Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחודש וחצי רכשתי סיטרואן קסארה 2001 (דגם 2 מנוע NFU) .

הרכב דרש מעט השקעה שנבעה מהזנחה בעבר ועכשיו נוסע מצוין.

בעיה אחד שלא הצליחו לפתור לי היא נפילת ספידומטר.

בהמהלך נסיעה ללא שום סיבה המחוג של הספידו (ולא של הסל"ד) נופל לאפס והרכב סוחב חלש.

לאחר זמן משתנה, המחוג עולה והמנוע סוחב כמו חדש.

התקלה קוראת בתזמון משתנה ויכולה להופיע גם רק פעם בשבוע.

הבנתי שמדובר בבעיה כרונית של צרפתיות.

בדקו לי את חיישן הסל"ד והגיר ולא מדובר בבעיה משם.

פירקתי את לוח השעונים והקבל עליו נראה תקין לחלוטין.

מבקש עזרה בפתרון התקלה.

הערה: לאחר ניסיון של דפיקה על האזור שמתחת לתא הכפפות נדמה לי שהמחוג חוזר למקום.

זה לא עוזר תמיד אבל שמתי לב שלפעמים זה פותר את התקלה.

לדעתי יש שמה חוט רופף, אם למישהו יש רעיון אני אשמח להצעות.

תודה,

פורסם

מה קשורה הסחיבה ללוח השעונים?

למה שלא תנסה ללכת למרכז שירות מקצועי שינסה לאבחן לך את התקלה? תתפלא איך לפעמים במהירות מוצאים את הנתק בצמת חוטים או משהו אחר שקרה לך.

• ספונסר פורום
פורסם

הבעיה בוודאות תקלה בחיישן מהירות רכב VSS ,כאשר אין למחשב ניהול המנוע נתון מהירות רכב,הוא נכנס למצב חרום שבוא מורגשת ירידה בביצועים ונפילה של שעון מהירות הרכב.

אורן

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

לדעתי ברכב כזה צריך להכיר את הרכב עד הסוף.

אני לא מתכוון לכלות אלפי שקלים על כל שטות שיש לרכב (ויש לו דיי הרבה).

איפה יושב החיישן והאם יכול להיות שמדובר חיבור רופף באחת מצמות החוטים?

האם מתחת לתא הכפפות יש צמת חוטים רלוונטית?

אשמח לדעת בנוסף :

1- כמה לחץ הגז של המזגן אמור להיות ברכב?

2 - איפה נמצא הפילטר של המזגו.

תודה

פורסם

אני יכול לומר לך שהסבירות שזה חיישן תקול היא גדולה.

אם כי קיים סיכוי שמדובר בחיווט לקוי, לגבי הבחור שרשם מה הקשר למד המהירות ברכב המחשב מקבל נתונים מחיישן המהירות ומעביר לללוח השעונים במידה ויש בעיה בנתונים שהוא מקבל אז הוא לא ייתן נתונים ללוח השעונים שורה תחתונה יש קשר ישיר בין הדברים.

לגבי כמות הגז תראה אם קיימת מדבקה על הגריל או מודבקת על מכסה המנוע שבה כתובה הכמות.

ולגבי השאלה היכן הפילטר צירפתי לך תמונה.

111.JPG

פורסם

לא חושב שיש מדבקה, האם יש מישהו שמכיר ויכול להגיד לי?

לגבי החיישן, אם מדובר בחיישו בל"ד מנוע אזי הוא הוחלף בחדש במוסך מורשה.

כמו כן, העובדה שהתקלה מופיעה לעיתים נדירות מצביעה לדעתי על משהו רופף ולא על חיישן לא תקין.

התייחסויות?

פורסם

לא סל"ד מנוע אלא חיישן vss ככה זה נקרא במאזדה פורד יכול להיות שבקסארה יש לו שם אחר.

החיישן הזה הוא מעיין עיגול עם חורים בפנים יש מגנט שקורה את החורים ויש נקודה שבה חסר חור המחשב יודע לחשב כמה זמן לקח לו לעשות סיבוב מלא וע"פ הנתונים האלה יודע מתי להעביר הילוך ומה מהירות הרכב.

לפעמים המגנט שבחיישן מהתיישנות גורם לבגעיה שהיא לא תמידית.

הכי בטוח זה לבדוק רציפויות בין החיישן למחשב ניהול המנוע במידה ותקין החלף חיישן.

לגבי ה"בדקו לי" שכתבת בהתחלה מי בדק?

ואל תטעה חיישן הסל"ד מנוע נמדד בכניסה לגיר ואילו חיישן מהירות הרכב ביציאה מהגיר.

• ספונסר פורום
פורסם

לגבי המזגן 650 גרO לחצים במצב מערכת תקין אמורים להיות כ-200PSI דחיסה ו30 PSI יניקה

לגבי מד הספידומטר,הוא יושב על הגיר,והוא מחובר עם גלגל שינים לדיפרנציאל.

אורן

פורסם

אני כמעט בטוח שהרכב מטופל במוסך רגיל.

מה לעשות, יש ברכב הזה מספיק חיישנים ומחשבים כדי שהוא לא ייכנס למוסך רגיל בשביל הטיפולים שלו.

אתה אומר שהוא מוזנח בעצמך - אז למה שלא תיכנס ותיישר קו במוסך מורשה נורמלי שמומלץ כאן?

אני יודע שלי יש את האוטו הזה כבר כמעט שנתיים ואין לו שום מחלות מוזרות ושטויות.

הדבר היחידי שבאמת היה דפוק כשקניתי את האוטו זה רעשים מוזרים מכיוון ידית האיתות וחוסר יכולת לאותת לפעמים - זה נפתר כשניתקתי את האזעקה בת ה-9 שהייתה שם.

יכול להיות שבמהלך איזו התקנה מקומית נפגם אחד החוטים בצמה ועכשיו אתה סובל מזה. ממליץ לך להיכנס למקום שיש לו את הכלים והידע לאבחן את הבעיה שלך בוודאות לפני שהבעיה של המהירות תגרום לך לברוך רציני על הכביש המהיר.

פורסם

חיישן מהירות הרכב = vehicle speed sensor = vss

אם אתה מאזור חולון, אז מומלץ לך לגשת, לאיתור ותיקון התקלה, אל אורן (ESI TURBO) שענה לך קודם ושהוא מוסך פרטי מתמחה בפזו' וסיטרואן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מצטרף להבחנה ומהצד של הנסיון.

יש לי גם קסרה והיתה לי את אותה בעיה בדיוק.

הבעיה היא בחיישן שיושב על הגיר, אתה יכול לקנות אותו אצל חלקי חילוף ג'אן הוא ישר יידע על מה מדובר כי זה לא כזה נדיר.

המחיר הוא באיזור ה200 אם אני זוכר נכון.

פורסם

שוב שלום.

אהבתי את השינוי של הכותרת...

כתבתי אותה כשאני חצי רדום...

הרכב ביקר במוסך מורשה פעמיים מאז הקנייה והוחלף בית מצערת וחיישן סל"ד ב3500.

בנוסף תיקנתי כל מה שעלה כפגום בבדיקה כולל אלטרנטור.

הרכב נכון להיום ממש לא מוזנח (אפילו יש ריח).

מעבר לכך לא נמצאו תקלות.

מצד שני, מכיוון שלא התלוננתי על התקלה הספציפית הזו, ייתכן והיא לא קרתה כשסרקו תקלות.

האם ה VSS הוא מה שנקרא חילזון של הגיר?

אם כן אז המוסכניק שאני מטפל אצלו בדק ואמר שתקין. אם לא אז מה השם המקצועי שלו ?

לגבי הלחצים במזגן, כשהמוסכניק חיבר את השעון גז והמזגן עבד, היה קצת פחות מ 40 האם זה תקין?

תודה רבה מראש

• תוכן חדש...