Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המעבר שלי ל-CARPC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הולך להיות טיפה ארוך אז להתאזר בסבלנות:wink:

מזה תקופה ארוכה מאוד מסקרן אותי כל הקונספט של CARPC, בעיקר הורסאטיליות שלו,

האפשרות למזג תכונות שונות תחת פלטפורמה אחת כGPS, דיבורית, טלויזיה וכד'.

מה שהרתיע אותי בתחילה היה החשש מירידה באיכות השמע אך לאחר שמיעת מס' מערכות

מבוססות CARPC, כשגולת הכותרת היא המערכת של לאון (LEONM13), הבנתי שניתן להעמיד

CARPC באיכות שלא נופלת מHU קונבנציונאלי טוב.

באחת השיחות שלי עם איש פורום יקר, דני (DANNYG), שיתפתי אותו ברצוני להעמיד מערכת

CARPC איכותית, כשמה שחשוב לי בעיקר הוא לא carpc cost efective אלא מערכת איכותית

שתצליח להתמודד, אם לא להאפיל, על הסט אפ שלי מבוסס ה-P9.

דני התלהב מאוד מהפרוייקט וכמו ארנב האנרג'ייזר התחיל מייד לברר וללמוד על הנושא ע"י קריאה בפורומים

שונים בחול ושיגוע חברי פורום שלנו המנוסים מאוד בנושא.

לאחר מס' ימים (מועט מאוד אלי לציין) התחיל להתגבש מפרט המחשב כשהדגש הוא על מחשב חזק שיוכל

להריץ בלי בעיות מס' אפליקציות רב כשעיבוד הסאונד לא יבוצע על ידי המחשב אלא על ידי DSP חיצוני

(ההחלטה נפלה בלי שום היסוס על האודיוסון ביט 1), המשודך לכרטיס קול טוב.

שוב, בהשראת המערכת של לאון, הוחלט ללכת על כרטיס הקול של רולאנד שיעקוף לחלוטין את הדרייברים של הווינדאוס,

ויקושר עם הביט 1 באמצעות כבל אופטי ומשם למגברים.

המסך שנבחר, למרות מס' ביקורות לא אוהדות בחול לגביו בתחילת דרכו, הינו ה-xenarc MDT-X7000.

מה שיפה במסך הזה זה שלמעשה זה HU רגיל לכל דבר, רק שלוחצים על כפתור PC הוא הופך למרכז שליטה

על ה-CAR PC, אם לא אז זהו DVD לכל דבר רדיו לכל דבר וכו' וכו'. כלומר ככה ניתן לקבל את הכל במכשיר אחד,

גם HU לכל דבר וגם שליטה על carpc כשהדיסק בזמן המעבר לcarpc, הופך ל CD-ROM בנוסף 2 כניסות USB

בחזית המכשיר.

לסיכום המפרט הכולל של המערכת הינו:

מארז: נקנה ב-mp3car.com, הדגם הוא Morex 5667, הוא מתאים ללוחות Mini ITX + ספק M2, כולל בתוכו מקום לדיסק 2.5".

הלוח: תוצרת אינטל בגודל Mini ITX, הדגם DG45FC, מכיל בתוכו את כל מה שצריכים ותומך במעבדי Core 2 Duo.

המעבד: תוצרת אינטל, הדגם E7300, מהירות שעון של 2.66GHZ בגודל 45NM.

זיכרון: 4GB זיכרון DDR 2 במהירות 800MHZ של חברת Kingston.

דיסק: 2.5" SATA בגודל 160GB של חברת Seagate.

GPS: של חברת globalsat, הדגם BU-353.

ספק: M2-ATX כמובן.

כרטיס קול: רולנד UA-25EX, מתחבר למחשב בעזרת כבל USB ועובד ASIO.

מעבד קול: אודיסון ביט 1.1, מתחבר לרונלד בעזרת ממשק אופטי.

מסך משולב יחידת ראש: MDT-X7000 של חברת Xenarc.

יום שישי האחרון דני וישראל (SROOL) הגיעו אלי ולאחר על האש הבלתי נמנע התחלנו

לפרק את כל הרכב כשדני אחראי על המחשב וכל החיווט הנלווה ואני מפרק את הP9 ומריץ

את כל החיווט הנדרש.

לאחר כשלוש שעות של עבודה מאומצת וטלפונים אחד אחרי השני ליוסי אלפיין שפתר לנו תקלה

אחר תקלה באון ליין:grin:, חיברנו הכל ועכשיו הגיע רגע האמת, מדליקים את המערכת ו...

המחשב נדלק מייד והכול עבד פיקס, עבודת ההכנה של דני והלילות ללא שינה שלו באינטגרציה

של החומרה והתוכנה פשוט הוכיחו את עצמם. לאחר מספר ניסיונות סינכרון עם הביט 1 היה גם שמע.

הוכנסו ההגדרות הקודמות מהP9 של הTA, חיתוכים, פאזות, בתור כיוון ראשוני וקדימה לרשמים.

חוות דעת לגבי איכות השמע עדיין לא ניתן לקבוע מכיוון שיש עדיין צורך בכיוון גיינים ואקולציה מחדש ע"י

RTA (מכיוון שכרגע הליין דריבר הוצע מהמשוואה) אך כבר לאחר הכיוונים הנ"ל היתה במה ממורכזת

עם נפח ורוחב טובים. רשמים מפורטים יותר יהיו לאחר כיוונים סופיים ויותר זמן להתרשמות.

המסך, למרות מה שנכתב עליו בכמה פורומים, מאוד בהיר ואין בעיה לתפעל אותו גם באור שמש ישיר.

המגע מאוד רגיש עם תגובה טובה ללחיצה כולל עם כרית האצבע. המנגנון המכאני של שליפת המסך

עובד בצורה חלקה מאוד ושקטה ועושה רושם שיחזיק זמן רב.

החיסרון היחידי שמצאתי עד עתה הינו חוסר אפשרות לשלוף את הפאנל, ובדרום זה חיסרון רציני.

אני בטוח שיוסי יצליח לייצר פאנל להסתרה שישתלב יפה עם הבורד.

האינטרגרציה של כל התוכנות כרגע, כפי שכבר ציינתי, פשוט מעולה (תודות לדני כמובן) הכל עובד חלק

כולל הIGO והRR. הבעיה עם הRR הינה שבמקום עברית רואים רק סימני שאלה, אודה לחברה פה

על פיתרון.

בעיה נוספת היא חוסר שליטה בוואליום מהRR אם כי הוואליום של הWINAMP עובד יפה, כנראה בעיית

הגדרות.

במקום עכבר ומקלדת מצאתי בבאג שלט רחוק שמתפקד במקום שניהם ועושה עבודה יפה מאוד וגם נוח

מה גם שמחירו זול מאוד (99 שח)

תמונות, והרבה, בערב כשאחזור מהעבודה, הערות שאלות והצעות לשיפור יתקבלו בברכה

לסיכום, תודה ענקית לדני שמחויבותו לפרוייקט, כמות העבודה שהשקיע פשוט לא ניתנים לתיאור, תודה דני.

אלי

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלי תתחדש,

נראה לי שאם אתה מצליח לשלוט בווליום חוץ מאשר הDRC של הביט 1 - יש סיכוי שמשהו לא הוגדר נכון, עד כמה שידוע לי - ברגע שאתה עובד ביציאה דיגיטלית ישירה - לא אמורה להיות לך שום שליטה בווליום דרך המחשב אלא רק דרך הDRC.

לגבי המסך קראתי עליו שיש לו אחוז RMA (החזרת מוצר) גבוה - אבל אני לא יודע ממה זה נובע ואם זה מוצדק - אמריקאים למשל נוטים להסכים להחלפת מוצר על כל שטות - גם אם אתה "לא מרוצה" ממנו.

תתחדש ותהנה - אין ספק שהבחירות שלך מצויינות.

כמה חוות דעת מרגיזות הייתי צריך לאכול ולסבול בשקט מחברי הפורום כשהייתי הראשון לרכוש את הביט 1 בפורום - זה היה משפיל ממש בחלק מהמקרים פשוט העדפתי לשתוק.

אני שמח לראות שיותר ויותר עיניים נפקחות לגבי הפרוססור הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אלי,

קודם כל תתחדש, זה מגיע לך.

לגבי הווליום, בגלל שאתה עובד ASIO אנחנו למעשה לא עוברים דרך ה-kmixer של וינדוס ולכן לא תקבל שליטה על הווליום דרך RR, אלא אם כן אפשר להגדיר שהווליום ב-RR שולט בווליום של ה-WINAMP ולא בווליום של וינדוס, אפשרי? אני בספק.

לגבי העברית? דורש חקירה. :)

אין לי ספק שלמדתי המון מהפרוייקט הזה ואולי גם אשקול CarPC אצלי בעתיד, בכל מקרה, תודות מגיעות לא רק לי אלא גם לכל אלו שבלבלתי להם בשכל, גורל\נימיקיפוד\אופיר\לאון תודה גם לכם על שסבלתם אותי. :)

דני.

פורסם

האמת שהייתי משנה טיפה את המפרט של המחשב (החומרה) אבל זה רק אני :-P

מה שכן, מברוק על הפרוייקט, מקווה לשמוע אותו במפגש הבא

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

1. העברית זה שטויות.

2. גם אני עובד עם ASIO ושולט בווליום של הWINAMP.

3. מה עם התמונות ???

4. בשביל 1+2 תפנה לאופיר DJ-GUTZ הוא זוכר הכל מהראש. הילד גאון..

...CASKA for life

פורסם

מהראש אעלק חגי :)

בכל מקרה לנושא שיהיה בהצלחה אלי , אני אישית לא מבין את כל השימוש בcar-pc בשביל זה אבל שיהיה לבריאות :)

לגבי הבעיות

1.העברית יכולה לנבוע מכמה דברים -

א.סקין שמשתמש בפונט עצמאי שאין בו עברית

ב.בrrconfig תוודא שlocale = system

ג.תוודא שההגדרות שפה בווינדוס מוגדרות כמו שצריך

*ממליץ לעדכן לגרסא שיצאה עכשיו שאמור להיות בה שיפור משמעותי בתמיכה בunicode..

2.לגבי הווליום לא ברור לי איך אתה עובד

דרך איזה output plugin אתה מוציא סאונד מהווינאמפ ואיך הכל עובר אצלך?

ואדי צודק ברמה העקרונית מבחינת איכות עדיף לך להשתמש רק בווליום של הdrc ( ובסטאפ כמו שלך לא אמורה להיות לך אופציה אחרת.. )

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

פרוייקט מאוד מענין!

תתחדש!:lol:

כמה עלה כל העסק הזה?

ואפשר קישור לשלט? אני מחפש כזה לעצמי למדיה סנטר.

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

אלי, תתחדש !

אני שמח שאתה מרוצה, אשמע בע"ה בסוף השבוע את הסטאף אחרי הכיוונים.

כל הדיבורים שלך על כמה שזה יצא טוב כמעט וביאסו אותי על ה P9 (סתם...).

אין ספק שתצליח להשיג את מבוקשך בפרוייקט הזה.

שמחתי לקחת חלק אקטיבי (!) בפרוייקט ע"י מזיגת מים טריים ישירות ממכשיר התמי 4 אל הכוסות ומשם לרכב :)

תעדכן בהמשך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

טוב, הגיע הזמן למספר תמונות קטן.

כשדני הוציא את הרכיבים מהרכב שלו ממש נבהלתי, כמות הרכיבים נראתה כאילו היא יכולה למלא משטח של מלגזה:-D

אדי, אתה צודק חבל שהרבה חברי פורום ממהרים לקטול מכשיר כלשהוא ללא חוות דעת וניסיון ממשי איתו.

דווקא מהתמונות ניתן להתרשם מאיכות הגימור וההקפדה על הפרטים ולו הקטנים ביותר. אמנם כרגע יש לי ניסיון של 3 ימים בלבד עם המכשיר, אבל אני יכול לומר שסחטתי לו את המיץ עם שינויים על גבי שינויים ומשחקים אין סופיים וללא תקיעה אחת, המכשיר פשוט עובד נפלא למרות ההתעללויות שלי בו.

ממה שנראה לי למכשיר, מבחינת איכות, יש הרבה פוטנציאל ונראה לי שהוא יתעלה על הP9, ימים יגידו.

BIOS מה היית משדרג מבחינת החומרה? חוץ מספק הכוח, יש לי בבית גם את הM4 חדש אך הוא פשוט לא נכנס למארז הנוכחי

אם יהיה צורך בו נעשה מס' שינויים במארז ונתאים אותו. לא ביג דיל.

השימוש בCARPC הוא לא רק לצורך עיבוד צליל, אלא עקב הוורסאטיליות האדירה שלי פלטפורמה כזאת (כרגע יש בבית דונגל TV לצורך חיבור למחשב בימים הקרובים) ואפשרויות השידרוג האין סופיות שלו.

יש לך המלצה על סקין עם פונט עברי? אם כן אשמח לקישור קטן:wink:

demandred, העסק לא זול כל כך, אבל מראש הוא לא היה אמור להיות זול אלא איכותי ואם דני היה קונה את כל הרכיבים בארץ זה היה עולה הרבה יותר.

בו נאמר שהייתי יכול להביא מEBAY איזה H990 קטן.

מספיק קשקשת הנה מס' תמונות

אלי

16.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

10.jpg

פורסם

עוד כמה תמונות, ניתן לראות את גודל המארז, לא יאומן כמה שהוא קטן, הGPS עליו להמחשה.

ה-HU עושה רושם די איכותי עם כפתורים שלא עושים רושם שהם עומדים להתפרק בקרוב אך שוב ימים יגידו.

בינתיים עושה רושם שהבחירה נכונה עם כי לא עבר מספיק זמן.

אלי

1.jpg

8.jpg

9.jpg

11.jpg

12.jpg

24.jpg

17.jpg

19.jpg

פורסם

עוד כמה תמונות, לשלט האודיוסון נמצא מקום בבורד שכאילו בנוי בשבילו, בתור מקום זמני מכיוון שדי קשה

לראות אותו בזמן נהיגה.

אפשר לראות גם שאיכות המסך, באור שמש די ישיר ועם DIMMER פועל, לא רעה בכלל.

אלי

18.jpg

21.jpg

23.jpg

25.jpg

27.jpg

22.jpg

14.jpg

• תוכן חדש...