Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד היום נסעתה עם ה DOT 3 - אם לא הייתה בעיה והרכב עצר טוב - השאר איתו , ובצע החלפה לנוזל תואם DOT 3 .

היצרן התאים את הנוזל הנ"ל למערכת , לדעתי השאר איתו .

אני לא מוצא סיבה לעבור ל DOT 4 , אלה אם יש בעיה או דרישת מאמצים נוספת ממערכת הבלימה , עקב שינויי במרכב או בכוח המנוע .

אייל .

דעתך הזויה בהסתמך בהיסטוריה שלך להמליץ על נוזלי ATF הטובים יותר לתיבה אוטומטית..

ניתן ואפשר להשתמש בשניי סוגי הנוזל ויחד עם תכונה של נוגדן ספיחת מים טובה יותר ועמידות לרתיחה זה ישמור על מערכת הבלמים טוב יותר לאורך זמן, גם בשימוש שגרתי ולכן תמיד יהיה מומלץ.

פורסם
דעתך הזויה בהסתמך בהיסטוריה שלך להמליץ על נוזלי ATF הטובים יותר לתיבה אוטומטית..

דעתי הזוייה תמידית - וההמלצות שלי , הם תמיד בחומרים המתאימים לראש:wink: או לדרישה , ולא לשפר את המלצת היצרן , אם אין בעיה - אייל .

ניתן ואפשר להשתמש בשניי סוגי הנוזל ויחד עם תכונה של נוגדן ספיחת מים טובה יותר ועמידות לרתיחה זה ישמור על מערכת הבלמים טוב יותר לאורך זמן, גם בשימוש שגרתי ולכן תמיד יהיה מומלץ.

לא נמסר על בעיות בנוזל DOT 3 בהתאמה ברכב זה , ולא נמסר על דרישה למעבר ל DOT 4 .

דלק אוקטן 95 מתאים לרכב הנ"ל בדיוק כמו ש אוקטן 98 יתאים , אני לא מוצא סיבה לעבור לאוקטן 98 אם אין בעיה או דרישת יצרן .

אפשר לבצע גם זאת וגם אחרת - השאלה למה :idea: אני הייתי נשאר עם ההמלצת היצרן .

זו גם מגבלת טיפול - היום הוא יחליף ל DOT 4 - מחר הוא יכניס את הרכב למוסך לטיפול , יחליפו וירעננו את הנוזל עם DOT 3 - לפי הוראות הטיפול הידועות להם - אז שידביק מדבקות :lol::?:

ויש כבר הממליץ לו לעבור ל +DOT 4 , שהוא תקן והרכב חומר שונה לחלוטין .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אתה מוזמן לבדוק בספרות היצרן של מאזדה, ההמלצה היא לשני סוגי הנוזלים מה גם שרוב המוסכים כבר מחזיקים DOT4 לא צפויות בעיות של מהילה או הורדת איכות, יחד עם העובדה שמדובר בבחור שישים לב טוב מה בדיוק מחליפים לו ברכב.

ההקבלה שלך לדלק בכלל לא במקום ורק בגלל הבדלי המחיר המשמעותיים, אם כבר תשווה לשמן, מנועים מתחילה העשור דרשו שמן ברמת איכות SJ מה שכבר כמעט בלתי אפשרי להשיג, גם כאן תמליץ להתאמץ להשיג ולהשאר עם שמן בדרגת איכות נמוכה, רק כי לא נרשמו בעיות במנועים עד כה?

כמו שאמרתי, קצת הזוי שזה בא ממך.

פורסם
ויש כבר הממליץ לו לעבור ל +DOT 4 , שהוא תקן והרכב חומר שונה לחלוטין .

זה מה שרשום בספר הרכב ומה שמוסכי הרשת מודרכים למלא.

פורסם

בבסיסי אני מאוד שמרן , עם אופק חדשני ( הזוי ) לרגע לא שללתי שיש אפשרות לעבור ל DOT 4 .

אם השואל היה מציג דרישה , לנוזל בעל עמידות גבוהה יותר לבלימה ארוכה , נסיעות עם שמוש רב בבלמים .

אובדן הרגשת בלימה לאחר שימוש רב - הייתי ממליץ לנסות מעבר לנוזל DOT 4 .

הוא לא טען לבעיה כל שהיא בבלימה , ואין גם המלצת יצרן למעבר גורף ל DOT 4 .

עד היום ה DOT 3 , שימש ברכבו טוב וללא בעיות ,מאחר והוא חיפש DOT 3 להחליף ברכבו , ובטעות הוא קנה את ה DOT 4 .

לדעתי אין סיבה להחליף ל DOT 4 .

גם בשמן המנוע למנועים ישנים , הייתי מנסה להשאר צמוד ככל האפשר להוראות היצרן , ולדרישה שלי מהמנוע :idea:

כששמנים ברמת SJ היו עדיין ברמת SG, הם התאימו לאופנועים,(וגם למנועים הישנים) אולם המכון האמריקאי לשמנים ודלקים, ה- API, העלה את הדרגה שלוש פעמים, ( SJ, SL, SM )

ובכל פעם נוספו לשמנים עוד ועוד מרכיבים מונעי חיכוך. המרכיבים האלו אמנם מקטינים את תצרוכת הדלק,

אבל גם פוגעים משמעותית ביכולת של תוספי האבץ והפוספור בשמן, שאמורים למנוע בלאי. מרכיבים אלו נקראים גם "zddp".

מנועי האופנועים (כמו רוב המנועים שעובדים בסל"ד גבוה) זקוקים לרמות גבוהות של מרכיבי zddp, שמגינים במצבי חיכוך מתכת למתכת. כשלחץ השמן נמוך מדי מכדי ליצור שכבת מגן מסביב לחלקי המתכת, כמו למשל בהתנעה של המנוע, תוספי ה- zddp מגינים על שטח הפנים של המיסבים למשל. - " פולגז - טוב שמן משמן מנוע "

אז כמו שנאמר - אם אין קמח , שיאכלו עוגות :lol: - אין DOT 3 , אפשר DOT 4 .

אין SG,SJ - אפשר SL .

אבל אם יש - למה להחליף :roll:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בהבדלי מחיר זניחים בין שני סוגי הנוזלים יחד עם תדירות החלפה מאוד נדירה, אין מקום לחשוב על אופציה אחרת לדעתי, בדיוק כמו בשמן מנוע.

כך שלמרות שהשתדלת נורא לשכנע, כמו שאתה נכנס לתמונה שמדובר בנוזלי ממסרה, הפעם לא הצלחת. לא נורא, כוונותך טובות.

פורסם

מה שלי מוזר :-) שהייצרנים היפניים נוהגים להמליץ להשתמש בנוזל DOT 3 או DOT 4 כמעט בכול הרכבים. לעומת זאת בספרות של VAG תמיד מופיעה הנחייה להשתמש אך ורק ב-DOT 4 כבר משנת 86.

מצורפת המלצת הייצרן עבור מזדה 3 שנת 2002 או 2003 כמדומני

למה ההבדל בין היפניים לגרמנים ?

D__My Documents_Cars_Mazda_Mazda 3 workshop manual_esico.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

ערב טוב לכולם .

צר לי שלא הישתתפתי איתכם בשיח אבל היתי עסוק בלבצע טיפול 90 K ברכב .

בסוף החלפתי את כל נוזל הבלמים ב DOT 3, ככה כתוב בספר רכב ואני די קפדן בנושא. כמובן בדקתי שרשום על הנוזל את התקן המתאים , אפרופו לאישתי מאזדה 2008 וגם שם בספר רכב ועל פקק מיכל של נוזל בלמים רשום DOT 3 וזה כבר רכב חדש לא כמו שלי שנת 2004. רוב הנסיעות מחוץ לעיר וללא מאמצים מיותרים של הבלמים ואין שיפורים שהוספו לרכב , ההחלפה בוצע כי עבר ושנתים ולא בגלל בעיה במערכת הבלמים, סה"כ הקפדה על הוראות הספר למרות שצבע השמן הישן היה יחסית בהיר . מי קרור הוחלפו במים תוצרת גרמניה בצבע כחול ,תרכיז שנימהל ביחס 50-50 עם מי ברז מסוננים בשלושה פילטרים שיש לי במיטבח (בקומקום בבית נוצרת שיחבה דקה של אבן רק לאחר חצי שנה של הרתחות חוזרות ונישנות ) . פלגים הוחלפו בגלל שעברו שלוש שנים מהחלפה אחרונה ואני לא ממתין ל120 K ( מה לעשות זה סריטה שלי ), הוחלף למקורי של דנסו . פילטר שמן מקורי של מאזדה , פילטר אויר חליפי בחצי מחיר , שמן מנוע של AGIP 5-30 סינטטי מלא בתקן ,SL A3 לפי התקן הרשום בספר .

ניבדקו : בלמים ואין צורך בהחלפה בשלב זה , צמיגים תקינים , גומיות מסרק הגה , תפוחים , גומיות ציריות וחופשים למינהם - נימצא תקין , צינורות של מים וכו' , חיבורי חשמל , נזילות תקין , מים במצבר הוספתי קצת מזוקקים , רצועת אביזרים תקינה , שטיפת רדיאטור חיצונית (כשהמנוע קר ) ועוד כל מיני.

אני חייב לציין שמאוד עזרו לי העצות מהפורום ותודה למגיבים.

מה שכן נהנתי מביצוע הטיפול ברכב , היום אני יודע בדיוק מה יש לי ברכב , ומטיפול לטיפול שאני עושה אני ניזכר גם שיש לי עוד כמה שרירים שניתפסו ושכחתי שהם קיימים .

נ.ב

פילטר דלק היו צריכים להחליף בטיפול 75K , אני אבדוק במוסך המורשה עם הוחלף כי אצלי הפילטר במיכל דלק , אם לא הוחלף, אחליף בהמשך כשיהיה לי זמן .

אני יודע שמה שכתבתי ארוך אבל הייתי חיב לשתף אתכם .

שבוע טוב לכולם ניצן .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
מה שלי מוזר :-) שהייצרנים היפניים נוהגים להמליץ להשתמש בנוזל DOT 3 או DOT 4 כמעט בכול הרכבים. לעומת זאת בספרות של VAG תמיד מופיעה הנחייה להשתמש אך ורק ב-DOT 4 כבר משנת 86.

מצורפת המלצת הייצרן עבור מזדה 3 שנת 2002 או 2003 כמדומני

למה ההבדל בין היפניים לגרמנים ?

מה תדירות החלפת נוזל בלמים לפי VAG?

• תוכן חדש...