יכולה לשלם סכום מכובד כל חודש, זאת לא בעיה.

פורסם

גילוי נאות : אני כותב כמנהל חברה בע"מ דה פקטו, למרות שאני לא הבעלים שלה למעשה (חברה משפחתית).

היתרונות בליסינג : לא לבזבז זמן על תחזוקה, פריסת תשלום נוחה, לא מכביד על האובליגו בבנק, רכב חדש, אין צורך להתעסק עם מכירה פחת וכו'.

החסרונות : אין מכוניות שאתה רוצה, תחזוקה דרעק, בחישוב כלכלי זה יותר יקר, אי אפשר לקחת משומש בד"כ.

אצלנו יש 3 רכבי חברה שכולם טנדרוני דיזל ולכל אחד נהג יחיד, לעשות ליסינג לרכב כזה זו שחיטה ולכן האפשרות לא עמדה על הפרק. אם אני קורא נכון בין השורות ליסינג זה לא בשבילך, זה טוב אם היו לך 10 מתכנתים שהיית צריך לתת להם רכב, אז היית סוגר מחיר על 10 קורולה וסלמאת. פה אתה רוצה משהו בשבילך שגם תהנה קצת ויהיה מיוחד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש היום תוכניות מימון הרבה יותר נוחות וזולות מהליסינג..

תחזוקה? איזה תחזוקה בדיוק יש לך כשהרכב חדש (גם רכב בן 3 זה יחסית חדש!).

האם שווה לך לשלם כל כך הרבה יותר בשביל "תחזוקה" של פעם בק"מ15K או פעם בשנה לגשת לטיפול שיעלה לך באיזור ה500 ש"ח ?

אל תשכח שבליסינג המכירה העתידית מפחיתה משמעותית , בליסינג הריבית גבוהה! התשלום החודשי לא נוח מכיון שהוא גבוה מאוד! הרכב לא שלך (כבר נפלו כמה חברות ליסינג והרכבים נלקחו ללקוחות). בקיצור לדעתי האישית - לא מומלץ!

מהניסיון שלי יש ייתרון לליסינג לחברה שזה חשבונית כל חודש ולא חשבונית על כל הרכב בהתחלה (אני לא איש מימון ולא רואה חשבון אך זה שווה בדיקה..).

המלצה חמה - ברגע שתממקד על הרכב הספיציפי שאתה מעונין בו , גש לסניף (רצוי מרכזי של אותו יבואן) קח הצעת מימון ואם עדיין לא מצא חן בעיניך , נסה להגיע לאיש מימון של אותו יבואן שימצא לך פיתרון יצירתי (גם את זה עושים).

לצורך העיניין אם אמרת אלפא - הם עובדים עם חברת KLS ואני מאמין שהם ימצאו לך פיתרון שאתה תופתע ממנו.. (תמיד טוב לקבל הצעה ).

נ.ב:לא יודע אם זה עוזר לך (בטוח יעזור במכירה העתידית..) אבל אפשר לרשום רכב ע"ש פרטי וחשבונית ע"ש חברה..

אם תצטרך עזרה בנושא אשמח להפנות אותך לאנשי מקצוע בה"פ.

Not the sound of silence -ABARTH

• תוכן חדש...