Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

מדובר על רכב מסוג פיג'ו 306 שנת 94 מנוע 1800 אוטומאט.

לפני כמה ימים האוטו התחיל לגמגם לי בצורה מוזרה, אחרי טיפול 10\15 אלף(שמן חדש).

כעבור יום יומיים התחלתי להרגיש גמגומים מוזרים ברכב, האוטו הפסיק ליסוע הטורים היו יורדים וכשלחצתי על הדוושה לא קרה כלום.

הייתי מכבע את האוטו מניע מחדש והבעיה היתה נפטרת עד להודעה חדשה (דקות,שעות,ימים).

עלו לי כמה רעיונות לבעיה.

פילטר דלק.

משאבת דלק.

אינגקטורים.

רוב המוסכים אמרו לי שהבעיה זה באינגקטורים כי לפעמים בפניות במיכל של רבע האוטו לא היה מקבל דלק ומתחיל לגמגם לכמה שניות עד שהרכב מתיישר, וגם היה מצבים שבעליית הר האוטו לא הצליח לעלות והיה נכבע כל שניה המיכל אז עמד על חצי, בסופו של דבר הצלחתי להניע רק כשאר דרדרתי את האוטו למטה למצב שהכביש ישר ולא בעליה.(בגלל זה אמרו לי שהבעיה היא באינגקטורים)

בסופו של דבר ויתרתי על האיגקטורים עשיתי ניסוי קטן, החלפתי פילטר דלק והכל יסתדר.

אבל אני מרגיש שלא לגמריי.

הבנתי שאני צריך לעשות בדיקת לחץ דלק ופה השאלה שלי אילו אמצעים אני צריך בשביל לעשות את זה? ללכת למוסך?

אני מוסיף גם שכאשר אני פותח את הפקק של הדלק אין לי רעש של פריקת לחץ כמו ברוב המכוניות. (לדוגמא מזדה 3,סיטרואן C5)

השמח לעזרה תודה מראש מקס.

שכחתי לציין שהאוטו היה נוסע בהרבה מהמקרים על כימעט בלי דלק, קראתי בפורם שזה נזק למשאבה.

ואני חושב שאולי הבעיה גם במשאבה.

פורסם

אם אני לא טועה אצלך זו הזרקה חד נקודתית כך שיש לך רק אינג'קטור אחד ,

לבית המצערת שלך מחוברים שני צינורות האחד כניסת דלק והשני חזרת דלק למיכל , אתה מפרק את הצינור העליון ומחבר בעזרת עוד צינור שעון חלץ , כדי לראות את לחץ הדלק עליך לקבע את השעון הזה על אחד המגבים לסגור מכסה מנוע ולעשות סיבוב ... כך תוכל לראות את לחץ הדלק בכל זמן נתון .. ברגע שהרכב מגמגם עם המחוג מראה ירידה בלחץ הדלק זו אכן בעיה של משאבה ,

בהרבה מהמיקרים המשאבה מתחחמת ומפסיקה לעבוד לכמה שניות כך שהתקלה יכולה לא לחזור שבוע ופתאום 4 פעמים ביום

מכיר את זה טוב גם אני ניצול פיג'ו

מקווה שעזרתי

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

הרכב הפסיק לגמגם, אם אני יגיע לאחד המוסכים זאת לא בעיה לעשות את הבדיקה הזאת נכון?

אין לי פשוט שעון לחץ.

מקס.

פורסם

תוציא את צינור ההזנה ודלק את מתג ההצתה. אם זרם הדלק מגיע למרחק של מעל 1 מטר יש לך לחץ דלק תקין...:wink:

ועכשיו ברצינות, ללא מד לחץ דלק אין אפשרות לעשות זאת אז גש למוסך לבדיקה או תרכוש מד לחץ דלק בעצמך.

פורסם

זו מערכת רב נקודתית (מזרק לכל צילנדר) , בדיקת לחץ היא לא כל כך פשוטה ,ראשית יש להשתמש בערכה שיש בה שני ברזים ומד לחץ , ברז כניסה של דלק למד וברז יציאה מהמד , יש לחבר מד לחץ לקו מבוא הדלק , מנוע מכובה , סוגרים תחילה את ברז היציאה פותחים מתג הצתה וקוראים את הלחץ המרבי של המשאבה שהוא כ-5 בר וגם רואים את קצב עליית הלחץ הוא חייב להיות מהיר כך בודקים את מצב מסנן הדלק , עליה איטית של הלחץ היא סימן למסנן סתום חלקית.

לאחר קריאת הלחץ המרבי של המשאבה והאם הוא תואם להוראות היצרן , עכשו נסגור את מתג ההצתה ונראה את שמירת הלחץ בקו שבין המשאבה למד הלחץ , נפילת לחץ מהירה מצביעה על משאבה פגומה (שסתום חד-כיווני פגום) בדיקה זו כאמור מתבצעת כאשר ברז היציאה של הדלק אל החלילית סגור .

עכשו נפתח את ברז היציאה של הדלק נתניע מנוע ונקרא את הלחץ בסיבובי סרק נשווה להוראות הייצרן , המנוע פועל עדיין , נוציא את צינורית הוואקום מהווסת , על לחץ הדלק לעלות ב-0,5 בר (לפי הוראות הייצרן).

נותרה בדיקה נוספת של שמירת לחץ דלק בחלילית , מנוע OFF עם מתג ON סוגרים ברז כניסה ורואים אם לחץ הבנזין נשמר. אם הלחץ יורד יש מייד לחסום את צינור העודפים ולראות אם לחץ הדלק ממשיך לרדת או לא .

אם הוא ממשיך לרדת סימן שיש דליפת דלק מהמזרקים, אם הלחץ מפסיק לרדת סימן שהווסת דולף.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

המונו אינז'קשאן היא עם וסת לחץ עם לחץ דלק קבוע וכמובן ללא צינורית ואקום , אני כתבתי על בדיקת לחץ דלק כללית למערכת הזרקה רב נקודתית עם וסת לחץ פנאומטי , ואם המערכת היא חד נקודתית אזי הבדיקה היא אותו המסלול עם לחץ דלק ללא שינוי כלומר לחץ קבוע בכל סיבובי המנוע.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

OK, חשבתי שפספסתי משהו.

אגב, היום כבר לא רואים יותר ווסתים פנואמטיים ומערכות ללא קו חזרה ועם לחץ דלק קבוע הם עניין שגרתי וחלק מהבדיקות שציינת לא ניתנות לביצוע, כגון לחץ ראש למשאבת הדלק.

פורסם

מה אני יכול להבין מי זה כאשר אני פותח את מכסה הדלק שאין וואקום אני לא שומע פריקת לחץ.

הבנתי שברוב המכוניות אם לא כולם יש את זה.

מקס.

• תוכן חדש...