Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב בעתיד על השתדרגות לדיזל אוטומט, ודגמי סאנגיאנג מהווים תמורה טובה למחיר, במיוחד כשיושבים בפנים ולא רואים את העיצוב...

בדגמים אלו יש את המנועים הנזכרים לעיל : בוותיקים יותר (מוסו, קוראנדו, רקסטון מהשנים הראשונות) יש OM662 בנפח 2.9 טורבו, מכני כמעט לחלוטין ודומה למה שהיה ב E250 של שנות התשעים. למיטב הבנתי מצויד בשרשרת טיימינג ומשאבה רוטורית פשוטה.

בחדישים יותר (רודיוס, רקסטון חדש וכו') יש OM612 שזה מנוע ה 2.7 CDI שיש גם ב E קלאס, ML270, ג'יפ צ'ירוקי CRD, ספרינטר ועוד. הוא מסילה משותפת ומגיע עם טיפטרוניק.

על פניו לחדש יש יתרונות של כח וצריכת דלק בשיעור 10% לערך, אך משמועות אמינות הדיזלים של מרצדס ירדה חדות בעידן ה CDI.

יש למישהו מידע מבוסס מנסיון או מהעבודה על עלות האחזקה של OM612 אוטומטי ? יש בשוק חלפים תחליפיים ? כמה זה נורא למשל לממן מזרק או שפוץ משאבה למנוע כזה ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כתבתי לך גם בפרטי.

ה2.9 נורא אמין. הגיר (אוסטרלי של BRTA עם 4 הילוכים) והמנוע יכולים לעבור בקלות את ה250000 ק"מ והמוסכניק שלי טוען שגם את החצי מליון. כל זאת ברכבים שמורים ומטופלים. לרכב שלי שנת 2003 "התקלקלו" במרוצת 85000 הק"מ שלו יחידות חימום הסולר, נשבר מותחן רצועת האביזרים ורעש מהאלטרנטור (מיסב) נפתר לביינתים ע"י גירוז. כל השאר טיפולים מסודרים. גם מקריאה בפורומים בחו"ל המכלולים פשוטים, חלפים מכנים יש בשפע והמחירים סבירים. שרון חבר הפורום מטפל בבקעה אצל השכנים במחירים מצחיקים. החיסרון של המנוע הזה זה כוח. בישורת המצב נסבל אבל אם אתה גר באיזור הררי השידוך הזה לא יעבוד. מנוע ה 2.9 נמכר באופן מסודר עד לשנת 2005, כאשר דגמי 2005 הבודדים עם מנוע 2.9 רובם היו של חברות/השכרה והם ברמת גימור נמוכה יותר (וגם אין להם את הפלסטיקים מסביב לרכב)

מנוע ה2.7 זה עולם אחר בכל פרמטר. הוא משולב לגיר מתקדם יותר עם 5 הילוכים ו 2 הילוכים לרוורס!

המנוע הזה מרובה חיישנים וכד...וכפי שכולנו יודעים חיישנים סופם למות והאמינות הבסיסית של ה 2.7 נמוכה יותר. אם היה לי כסף ללא ספק הייתי מעדיף את ה 2.7. אם אתה מתעקש על 2.9 אני מוכן למכור לך את שלי ולהשתדרג :-)

למיטב ידיעתי ל2.9 אין רצועת טיימינג אלא שרשרת.

הביטוח של הרכבים האלו זול באופן יחסי לרכבי שטח וגם אגרת הרישוי נסבלת (1770 השנה)

טיפול מתחיל ב 1000 ש"ח עד 1500 עם מחליפים גם שמנים בגיר/ת.העברה/סרנים/נוזל קירור וכד... ע"פ הוראות היצרן.

ברקסים כבר לוקחים אותנו לכיוון ה 3000 והכל במוסכים מורשים.

אבי מנהל מוסך השלושה הוא המומחה בארץ לרכבים האלו ולמיטב ידיעתי הוא נוהג היום על הרקסטון השלישית שלו.

אני מטפל במוסך מורשה בהרצליה, מנהל המוסך יוסי...גם נוהג על רקסטון.

אני חושב שבאופן יחסי האמינות לא ממש צריכה להדאיג אותך, אם מדובר על רכב שמור לא צריכה להיות לך בעיה. בעיקר למי שמגיע מהרקע של רכבים איטלקיים. אתה מוזמן לקפוץ ולהתרשם באופן כללי מהרקסטון עם האישה.

והאוטו לא כזה מכוער...

rex22.jpg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

למרבה ההפתעה (או שלא) האיטלקיות הספציפיות שלי מראות אמינות ועלויות אחזקה נמוכות להחריד (שלא לדבר שהדיזל ביניהן גם צורכת בערך פי 2 פחות מיץ דינוזאורים מכל דיזל אוטומטי, אבל זה לא העניין), אבל רוצים אוטומט, קצת שטח ופינוק.

אני שואל כי עקרונית לא אכפת לי לקחת מוסו, זה מתאים לי מבחינת הגודל, הכוח והצרכים וגם התחלנו מסורת שאני קונה את הרכב של bagira (הדובלו שלי היה שלו ועכשיו יש לו מוסו ספורט...) :-). פשוט עם עוד קצת מתיחת תקציב אפשר להגיע לרקסטון ואפילו לרודיוס שיאפשר לי לוותר על אמצעי מניעה לכל החיים ונותן צריכת דלק, מודרניות וNVH משופרים :-P

אני רק חושש להתקע עם רכב שיש לו רק חלקים מקוריים מבית מרצדס שעולים משקלם בזהב, חיישני זביחטימוטור אחורי שלוקח 5 שעות לפרק, רגישות לסולר שאינו מהטרואר הנכון ו2 מכונאים בארץ שיודעים לטפל בו. יש גם לציין שהסאניאנג לא בדיוק להיט סחירות ורכב שיתברר כמשאבת כסף יהיה קשה למכור הלאה.

פורסם

אף מכונית היום היא לא להיט בשוק המשומשות.

נכון להיום ביד-2 יש 12-13 רקסטונים 2003-2004 כולן מפורסמות כבר הרבה זמן, בדר"כ ללא ק"מ או עם ק"מ גבוהה.

אלו שמפורסמות ונראות אטרקטיביות (ק"מ + יד) נעלמות תוך ימים מהלוח, ככה שאני לא בדיוק מסכים עם הקביעה שלך.

לי לקח 4 חודשים למצוא אחת טובה. טובות אין הרבה.

דווקא החלקים לפעמים של מרצדס יותר זולים מהחלקים של סאנגיונג. המנוע נמצא במסחריות של מרצדס והמחירים סבירים (אל תצפה למחירים של פיאט). המנוע פשוט ויש מספיק אנשים שיודעים לטפל בו ולפחות ב 2.9 אין רגישות לסולר המנוע שותה גם שתן סוסים. ה 2.7 רגיש יותר לסולר (מקריאה בפורום הבריטי).

מוסו משנתון מתקדם היא בחירה טובה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היי

אז כמי שברשותו מוסו פעם שלישית ובנוסף לכל היתי מנהלהשרותהארצי כ5שניםלפני האיחוד אם טלקר אז כך..

מוסו ידני נדירלמצוא היה לי אחד שנת95 הרכב היה אצלי כמליון ומאתיים חמישים אלף!!לרכב היו נעילות דפרנציאל וכו =טרקטור בשטח כבד מאד בכביש רוח גבית מקסימום 110 קמש.

המנוע היה 602 בעלחלקי חילוף רבים וזולים ותחליפיים.היהמנוע מקורי מרצדס

הרכב השני מוסו 2001 נעול קדמי ואחורי -הגבהות אצל עידו

רכב מדהים עד ששברתי הגה כתוצאה ממשיכת רכב אחר כאשר עליתי אתמעלה ורדית..טלקר החליפו לי כ 6 פעמים הגה

עד שהחליטו לבצע שטיפת צינורותבפני שבבים בקיצור התיאשתי ומכרתי אותו.המנוע קוראני תחת אישור מרצדס..

בשנתיים האחרונים אשתי נוסעת במוסו 2002 מטופל מסודר אצל אבי..

בעיות יש בנעילות הקדמיות -מערכת הואקום רגישה לליכלוך ויש לדאוג לשטיפתה מדי פעם-פתרון היה החלפתה בנעילות ידניות.

אלטרנטור רגיש למיים ביותר.

הטורבו במידה ואין הקפדה לא לדומם מיד רגיש אף הוא -נכון לגבי כולם אך זה בעיתי במיוחד.

קימת בעית ה תחממות והולכים ראשי מנוע.

מחשב תיבת העברה כולל מנוע חשמלי לתיבה מתקלקלים.

הגיר האוסטרלי למרות שהשמן כביכול לכל החיים מומלץ על החלפתו אחת ל...

בקיצור אני משוגע על הכלי אך בשנהה אחרונה לפחותכ 15 אלף שקל על תיקונים..

לגבי הרקסטון אז מנוע 2.7 מגיע ממרצדס למעט המזרקים העדינים של דלפי לא ידוע לי על תקלות כלשהן..

הרכב נוח למדי גימור טוב-היה לי אחד כזה כחצי שנה -קניתי מחברת ביטוח לאחר הצפה שיפצתי ומכרתי..

בארץ מסתובבים שני כלים אם מנועי בנזין 3.2 מרצדס שנתונים 1998 כלים מצוינים אך נדירים ...

לכלים הישנים נטולי הטורבו היו קיטים מדרום אפריקה שהעלו הספקים מ99 ל148 כוח סוס

להת איל

פורסם

אייל שלום.

מדבריך עולה כי המנוע המקורי של מרצדס אמין יותר מהמנוע שמיוצר תחת רשיון. מדוע?

האם בעיית הנעילות (וואקום) קיימת גם ברקסטון?

מחשב תיבת העברה זהה לרקסטון?

שמעתי על מנוע תיבות העברה שהולך אבל לא על מחשב.

למי שממעט להשתמש במערכת ה 4X4 האם זה בכלל רלוונטי?

אבי

פורסם

היי

המנועים הישנים נטולי הטורבו אמינים יותר מה גם שיוצרו בגרמניה.אותם מנועים שבמהלך 1995 יוצרו בקוריאה היו בעלי צריכת

שמן גבוהה יותר אךעדיין אמנים ..מרגע שתהליכי היצור עברו במלואם לקוריאה כולל כלהחלקים החלו לא מעט צרות...

הואקום ברקסטון זהה למוסו אך מחשב תיבתה עברה עבר שידרוג. המנוע על תיבת העברה נשאר זהה..

רקסטון ככלל רכב אמין במיוחד לאלו שיקפידו על איכות הדלק!!

איל

פורסם

נכון מאוד ש:

-כמעט אף מכונית היום לא שומרת על ערכה.

-יש לי רקסטון 2.9 שנת 2003 ותודה לאל רכב שהוא תמורה מלאה לכסף

(גם אם הוא נקנה במחיר מחירון)

-לגיסי היה מוסו 97 שגמעה 480K עד שהוא מכר אותה ובלי בעיות מיוחדות.

-תקלות מכניות הן נחלת הכלל של כל סוגי הרכב ואף אחד לא חסין מפניהן ( כולל הרקסטון)

ולכולנו יוצא לפעמים לבקר במוסך בגלל בעיה זו או אחרת.

ולסיכום:

רכב אמין מקורו תמיד בבעל הבית שלו.

תשמור על הרכב טוב (טיפולים,דלק טוב) הוא ישרת אותך נאמן

לא תשמור...יתחילו הצרות.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם

באיזה תקלות נתקלת ? האם גם ברקסטון 2.9 יש פיקוד ואקום לגיר ולנעילות ? האם גם בו יש שרשרת טיימינג ?

פורסם

כן יש שרשרת טיימינג. ובקשר לתקלות: מותחן שנשבר, מיסב אלטרנטור וזהו טפו טפו טפו.

סכ"ה רכב אמין.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תוכן חדש...