Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ חיפושית 1972

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש 2 סיבות עיקריות לביטול צינורות החימום:

1. האוויר החם יוצר לחות והיא גורמת לריקבון וחלודה קשה בתוך הצינורות. נכון שאפשר לצבוע ביסוד וזה יחזיק כמה שנים אבל בטווח הארוך אם משתמשים בחימום זה יוצר ריקבונות. ראיתי את זה אצלי ברכב שבו צינורות החימום היו גמורים ומתפוררים.

2. ברגע שסותמים את פתחי יציאת האוויר מהמניפה, האוויר הולך לצלעות הצילינדרים וזה משפר את הקירור של המנוע.

כמו כן הרכב גם ככה לא מתוכנן לשימוש יומיומי ולכן אני לא צריך בו חימום. נכון שיש פגיעה מסוימת במקוריות אבל מבחינה חיצונית אין שום הבדל ואם הדבר יעזור לשמור על הרכב אז הרווחתי.

לגבי השיקול הראשון אפשר להתווכח לגבי השיקול השני: בריכבך פרקו את התרמוסטט (רואים את החורים בתחתית בית המניפה). במידה והמנוע תקין ובמצב מקורי לרכב שלך תהיה בעיה להגיע לטמפ' עבודה בזמן סביר.

רק כדי לסבר את האוזן, אצלי עם תרמוסטט, לוקח למנוע יותר מ10 דק' להגיע לטמפ' עבודה סבירה - 80 מ"צ. וזה עדיין נמוך מדי. בחיפושית טמפ' עבודה אופטימלית אמורה להיות באיזור ה 95-100 מ"צ.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לגבי השיקול הראשון אפשר להתווכח לגבי השיקול השני: בריכבך פרקו את התרמוסטט (רואים את החורים בתחתית בית המניפה). במידה והמנוע תקין ובמצב מקורי לרכב שלך תהיה בעיה להגיע לטמפ' עבודה בזמן סביר.

רק כדי לסבר את האוזן, אצלי עם תרמוסטט, לוקח למנוע יותר מ10 דק' להגיע לטמפ' עבודה סבירה - 80 מ"צ. וזה עדיין נמוך מדי. בחיפושית טמפ' עבודה אופטימלית אמורה להיות באיזור ה 95-100 מ"צ.

אז אני מבין שאין צורך לקרר את המנוע מעבר לאוויר והשמן כי הוא לא יכול להתחמם יתר על המידה?

פולקסוואגן חיפושית - איכות גרמנית בהישג ידך :lol:

CAR4 - פשוט לבחור את הרכב הבא שלך

פורסם

היום לא הייתה יותר מידי התקדמות כי הברקסים שלי בשיפוץ ולכן לא ניתן להעמיד את השאסי על גלגלים. ניצלתי את היום כדי לשטוף את המנוע. התהליך היה ארוך ומייגע אבל אני מרוצה מהתוצאה. המנוע פורק מכל חלקי הפח שסביבו ובנוסף אגזוז ודודי חימום. בשלב ראשון נמרחה חומצה + נוזל אסלות על המנוע להורדת השומנים. שלב ב'- שטיפה בלחץ (גרניק), לאחר מכן מריחה נוספת בנוזל אסלות ושטיפה נוספת. לאחר שהמנוע יובש נצבעו חלקים ניראים לעין בצבע כסוף שהוא דומה להמרייט (כלומר יסוד+צבע בנוזל אחד). מצורפות התמונות:

1. המנוע "ערום".

2+3 - המנוע לאחר שטיפה (בפינה השמאלית העליונה של תמונה 2 רואים את האגזוז ודודי החימום).

4+5 - לאחר צביעה.

6+7 - בני הפחח שעובד במקביל על טנדר שברולט בגודל דירת 3 חדרים ממוצעת.

16.9.1.jpg

16.9.2.jpg

16.9.3.jpg

16.9.6.jpg

16.9.7.jpg

16.9.4.jpg

16.9.5.jpg

פורסם
אז אני מבין שאין צורך לקרר את המנוע מעבר לאוויר והשמן כי הוא לא יכול להתחמם יתר על המידה?

אם המנוע במצב המקורי שלו ומע' הקירור תקינה, הוא לא צריך שום תוספת במע' הקירור. כבר יצא לי לראות חיפושית עם וונטות במכסה מנוע. מיותר ומכוער.

מומלץ מאוד להחזיר את התרמוסטט ולהתקין שעון לחץ שמן וטמפ'.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

חברים יקרים, קודם כל שתהיה לכולם שנה טובה עם הרבה הצלחות ופרויקטים מעניינים ומאתגרים.

אני טס לתאילנד ורציתי לשאול אם משהוא מכיר חנויות של חלקים בבנקוק. אני לא מתכוון לסחוב מתאילנד אגזוזים או ג'אנטים אבל אם יש חנות שמוכרת כל מיני חלקי קוסמטיקה / פנים / גומיות במחירים טובים אשמח לקבל מידע על כך. תודה מראש.

עריכה: כמובן הכוונה היא לחלקים לחיפושית...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היום חזרתי מתאילנד (כדי להספיק למפגש השנתי מחר...). מצאתי בתאילנד חנות שהיא המקביל של לינקר, חנות קטנה שמוכרת חלקים לחיפושיות. להפתעתי הרבה מצאתי שם חלקים שחלקם מיוצרים בגרמניה ולא בסין ובמחירים שבארץ ניתן רק לחלום עליהם. לצערי לא יכולתי להביא ארצה חלק מהדברים שראיתי שם (אגזוז מקורי Made in Germany ב- 350 ש"ח!!!) אבל גם החלקים שהבאתי חסכו לי המון כסף (נקווה שהאיכות תהיה סבירה אבל זה סיכון שהחלטתי לקחת). חוץ מזה צילמתי מספר תמונות של מקוררי אוויר מבית פוקסווגן שבעליהם עשו בהם שימוש מקורי ויפה.

1-2: חיפושית בצבע כמו שאני רוצה לצבוע את שלי (עם ג'אנטים במידה 195).

3- טרנספורטר שהוסב לבר נייד (מימין ניתן לראות ליידי בוי שמשתמש בתשומת הלב של הטרנספוטר לביצוע פרסום מסוג אחר...)

4- שלט בכניסה לבר.

5-8: רפליקה של טרנספורטר שנעשתה על בסיס טנדרון יפני (כנראה איסוזו כלשהוא). אני זוכר שקראתי פעם כתבה על כך שהיפנים מייצרים רכבים כאלו לשוק המקומי ככה שזה לא משהוא מאולתר אלא טנדרון שנקנה כך ככל הנראה. בכל מקרה עשיתי לו "בוק".

תמונה 001.jpg

תמונה 003.jpg

תמונה 006.jpg

תמונה 007.jpg

תמונה 009.jpg

תמונה 011.jpg

תמונה 012.jpg

תמונה 013.jpg

פורסם

...ועוד כמה תמונות שאישתי צילמה בזמן שקניתי בחנות. מיותר לציין שהאזור הוא לא אזור של תיירים ככה שמעטים הם דוברי האנגלית בו. הבעלים של החנות לא הבין בהתחלה מה אני רוצה ממנו ומאיפה נחתתי עליו. למזלי היה לו קטלוג ישן של חלקים לחיפושיות וככה אני הצבעתי על מה שאני מחפש והוא רשם על דף כמה זה עולה. היה די מצחיק ובסוף הוא הביא לי כרטיס ביקור שלו ובו דווקא רשומים כל הפרטים באנגלית. מומלץ למי שטס לתאילנד ורוצה לקנות על הדרך כמה דברים בזול (ויש עוד כמה חנויות בסביבה).

כתובת החנות: Boriptar road, near police kiosk vangdaeng

טלפון (מקומי): 02-2215081; 02-2217924; 02-6210438 (למרות שנראה לי שלא יבינו אותכם אם תדברו באנגלית ככה שזה מתאים לדוברי התאילנדית שביניכם :lol: )

תמונה 014.jpg

תמונה 015.jpg

תמונה 016.jpg

תמונה 017.jpg

תמונה 018.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

בעקבות סיבות שאינן ניתנות לחיזוי פרויקט השיפוץ של החיפושית שלי הוקפא לבנתיים.

החלטתי להקדיש את הזמן לפרויקט אחר שתכננתי לעבוד עליו בעתיד - שיפוץ חיפושית נוספת (כמה מפתיע...)

החיפושית היא שנת 1969 ובשנתיים שהיא בבעלותי קצת הזנחתי אותה...

בכל מקרה התכנון הוא לעשות משהו בסיסי ולא מעמיק כמו בחיפושית השנייה (בלי לפרק בודי/שאסי, בלי לפרק מנוע).

תמונות יועלו בקרוב, מבטיח.

בינתיים התעוררו אצלי מספר שאלות:

1. הרצפה בחיפושית במצב טוב בסך הכל אבל אני רוצה לזפת ולצבוע אותה. השאלה היא האם קודם לצבוע ואז לזפת או להפך?

2. איפה ניתן למצוא ספריי זפת?

תודה לעונים.

מצורפת תמונה של החיפושית מהזמן שבו נקנתה (וזה לא צבע שהולך להישאר...)

הורודה שלי.JPG

פורסם

למרות שהשרשור עוסק בשיפוץ של חיפושית אחרת שלי, אני מנצל אותו כדי להעלות את התמונות של הפרויקט הנוכחי שלי. במהלך סוף השבוע נעשתה עבודה על הרצפה, אחת המדרכות והניקלים. מה שנשאר זה 'רק' פחחות, החלפה של חלק מהגומיות והרכבה. מצורפות מספר תמונות:

1 - מיכל הדלק לאחר צביעה.

2,3 - הרצפה לאחר שכבת צבע ראשונה. (לאחר עבודות הפחחות תצבע בזפת קרה).

4 - שחזור הניקלים.

בגדול המטרה היא לעשות ברכב כמה שיותר לבד ולא לקנות חלקים חדשים, השיפוץ הוא במתכונת של תקציב מצומצם כך שהרמה שלו לא תהיה גבוהה כל כך, אבל זה עדיף על פני האפשרות שהאוטו יעמוד ויחליד...

תמונה 001.jpg

תמונה 002.jpg

תמונה 003.jpg

תמונה 004.jpg

פורסם

טוב, החיפושית כבר הגיע לפחח ביום רביעי ואני מקווה שבשבוע הבא היא תהיה מוכנה לצבע. בתוכנית יש כמה טלאים שצריך לרתך, שיוף וצביעה מחדש, החלפה של גומיות (חלונות, קדרים, איתותים,מכסה מנוע ומטען) וזיפות של הרצפה. בינתיים נשארו אצלי בבית כל מיני חלקים קוסמטיים שיש לי זמן לעבוד עליהם. מוכרך לציין שהחומר- 'סנו רב מתכת' באמת עושה פלאים...

מצורפות מספר תמונות:

1-2: הטמבון כפי שהוא נראה לפני (זה הטמבון מהחיפושית השנייה שלי [הכחולה] אבל הם שניהם היו במצב זהה).

3-4: הטמבון אחרי. הרבה עבודת נמלים של גירוד המדבקות מחזירות האור מבלי לשרוט את הניקל. מבפנים צביעה ביסוד כסוף ומבחוץ שטיפה עם סנו רב-מתכת. הטמבון הוא מקורי של VW (עם ההטבעה עליו), ככה שהוא יחזיק עוד הרבה שנים.

5- צביעה של צלחות הג'נטים בכסוף המרייט מבפנים (הצבע נגמר באמצע...)

6 - שטיפה עם סנו של כל חלקי הניקל (צלחות וידיות) ועל הדרך גם הכנות לחג החנוכה המתקרב ובא (ואולי יקרה נס גדול והחיפושית תהיה מוכנה עד לחג).

שבת שלום.

נ.ב. יש תוכנית מצויינת על שיפוץ רכבים שנקראת weeler deelers . מצאתי פרקים שלה ביו-טיוב ושם מלמדים ונותנים הרבה טיפים לשיפוץ בתנאים ביתיים. מומלץ מאוד.

תמונה 007.jpg

תמונה 006.jpg

תמונה 009.jpg

תמונה 008.jpg

תמונה 005.jpg

Picture.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מישהו מכיר את האגזוזים של חברת JP GROUP ? על האגזוז עצמו מוטבע KADRON ועל המדבקה רשום שהוא מיוצר בדנמרק. האם מישהו כאן מכיר את האגזוז ומה האיכות שלו? - כמובן שמדובר באגזוז לחיפושית 1300...

תודה לעונים.

פורסם

היום הגעתי לפחח וראיתי שיש התקדמות (איטית מכפי שציפית אבל לפחות משהו...)

הפחח פירק את הטמבון הקדמי והכנפיים והתחיל להשחיז את הבודי כהכנה לפחחות. כמויות החומר שהיו על הרכב גדולות מאוד והוא אמר שמי שעשה בעבר את עבודת הפחחות פשוט שם חומר ויישר, ללא הלחמות וטלאים.

גם כשאני פירקתי את האוטו הוצאתי פשוט גוש של סיליקון שנדחס מתחת למרזב ונצבע בשחור. אני מקווה שהפעם העבודה תהיה איכותית יותר ותחזיק מעמד כמה שנים לפחות.

לקחתי הביתה את הטמבון והמדרכה שנשארה על האוטו ואני מתכוון לצבוע אותם ולהחזיר לאוטו במקום לקנות חדש (שני הטמבונים באוטו מקוריים וחבל לקנות חדשים כשאפשר להביא את המקור למצב סביר).

מצורפות תמונות עדכניות:

1-4: שיופים עד למתכת. (המראה כמובן תוחלף במראה מניקל)

5: החור בתחתית המרזב שהתגלה לאחר שהוצאתי ממנו את הסיליקון. פתאום הבנתי למה הדלתות לא נסגרות טוב. כלפי חוץ הכל נראה תקין אבל הסיליקון לא תמך בציר ולכן הדלת קרסה כלפי מטה. טוב, אני מקווה שכל זה ייפתר.

חג חנוכה שמח לכולם.

תמונה 010.jpg

תמונה 011.jpg

תמונה 012.jpg

תמונה 013.jpg

תמונה 014.jpg

פורסם

היום סיימתי את העבודה על הטמבונים והטאסות. תושבות הטמבון (של שתי החיפושיות) הוכנסו לתוך אמבטיה של נוזל אסלות ומים לטובת הורדת החלודה למשך 24 שעות. לאחר מכן צביעה בהמרייט שחור בשתי שכבות כך שהחלודה לא תחזור לפחות בשמונה שנים הקרובות (נקווה, ככה לפחות מבטיחה החברה).

הטמבון הקדמי שפורק מהרכב ע"י הפחח נלקח הביתה ונצבע בהמרייט כסוף ועכשיו הוא מוכן להרכבה על החיפושית.

המדרכות מוכנות להרכבה לאחר ניקוי חלודה וצביעה וכן הדבקה של הגומי העליון.

קיבלתי מראה חדשה לרכב (במקום המראה השחורה שהייתה) והיא מבריקה ויפה :lol: (למרות שהיא מיוצרת בטייואן כך שאני לא יודע כמה זמן תמשיך להבריק).

המראה והגומיות הם בערך החלקים היחידים שאני קונה חדשים, כל השאר יעבור ניקוי/צביעה/טיפול וזאת על מנת להוזיל עד כמה שניתן את השיפוץ של החיפושית 69 ולשמור $$$ לטובת החיפושית 72 שלי (שעדיין תקוע :-(:cry:).

ועכשיו לתמונות:

1- התושבות לפני...

2- התושבות אחרי (חסרות עוד שלוש תושבות כי האמבטיה לא מספיק גדולה).

3- הטמבון אחרי הצבע והטסה האחרונה שנצבעה.

4- המדרכות לאחר הצביעה.

5- המראה החדשה.

Picture 002.jpg

Picture 003.jpg

Picture 001.jpg

Picture 004.jpg

Picture 005.jpg

• תוכן חדש...