Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיטת השקשוקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, בשעה טובה ולאחר מאבק ממושך שודר סרטו של העתונאי מיקי רוזנטל "שיטת השקשוקה".

הסרט, שאף ערוץ לא הסכים להקרינו ואף גורם לא הסכים להשתתף במימונו, מראה עד כמה חזק הקשר בין ההון והשלטון במדינת ישראל דרך עסקיהם המשגשגים הרבה בזכות המדינה (אנחנו) של האחים עופר.

למרות שהסרט של רוזנטל פופוליסטי מעט, קשה היה לי שלא להרגיש אמפטיה אליו בעקבות הרדיפה שנרדף על ידי האחים עופר על מנת שלא יקרין את הסרט.

האחים עופר, בנוסף לתביעות משפטיות ואיומים רבים על רוזנטל הפיקו סרט תגובה משלהם בו הם מעלים את טיעוניהם והגם שאלו היו מוצדקים בחלקם, את רוב הסרט הם הקדישו ל"כניסה" חזיתית בעיתונאי רוזנטל עצמו.

סרט התגובה הוקרן מיד לאחר הסרט הראשון כנראה כתנאי מסויים שיאפשר את שידורו סוף סוף של הסרט.

אשמח לשמוע את דעותיכם.

פורסם

בדיוק רציתי גם לכתוב על כך.

אני חושב שהסרט של רוזנטל נוגע בנקודות מאוד חשובות לחברה הישראלית.

אנחנו מדינה קטנה שכ- 20 משפחות שולטות בה לא פחות מהממשלה. בתקשורת, בכלכלה ובשלטון.

נכון הסרט קצת פופוליסטי אבל לעניין ובמיוחד לאור העוצמה והדרך של משפחת עופר לאורך השנים.

מצורף מאמר מYNET שנכתב בתגובה לסרט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3753931,00.html

אני חושב שהפסטיבל של ערוץ 1 היה במקום וכל הכבוד לו שהוא קצת מצדיק את קיומו.

היה מצחיק שהפרסומת היתה רוטב לשקשוקה של יכין :lol:

פורסם

עם כל הכבוד למיקי לסרט ולקיומו של ערוץ אחד, האם זה הזיז מזיז או יזיז למישהו ? לדעתי לא ,הפוליטיקאים ימשיכו לגנוב אנשי העסקים ימשיכו לקנות בזול , ואנחנו הציבור נמשיך לשלם רק שנמשיך לשלם יותר כל פעם.

ואת ערוץ אחד צריך לסגור יחד עם ערוץ 10

פורסם

דני, גם עיתון אחד יספיק? ותחנת רדיו אחת?

שיש ריבוי ערוצים יש ריבוי דעות. אם למערכת חדשות יש ידיעה לא חשובה כל כך היא תפרסם בכל זאת כדי שהמתחרה לא יפרסם וכו'. נוצר מצב שיש יותר מידע זמין ויותר נושאים שעולים. יש עשרות מקרים שמערכת חדשות וכתבות תחקיר בערוץ 10 חשפו שלא בטוח שערוץ 2 כמונופול היה חושף. לדעתי בערוץ שיש לו תוכנית יומית כמו "לונדון וקירשנבאום" ותוכנית יחסית חדשה של תחקירים "המקור" יש בסיס מסויים להמשך פעולתו. לפי מה שקראתי הם לא מבקשים כסף מהממשלה אלה רגולציה מסויימת.

פורסם

עצם שידור הסרט היה נכון, בכלל אבסורד שנמנע מהסרט להיות משודר - ואולי אף מדגיש את העניין בו ובעניינים שדנים בו.

הרי כולם יודעים מי הלחיץ לא לשדר, וכמה הצליח.

אני לא ראיתי, כי...לא ידעתי שיש.

משכנתא זה קל

פורסם

זה אחד האנשים הכי גברים שיש במדינה הזו!

הבנאדם סיכן הכל קיבל איומים עליו ועל משפחתו (ולא רק תביעות משפטיות)

הבעייה שאנחנו לא אוהבים לצאת פראיירים אבל תמיד יוצאים פראיירים.

הכח הצרכני שלנו הוא עצום ואנחנו לא מנצלים אותו בכלל!

אתן לכם דוגמה:

למשל בבסיס שלי יש סניף של בורגר קינג. הסניף משלם דמי שכירות לא ממש גבוהים לצהל עבור כל שנה.

המחירים שהוא מוכר את המוצרים שלו מופקעים (יותר מבאזרחות!!!) ורמת השירות- בקרשים.

לא פעם התלוננו שהאוכל לא טעים, שהעובדים לא ממלאים מספיק צ'יפס למשל (אם קונים ארוחה וצ'יפס גדול הרבה פעמים העובדים ממלאים רבע מהקרטון וצריך לריב איתם ששלמתי על ארוחה גדולה ואת הקרטון של הצ'יפס צריך למלא ולא לעשות טובה ולזרוק שם כמה מקלות בודדים) ועוד ועוד.

אתם חושבים שאנשים הפסיקו לקנות? ממש לא. יש כאלו שחיים על הבורגר קינג כי האוכל בחדר האוכל על הפנים.

אבל אם אנחנו בבסיס, בסיס של 4000 חיילים סדירים, מס' לא מבוטל של אנשי קבע ועוד כמה מאוד אזרחים היינו עושים חרם

על הבורגר קינג אני בטוח שהמצב היה משתפר (ראו למשל את חרם החרדים בירושלים על הריבוע הכחול- הצליח להם).

הרשימה עוד ארוכה...המס על הדלק שהעלו בפתאומיות לפני חודש וקצת כאילו שלא חסר מיסים על הדלק (מתי הודיעו? בערב כדי שאף אחד לא יספיק לתדלק, תהיו בטוחים שהמדינה הרוויחה לא מעט)

האגרות שמשלמים ללא סוף, המחירים שחברות הסלולאר שוחטות אותנו ומעלות תעריפים למרות שחתמתם איתם תכנית (רוצה הוזלה? בוא תתחייב לעוד 3 שנים וכך זה נמשך...אני יודע שיצא חוק אבל הוא יצא מאוחר מדי עבור הרבה אנשים)

ביטוח הבריאות שלא מכסה שיניים ומי שיש לו בעיות עם השיניים צריך למשכן את הבית אפילו אם יש לו ביטוח משלים

ועוד ועוד...

אז וואלה, קם בנאדם ואומר חלאס, איפה אתם? אבל 1 נגד סוללת עורכי דין ומשפחה עם הרבה מאוד כסף- זה קשה מאוד.

אני מקווה שהוא יצליח.

"אנחנו בטח לא פראיירים..."

פורסם

לא נראה לי שזאת הייתה הכוונה שלו. הרי בסופו של דבר כולם מתלוננים על כל דבר וכלום אף פעם לא מספיק טוב.

התלונה היא על כך שמתלוננים אבל בולעים, ולא עושים שומדבר.ואני מסכים איתו בכל מילה, ולי לא היה בורגר קינג בבסיס, בקושי בסיס היה לי בבסיס :-)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
עם כל הכבוד לך כותב נכבד

אבל זה שיש לך בורגר קינג בתוך הבסיס ואתה מתלונן שלא ממלאים לך מספיק צ'יפס זה כבר מראה לאן הגענו

א) זה לא מראה שום פינוק אני רוצה לראות אותך משלם 58 שקלים עבור מנה ומקבל רבע צ'יפס ממה שמגיע לך.

ב) שוב הכוונה שלי כאן היא כמה אנחנו פראיירים. למה לעשות כ"כ הרבה כסף ועוד על גב של חיילים שכמה מרוויחים? 350? זה פשוט מגעיל לעשות דבר כזה.

פורסם

מיקי רוזנטל מראה, בצורה דמגוגית משהו, את הקשר בין הון לשלטון במדינה.

את לוז הטענה הוא הסביר בדיון שלאחר הסרט - כמות האנשים ששירתו בתפקידים ציבוריים בכירים, ולאחר מכן קיבלו ג'ובים מפנקים בעסקי המשפחה , היא גדולה מאוד. וכשזה מצטרף לטענות האחרות זה אומר דרשני.

בעיתוי מושלם קיבלנו את הפרטת הקרקעות, והרי לכם כל הסיפור על רגל אחת.

עכשיו ניתן לDISCOVER להגיב.

פורסם

מעניין שאף אחד לא מציין שאלי גולדשמידט שייצג את השקשוקים בדיון שנערך באולפן הוא לא רק "סמנכ"ל תקשורת" בקבוצת עופר, אלא "סמנכ"ל תקשורת ורגולציה בקבוצת עופר". מה זה רגולציה? גולדשמידט שהיה חבר כנסת בעברו נשכר על ידי האחים עופר להיות האחראי על הקשר של החברה עם המחוקק. כלומר לנצל את קשריו כחבר כנסת לשעבר על מנת לקדם חקיקה ומהלכים אחרים (לרבות חסימת מתחרים ותחרות תחת "הגנה על השוק המקומי") לטובת משפחת עופר.

הוא ההוכחה שהכסף קונה הכל. גם אנשים.

משפחת עופר - לא סובל אתכם. אתם מתועבים בעיני.

מיקי רוזנטל - למרות המניפולציות - אני איתך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני מאמין שכל העם עם מיקי . והסרט חוסף רק את קצה הקרחון ,אבל האם מישהו יחרים את המוצרים של חמולת עופר ? לא , האם מישהו ילך ויחסום את הגישה למפעלים של חמולת עופר? לא , האם מישהו יעשה משהו בנדון חוץ ממיקי? אני לא חושב.

אותנו הישראלים לא מעניין שום דבר שנמצא ס"מ מעבר לדלת ביתנו , אנחנו גומרים בקושי את החודש אומרים ברוך השם על מה שיש וממשיכים הלאה.

לכן לדעתי הסרט היה מיותר כי שום דבר לא יצא מזה חוץ מזה שמיקי תקוע עם הלוואה, הקריירה שלו לא בשיא בגלל ה"חרם" של התקשורת הפרטית , ואנחנו ביזבזנו עוד כמה שעות על 2 הסרטים ועוד כמה דקות תגובה בפורום.

ונעזוב אותנו האנשים הבריאים שלא חיים באזורי סיכון מה עם כל אלו שחיים מתחת לארובות המפעלים ובקרבת הנחלים המזוהמים, האם מישהו מהם קם מתישהו ועשה מעשה כלשהו להגן על עצמו ועל משפחתו?

לא ממש ,רוב האנשים האלו אומרים תפילה על עוד יום שלא גילו אצלם מחלה וממשיכים הלאה והם גם בוכים למצלמה שבעצם שייכת לאלו שהורגים אותם (מעשה חכם ביותר).

במקום לקום להתארגן ולסגור את המפעל גם באלימות עם צריך כי זה מלחמה על החיים שלהם,ועם כל הכבוד לחמולת עופר ולשאר החמולות עם תקום עיר שלמה שתגיד לא לזיהום , ואז עוד עיר ועוד וכל זה יפסק ,אבל לא בבית ספרנו וחבל.

כי דווקא אצל החרדים זה עובד יופי.

פורסם

סליחה אבל אתם באים בטענות לאחים עופר כשכמעט כל אחד עושה את מה שהם עושים.

אתם באים בטענות על קבלה מהמדינה של כספים שלא מגיעים לכם אבל כמה מכם השתחררו מהצבא והלכו לקבל דמי אבטלה במקום לעבוד (או לפחות לנסות ברצינות למצוא עבודה כלשהי)?

כמה מכם יסגרו עם בעל מקצוע על הנחה תמורת ויתור על קבלה?

אתם חונים בכחול לבן בלי כרטיס כי זה לכמה דקות ואין פקח באיזור?

אם יש לכם מכר בעירייה לא תשתמשו בקשרים איתו כדי לקדם דברים שאתם צריכים או לשנות שיבוץ של הילדים שלכם בגן?

אלה רק דוגמאות קטנות ממה שכמעט כולנו עושים יום יום וגם הם קבלת דברים מהמדינה בלי שמגיע לנו. גם האחים עופר וחבריהם עושים את אותו הדבר. אני לא אומר שזה בסדר (וזה מאוד לא בסדר) אבל לפני שאנחנו יוצאים נגדם בכל מיני הצהרות רצוי מאוד שנסתכל בראי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הבעיה היא לא עם משפחת עופר, או כל משפחה אחרת לצורך העניין.

הבעיה היא עם מקבלי ההחלטות (קרי הממשלה) שמכרו את נכסי המדינה בזול.

הבעיה היא עם גופים שאמורים להיות אמונים על שלום הציבור, אך מאפשרים למפעלים לזהם במקום לסגור אותם לאלתר או תוך פרק זמן סביר.

כל אלה שאפשרו את כל המתואר ב"שיטת השקשוקשה" הם אלה שצריך לתת את הדין.

משפחת עופר, נתנו להם אז למה שלא ייקחו?

• תוכן חדש...