Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות: טיפול 90 + MAF

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חכמי הפורום,

אחרי היעדרות של יותר מחצי שנה בשל "עיסוקים" שלא איפשרו לי לבלות מול המסך יותר מחצי שעה ביום בענייני תחביבים, אני נזקק שוב לעצתכם הנאמנה לגבי שני נושאים קשורים.

אז לא, הסיאט לאון עוד לא התקלקלה (למעט קצת רשרושים מעצבנים מהסאנרוף). הפעם הבעיה היא בבורתי הישנה שהורשתי להורים.

נושא ראשון:

מדובר בבורה TDI עם 110 סוסים שעברה 90K מאז שעלתה על הכביש באפריל 2000, והלכה בגלל זה למוסך (מורשה) לטיפול שעלה בערך 4K, מה שנראה לי קצת הרבה. כמובן שאבא שלי (מבוגר, לא מבין במכוניות) הלך לטיפול בלעדי והראה לי בדיעבד את החשבונית. מכיוון שאני לא דובר צ'מפיונית שוטפת, ולכן לא מסוגל להבין את כל הפריטים, אני מתנצל מראש ומצטט פה את עיקרי הרשימה כולל מחירים לפני מע"מ. תאור הפריטים מועתק במדוייק, כולל אותיות חסרות למיניהן:

תאור מחיר

צלחת בלם קדמיות (כמות 2) 540

רפידות 345

רפידות בלם 270

הו"ה רצועת תזמון 528

שירות בקרה 304

הח' צלחות ורפידות ק 160

הח רפידות בילום אחוריות 112

שמן מנוע VW50500 ד 99

מסנן שמן 49

מסנן סולר 65

מסנן אבק 96

מסנן אויר 125

רצועת תזמו 205

גלגל רצועה 270

רצועה 120

סה"כ עבודה בערך 1100

סה"כ חלפים בערך 2200

מע"מ בערך 600

סה"כ להגיד שלום ל 3900 שקל

השאלה שלי היא:

א. האם תכולת הרשימה סבירה ?

ב. האם העלויות סבירות ?

ממה שאני יודע במוסכי צ'מפיון מסודרים המחירים נשלפים מתוך מחירון קבוע במחשב, ולכן הדרך לשחוט את הלקוח היא להוסיף פריטים ולא לייקר פריטים קיימים.

נושא שני:

בסוף הטיפול ניגש המוסכניק לאבא שלי ואמר לו שבסריקת המחשב עלתה תקלה ב-"מד כמות אויר", ולכן צריך להחליף את החלק שעולה בערך 1300 שקל. אבא שלי החליט שגדול עליו להחליט במקום והביא לי את השאלה.

מנסיעות שלי באוטו לאחרונה (אין הרבה כאלה, אולי 20 ק"מ פעם בשבועיים) אכן נראה לי שהמנוע חלש. אני היפלתי את זה על העובדה שביומיום התרגלתי למנוע של 180 סוסים, ולכן 110 נראה לי מסכן. אבל עכשיו כשעלתה האפשרות של תקלה, נראה לי שזה לא רק פינוק שלי. כשמאיצים, עד 1900 סל"ד עגלה (כרגיל), 2000-3000 בסדר אבל פחות ממה שזכרתי, אחרי 3000 סל"ד בערך המנוע פתאום 'מתעייף' קשות וככה זה עד הסוף המר ב-4000 או משהו כזה.

אם אני מבין נכון, כשהמוסכניק אומר "מד כמות אוויר" הוא מתכוון ל-MAF. השאלות שלי הן:

א. האם ההתנהגות שתיארתי מתאימה לתקלת MAF ? אני יודע שיש אנשים שבכלל מנתקים את ה-MAF ונוסעים כמו גדולים.

ב. איך אפשר לוודא את האבחנה של המוסכניק ? לסרוק במוסך אחר ? זה עולה כסף ?

ג. אם אכן הבעיה ב-MAF, יכול להיות שניקוי יספיק ולא דרושה החלפה ? האם זה משהו שאפשר לעשות לבד בבית (נדמה לי שזה מספיק פשוט לפרק אותו) ? בכלל אם יש למישהו הוראות איך למצוא ולפרק את ה-MAF, אני אשמח להסתכל שזה לא סתם איזה חוט מנותק.

בתודה לכולם מראש.

נ.ב. אני באפטר ממילואים ברצועת עזה (כן אני הפראייר האחרון שעושה שם לפני שיפנו את המקום) אז ייקח לי זמן לקרוא ולענות.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

רעיונות ? תגובות ? יחס ? מישהו ?

מה, אף אחד לא קורא הודעות מעל 10 מילים ?

Wallpaper - Carmen Electra. Alissa Milano, Yasmine Bleeth, Peta Wilson.jpg

פורסם

תראה, אני לא ממש מקצועי או משהו אבל לי נראים המחירים מאוד גבוהים.

הרפידות בלמים למשל, ממש בעננים!

אבל כבר הרבה דובר על זה שמוסכי פולקסוואגן המורשים לוקחים מחירים יקרים ביותר אז כניראה שיחסית למחירי החברה זה בסדר.

בנוגע לנושא השני,

הבדיקה לא עולה כסף, במידה ואם את הטיפול תעשה אצלהם במוסך - ככה זה ברוב המוסכים. אך אם תחליט לעשות את העבודה במקום אחר, הבדיקה תעלה כסף.

לגבי ה MAF, אני יתן לאחרים לענות כי אין לי הרבה מושג, אבל אני חושב שדובר על זה בעבר ואתה יכול לחפש.

לאחר חיפוש קצרצר, הנה משהו שיעזור לך:

ניקוי MAF, רשמים:

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=9636#9636

Back to the original - NC again.

פורסם

תודה טיבי. האמת שהנושא הראשון (עלות טיפול) פחות בוער לי, כי כבר שולם, וגם כי כמו שאמרת זה לא חדש שטיפול במוסך מורשה צ'מפיון עושה חור בכיס. סתם רציתי דעה נוספת.

העניין עם ה-MAF יותר מעניין כרגע. אבל לא עושה רושם שיש מישהו פה שבכלל יודע מה זה MAF ... אפילו תמונות של בחורות לא הביאו לי תגובות (RS6?) ... אולי צריך לשים תמונות של מכוניות ...

את הת'רד שמצאת לי ראיתי בחיפוש שעשיתי לפני שכתבתי נושא כדי שלא לקבל תגובות בסגנון 'תעשה חיפוש'. תודה בכל זאת.

פורסם

MAF זה צינור שיושב בד"כ בין פילטר האוויר וסעפת היניקה, בתוכו יש חוט להט שמתקרר על ידי האוויר שעובר בו וככה המחשב של הרכב יודע מה כמות האוויר שנכנסת למנוע, ומכוון תערובת בהתאם.

נסיעה עם MAF מנותק/מלוכלך/לא תקין תביא לתערובת עשירה מדיי (המחשב חושב שלא נכנס מספיק אוויר) או שלל בעיות אחרות.

אתה יכול ללכת לסריקת תקלות במוסך אחר או אצל המעבדה של אייל בנצר סירני (תעשה חיפוש למצוא את הטלפון), וכן, הסריקה עולה כ 300 ש"ח.

אם בא לך להתעסק עם זה לבד, אתה יכול לחפש את ה MAF שלך בדרך מהפילטר אוויר לסעפת יניקה - הפרוק הוא קל ופשוט (אם זה כמו אצלי שמוחזק רק ע"י 2 בנדים) אבל לא הייתי מתעסק עם חלק כזה רגיש, חוט הלהט יכול להקרע בקלות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אתה יכול ללכת לסריקת תקלות במוסך אחר או אצל המעבדה של אייל בנצר סירני (תעשה חיפוש למצוא את הטלפון), וכן, הסריקה עולה כ 300 ש"ח.

300 ש"ח לחבר שטקר לאוטו וללחוץ enter ? זונות.

איזה רכב יש לך ?

למישהו יש נסיון בסריקה לבד עם לאפטופ (VAG-COM או משהו דומה) ?

פורסם
לי יש מונדאו דור ראשון, 2000 סמ"ק, אבל מה זה עוזר לך :wink: ?

ככה זה לא עוזר, אבל אם היית עונה שיש לך גולף או A3 או משהו בסגנון זה היה עוזר לי למצוא את החלק ולהוציא אותו.

אולי תחליף ? :-)

פורסם

לפי מה שהמוסכניק אמר, "חיישן כמות אוויר" כנראה הכוונה היא לAIR FLEW METER, חיישן ש"אומר" למחשן את כמות האוויר/חמצן שנכנסים למנוע.

כן, המחיר די מתאים לחיישן כזה.

כן, אחת מתופעות הלוואי שלו הן סחיבה חלשה וסירוב לעלות לטורים גבוהים.

עד כמה שאני יודע, לא ניתן לנקות את החיישן אלא רק להחליף.

להגיד לך אם זה באמת התקלה, אני לא יודע.

• תוכן חדש...