Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף דור5 VS סקודה פביה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב יש לי התלבטות בין 2 רכבים שהם לא דומים בכלל.

• גולף 1600 FSI שנת 2006
  • סקודה פביה ספורט 1600 ידנית חדשה

הראשונה עולה בסביבות 80K והשנייה 95K הצרכים שלי הם עירוניים בעיקר, כיסא תינוק, עגלה מאחור ואופניים על הגגון. עד כאן את זה שתיהן יוכלו לתת לי. מבחינת בטיחות הן די זהות (6 כריות אוויר, ESP ועוד). ומבחינת צריכת הדלק אני לא יודע איך הגולף.

ההתלבטות העיקרית היא בין רכב חדש (אומנם נחות מהגולף) לבין רכב משומש בן 3 שנים עם כ 50000 ק"מ. האם לדעתכם הניילונים שווים את ה 20000 ש"ח הנוספים כשמדובר בשני הרכבים הללו?

פורסם

הפאביה 4 כוכבי בטיחות בעיקר כי בשעת תאונה הדלת האחורית נפתחת, או משהו כזה (זה היה ממש מזמן אז לא לתפוס אותי במילה).

אני לא מתכננת לשים שם משהו חשוב.

ילד נראה לי די חשוב.

אני ממש אוהבת את הפאביה שלי, אבל אם היה לי ילד סביר להניח שלא הייתי קונה משהו שהוא פחות מהכי מצויין שאפשר.

לך על הגולף או שתחכה לפולו החדשות או שתנסה את האיביזה החדשה.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

הן לא זהות מבחינת בטיחות גם כי הפאביה קטנה וקלה יותר, אבל עדיין מדובר במכונית בטוחה למדי. היתרון בחדשה הוא האחריות ושלא צריך להסתבך עם משומש. מבחינה כלכלית ככל הנראה הגולף תהיה עדיפה לקנייה (מחיר) ולאורך זמן (ירידת ערך), אך גם תעלה מעט יותר לאחזקה (גם צריכת דלק).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

2 בחירות מצויינות אך שונות - האחת משפחתית קומפקטית (גולף) והשנייה סופר מיני (פביה) - תלוי בך ובדרישותך.

הפביה (על הכביש - כולל אגרת רישוי, מיגון ושאר שטויות) מגרדת את ה-100K (המחיר עלה בחודש שעבר) וזה לפני תוספות (סאן רוף, ר"ד מקורי, מגני רוח, מגני בוץ ושאר שטויות).

אם אתה מוכן להתפשר על פביה "ספורט" ידנית בת שנה - אני מוכר את שלי... :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
2 בחירות מצויינות אך שונות - האחת משפחתית קומפקטית (גולף) והשנייה סופר מיני (פביה) - תלוי בך ובדרישותך.

הפביה (על הכביש - כולל אגרת רישוי, מיגון ושאר שטויות) מגרדת את ה-100K (המחיר עלה בחודש שעבר) וזה לפני תוספות (סאן רוף, ר"ד מקורי, מגני רוח, מגני בוץ ושאר שטויות).

אם אתה מוכן להתפשר על פביה "ספורט" ידנית בת שנה - אני מוכר את שלי... :wink:

סליחה שאני שואל אבל למה לך למכור רכב בן שנה? זה משהו שקשור כללית לפביה או למקרה הפרטי שלך?

פורסם

הגולף בעל מנוע 1.6FSI שכבר איננו נמכר יותר, אני חושב בגלל שהוא לא כ"כ היה מוצלח.

גם הסיכוי שתמצא גולף 1.6FSI ידנית איננו גבוה.

הגולף היא בקב' רישוי 3, הפביה בקב' רישוי 2, מבחינת עלויות טסט, הגולף תהיה יותר יקרה, אך יש סיכוי לא קטן שהעלות הביטוח של הפביה תהיה גבוהה יותר, מהסיבה שסקודה זה רכב יותר גניב מפולקסוואגן (סטטיסטיקה של חברות הביטוח)

מבחינת צריכת דלק, כבר צוין שהפביה חסכונית יותר.

לפי דעתי לדרישות שלך, הפביה תתאים לך, העניין הוא אם אתה מסתדר עם הגיר, כי ציינת שרב הנסיעות שלך הם עירוניות.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
סליחה שאני שואל אבל למה לך למכור רכב בן שנה? זה משהו שקשור כללית לפביה או למקרה הפרטי שלך?

שאלה רלוונטית ביותר - מחליף כל שנה (עובר לפביה רביעית שלי :-)).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לך על הגולף או שתחכה לפולו החדשות או שתנסה את האיביזה החדשה.

ידוע למישהו (עומר - אייכה? :p) מתי מגיעה הפולו החדשה? ואם יש כבר טווח מחירים?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אם עוד לא קנית מאוראל ;-) :

אתה צריך לשבת בשתי המכוניות, כדי להרגיש את ההבדל.

לטעמי, הגולף יותר יפה, מבפנים ומבחוץ. יותר נעימה לשהייה. וכנראה גם יותר בטוחה. היא גם יותר נוחה להעמסה של ציוד כאשר יש ילד.

הילד שלנו כבר או-טו-טו בן שנתיים (טפו טפו טפו), ומרגע שנולד היתה לנו גולף V (עם מנוע TSI, הוחלפה עכשיו בגולף VI). ישנם מספר יתרונות פרקטיים עיצוביים שיש בגולף ואין בסקודה, ויש להם ערך רב, למשל: יציאת מיזוג ליושבים מאחור, שניתנת לכיוון ופתיחה/סגירה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תודה לכל העונים.

באמת הייתי רוצה לדעת האם יש משהו בהתייחסות לקטגוריות. נאמר לי שאני משווה בין שני רכבים מקטגוריות שונות אבל אם משווים את כל הפרמטרים ההבדל ממש מצחיק:

• תא מטען 300 ליטר בפאביה לעומת 350 בגולף
  • משקל של הפאביה קל מהגולף ב 40 ק"ג
  • הגולף ארוכה ב 20 ס"מ ורחבה בפחות מ 10 ס"מ
  • שתיהן 1600 אחת חזקה יותר אבל השניה עם גיר ידני שלא מסרס את המנוע
  • אבזור בטיחות זהה
  • צריכת דלק עדיפה לפאביה

לי כל ההבדלים במובן של שימושיות נראים זניחים וההגדרות של קטגוריות לא ממש תקפות כאן - האחת משפחתית קומפקטית מאוד והשנייה מיני גדולה למדי, וככאלה הן מספיק דומות כדי להתחרות על אותו לקוח.

פורסם
RS: אפשר קצת פרטים על הרכב שאתה מוכר?

המייל שלי הוא [email protected].

תודה.

שלחתי לך פרטים בה"פ.

אייל, הוא התכוון לפביה - לא לאוקטביה. לא רלוונטי מה שרשמת.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ההבדל ממש מצחיק:

• תא מטען 300 ליטר בפאביה לעומת 350 בגולף: אם את חושבת שזה מצחיק, אני מציע לך לנסות להכניס עגלת בוגאבו + תיק ל- 300 ליטר. כל ליטר חשוב, וגם נוחות ההעמסה משפיעה.
  • משקל של הפאביה קל מהגולף ב 40 ק"ג
  • הגולף ארוכה ב 20 ס"מ ורחבה בפחות מ 10 ס"מ וזה מצחיק כי? אני שוב מנסה לכוון אותך לשים דגש על העובדה שצריך להכניס כסא תינוק למושב האחורי ועוד אולי לשבת לידו ו/או לפניו. כמו-כן, 20 ס"מ הם הרבה כאשר צריך להכניס עגלה + עוד דברים לתא המטען, בוודאי אם את עדיין בשלב ה"אמבטיה" ולא עברתם לטיולון, אבל גם אם כן.
  • שתיהן 1600 אחת חזקה יותר אבל השניה עם גיר ידני שלא מסרס את המנוע
  • אבזור בטיחות זהה ובכ"ז יש הבדל משמעותי בתוצאות מבחן הריסוק - גם לגבי מבוגרים וגם לגבי ילדים חגורים בכסא ילדים.
  • צריכת דלק עדיפה לפאביה

לי כל ההבדלים במובן של שימושיות נראים זניחים וההגדרות של קטגוריות לא ממש תקפות כאן - האחת משפחתית קומפקטית מאוד והשנייה מיני גדולה למדי, וככאלה הן מספיק דומות כדי להתחרות על אותו לקוח.

ואם כל מה שכתבתי לא מספיק, סימן שהפביה פשוט מצאה חן בעינייך וזה בסדר גמור. אני בעד רכבים קטנים (ולכן מוציא כסף על גולף ולא על סופר-ג'יפ כמו טוסון, שעולה פחות אבל אולי מגדיל יותר ;-) ), אבל אם בטיחות בראש מענייך, ואת מחפשת רכב בסגמנטים האלה - אז נדמה לי שההבדל ברור (והייתי מציע לך לשקול גם פוקוס, אבל ב- 5ד' בקושי נכנסת שקית חיתולים בתא המטען).

על כל פנים, ברור שגם לאחריות יש משקל בהחלטה (זו הסיבה שאני החלפתי - כי נגמרה תקופת האחריות).

כאמור, כשנולד הילד החלפנו רכב לגולף, כדי שיהיה רכב נוח ויחסית מרווח, עם חמישה כוכבי ריסוק + צ'ופרים תפעוליים נוספים.

בהצלחה בכל מקרה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

יש פאביה סטיישן. אין לה תא מטען יותר גדול?

ולכותב מעלי: לבת שלי יש פאביה סטיישן דור קודם ומתנחלים שם בקלות: אבא, אמא, מושב הילדון ויש עוד מקום. בתא המטען מתנחל הכלב שימשון שהוא לברדור לא קטן ועגלה...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...