Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בנס הרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהרעיון לצאת ולנהוג בכבישים האלו הוא יפה מאד (מזכיר לי את הימים שהייתי בן 17). וכל הכבוד על שביקשת עצות מהחבר'ה שמכירים את הכבישים.

דברים שכדאי לשים לב אליהם:

- מרבית הפניות עיוורות, חלק גם נסגרות במפתיע.

- איכות האספלט טובה בחלק מהמקומות, גרועה בחלקים אחרים. הדבר עלול להטעות אותך ולגרום לך לחשוב שיש אחיזה כשלמעשה אין.

- קיימות פנייות לא מעטות בהן השיפוע הוא הפוך מהנדרש. שיפוע כזה ימשוך לך את המכונית אל מחוץ לסיבוב.

- בגלל שמדובר בכביש הררי, חלק מהסיבובים הם בירידה. בפניות כאלו קח מרווח בטחון גדול יותר.

- תמיד תתאים את מהירות הנסיעה לפני הכניסה לפניה. בחלק מהמקומות כשתגלה שאתה מהיר מדי, זה יהיה מאוחר מדי.

- בשום אופן לא לצאת לנהוג בחושך ! אין שם תאורה, הפנסים של ה-205 שלך לא יספיקו וכפי שאמרו לך מסתובבות שם חיות על הכביש.

- תשתמש בבלימת מנוע בירידות ותמעיט להשתמש בבלמים. מדובר ברצף מאד ארוך של פניות בהן ממילא הבלמים עובדים הרבה.

- אל תנהג מעל ל-50% מקצב הנהיגה שלך. כך תוכל לשמור על מרווחי בטחון, ללמוד את הכביש, וגם להנות.

- בדוק את לחץ האוויר בצמיגים. אל תסמוך על הבדיקה מלפני שבוע (או אפילו אתמול).

- בדוק שמן, נוזל קירור, נוזל בלמים. במרבית הקטעים של הכביש אין איפה לעצור במקרה של בעיה.

- שים לב להולכי רגל, רוכבי אופניים, רוכבי אופנועים וכמובן מכוניות אחרות. תן לעקוף.

- תכנן לך מראש את תוואי הנסיעה כך שלא תאלץ לנדוד למקומות מיותרים.

יש עוד, אבל לא רוצה להעמיס עליך יותר מדי..

בהצלחה ותהנה :-)

דני G.

פורסם

תודה רבה לכולם על העצות!

במיוחד לדני, אשמח אם תוכל לפרט את שאר הערות כדי שיהיה מודע ככל שאפשר,

אני הולך לצאת מהבית עם הזריחה ככה כשאגיע יהיה מספיק מואר, לגבי הדרך, אני אף פעם לא הייתי באזור הזה כך שאני לא יודע מה מצפה לי, ה GPS יקח אותי עד לישוב נס הרים אבל לכבישים החשובים לא אדע להגיע, חשבתי לסייר באזור קצת אבל טיפים איך להגיע לכבישים המעניינים יתקבלו בשמחה.

אשמח מאוד אם מישהו מהפורום עם ניסיון בכבישים האלו יהיה קצת ספונטני ויגיע גם לאזור כך שאוכל להעיזר בו בכבישים המסוכנים.

תודה!8)  

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

אתה לא צריך להגיע לתוך הישוב נס הרים. סע בכביש 1, רד במחלף שער הגיא ימינה, סע ישר עד שתגיע לפנייה שמאלה עם שלט "אשתאול". שם מתחיל הכביש המעניין. אתה נוסע בכביש המתעקל עד צומת כרם (זהירות - באמצע יש קטע צר מאוד אבל עדיין דו נתיבי!). בכיכר פנה ימינה לכיוון ביה"ח הדסה. אבל אל תכנס לתוך בית החולים (יש פנייה שמאלה כ-100 מטר אחרי הכיכר) אלא תמשיך בכביש עד לצומת נס הרים. בה אתה יכול לפנות ימינה לכיוון הישוב (100 מטר אחרי יש את בר בהר שבו אפשר לשבת ולשתות/לאכול משהו) ואז אתה יכול להמשיך עד לכניסה לאזור התעשיה בבית שמש. זה הלופ הקצר והייתי ממליץ להתחיל איתו - ולנסוע לאט ובזהירות!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מישהו יכול להזכיר לי איך מגיעים מאשתאול/נס הרים ללוזית?

שכחתי... :-o

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שלום נגמר לי המלווה היום, אני צריך לקבל את הפלסטיק בקרוב, רציתי לדעת אם יש איזה שהיא פרוצדורה שישלחו לי שני רישיונות פלסטיק?

זאת ההודעה של פותח השרשור מלפני שבוע בדביק נהג חדש.

אני לא ממליץ לך לנסוע לכביש הזה. מוקדם מדי בשביל הנסיון שלך ( יותר נכון חוסר הנסיון שלך )

לטעמי מתכון לצרות

מעניין מה חושבים על כך חברי פורום אחרים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נכון, אני נהג חדש בן 17 וחצי ונגמר לי המלווה בסך הכול לפני שבועיים.:roll:

ורציתי להתנסות בפעם הראשונה בנהיגה מהנה ולא בנהיגה יומיומית, אשמח לדעת באמת אם נס הרים מוקדם מידי בישבילי.

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

זה רק כביש.

כל עוד לא תקפוץ מעל הפופיק שלך ותנסה ליישם אי אילו פעלולים וטכניקות נהיגה מתקדמות אין שום סיבה שלא תשרוד את הכביש הזה בשלום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כשלי נגמר המלווה (ליווי כפוי של ההורים, כי אז לא היה קיים חוק מלווה), אני נהגתי לבד בכבישים מפותלים הרבה לפני שהרשו לי להכנס לתל אביב לבד עם האוטו.

נסעתי עם חברים לאילת ולחרמון לפני שיכולתי לקחת אותם איתי למועדונים בתל אביב.

נסיעה על כביש הררי הוא לטעמי פחות מסוכן מנהיגה עירונית, מהסיבה הפשוטה שאין שם עוד כמה אלפי אידיוטים על הכביש.

למי שחסר נסיון - ממליץ בחום לנהוג באחריות ובשיקול דעת. אל תנסה לנהוג מהר בכלל.

פשוט תגיע לכבישים (המסלול שרוני המליץ מתאים בהחלט), תכיר אותם, תסע עליהם בקצב שלא יעלה לך את דפיקות הלב, תמיד תאיט קצת יותר ממה שנדמה לך שצריך לפני הסיבוב, תתרכז בנהיגה חלקה ולא בהכרח בנהיגה מהירה.

אחרי סבב אחד תעשה הפסקה קטנה, תחליט אם בא לך עוד פעם. הפעם בטח תגביר קצת את המהירות - אבל עדיין תמנע מלהגיע למצבים של "חריקות צמיגים". לא צריך את זה בשביל להנות מכבישים כאלה, ועם הנסיון שלך לא כדאי לך להיות על המגבלות.

בשלב הבא תשקול לעשות קורס נהיגה מתקדמת שתאפשר לך בבטחון רב יותר להגיע שוב לכבישים האלה בנגה קצת יותר מהירה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

סע בשעות האור סע בזהירות , הסיבובים נורא מסוכנים אם אתה לא מכיר את הכבישים , ביום יש באזור נוף מדהים ,עם האופנוע הייתי נוסע שם הרבה בשבתות כף לא נורמלי בעיקר בפניות . ממליץ לך לסיים את הטיול בסטף לפני ירושלים בהרי יהודה .

זהירות עשרות אופנועים בדרך במהירויות לא חוקייות .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

בית אורן הרבה יותר קשה ומסוכן לנהיגה מנס הרים.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...