Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי הרכב הנ"ל כ-5 שנים , הרכב מטופל באדיקות .

שהמזגן פועל , בצהרי היום אחרי שהרכב היה בשמש - האוויר שיוצא מהפתחים של המזגן הוא אוויר קר מאוד .

אך הוא לא מגיע בקושי לפנים של הנהג או הנוסע .

הבנתי ממזגנסיטים לרכב - שה"פאן" המקורי או המפוח שזה להבנתי אותו חלק חלש ברכבים הללו .

האם ניתן להחליף למפוח של פורד "קונקט" שקראתי בפורום הנ"ל שהוא בין המפוחים החזקים שקיימים לרכב בארץ ? .

באם הדבר אפשרי מה העלויות הצפויות ? .

מודה לעונים מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא ניתן להחליף מופחים מרכב לרכב כי הם לא תואמים לבית המפוח וגם יש מצב שתשרוף את הצמת הדשבורד, הנגד או המתג, הרי מפוח חזק יותר יצרוך זרם גבוה יותר.

אצלך המעבה כבר סתום מלכלוך באופן משמעותי, יש לפרק מעבה ולנקות את מעברי האויר.

פורסם

האם ב"מעבה" כוונתך לרדיאטור של המזגן שיושב אחרי הדשבורד ? , והאם הניקוי שלו אכן משפר את תפוקת זרם האוויר ? .

האם ניקוי של המעבה דורש פירוק של הדשבורד ? .

תודה מראש ושבת שלום .

פורסם

תבדוק בשרשור מסנני המזגנים לרכבים האם קיים ברכבך מסנן אויר יכול להיות שהוא מקור החסימה במידה ולא קיים אז אכן מדובר במאדה שיושב בתוך יחידת החימום בדר"כ ניתן לנקותו ללא פירוק הדשבורד אלא מפתח גישה שקיים.

פורסם

אני יודע בוודאות שאין מסנן(פילטר) למזגן ברכב שברשותי .

האם בוודאות לא ניתן להחליף את המפוח ברכבי למפוח של רכב עם מפוח חזק ? .

כמובן תוך כדי יצירת שינויים ע"מ להתאימו .

פורסם

מה את רוצה לבצע חיתוכים ליחידה הפנימית זה לעולם לא יהיה מושלם ולא טוב אני מציע למצוא את המקור לתקלה שהיא כנראה כפי שכתב דן מאדה סתום, המאוורר הפנימי של הרכב תואם לסוג הרכב ויצרו אותו מהנדסי רכב אשר התיאימו את עוצמת המאוורר לרכב לכן שוב אני ידגיש כי עדיף לתקן את הסתימה כי מאוורר חזק יותר לא בהכרח יפתור את הבעיה.

פורסם

עידכון :

היום הייתי אצל זני מזגניסטים לרכב במרכז הארץ אשר קיבלו את המלצת חברי הפורום לא פעם .

בנוגע לבדיקה האם ה"מאייד" של המזגן סתום וזקוק לניקוי ע"י פירוקו מהרכב הטבלתו בחומצה ואחר כך בחומר נגד בקטריות , בסוף העבודה מילוי גז למזגן כמובן , כי שמפרקים את המאייד הגז יוצא .

הראשון בדק ע"י הנחת היד שלו על התריסים של המזגן ברכב ואחר כך בדק עם היד מתחת לתא הכפפות ואמר ששליש או שני שליש מהמאייד סתום , באם הוא יערוך ניקוי משב הרוח יתחזק ב- 20% .

אמר לי שנדרש לשם כך לפרק את המאייד ואחר כך לנקות בחומצה ולבסוף לשים חומר נגד בקטריות ולבסוף למלא גז +וואקום , העלות כ- 650 ש"ח כולל מע"מ .

המזגניסט השני גם כן מומלץ הפורום - בדק ואמר שהמאייד לא סתום , וזה התפוקה של הרכב הנ"ל .

למי להאמין ? , האם ניתן לבד לדעת אם המאייד סתום ? .

עצות בנושא יתקבלו בברכה .

תודה מראש והמשך יום נעים .

פורסם

אני מכרתי בסופו של דבר את הרכב בגלל המפוח הדפוק. גם אחרי החלפה של המפוח עצמו ואלף בדיקות, אי אפשר היה לשפר את עצמת הרוח.

מכיוון שאי אפשר לחיות בקיץ עם מזגן זבל, מכרתי את המכונית ואני לא מצטער אפילו לרגע (במיוחד כשאני מדליק את המזגן המקפיא אצלי).

פורסם

תבדוק אם האויר יוצא גם מלמעלה ולרגליים- אם כן זה אומר שהמדפים איבדו את הבידוד שלהם וצריך לחדש אותו.

אבל זה גם לא ימנע את פירוק הדשבורד.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי בית מפוח ספייר בדיוק כמו של הרכב שלי , הקוטר של העיגול של הבית מפוח הוא לערך 14.5 ס"מ , מישהו מכיר מפוח של רכב חזק שיכנס לבית מפוח הנ"ל ? .

תודה מראש .

פורסם

ביררתי בחנויות חלפים לרכב , ונאמר לי ע"י אחת מהן בת"א - גל-אור , שניתןן להרכיב במקום המפוח המקורי מפוח של סובארו ג'סטי .

האם מישהו יודע אם אכן זה מתאים ? .

והאם המפוח של הג'סטי אכן יותר חזק משל השרייד ? .

תודה מראש .

פורסם

לא נראה לי שאתה משתדרג יותר מדי עם המפוח של הג'אסטי.

לא זכור לי על אנשים שהתלוננו שהפכו לקרחונים בגלל שנסעו בג'אסטי (וזה בלשון המעטה).

פורסם

אם המפוח של הג'סטי לא חזק , אז איזה מפוח של רכב קטן יחסית , יכול להיכנס לבית מפוח בגודל הנ"ל .

תודה מראש.

פורסם

כל הכבוד על מאמצייך בתחום כולל בדיקה מקיפה.

אך לעניות דעתי זה או להחליף רכב כי גם ככה הוא ישן וזאת אפשרות ברירת המחדל ולבטח בארצנו החמה עם 8 חודשיי שמש בשנה,כאשר אם האוטו מטופל באדיקות ולפי דברייך אני מבין כי זו מעידה חד פעמית מצידו הייתי הולך על המזגניסט השני שלא לוקח 650 ש"ח.בכל מקרה יש שם כנראה סתימה וצריך כנראה רק לשחרר אותה קלות.

בהצלחה ודווח לנו את התוצאות :beerchug:

• תוכן חדש...