Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

המגבר הוא PLATINUM AUDIO V12 1000W.

שני טרנזיסטורים שנשרפו הוצאתי מהמגבר אז הוא עבד, אבל עם יציאה לא עובדת כמובן.

הטרנזיסטורים הם TOSHIBA C5198 והשני הוא TOSHIBA A1941.

כתוב גם 0322 לא יודע אם זה חשוב כי זה כתוב על כל הטרנזיסטורים.

היכן להשיג כאלה? אם אין להשיג אז מה לשים במקום ומאיפה לקנות?

אני גר בחיפה.

תודה.

פורסם

פעם הייתי אצל או,פי אלקטרוניקה, הבאתי איתי מגבר שרוף וביקשתי את החלקים שסימנתי.

לא היה לו חוץ מנגדים.

פורסם

שלום,

הטרנזיסטורים שנשרפו לך הם צמד חמד כלומר אחד NPN והשני PNP שמהווים חלק מדרגת המוצא של המגבר.

הקוד המלא או המספר הקטלוגי של הטרניסטורים לפי התקן התעשייתי היפני הינו (נהוג להשמיט את האות S בהדפסה על הרכיב)

2SA1941

2SC5198

לצערי בארץ לא מחזיקים מלאי של טרנזיסטורים ממשפחת SA,AB,SC,SD לכן המלצתי היא לנסות לרכוש אותם בשקלים בודדים ב-EBAY.

האם הטרנזיסטורים שנשרפו לך מותקנים על גוף קירור מספיק גדול ?

http://cgi.ebay.co.uk/2SC5198-Transistor_W0QQitemZ160153632187QQcmdZViewItemQQptZUK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET?hash=item2549e67dbb&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1683%7C293%3A1%7C294%3A50

איזה כייף לי :)

פורסם

לא, גוף הקירור הינוי קטן מאוד ולא יעיל, שקלתי להחליף אותו.

אבל המגבר היה בעומס רב כשנשרף.

יש איזה שהוא טרנזיסטור תחליפי שניתן להתקין?

פורסם

יש תחליפים אבל לא שווה ערך למקורי לכן המלצתי תנסה לרכוש את הטרנזיסטורים המקוריים בלבד.

במידה וקיים מקום במעגל המודפס או/גם במארז אני ממליץ להתקין גוף קירור גדול יותר.

גופי קירור קיימים בשפע ובמידות שונות וניתן לרכוש אותם בשדרות הר-ציון בת"א בשקלים בודדים.

פורסם

מרק תודה על התשובות שלך, אני יתיחס לכל מילה.

ביררתי בEBAY האחד בסביבות ה8$, אני יחפש קודם מגבירים לא תקינים בכפר כי יש הרבה חנויות אביזרים ומערכות לרכב.

אם אני לא מוצא אז אני יזמין.

פורסם

יותר בטוח,אמין וגם מהיר לרכוש חלק חדש.

אני מפרק חלקים ממחשבים ומכרטיסים שונים רק כאשר לא ניתן להשיג את החלק או מחירו בשמים.

תוכל למצוא ב-EBAY במחיר יותר זול (אפשר להתמקח לפעמים על המחיר עם המוכר)

ב-9 דולר 2 הטרנזיסטורים

http://cgi.ebay.co.uk/1pair-NPN-PNP-Complementary-Transistor-2SC5198-2SA1941_W0QQitemZ140317354235QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item20ab90e8fb&_trksid=p3286.m63.l1177&_trkparms=%7C293%3A1%7C294%3A50

• תוכן חדש...