Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מדובר בפורד מונדיאו 2003 ,ק"מ:99K

מה לדעתכם על טופס הבדיקה ?

והאם מישהו יכול לעזור לי למצוא, את מיקום מספר המנוע שמוטבע על המנוע.

טופס בדיקה :

מנוע,מערכת קירור,מערכת דלק,מערכת הצתה: דליפות לחץ בינוניות בצילנדרים,מערכת תיזמון ורצועת מנוע לבדוק בחברה,רעש מערכת תיזמון או טיימיניג,רעשים ונקישות פנימיים ,מנוע שורף שמן,ניקוי מערכת הקירור,נזילות מים ממצנן.

עד כאן נראה הרבה כתוב, והרבה כסת"ח , לפי ניסיוני

מערכת פליטה : תקינה

סרן קידמי ומערכת היגוי :תקין

קפיצים :תקינים

שילדת מרכב :ליקויים בעלי משמעות נמוכה :תיקון עמודים אחוריים ,תיקון תאונה בחזית,תיקון תאונה מאחור,בוצעו תיקוני פח וצבע

ליקויים בעלי משמעות שולית:סימנים של מכות מסיבי לרכב + בתחתית .

מערכת בלמים:בלם עזר עצר חלש יחסית

מערכת תאורה:חלונות קידמיים רועשים בסגירה

העברת כוח:חופשים בתימסורת הילוכים

מחוונים :תקינה

אני חייב לציין ,שהרכב באמת ניראה טוב למוכר איכפתי ופדנטי , הרכב כולל ספר רכב מתועד על כל טיפול עד 99K

רק מה....

כאשר הגעתי הביתה ראיתי כי הבוחן לא רשם את מספר המנוע

האם למישהו יש מושג ? היכן ניתן למצוא את מספר המנוע שמוטבע על המנוע

מה מיקומו ?

היום הייתי בבדיקת רכב , הבוחן לא בדיוק מצא את המספר (ניסה להתקשר לחבר טכני טלפוני על מנת לשאול היכן נימצא המיספר ) ואיכשהוא כנראה שכח.

בכל אופן המוכר מתחייב שלא הוחלף מנוע ברכב.

בכל אופן אני אסגור את הסיפור הזה יום ראשון עם מכון הבדיקה שוב

הרכב עדיין לא ניקנה , כמה לפי דעתכם בערך ,עלות התיקונים תעלה לי

אני מדבר על : תיקון כנראה מותחן של הרצועה + כיוון מתלים מאחורה (לדברי הבוחן) + כיוון של בלם יד

תודה רבה לכם

ושבת שלום

פורסם

תיקון עמודים אחוריים במשמעות נמוכה ? .. מישהו מהבוחנים שתה שם משהו לפני הבדיקה ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
רק שתדע, אפילו אם הרכב היה במצב פיקס ומסודר הוא לא הולך מחירון בחיים

תאמין לי שהרכב הזה כבר חווה את הירידה הדרסטית במחיר שלו

אין לי בעייה לשלם מחירון על רכב לא סחיר במצב טוב+ (במיוחד מכוניות כגון אלו !!!, ניסאן פרימרה,פורד מונדיאו ועוד טובות שלא מצאו עצמם בשוק הישראלי ???)

מה עוד שהבחור הוגן ומוכן לבוא לקראתי מכל הבחינות , הרכב מושקע ומלוקק (צמיגים מישלין חדשים ועוד)

עכשיו לבוא ולהתחיל משא ומתן על המחירון פחות ,כי הוא לא סחיר ?

אשמח לעוד התייחסיות לגבי הרכב (טופס בדיקה)

בנוגע לאיתור מספר הרכב והערכת מחיר לתיקונים

תודה

פורסם
תיקון עמודים אחוריים במשמעות נמוכה ? .. מישהו מהבוחנים שתה שם משהו לפני הבדיקה ?

האם אתה יכול לפרט יותר ?

כאשר הוא הבוחן הראה לי היכן הרכב קיבל מכה , שאלתי מיידית האם יש פגיעה בשילדה,לדבריו לא בזנטי ?

בכל אופן גם לפי דברי המוכר הרכב לא עבר תאונה קשה (אני לוקח הכול בעירבון מוקבל )

פורסם

חברה, אני לא דוחק

רק אם למישהו קרה זאת בעבר

אשמח לעוד התייחסיות לגבי , "תיקון עמודים אחוריים "

ראו שירשור אחורה

כמה ירידת ערך זאת , והאם זה שווה את הטירחה ?

תודה

ושבת שלום

פורסם

ברכב עם שלדה אחודה, כמו המונדיאו למשל, העמודים הם חלק משלדת הרכב.

מסקנה - פגיעה בעמודים היא פגיעה בשלדת הרכב.

בדיוק כמו עם קורות האורך והרוחב, תתכן פגיעה קשה ובעלת משמעות בטיחותית ותיתכן פגיעה קלה יותר שאין לה השפעה בטיחותית אלא מסחרית בלבד. לשם הדוגמא, בחלק מהרכבים החלפה של כנף אחורית דורשת ריתוך באזור העמוד האחורי ונחשבת לעיתים פגיעה בעמוד. האם יש להחלפה כזאת יש משמעות בטיחותית? אני לא חושב.

שים לב שבנוסף לפגיעה בעמודים הרכב סובל מבריחות לחץ, שריפה של שמן ונזילה מהרדיאטור. אלו תקלות שאינן אופייניות לרכב שעבר "רק" 100K קילומטרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי גם כמה מסקנות :

1.בוחן שיכור,אני כנראה חוזר לשם ומבקש את כספי בחזרה, על הסבר מוטעה הן בעל-פה והן בכתב !

הוא עוד התפאר במספר הבוחן שלו 36 וותיק בתחום הרכב,אני לא מבין מה קורה כאן ?

2.איך הוא רשם לי בעל משמעות נמוכה, על פגיעה שהיא כביכול בשילדה???(היה אמור לרשום לי "בעל משמעות גבוהה")

3.אני לא מאמין לטיימיניג של קריאת התגובה,באותו זמן שאני קורא את תגובת צביקה, אני מקבל טלפון מחברי הפחח

אשר בדק לי את הנושא "אומר לי אל תתקרב לרכב עם תאונה מסוג זה"

תגידו יש מצב עדיין לבדוק עם חברת הביטוח שלו, אם היו לו תביעות חזקות בעבר,כולל ירידת ערך

או לעזוב את הרכב , ולהתקדם שוב לבא ?

אני מודה לפורום כאן , על תשובות מיקצועיות ופתיחת עיניים לאנשים שרוצים להקשיב ולשמוע !

תודה לך בראשונה colauti 9

פורסם
שים לב שבנוסף לפגיעה בעמודים הרכב סובל מבריחות לחץ, שריפה של שמן ונזילה מהרדיאטור. אלו תקלות שאינן אופייניות לרכב שעבר "רק" 100K קילומטרים.

זה יותר כסת"ח,שאלתי אותו על סעיפים אלו , לטענתם אלו דברים שחייבים לרשום לרכב ישן ?

פורסם

אם נסכם מה היה לנו כאן-

1-בוחן שאולי עשה יד אחת עם מוכר הרכב (סוחר-נוכל/מגרש /סתם אדם שהוא מכיר) ועשה שם רע לעצמו ולמכון הבדיקה שלו.

2- רכב עם פגיעה בעמודים-בהרבה מאוד רכבים שוהי פגיעת שילדה לכל דבר לא חשוב אם זה בטיחותי/מסחרי לא מומלץ להתקרב.

3- חופשים בתמסורת ההילוכים-על זה לא בטוח שהייתי אומר כסת"ח,אם הרכב היה ללא תאונות היה חשוב לבדוק את עניין הגיר במכון גירים/מוסך מורשה.

4- בכל אופן הרכב מוזנח ולא מטופל יחסית למצבו,אני מכרתי את הרכב הקודם שלי משנת 97 מטופל כמו שעון וכמעט ללא תקלות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הייתי חייב להגיב ולבדוק את הפרשה עד תום

הלכתי שוב לבוחן הרכב אשר רשם "משמעות נמוכה ,לתיקון עמודים אחוריים"

שאלתי אותו מדוע רשמת זאת במשמעות נמוכה !

לטענתו , הוא בדק את הרכב מלמטה,מספר פעמים ולא ראה איזשוהיא פגיעה בקורות התחתית

ולא ניראה כי הרכב קיבל מכה מאחורה והתקפל ,ז"א אומרת לא זאת הסיבה לתיקון עמודים אחוריים

מה עוד שהוא טוען בשביל לבדוק זאת טוב יותר ,צריך לפרק את הפלסטיקים בתוך הרכב

וכך לקבל דיאגנוסיטיקה יותר טובה

מה דעתכם ???

האם שווה את הזמן והטירחה ?

או לעבור לרכב הבא ?

אנא בבקשה הגיבו

פורסם

לעבור לרכב הבא לא חסרות פורד מונדיאו בשוק - אפילו אפשר לומר שההיצע עולה על הביקוש.

לגבי הפגיעה בעמודים האחוריים - אם נכנס ברכב רכב גבוה או שמישהו עשה רוורס ונכנס בעץ התוצאה תהיה פגיעה בעמודים האחוריים ללא פגיעה בתחתית הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...