Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שמתחתי קצת את התקציב לרכישת הרכב החדש, החלטתי לבקר בסוכנויות שרכביהן נמצאו הכי מתאימים בעייני.

בתור התחלה הלכתי ליוניון מוטורוס, לראות את הקורולה הידנית, שבתור התחלה נשמעת דיי נחמדה ביחס למחיר.

הגעתי ונדהמתי לגלות שמשפצים את אולם התצוגה המקורי, והאולם עבר באופן זמני לקומה השניה של הבניין, שם בשביל לראות את הרכבים צריך לעבור לחניון הצמוד (לא הכי נעים ביום חם שכזה) ולהתרשם.

האוטו נראה נחמד, אבל המחיר פחות. 118K לפני אגרת רישוי. 123K אחרי.

ברגע ששמעתי את המחיר היה ברור לי שאין לי מה לחפש שם. פסלתי את הגולף החדשה רק בגלל מחיר מופרז (שבאופן מפתיע עלה ל-127K לאחר אגרת רישוי).

לכן, אם אני מוציא 123K, אני כבר מעדיף להוסיף עוד 4K ולרכוש גולף, ולא טויוטה קורולה.

המשכתי לסוזוקי.

באתי בשביל לראות את ה SX4 בגירסאת ה-5 דלתות.

אכן אוטו נחמד, גבוה, מרשים, וכך גם האיבזור שמגיע איתו.

עיצוב קצת מעצבן, מפני שבאמצע החלונות תקועה קורה לא קשורה שלדעתי תפריע לנהיגה.

מעבר לזה האוטו דיי הרשים אותי. 118K אחרי אגרת רישוי. יהיה אפשר להוריד אותם במחיר במועד הרכישה.

משם המשכתי לסובארו.

בחנתי את ה-B3 1.5 RX ידנית שנראית דיי מגניבה, ומרווחת, רק יקרה מעט (113K).

אוטו נחמד חוץ מהעובדה שחסרים בו דברים כמו בקרת יציבות ועוד מס' דברים שאני לא זוכר (בשלב מסוים איבדתי כבר את איש המכירות מפני שהרגשתי דיי מאוכזב מהעובדה שאין יותר מדי אבזור בתמורה למחיר).

המשכתי לדלק מוטורס.

ראשית, התאכזבתי מהשירות והיחס, אבל מילא.

הסתכלתי על מאזדה2.

לפני שנכנסתיו הייתי בטוח שזה הרכב שאני רוצה, אבל לא.

נכון, בסה"כ היא זולה משמעותית (108.5K), אבל קבלתי את הרושם שה-SX הרבה יותר חזקה ומסיבית ממנה, ומגיעה יותר מאובזרת.

מה גם ששמעתי יותר מפעם אחת תלונות על פלסטיקה זולה וגיר מעצבן במאזדה 2, וחוץ מהעובדה שאיש המכירות אומר שהיא זכתה בתואר המכונית הטובה או הנמכרת באירופה, אין לי שום סיבה לחשוב שהיא עדיפה על האחרות.

היום הזה רק בלבל אותי וסיבך אותי.

הגיע הזמן להחליט איזה רכב לקחת, ואני לא מצליח לעשות החלטה.

קורולה נפסלה לגמרי.

נשארנו עם SX4 , B3 או מאזדה 2.

- האם B3 נחשבת יותר איכותית מהשאר?

- או שאולי המאזדה, במחיר הזול מכולן, תתן לי רכב איכותי ואמין באותה המידה כמו הSX וה-B3 ?

- או שבכלל שווה לשלם מעט יותר ולרכוש את ה SX4, שמגיעה עם המנוע החדש ואיבזור לא רע בכלל ?

תודה מראש לעוזרים.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שבוע שעבר קבלתי את ה-B3 כתור רכב חלופי ליומיים, אני לא יודע אם הרכב היה תקול או משהו (38K ק"מ, כנראה הגיע מהשכרה) אבל האוטו פשוט עגלה מתה. כבר שנים שלא נסעתי באוטו שאתה לוחץ על הגז והאוטו פשוט לא זז, השימוש בטיפטרוניק ברכב הזה הוא בגדר חובה כדי לשמור על קצב התנועה.

אני מאמין שעם גיר ידני הרכב מגיב טיפה יותר טוב אבל מדובר במנוע חלש ביחס למה שיש בשוק. אם תוסיף לזה את העובדה שהרכב צפוף מקדימה, מאחורה ובתא המטען ביחס למתחרות (וגם עיצוב פנים מיושן) תקבל חבילה לא כזו משתלמת.

חבל שיש לך כזו חוות דעת גרועה על הקורולה, החדשה היא קפיצת מדרגה גדולה ביחס לדגם הקודם. לנו יש את הגרסא האוטומטית (אחרי שהיו 2 קורולות מהדור הקודם ב-6 שנים) כבר כמעט חודש וכולנו מאוד מרוצים (כמובן שהרכב לא מושלם אבל מרגיש הרבה יותר איכותי מהקודמת).

אני לא מבין איך דחפת את המאזדה2 כתור השוואה, מדובר ברכב מקטגוריה נמוכה ביחס לשאר המתחרות.

אני ממליץ לך לעבור גם בסוכנות של ניסאן ולבדוק את הטידה או הנוט, מדובר ברכבים קצת מזעזעים חיצונית אבל בשאר הפרמטרים לא מאכזבים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני אכתוב על המכונית שאני מכיר.

SX4:

המכונית אכן גבוהה. כיסאות די נוחים. הבעיה הכי רצינית, כמו שכתבת, היא הקורה באמצע החלון. היא מסתירה דברים חשובים ולא תמיד ניתן להתגבר על העניין בעזרת הישענות קדימה כדי "להציץ".

דבר נוסף, יש לה הרבה שטח מת מצד ימין. לא פעם חתכתי אנשים לאחר שהסתכלתי במראות כמה פעמים ואז פתאום שמעתי ציפצופים עצבניים...

וזהו.

לגבי המזדה 2, לדעתי, היא בכלל לא בקטיגוריה של הרכבים האחרים.

פורסם

לגבי ה B3 - קיבלתי אותו כרכב חלופי בליסינג לשבוע (בזמן שהחליפו גיר בפוקוס :lol:) ובמהלך השבוע הזה גם הספקתי לעשות 2 נסיעות ארוכות.

הרכב כ-ב-ד, רק לצורך השוואה: הפוקוס, שהיא בכל קנה מידה עגלה מתה, נראתה לי זריזה יותר.

בנסיעות הארוכות (4 שעות נסיעה) יצאתי עם כאב גב מהמושבים שלה.

ודבר נוסף שלא אהבתי זה את המתלים הרכים מדי שלה - בפניות היא ממש רוכנת לצדדים.

אני לא ממש יכול לחשוב על דברים שאהבתי ברכב.

את ה 2 הייתי פוסל פשוט כי היא סופר-מיני במחיר של משפחתית והיבואן לא גמיש בכלל - שקל לא תוריד ממחיר הרכב.

ה SX4 דגם 5ד' נראית לדעתי מעולה, אבל כשביררנו בסוכנות, ראינו שהדגם עם ה ESP (שלדעתי הוא חובה - עוד מינוס ל B3) ממש יקר.

פורסם
שבוע שעבר קבלתי את ה-B3 כתור רכב חלופי ליומיים, אני לא יודע אם הרכב היה תקול או משהו (38K ק"מ, כנראה הגיע מהשכרה) אבל האוטו פשוט עגלה מתה. כבר שנים שלא נסעתי באוטו שאתה לוחץ על הגז והאוטו פשוט לא זז, השימוש בטיפטרוניק ברכב הזה הוא בגדר חובה כדי לשמור על קצב התנועה.

אני מאמין שעם גיר ידני הרכב מגיב טיפה יותר טוב אבל מדובר במנוע חלש ביחס למה שיש בשוק. אם תוסיף לזה את העובדה שהרכב צפוף מקדימה, מאחורה ובתא המטען ביחס למתחרות (וגם עיצוב פנים מיושן) תקבל חבילה לא כזו משתלמת.

כל מילה בסלע.

אחותי קיבלה כזאת מההשכרה בביקורה האחרון בארץ, כך שהזדמן גם לי לנסוע בה קצת (לא לנהוג).

הרכב אכן עונה להגדרה של "עגלה מתה". כמובן שהזעזוע היה בעיקר עבור אחותי, שביומיום נוהגת על בימר 335 :lol:

הקונסולה המרכזית דלה, העיצוב שלה משמים ואיכות החומרים לא משכנעת. בנוסף, אני לא יודע האם זאת בעיה באותו רכב ספציפי שיצא לי לנסוע בו, אבל כשבאתי לשבת, פשוט נפלתי לתוך המושב מרוב שהוא נמוך. כמובן שניסיתי למצוא איזו ידית שתגרום לו להתרומם, אך לשווא. די רק בדבר הזה כדי להעדיף את ה-SX4, ואני אומר לך את זה מבלי שישבתי בה אפילו דקה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ברוך הבא לעולם האמיתי של הרכבים בישראל .

על זה נאמר - זה מה יש , לא קונים מה שרוצים , קונים מה שאפשר , או מתפשרים חזק , מוסיפים כסף , או קונים רכב יד-שניה .

הנוחות ברכב , השליטה וההרגשה שלך - הם החשובים , אתה תהיה ברכב , עם חיוך , או בעצבים - ולכן .

נסה לבדוק עוד רכבים , אולי יש הצעות טובות במגרשי יד-שניה של היבואנים ( אהבתה את הגולף )

אפשר לקבל מהם אחריות נוספת ל כ 1 שנה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ואיך אתה יכול להשוות את ה SX4 מול המאזדה 2 ? 2 רכבים שונים ברמות שונות .

אבא שלי רכש בשנה שעברה את הסוזוקי SX4 , בלי ה ESP (הוחזר לו כסף בגלל זה - מסתבר שלא עידכנו אותו שאמור לצאת דגם שכזה) .

סה"כ לפי דבריו , השירות מצויין , הרכב מספק אותו בהחלט .

הוא מדווח על ביצועים טובים , מנוע חסכוני בצריכה של 1:13 בנסיעה רגועה (לא יותר מ 90-100 קמ"ש לרוב)

חוץ מעניין הקורה , שהוזכר כאן ולדעתי הוא מחדל בטיחותי בפני עצמו - מדובר ברכב מצויין .

אגב , גם הוא חשב על ה B3 , אבל הוא התחיל לצחוק על הסוכן מכירות כשבזמן הנסיעה העגלתית של הרכב , המליץ לו ללחוץ על מקש ה "ספורט" הידוע לשמצה , שבדרך כלשהיא מוסיף כוח למנוע .

ולסיכום : המאזדה 2 לדעתי לא משתווה מול ה SX4 , היא קטנה ולא מאובזרת ברמה של ה SX4 , למרות שמדובר בהפרש מחירים לא קטן .

ה SX4 מול ה B3 - ברור שה SX4 חזקה בביצועים , מנוע של 107 כוחות סוס , שסתם כדרך אגב - עומד לצאת \ יצא מנוע בעל 120 כוחות סוס באותו דגם של ה SX4 , בדוק את העניין .

בסך הכול , מדובר ברכב מצויין במחיר מצויין , לדעתו של אבא שלי ומהתרשמות שלי .

ומכאן - השיקול הוא שלך .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

מהאופציות שהעלת הSX4 נראית לי כעיסקה הטובה ביותר עבורך.

אבל אם כבר אתה שוקל את המאזדה 2, אני ממליץ לך להוסיף לרשימה את הסקודה פאביה שמחירה נמוך יותר.

לא מזמן היא נמכרה (ואולי עדין נמכרת) דרך מבצע "חבר" ב84K בלבד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אלו המכוניות היחידות שאתה נעול עליהן? מה עם I30 ? או טוב יותר 308 החדשה? לא יודע מה עכשיו אבל כעקרון יש גרסה בסיסית ב114 אש"ח. מפוארת ומפנקת מאד גם בגרסה הזאת, אמנם אין לי מושג איך תהיה האמינות, והגיר אותי אישית מעצבן,

אבל זה בפירוש אחד הרכבים שכיף להכנס לתוכם.

בכל מקרה אם הרכב לצרכים משפחתיים, ממליץ לך לפתוח את תא המטען בסובארו B3, זה כבר ישכנע אותך לוותר (אם תמצא אותו).

בהצלחה בקריעת הניילונים:lol:

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תודה לכל המגיבים.

ובכן, הרכב הוא לא לצרכים משפחתיים, אלא רק לי ולבחורות \ חברים.

הקורה אכן בעייתית ואולי אפילו מסוכנת.

קורולה? יקרה מדי ביחס למה שמקבלים. זה פאקינג מחיר של גולף!

מעדיף לא להתעסק עם ניסן \ יונדאי.

אכן בעיה רצינית.

פורסם

אם אתה מחפש משהו קטן, צעיר ומאובזר, הפאביה או האיביזה החדשות יכולות להתאים בגרסה הידנית. הייתי ממליץ לך גם על הפיאסטה אבל דלק מוטורס לא מביאים אותה בגרסה ידנית. אם יש זמן, אפשר לחכות לתחילת 2010 - לפולו החדשה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רק לי מפריע שהבן-אדם מתכוון לשים את מיטב כספו על רכב שהוא לא טרח לנהוג בו? קח נסיעת מבחן ויפה שעה אחת קודם, ההתרשמות הסטאטית לא תורמת לך הרבה. מעב לכך, הייתי שוקל מחדש את הקורולה. מחיר גולף או לא (אז מה?), הרכב מצויין, בייחוד בגרסא הידנית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...