Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה (מי שאין לו כוח ליקרוא מוזמן לדלג לרשמים):

חיפשתי באופן אינטנסיבי רכב לאבא שלי נכה. בהתחלה הכיוון היה מיניבוס, אבל קשה מאוד היה למצוא בנזין אוטומט. רובן היו או דיזל או ידניות או שחוטות לחלוטין (או הכל ביחד) :?. גם מבחר בנזין אוטומט די קטן, זה או אמריקאיות כגון ספארי, ונדורה או L300. היו פה ושם טרנספורטרים, חלקם הגדול היו עם בוקסר וללא הגה כוח (בנוסף לכך שהם לרוב גם מאוד ישנים).

בהזדמנות הזאת אני רוצה להודות לMOSHE18 חבר פורום שהפנה את תשומת ליבי לוולוו. בנוסף ברצוני להודות לו על הערותיו המועילות שעזרו מאוד להתמקד על דגמים ספציפיים. בוולוו סטיישין נכנס כיסא גלגלים ללא קיפול. תודה רבה, ידידי.

האקזמפלר הספציפי היה הראשון שבדקתי ווולוו הזאת הייתה היחידה מבין סטיישינים שבדקתי אשר גודשת.

פה ושם היו ליקויים שהרתיעו אותי מקנייה (זוכרים שרשור בפורום טכני על רעש כמו לדיזל?).

בדקתי גם וולוו אחרות, אחת 740 - רואים שבאקזמפלר הספציפי בעלים לא קפדן במיוחד והזמן עשו את שלהם וגם לרוב מדובר על שנתונים מוקדמים יותר מ-940. בדקתי גם עוד אחת 945. אקזמפלר הזה, בעלים איש מבוגר (מאוד נחמד), רופא ורכב ברשותו כ-15 שנה. נסעתי מצפון הרחוק לדרום של המרכז כדי ליראות את הרכב כי התיאור היה משכנע. חשבתי שאני נוסע לקנות...

בעלים החליף לרכב מנוע ובתמונה הרכב ניראה בסדר גמור. באתי וחשכו עיני. אוטו ניראה כאילו הוציאו אותו מפח אשפה, ריקבונות, חלודות, ריתוכים של תאונות, צמיגים גמורים לחלוטין ועוד. הדבר היחיד שעבד שם כמו שצריך זה המנוע שהחליפו לא מזמן. בעל הרכב טוען שהשקיע רק בדברים שצריך. בפועל רואים שהשקיע רק בדברים שיאפשרו לרכב הזה להמשיך לנוע פיזית.

ברכב של הרופא היה מנוע 2.3 עם 8 שסתומים - המנוע חלש מאוד לרכב כזה (מצד שני מנוע 2.0 עם 740 שבדקתי הרגיש עוד יותר חלש).

רשמים ראשוניים:

מבחינה חיצונית אקזמפלר שקניתי היום שמור למדי. אין חלודות, צבע נישמר יפה.

מבחינת נסיעה, קפיצים די קשים, בידוד רעשים מכביש מצויין, בידוד רעשים ממנוע מאוד טוב. כמובן רחוק מאוד מסדרה 7, אבל סה"כ רכב שמאוד נעים לנהוג בו.

לרכב הזה מרחק גחון גדול, זה מאפשר לחנות כשחזית או חלק אחורי מעל מדרכה - נוח בעיר צפופה. הרכב הדהים אותי בקוטר סיבוב קטן (מסתובב במקום שעם סדרה 7 שלי לא הייתי מעיז אפילו לחשוב על זה).

כושר תמרון לא פחות מעולה - משהו שלא ציפיתי מרכב כ"כ גדול (4.8 מטר), בנוסף הרכב זריז מאוד בעיר.

מבחינת מנוע, זה 2.3 עם 8 שסתומים וטורבו בלחץ נמוך. אחרי 2.3 בלי טורבו - עולם אחר, האוטו נוסע, מושך מצויין בעליות (אין צורך לכבות מזגן כדי שייסע נורמאלי), מאיץ נהדר במישור. עדיין כמובן לא מכונית מירוץ, אבל טורבו מוסיף ללא ספק המון.

מבחינת סיבובי מנוע, כדי להאיץ נורמאלי צריך להגיע ל-3000סל"ד במעבר בין הילוכים (לאומת סדרה 7 שבמישור מספיק 2400~2500). מצד שני גם בעליות אין צורך למשוך את המנוע הרבה יותר. אהבתי גם גיר, לטענת בעל הרכב אקזמפלר ספציפי שופר והתקינו לו גיר 5 הילוכים (אחרי 90 נדלקת ספרה 5 בלוח שעונים). בהתחלה לא האמנתי, אבל אני חושב שספרתי 4 העברות של הילוכים (ליספור קשה, מעבר הילוכים חלק לחלוטין כאילו גיר היה חדש - הלוואי לי בסדרה 7 שלי).

גיר הזה ממהר להוריד הילוך בהוספת גז (לאומת סדרה 7 שבמצב חסכוני מוריד הילוכים מיד בקיק או מתי שלא נישארת לו ברירה ואני נאלץ בעליות להגביל ל-3, כי על 4 הוא נוסע 80 על 2000סל"ד ולא רוצה להאיץ - לא ניסיתי תוכנית ספורט).

מבחינת נוחות, המושבים נוחים, פתיחת דלתות מבפנים מוזרה (לא ראיתי מנגנון כזה באף רכב אחר), לרכב 7 מקומות (2 אחרונים מתקפלים לבגז' ומיועדים לילדים).

מקווה מאוד שרכב ישרת את אבא שלי נאמנה, לפעמים גם אני קצת ינהג אליו. סה"כ כרגע מרוצים. יידרש כניראה קצת יישור קו.

גם עם טורבו אוטו הזה לא טיל, הוא שוקל כימעט 1400ק"ג (אוטו קל יחסית לסדרה 7 ששוקלת 1600 ק"ג), מיתלים לטעמי יחסית קצת יותר מידי קשים וחוץ מזה אחל'ה אוטו.

התמונות מהיום שרכשתי את הרכב, לכן לא שטפתי אותו עדיין ולא עשיתי וקס - כל זה בהמשך :-).

Volvo945_1.JPG

Volvo945_3.JPG

Volvo945_4.JPG

Volvo945_2.JPG

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש נראית לא רע בכלל...:-)

תמיד הייתה לי חיבה לוולוו.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם
מה המחיר של התענוג?

להתחשב בעובדה שטורבו מותקן לא בכל 940 וסה"כ האוטו במצב טוב (יחידה מבין אלו שבדקתי שבודי שלה היה שלם), אני חושב שמחיר 15K לא רע בכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מחיר טוב ורכב טוב וישרת את אביך בנאמנות ובכבוד

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברכב יש שעון BOOST שהוסיפו בעלים קודמים.

בלי גז, למשל בירידה, חץ מראה על ערכים שליליים, נניח משהו בסביבות -20 (לא זוכר מספרים מדוייקים). בניסיעה החץ עובר את ה-0 לערכים חיוביים, נניח 5 וקצת יותר. כל זה ב-PSI. איזה בדיוק לחץ הוא מודד ואיפה (גדישה מטורבו, סעפת יניקה?)?

איך ליקרוא שעון כזה ומה ערכים יכולים ללמד?

פורסם

ברכב אמור להיות (בתנאי שהטורבו מקורי כמובן, כך שלגבייך זה לא תופס) שעון מד לחץ טורבו קטן בתוך שעון הסל"ד.

משה

פורסם

מנוע טורבו בלחץ נמוך הושתל לרכב הזה, כך גם שעון BOOST. בנוסף הושתל לו גיר של עדיין לא יודע מה, אבל עם 5 הילוכים (!).

מה שמעניין, לרכב הזה סרן אחורי חי - האם כף זה לכל וולוו 940 או רק סטיישין?

פורסם

תתחדש, מחיר סביר לשנת היצור.

נראית במצב טוב,

הגנטים הללו נראים לא מקוריים (לא דגם שאני מכיר לוולוו).

אוטומט 5 הילוכים!? לפי ויקיפדיה לא היה 940 עם 5, אולי השתלה של אוטומט 5 הילוכים של טויוטה (לקסוס).

מעניין ...

בכל מקרה אני בטוח שתהנה ממנה

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...