Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שזה נשמה מופרך יש מלא אנשים שאומרים ש 24 שעות במקפי באמת עזר להם.

סתם חיפוש בגוגל מצאתי אחד מנסה את זה על הארד-דיסק משמיעה תקתוקים וזה הביא לו 20 דקות של עבודה רצופה.

הבעיה שזה נשמה סיפור של ממש בנייד

כשאני מחבר את הדיסק למחשב , הוא מוציא רעש לא תקין ומערכת ההפעלה לא עולה.

אבל הביאוס רואה אותו?

בעיקרון אם דיסק קשיח משמיע רעשים הוא גמור אבל אם הביאוס רואה אותו אפשר עוד לנסות לשחזר , לפני שאתה רץ לנסות

כול דבר כזה או אחר תבדוק מחיר מעבדה אם משתלם לך אל זה , ניסיון הפעלה של הארדיסק ובו חתיכת מתכת משוחררת = אסון לנתונים.

ככה שזה אמור להיות מוצא אחרון.

אודי A4

דימה.

פורסם

אם המידע חשוב לך, אל תנסה לעשות שום דבר עם המידע עצמו.

שום דבר.

כל דבר שתעשה, עלול לסכן את המידע.

תוציא את ההרד דיסק ותקח אותו לחברה שמתמחה בשחזור נתונים.

פורסם
גילי זה לא שחור על גבי לבן , נכון אם נשרף פיזית אז רק מעבדה אבל לאומות רכב יש פה גם תוכנה.

ברכב אם הלך אלטרנטור אז בדוק זה פיזי פו זה לא ולא תמיד חייבים להוציא לזרוק ולהחליף.

מעניין אם הלך הWINDOWS אתה מחליף הרדיסק?

לא.. יש מספר פעולות חשובות. הכנסת CD של אובונטו כל שהוא ולעקוב אחרי הנחיות ההתקנה היא אחת מהן ;)

החברה בכול מקרה משתמשת באותה התוכנה.

הבחור אמר בפרוש שהדיסק קרס מכאנית.

שום תוכנה לא תעזור אם יש כשל מכאני.

היה לי נסיון עם טיקטק כשדיסק בעבודה נדפק באותה צורה (תיקתוקים וזהו)

1200 שקל כולל דיסק קשיח במקום זה שמת.

למרות שהדיסק לא מעלה את מערכת ההפעלה - האם הBIOS מזהה אותו?

אם כן - נסה להכניס אותו למקפיא לכמה שעות (אטום היטב)

יש מקרים שזה עוזר לכמה שעות - מספיק כדי להוציא את החומר.

יצא לי העונג לשבת בארוחת צהריים ליד אמיר בן יוסף, "רב-שחזר-מידע-ראשי" הבעלים של מיצי שיחזורים שעושה עבודות ל""צ'יף", המשטרה וכוחות הביטחון השונים, לקוחות פרטיים וכו'.

אחד הדברים שהוא טוען היא שההקפאה של דיסקים וחיבורם למחשב בהרבה פעמים "גומרת" את הדיסק סופית וגם חלק גדול מהמידע.

יש לי נטייה מוזרה להאמין לאדם כזה מאשר לפורומים ועצות באינטרנט שמופיעים בכל מיני חורים.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

למי ששאל , המחשב אכן מזהה את הדיסק בביוס אך לאחר מכן כאילו והוא לא קיים , אין נגישות אליו בשום תוכנה/דיסק (כולל דיסקים ייעודיים כגון היירנז בוט או משהו כזה)

אין שום מידע קריטי שאני צריך מהדיסק , חוץ מ מיותר מ 1000 תמונות שהיא צילמה ב"טיול" הלא קצר שלה שם.

קצת מתלבט לשים יותר מ 1500 ש"ח על זה.

פורסם
אחד הדברים שהוא טוען היא שההקפאה של דיסקים וחיבורם למחשב בהרבה פעמים "גומרת" את הדיסק סופית וגם חלק גדול מהמידע.

יש לי נטייה מוזרה להאמין לאדם כזה מאשר לפורומים ועצות באינטרנט שמופיעים בכל מיני חורים.

גילי

אני ניסיתי את זה אישית על דיסק דפוק (לא היה עליו חומר חשוב - סתם דיסק דפוק) וזה עבד.

אם כמו שהבחור כותב למטה - אין מידע קריטי והוא מתלבט אם לשלם - אפשר לנסות...

אין שום מידע קריטי שאני צריך מהדיסק , חוץ מ מיותר מ 1000 תמונות שהיא צילמה ב"טיול" הלא קצר שלה שם.

קצת מתלבט לשים יותר מ 1500 ש"ח על זה.

פורסם

ב-95 אחוזים מהמקרים (בערך) חבל על הכסף.

מדי פעם יש נסים ומצליחים לשחזר משהו. ברוב המוחלט של המקרים,

שום דבר לא עוזר, ואם אין גיבוי (משולש) מובטח אבדן מידע בשלב כל שהוא בחיים.

בקיצור, רפואה מונעת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אכן הנס צודק ושיחזור כןל המידע מדיסק שקרס מכנית הינו קלוש.

אני אישית ממליץ לכולם לרכוש דיסק נוסף לשם ביצוע גיבוי וכמובן צריבה על תקליטור מידע חשוב כגון: תמונות,מיילים,עבודות,פקסים.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכל מקרה, לגבי כל מי שאמר להשתמש בתוכנות לשחזור - שכח מזה ומהר, אתה רק תהרוס את הכונן עוד יותר ותפגע במידע שלו.

במקרים כאלו, קודם כל מה שעושים מכבים את הכונן ומביאים לחברה, מה שהוא מתאר שזה בעיה מכאנית כבר כמה פעמים הזכיר זאת, לאחר שבדקו בארצות הברית! ולא בדקו בבית עם מברג פיליפס, אנשים לא עוקבים פשוט. (לשים לב כי יש בעות מכאניות פשוטות שמשוה נתקע וזקוק לשחרור... או משתחרר לבד עם הדקות או הטקטוקים, ויש בעיות מכאניות סופניות, נא לעשות ההבדל)

עם הלך חלק מכאני כלשהו, מומלץ מאוד מאוד לא להפעילו שוב, מכיוון שבמידה ויישרטו לך הפלטות המגנטיות (למשל החוגה תשרוט אותן, הן יפגמו וכו' וכו') תהיה בעיה להוציא את המידע לאחר מכן.

ולא, בדרך כלל כאשר מוציאים פלטות, ישנו מכשיר מיוחד שקורא את הפלטה במצב שהיא "עירומה". מכיוון שלכל דיסק קשיח, יש את הקידוד האישי שלו שהוא מקבל לאחר כמה ימים, כן כן זה קיים, קידוד אישי (נא לראות גוגל וויקיפדיה על השבבים שמקדדים לעצמם את המידע לכל כונן), לכן כל הניסויים של להעביר לדיסק מאותו דגם, בעייתים מאוד, מכיוון שאם זה לא כונן שייוצר באותו שבוע או באותו יום אפילו, בעייתי, עקב הקידוד האישי שמתקבל לכונן לאחר כמה ימים של שימוש.

בכל מקרה, אם המידע מאוד חשוב ויש לכם תמונות שאתה בטוח שלא יהיו יותר לעולם, משהו שאתה רוצה להראות לילדים, תמונות ילדות, תמונות משפחה נדירות... אין מנוס, לשלם, לקבל מכה על הראש, לדאוג לגיבוי הולםבפעם הבאה, אין מה לעשות, זה הפתרון. :wink:

• תוכן חדש...