Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המעבר שלי ל-CARPC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שום דבר רע בלוח שלו. מדובר בלוח MINI-ITX מעולה. גם המעבד בובה.. (שחס וחליליה לא יעלב :cry:)

לעניין ה BIT ONE, מכשיר מעולה בפני עצמו אך אין בו צורך בסטאפ הזה.

...CASKA for life

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני האם ההזמנה של המסך הזה עברה במכס בלי בעיות? אני מעוניין לרכוש אחד כזה ואשמח לדעת אם היו עלויות נוספות מלבד מחיר המסך.

אבי.

פורסם

תודה רבה, בינתיים גם עובד היטב:wink:

היום סוף סוף התפניתי לכיוונים עם הRTA, ושינויי גיין.

מורגש שיפור גדול אני ממש מופתע לטובה מהסאונד אך יש לי הרגשה שהדרך עוד ארוכה לכיוון מוצלח.

העברית סוף סוף נפתרה, תודה אופיר, זה הפונט שהיה חסר לי8).

Ctzvi האם ישנו הבדל בין הפלאג אין שאני עובד איתו עכשיו winamp kernel streaming, לבין הפלאג אין

שהמלצת עליו? אם כן אשמח מאוד עם תרחיב טיפה על הנושא.

אלי

פורסם

נתחיל מהסיכום - כנראה שלא יהיה שום הבדל שמיע, אבל אם תתקין את ה-plugin תוכל לבדוק זאת בעצמך בקלות.

הסיבה שהזכרתי את asio plugin היא רק מכיוון שכך אני רגיל לעבוד כבר שנים עם ווינאמפ מול כרטיסים שמאפשרים זאת.

ונמשיך בהרחבה - יש הבדל בין kernel streaming ו-asio. אני לא מומחה לעניין, אבל לפי מיטב הבנתי ההבדל הוא כזה:

ks עובד מול חלק מובנה במערכת ההפעלה וינדוס, אשר תפקידו 'לדבר' ישירות עם שבב האודיו.

במקרים מסויימים אות שעובר בתצורה זו כן יעבור המרה מסויימת בדרך - במקרה שלך, אלי, אין שום סיבה לחשוש.

asio עובד מול דרייבר שנכתב ספציפית לכרטיס הקול (אלא אם כן משתמשים בפתרון ג'נרי כמו asio4all), גם כן כדי 'לדבר' ישירות עם שבב האודיו.

היתרון המשמעותי ביותר ב-asio הוא העיכוב האפסי שניתן להגיע אליו בקצב העברת הנתונים, מה שלא ניתן להשיג ב-ks.

כל זה טוב בעיקר כאשר רוצים להקליט כלים חיים (בניגוד לכלי סינטזה ודגימות), כמו גיטרה. המטרה היא, שמרגע הפריטה ועד לקבלת האות הסופי במוניטורים - ולאחר כל העיבוד הנדרש במחשב - יהיה עיכוב אפסי. מעל כמה מילי-שניות של עיכוב - והנגן ישתגע, כי הוא ישמע את מה שהוא מנגן אחרי שהוא מנגן. כרטיסי קול מודרניים מגיעים בקלילות לעיכוב של 2 אלפיות השניה ואפילו פחות בשימוש בדרייבר asio מקורי.

שתי השיטות מיישמות שיטה לתקשורת ישירה מול כרטיס הקול, כאשר אחת מהן מציגה ביצועי מהירות טובים יותר.

האם כל זה משנה משהו כאשר מדובר במערכת לרכב - ממש לא, מכיוון שכאן כל המהות היא השמעה ללא שום הקלטה.

לסיכום (שוב) - כנראה שלא יהיה כל הבדל שמיע בין שתי האופציות, למרות שכמו בכל נושאי הסאונד גם כאן יש אנשים שבטוחים שהצליל של asio נוזלי יותר והצליל של ks קצת יותר ירקרק.

וסתם באותו עניין - במק לא צריך asio או ks מכיוון שמערכת ההפעלה עובדת בצורה יעילה מספיק מול כרטיס הקול. asio ו-ks הם למעשה סוג של 'כביש עוקף מיקרוסופט' :wink:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אלי,

הפלאגין השני כבר מותקן ב-winamp, אני ניסיתי את שניהם ובסוף בעצת קיפוד הלכתי על kernel streaming מכיוון ששניהם מבצעים את אותה הפעולה ו-kernel streaming נותן גם שליטה על ווליום ב-winamp.

אתה יכול להחליף בקלות בהגדרות output של winamp.

דני.

פורסם

המעבר שלי לcarpc לווה גם בהשלמת הסט אפ שלי עם רכיבים תואמים של סקאן ספיין, מלווים ברכש חדש קטן.:wink:

המידים של סקאן ספייק היוו בעיה רצינית מכיוון שהם דורשים 2-3 ליטר נפח וכדי להקשות על העניין בלם היד שלי הוא

בעצם.... ברגל, דבר שמקטין מאוד את המרווח בצד הימני.

עד היום עם ה-L3 ניסיתי לבצע בניות שונות ומשונות לבד אך הפעם החלטתי שמומחה אמיתי יעשה את כל הבניה עד הסוף.

לא היתה לי שום התלבטות בבחירה ולפני כחודש + ניגשתי ליוסי. כמובן שהבניה בוצעה פשוט בצורה מושלמת לפי המפרט

ואילוצי המקום כולל דרישה חד משמעית שלי לא להרוס את הקורות שלי. כך שהמידים הצתרפו לוופרים שמקומם הותאם במיוחד ע"י יוסי, עם הגבהות מעץ כמובן וגריל קאסטום מייד, והטויטרים.

בשביל הטויטרים יוסי שינה לגמרי את הקורות שלי ואת המקום שבו היו הטויטרים הישנים (במשולשי הדלת) הוא פשוט תיקן

כאילו לא היו שם טויטרים מעולם.

סוף סוף, אני מקווה, הסט אפ שלי הושלם, נשארו שיפצורים בהתקנה (אני עושה את זה לבד כך שזה יקח הרבה זמן) ועוד הרבה כיוונים אך הפרויקט בשלב זה נראה מבטיח מאוד.

בפרויקט ה-carpc הצלחתי לעבוד ברכב עם הFOOBAR200, נגן הרבה יותר איכותי מהWINAMP ובאמת ישנו הבדל משמעותי

בין הנגנים, גם במבחן עיוור קטן אותו ביצעתי ברכב בין 2 הנגנים. את מי שהנושא מעניין מומלץ לגלוש בקישור הבא, זה עובד יופי:

http://www.mp3car.com/vbulletin/rr-plugins/132347-foobar2000-player-plugin.html

הנה עוד מס' תמונות מתהליך ההתקנה כולל יצירת האומנות (אין לי דרך אחרת להגדיר את זה) שביצע יוסי.

אלי

CIMG1838 (Large).JPG

CIMG1839 (Large).JPG

CIMG1841 (Large).JPG

CIMG1852 (Large).JPG

CIMG1851 (Large).JPG

CIMG1842 (Large).JPG

CIMG1848 (Large).JPG

CIMG1850 (Large).JPG

פורסם

מה אני רוטשליד??

לאט לאט, גם ככה הפרויקט עלה לי הון קטן, דבר ראשון

אני צריך לכוון כהלכה את המערכת, למרות שיש שיפור אדיר, העבודה עדיין רבה.

כשתיקרה הזדמנות נוספת, אתה מתאר לעצמך שאלך על זה אך יש לי עוד הרבה עד שאמצה

את הסט אפ הנוכחי, מה גם שעם carpc האפשרויות הם פשוט בלתי נגמרות:-)

ההשמעה הראשונה בכל מקרה, שמורה לך:wink:

אלי

• תוכן חדש...