Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במודעות באתרי "יד שנייה" ברשת כתבו חברי הכנופייה כי כלי הרכב, מיד ראשונה, הם "במחיר הזדמנות" ; אך למעשה, מדובר במכוניות שנגנבו, נמכרו לקונים תמימים ואז נגנבו מחדש ונמכרו שוב

קניתם מכונית יד ראשונה? יכול להיות שעוד הלילה היא תיגנב בקלות. חברי כנופיית גנבי רכב מתוחכמת במיוחד נעצרו לאחרונה על ידי המשטרה, אבל את השיטה שפיתחו יכולים לאמץ בקלות גם גנבים אחרים.

חקירה סמויה של יחידת להב-אתגר של משטרת ישראל חשפה לאחרונה את הכנופיה שביצעה לדברי השוטרים "עוקץ" מתוחכם ביותר. בין השאר גנבו, על פי החשד, חברי הרשת מכוניות חדישות מחברות השכרה, שיכפלו את רישיונות הרכב, מכרו את המכוניות לאזרחים תמימים כ"יד ראשונה" ולעתים כבר באותו לילה גנבו מהם את הרכב ומכרו אותו לקונה הבא.

הכנופיה מונה למעלה מ-10 חשודים, והתפקידים בה חולקו על פי תחומי התמחות: משכירי מכוניות, משכפלי מפתחות, גנבי רכב, זייפני רישיונות וגם המוכרים - בעיקר באמצעות אתרי האינטרנט.

בחקירת המשטרה נחשפו כלי רכב שנגנבו מחברת השכרה ונמכרו כ"יד ראשונה" מספר פעמים לקונים תמימים, לאחר שנגנבו מהם שוב ושוב. על פי השיטה, חברי הכנופיה היו שוכרים כלי רכב חדשים, משכפלים את המפתחות ורישיונות הרכב תוך "יצירת" בעלים חדשים ומחיקת הבעלויות הקודמות.

במודעות כתבו: "הרכב במחיר הזדמנות"

לאחר החזרת הרכב לחברה, גנבו חברי הרשת את המכונית בעזרת המפתח ששוכפל ומכרו אותו כ"חוקי" עם הרישיונות המזויפים לקונים תמימים.

בתהליך המכירה, בעיקר באתרי "יד שנייה" באינטרנט, הציגו חברי הכנופיה את המכוניות תוך כדי שהם טורחים לציין שהרכב ב"מחיר הזדמנות" בשל צורך מיידי בכסף מזומן.

הקונים שהתפתו לא ידעו שהמכונית "יד ראשונה" החדישה שלהם היא למעשה מכונית גנובה מחברת השכרה. בחיפוש שנערך בבתי החשודים מרכז הארץ נתפסו מאות אלפי שקלים, כלי רכב מזויפים שהמתינו לקונים, ציוד רב להדפסה וזיוף, מחשבים שסייעו בזיוף וגם תחמושת.

במשטרה חושדים כי עשרות אזרחים נפלו קורבן לעוקץ שזכה לכינוי "מכונת השכפול". ביחידה קוראים לכל אזרח הסבור כי נמכר לו רכב "משוכפל" ליצור קשר עם "הקו החם" של היחידה שנפתח בהמשך למבצע במספר טלפון 08-9546006.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000...

פורסם

חקירה סמויה של יחידת להב-אתגר של משטרת ישראל חשפה לאחרונה את הכנופיה שביצעה לדברי השוטרים "עוקץ" מתוחכם ביותר. בין השאר גנבו, על פי החשד, חברי הרשת מכוניות חדישות מחברות השכרה, שיכפלו את רישיונות הרכב, מכרו את המכוניות לאזרחים תמימים כ"יד ראשונה" ולעתים כבר באותו לילה גנבו מהם את הרכב ומכרו אותו לקונה הבא.

לדעתי הסיפור קצת יותר מורכב, מה זאת אומרת שיכפלו רישיון? הרי במקרה כזה השכפול לא יעמוד בהעברת הבעלות. פרטי הרישוי (מספרי שילדה, מספר הרישוי, פרטי הבעלים) לא יתאימו לפרטי הרישום במשרד הרישוי והתרמית תחשף.

לכן להבנתי העבריינים האלה גם שינו בדרך כלשהי את הפרטים בבסיס הנתונים של משרד הרישוי.

זו כבר רשלנות מצד המדינה, דבר שעלול לגרור את המדינה לתביעות עתק.

פורסם

משנים ברשיונות מיספרי רכב שילדה וכו' , משנים שם ומספר רישוי ,מיצרים לוחית רישוי של רכב אחר שאתה מכיר את הבעלים וכל פרטיו ונגיד שרכב אחד עם אותם נתונים הבעלים גר בצפון , את הרכב השני אתה מוכר בדרום .

כשאתה מגיע לדואר להעברת בעלות הרכב רשום כרכב קיים וכשיר ,ולא מופיע במחשב גנוב .

ושני רכבים נוסעים במקביל עם אותם נתוני רישיונות .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

תגיד, אתה רציני?

מהיכן הגנב יודע מה מספרי השלדה של הרכב? מהיכן הגנב משיג ת"ז עם פרטי בעל הרכב?

התגובה שלך מתעלמת מכל העניינים הללו.

פורסם

שמעת על מחשבים? כיצד מבצעים עיסקעות בחו"ל על חשבון כרטיס של אנשים ללא הכרטיס דרך האינטרנט? אין לך מושג כמה קל לפרוץ למחשבי משרד הרישוי . לא שמעת על אסיר שבעבר היזמין לכנסת לחבר כנסת 60 פיצות על חשבון הישרכארד של חבר הכנסת ? איפה שיש מחשבים יש האקרים שפורצים ומוציאים נתונים.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
לדעתי הסיפור קצת יותר מורכב, מה זאת אומרת שיכפלו רישיון? הרי במקרה כזה השכפול לא יעמוד בהעברת הבעלות. פרטי הרישוי (מספרי שילדה, מספר הרישוי, פרטי הבעלים) לא יתאימו לפרטי הרישום במשרד הרישוי והתרמית תחשף.

לכן להבנתי העבריינים האלה גם שינו בדרך כלשהי את הפרטים בבסיס הנתונים של משרד הרישוי.

זו כבר רשלנות מצד המדינה, דבר שעלול לגרור את המדינה לתביעות עתק.

התיאוריה שאתה מעלה כאן הגיונית, אבל לא מחויבת המציאות.

יתכן והגנבים שכפלו את הרישיונות מבלי לגעת בפרטי הרישוי שציינת (מספר שלדה, מספר רישוי ופרטי הבעלים) ורק ייפו את מספר הבעלים הקודמים ואת עברו של הרכב כרכב השכרה.

משם כל מה שצריך כדי להעביר בעלות זה פקידה ידידותית במיוחד בדואר ויפוי כוח. אני מניח שאם הם זייפו רישיונות רכב לא קשה להם במיוחד לזייף גם ייפוי כוח. לגרור את הקונה לסניף דואר מסוים אין בעיה.

מה שכן מפריע לי בסיפור הזה הוא שרכבים מהשכרה אמורים להיות, לפחות ברוב המקרים, משועבדים לבנק או גוף מימון כלשהוא. אני מאמין שאם הקונים היו בודקים ברשם המשכונות היו רואים את זה. השאלה היא איך הצליחו להעביר בעלות בדואר כשיש שיעבוד פעיל על הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מהיכן הגנב יודע מה מספרי השלדה של הרכב? מהיכן הגנב משיג ת"ז עם פרטי בעל הרכב?

מספר החברה רשום ברשיון הרכב (ששוכר הרכב קיבל לידיו) וגם מוטבע על השלדה.

ת"ז בעל הרכב - מספר תאגיד. מדובר ברכב חברה, ומספר זה גם הוא מופיע ברשיון.

אני מניח שאם הם זייפו רישיונות רכב לא קשה להם במיוחד לזייף גם ייפוי כוח. לגרור את הקונה לסניף דואר מסוים אין בעיה.

מה שכן מפריע לי בסיפור הזה הוא שרכבים מהשכרה אמורים להיות, לפחות ברוב המקרים, משועבדים לבנק או גוף מימון כלשהוא.

ואני מניח שאם זייפו רשיון, כנראה זייפו רשיון המופיע על שמם, או שמם הפיקטיבי לפי ת.ז. מזוייפת. כך גם אפשר להתגבר על רישום ההשכרה והשיעבוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
השאלה היא איך הצליחו להעביר בעלות בדואר כשיש שיעבוד פעיל על הרכב.

רישום ברשם המשכונות אינו מתעדכן אוטומטית במשרד הרישוי.

מי שדאג לרשום שיעבוד ברשם המשכונות צריך לגשת למשרד הרישוי עם טופסי השיעבוד ולרשום "הערת אזהרה" שהרכב משועבד.

יותר מידי אנשים שוכחים לעדכן את משרד הרישוי בקיומו של שיעבוד ברשם המשכונות וכך נוצר מצב שניתן להעביר בעלות על רכב משועבד מבלי שמישהו בדואר או במשרד הרישוי יכול לעלות על זה.

ללא כל קשר לענין העברת הבעלות, הדואר מציע כיום את האפשרות לבדוק שיעבוד ברשם המשכונות לפני ביצוע העברת בעלות. לא מדובר בתהליך חובה, אבל כענין כלכלי הדואר אינטרסנט שקונה פוטנציאלי יבדוק ויפרד מ-99 שקלים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני מאמין שבחלק גדול מהעסקות שלהם הם דאגו שלא להעביר בעלות עם הקונים מיידית .

בא קונה ראה מחיר מפתה המוכר הנוכל דואג לקבל את הכסף מהקונה המוכר נותן לו מפתח ורישיונות

ואומר" אחי נעשה העברת בעלות מחר אין לי זמן זה לא בוער אני סומך עלייך" ונעלם.

זאת רק השארה:wink:

פורסם

ואני מניח שאם זייפו רשיון, כנראה זייפו רשיון המופיע על שמם, או שמם הפיקטיבי לפי ת.ז. מזוייפת. כך גם אפשר להתגבר על רישום ההשכרה והשיעבוד.

אחלה, העניין הוא שברשות הדואר לא ניתן להעביר בעלות אם הפרטים שהוקלדו למסוף אינם חופפים במדויק לפרטים שבמסד הנתונים של משרד הרישוי.

מס' הרכב + מס' השלדה + פרטי הבעלים חייבים להתאים כדי שלמסוף ישלח אישור להמשך התהליך.

אז מה אתם אומרים, שהנוכלים הציגו את עצמם כאנשי חברת ההשכרה? שאלמלא כן לא ניתן להעביר בעלות (אלא אם הפרטים שבמחשב רשות הרישוי שונו).

פורסם

לדעתי הרשיונות זויפו לרכבים בבעלו פרטית שזהות בעליהם נגנבה, בטח בגלל המחיר הנמוך המוכרים הצליחו לשכנע את הקונה לבצע את העסקה מהר אולי אפילו ללא בדיקה של תאימות מספר השילדה לרשום ברכב (אתם פשוט לא יודעים כמה אנשים נאיבים במדינה שלנו) ברגע שלא בדקתה תאימות של מספר השילדה לרשום הרכב אז הדרך למכירה סלולה , או שהם שיחדו מכוני בדיקה או אנשים מסויימים במכונים כדי שלא יגידו לקונה שיש אי תאימות בין הרישון לרכב. לאור המקרים האחרונים זה לא נראה כקשה לביצוע.

לדעתי בזמן בדיקת רכב יש לבדוק מול משרד התחבורה או היבואן האם מספר הרכב תואם את מספר השילדה והקונה חייב לבצע בדיקה זאת בעצמו , אם קונה היה עושה את זה אני מאמין שהעבריינים היו פשוט נעלמים ומחפשים את הפראייר הבא.

מתוך אתר משרד הרישוי :

אל תסתפקו בהשוואת פרטי הרכב בשטר המכר לאלה המופיעים ברישיון הרכב – הוא עלול להיות מזויף! אם יש לכם ספק בנוגע לנכונות הנתונים, גשו עם המוכר למשרד הרישוי. אם הוא מסרב לעשות זאת, קיים חשש למהימנותו

• תוכן חדש...