Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין למה היבואן הראשי בארץ לא מעוניין להזמין באופן אינדבידואלי גם דגמים של מכוניות שלא נמצאות ביבוא סדיר בסוג של יבוא אישי במחיר מיוחד או מתאים. הרי את כל התשתיות כבר יש לו, את ההזמנה הוא יכול לצרף לאותו משלוח, ואת המחיר המיוחד גם שש לו..

חשבתי על בעיה אחת והיא החוק של החלקים והאחריות, אבל איפה הבעיה להוציא איזה חוזה יבוא אישי או סעיף שמבטל את זה? או אפילו דרך איזה חברת בת? נשמע לי עניין משתלם וממש טיפשי מצד היבואן למשל לא להזמין לי דגם שספציפית אין כרגע בארץ משיכולי כדאיות כלכלית או מחשבה שהשיווק שלה לא יהיה טוב בארץ.

למישהו יש רעיון?

שבת שלום :)

תודה רבה,

Hybrid

פורסם

בטח!

שנה את החוק שיש, שמגביל אותם שהחזיק חלפים לכל רכב שהם מביאים.

אם הם ימכרו נגיד 5 מכוניות מדגם שאין בארץ, הרבה פעמים הם צריכים להחזיק מספיק חלפים, מה שאומר שזה להחזיק במחסן יותר מכוניות מפורקות מאשר אלו שנוסעות על הכביש.

לא רעיון טוב.

פורסם

צריך לסייג את העניין - יש יבואנים שהם ממש נבזיים, לעניות דעתי. הגרוע שבהם הוא דלק מוטורס, שמביא מספר מצומצם של דגמים ברמות גימור ושילוני הנעה/גיר קבועים. זה מה יש ואם אתה לא רוצה - זבש"ך. מזכיר את יבואני סובארו של לפני 20 שנה ששמו באולם המכירות רכבים נעולים.

כששאלתי מדוע לא ניתן להזמין את האדג' בהזמנה מיוחדת בהנעה 2X4, נעניתי שאין אפילו אפשרות להזמנה מיוחדת במחשב, אפילו לא לצבע חריג.

מצד שני, סוכנות מרצדס תזמין עבורך כל רכב שמיובא לארץ בכל שילוב של רמת גימור/מנוע/גיר, העיקר שתשלם מקדמה רצינית. זכור לי כשעבדתי שם מישהו שהוציא E קלאס מהדגם של 1992 בצבע ירוק בהיר מטאלי עם ריפודים מקטיפה בצבע בורדו. שילוב מחריד, אבל הוא בעל המאה ובעל הדעה. המצחיק הוא שהבחור חזר אחרי כמה ימים וביקש להחזיר את הרכב בטענה שכל הכפר צוחק עליו. בטח שלקחנו את האוטו. ממש. צחקנו על זה שבועות.

כל עוד הציבור מטומטם, הציבור ישלם. אם נחרים יבואן "סרבן" הם פתאום יגלו שאפשר להזמין גם רכב ידני, או בצבע "חריג" וכו'.

מיקי

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

נכון שנגיד לדלק מוטורס אסור ליביא רכב שהוא לא מחזיק עבורו חלפים.

אבל אם הם מחלטים לפתוח חברת בת, שעוסקת לדוגמא ביבוא אישי של רכבים חדשים מתוצרת מאזדה בלבד?

יש דרכים לעקוף את החוק הזה ולידע את הלקוח מראש שלא בטוח שיהיה לו חלפים זמינים..

הרי יש חברות שעוסקות ביבוא אישי.. גם הן לא מספקות חלקי חילוף..

תודה רבה,

Hybrid

פורסם

דגם חדש אומר המון כסף מצד היבואן.

צריך להעביר אותו הרבה פרוצדורות, בדיקות ואישורים, לייבא מלאי חלקי חילוף ולאחסן אותם, הכשרת מוסכים, ספרות טכנית וציוד - הון תועפות. כמובן שיש חוקים במדינה ליבואן רכב שמחייב אותם בסעיפים הרשומים לעיל, מה שלא תקף לסוכנויות ייבוא אישי.

הישראלי המקובע אוהב 1,600 אוטומט, ועד שהתפיסה המטופשת הזאת לא תשתנה (אם כי יש סימני שינוי) נמשיך לקבל את מיטב הזבל המוטורי.

ידני? צחוקים. מנועי דיזל? השתגעתם. דגמי סטיישן? מי יקנה את זה :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בספק אם לדלק-מוטורס יעלה "הון תועפות" לייבא לארץ את הפוקוס RS לפי הזמנה. כנ"ל לגבי מאזדה RX8 או CX (הקרוסאובר של מאזדה).

לגבי ייבוא הפוקוס ב2 רמות גימור בלבד וללא אפשרות להזמנה מיוחדת של איבזור - אני מניח שזה בגלל שהיבואן רוצה לקנות סטוק ענק זהה - ואם אנשים יוכלו להתחיל לבחור איזה תוספת שבה להם, היבואן יתקע עם כמות נכבדת של רכבים במלאי שהוא לא הצליח למכור ולכן יגרם לו נזק כלשהו.

עכשיו בטח תגידו שיזמין פחות - אז זהו, שכיוון שהוא מזמין כמות ענקית (20-25 אלף מאזדות בשנה!) - הוא מקבל את המחיר האטרקטיבי מהיצרן (כלכך אטרקטיבי שמאזה6/פורד מונדיאו עולה בארץ פחות מבחלק ממדינות אירופה (למרות שבארץ רמת המס אבסורדית)).

דגמי סטיישן? מי יקנה את זה :?

כנראה שבדלק מוטורס מישהו מאמין שכן יקנו בארץ סטיישן.. אחרת הם לא היו טורחים להביא סטוק של מאות יחידות מהפוקוס-סטיישן (רובן ברמת גימור ליסינג, חלקן ברמה היותר מאובזרת).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

השאלה האמיתית היא כמה רווחי יהיה בשבילם להביא לפה את הפוקוס RS. כנראה שלא מספיק. להביא אותה כמקדמת תדמית למותג לא מעניין אותם כי הם מוכרים המון בכל מקרה.

emotion of motion

פורסם

לצערנו המצב בתחום מחריף. בעבר, לא היתה כל בעיה להזמין פז'ו או סיטרואן משפחתית ידנית.

נראה אתכם היום מזמינים 308 או C4 ידניות?

מה זה כבר דורש מהיבואן? להחזיק כמה קלאצ'ים ומוטות הילוכים ספייר?

הרי רוב המכוניות של פז'ו וסיטרואן הנמכרות באירופה הן ידניות?!

כנ"ל אצל דלק מוטורס.

דווקא טויטה קורולה התחילו להביא גם ידניות. כל הכבוד להם.

אולי "בזכות" המשבר הכלכלי והפגיעה בענף הליסינג, ובודאי אם הענף ייפתח לתחרות, היבואנים יפסיקו לזלזל בלקוח הפרטי וירחיבו את היצע הדגמים.

פורסם

אין הבדל בין האנשים שלוקחים ליסינג לאנשים שקונים באופן פרטי. אותם אנשים שלא רוצים ידני בליסינג, לא יקנו ידני באופן פרטי.

emotion of motion

פורסם
אני בספק אם לדלק-מוטורס יעלה "הון תועפות" לייבא לארץ את הפוקוס RS לפי הזמנה. כנ"ל לגבי מאזדה RX8 או CX (הקרוסאובר של מאזדה).

כנראה שבדלק מוטורס מישהו מאמין שכן יקנו בארץ סטיישן.. אחרת הם לא היו טורחים להביא סטוק של מאות יחידות מהפוקוס-סטיישן (רובן ברמת גימור ליסינג, חלקן ברמה היותר מאובזרת).

דלק מוטורס חושבים כלכלית גרידא, חלילה לא לטובת הצרכן.

שוב, ייבוא דגם חדש לארץ עולה הרבה כסף, על אחת כמה וכמה לפי הזמנה.

יופי שהם נזכרו להביא פוקוס סטיישן, מה קרה לפוקוס סטיישן דור ראשון? מאזדה 6 סטיישן? מה הם ניסו לעשות במהלך הזה? קיבלו פניות מחברות ליסינג והשכרה שתיירים מחפשים רכבים כאלו?

דווקא טויטה קורולה התחילו להביא גם ידניות. כל הכבוד להם.

גם יוניון מוטורס לא עשו את המהלך הזה מתוך התחשבות בקהל הצרכנים, זה היה שיקול שולי. הם הביאו את הקורולה הידנית בגלל שהישראלי לא ממש "התחבר" לתיבה הרובוטית, בלשון המעטה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
דלק מוטורס חושבים כלכלית גרידא, חלילה לא לטובת הצרכן.

שוב, ייבוא דגם חדש לארץ עולה הרבה כסף, על אחת כמה וכמה לפי הזמנה.

יופי שהם נזכרו להביא פוקוס סטיישן, מה קרה לפוקוס סטיישן דור ראשון? מאזדה 6 סטיישן? מה הם ניסו לעשות במהלך הזה? קיבלו פניות מחברות ליסינג והשכרה שתיירים מחפשים רכבים כאלו?

איתמר.

זה ברור לי שדלק מוטורס חושבים כלכלית גרידא. למען האמת, כל היבואנים ככה. רק בודדים מוכנים להתאמץ יותר בשביל הצרכן (ע"ע כלמוביל (לפחות עם המותג מרצדס) וצ'מפיון(עם כל המותגים) (ולמרות מה שרבים חושבים - קמור ממש לא!)).

אבל, וזה אבל גדול, אצל אף אחד מהיבואנים הללו ההזמנה המיוחדת לא מעלה עלויות בצורה לא פרופרציונלית ביחס לרכב הסטנדרטי שמגיע בייבוא רשמי.

במקרה של דלק מוטורס, בגלל שהם קונים סטוקים ענקיים ברמות גימור אחידות - הם מקבלים מהיצרן מחירים זולים במיוחד (כאמור - משמעותית זולים יותר מאירופה).

להביא רכב בהזמנה אישית, עם מפרט מיוחד, כנראה יגרום לכך שהם לא יקבלו עבורו את המחיר (או לפחות את רמת המחיר) שהם מקבלים על רכבי הBULK שהם קונים - לפיכך הם החליטו בשביל הצרכן שפוקוס 2 ליטר ידנית ב155 אלף שקל - לא שווה.

והם לא מוכנים להשקיע בלהביא את הרכב.

שוב - להביא פוקוס סטיישן בכמות "סמלית" של 100 יחידות כנראה שלא השתלם להם.

כנראה שעכשיו יש ביקוש אצל חברות ההשכרה/ליסינג ולהביא סטוק של 800 יחידות כבר כן משתלם.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

יש עוד כמה "צדיקים בסדום"

יבואן הונדה הביא למישהו שאני מכיר את הסיויק המאובזרת בגרסה ידנית (במחירון יש את הגרסה הלא מאובזרת עם גיר ידני)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...