Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

הפעם שאלתי מופנית בעיקר לחבר חיים יוד ולחברים נוספים:

בהמשך לשרשור שפתחתי בעבר בקשר למיקומה של משאבת הדלק בסוויפט:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=259136

קיבלתי באותו יום, בצירוף מקרים נדיר, טלפון מחבר פורום בשם מרק, חייל בשרות סדיר, על חוסר תפקוד של משאבת הדלק החשמלית בסוויפט, שנת 93 קרבורטור, הרכב נדחף לחשמלאי הגון, אשר מיד איתר את הבעייה, קונקאטר שרוף בחיבור למשאבה שהחממם ונשרף.

החשמלאי ניתק את הקונקטור, והלחים את החוטים מחדש, ובודד אותם, והמשאבה תפקדה להפליא.

היום מרק החייל מתקשר אלי שוב, וטוען שהבעייה חזרה, ביקשתי ממנו לבדוק שוב את החיבור והאם הוא התחממם, ונמצא תקין.

נתגלה שיש ממסר בתא הפיוזים, שכתוב עליו שהוא שייך למשאבת הדלק, הוא נשלח לחשמלאי, והממסר נמצא תקין.

בלית ברירה נקנתה משאבת דלק חדשה, בעלות של 180 שקל, טנק הדלק פורק, המשאבה חוברה לחשמל, עוד כאשר הטנק דלק עדיין לא מורכב, ונשמע רעש של פולסים ויניקת דלק, הטנק הורכב מחדש, וניסיון להתניע העלה חרס.

פורק הצינור דלק בחיבור לקרבורטור, נאדה, אין לחץ דלק !

השאלה הנשאלת האם יש סכוי שהורכבו קונקטרים הפוכים?

קימים שני חוטי בלבד, שחור שהולך לגוף וכחול למשאבת דלק, האם יש סכוי ואפשרות שהורכבו הפוך?

יש לציין שטנק הדלק הוחזר למקומו, ואם יש צורך יפורק מחדש.

תודה מראש למשיבים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, אני רק אציין ברשותך שמדובר במנוע 1.0, והמודל הוא 91.

אה, וכבר לא חייל, משוחרר מזה שבועיים :beerchug:

תודה,

מארק.

פורסם

שלום לכול חברי הפורום ולמנהלים.

שלום ידידי צביקה.

אם אני זוכר נכון אז יציאות הזנות המתח של המשאבה הם גוז"ונים אשר הליהם מתחברים שני החוטים עם סופיות ואומים כך שאם בטעות הפכו בהרכבה אז המשאבה תסתובב הפוך ולא תשאב.

כאמור אין דרך לדעת אלה לפרק מיכל ולבדוק שוב.

לגבי המשאבה עצמה אז ניסיוני מר עם כל החלופיות הזולות ואין משוואה של טוב וזול ואין תחליף הולם למקורי (שלא נורא יקרה).

ודבר אחרון לא לשכוח לחבר לבסיס המשאבה את הרישתית - בלעדיה המשאבה לא תחזיק הרבה.

אה ודבר אחרון - האם מלאו דלק במיכל לאחר ההרכבה? :wink:

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

חיים חברי הטוב שלום רב !

הדלק לא פורק כלל מהמיכל, ולכן הרכבת המיכל היתה קשה יותר מהפירוק, בגלל המשקל הרב.

אך הבחור צעיר, חייל משוחרר טרי, וכוח במותניו, ולכן אני סומך על כוחם, שלו ושל חברו שעזר לו.

חיים תודה על העזרה, הצל"ש , בדרך אלייך.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה וחיים, תודה רבה לשניכם!

היום פירקתי שוב את המיכל, הוצאתי את המשאבת דלק מהמיכל והנחתי אותה בתוך קופסת פלסטיק קטנה עם דלק.

כשנתתי סטרטר - ראיתי שהמשאבת דלק שואבת ומשפריצה דלק מהצינורית.

חיברתי הכל בחזרה, ניסיתי להניע שוב - והניע!

אבל בדיוק פה התחילה בעיה חדשה, בעיה שאולי צביקה יודע איך אני יכול לפתור אותה.

המנוע פעל יפה בערך 3 דקות, ואז הוא התחיל לגמגם, אבל הוא לא נכבה. מבט בפילטר דלק מראה שדלק ממשיך לזרום למנוע באופן רציף, כך שהבעיה לא במשאבה. בנוסף שמתי לב שהתחיל לצאת מעט עשן שחור מהאגזוז. עד היום הרכב לא לא היה מעשן בשום צבע!!

פירוק של הפילטר אוויר הראה שהתריס של הקרבורטור פתוח עד הסוף, במצב של 90 מעלות. ניסיתי להחזיר את התריס למצב נורמלי, אבל הוא לא זז. אני מפחד להפעיל עליו יותר מידי כוח. גם משחק עם הגז לא מזיז את התריס.

יש פתרונות?

תודה רבה,

מארק.

פורסם

וואלה...לפני שאני פונה למכון קרבורטורים, אני רוצה לדעת אם זה משהו שאני יכול לפתור לבד.

פורסם

יופי! תן צילום של הקרבורטור שלחך מלמעלה ואני אנסה לעזור מרחוק. אמנם הרבה שנים כבר לא נגעתי בדינוזאורים האלו אבל בטח אני עוד זוכר משהו.

פורסם

שלום רב !

אכן תמונה שווה אלף מילים !

באם הצוק שלך חשמלי, בדוק באם קיים מתח חשמלי, בחיבור למכלול הצוק, יתכן ושרפת פיוז,וכך בי מיטל צוק לא מקבל מתח חשמלי, ולכן לא נפתח.

נסה לפתוחח אותו בזהירות, למניעת שבירה, של נוטות מפלסטיק, שלא ניתן להשיגם היום, ולקשור סמנית את התריס במצב פתוח, זמנית, עד לתיקון הבעייה.

הצירוף מקרים המוזר, שהבעייה החלה פתאום לאחר בעייה עם המשאבה, מעורר חשד , שאתצה גרמת לבעייה הנוכחית, משום שהיא לא אמורה להתרחש מעצמה.

בברכה

צביקה

מקריאה שוב של השרשור, אני למד שהתריס פתוח או סגור, נא הבהר זאת.

• תוכן חדש...