Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתנצל בפני טל שביט ואפילו בפני דור על המחיקות - אבל כבר אמרתי שבשרשור הזה ידובר מעתה רק על הנושא שלשמו נפתח השרשור, ואני מתכוון לעמוד מאחורי זה.

ולרועי א. - לפרומצ'נקו יש פורשה שחורה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 180
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק חבל שדני לא ממש נטראלי.

בעל הפורש תושב סביון ונחשו מי גם סביוניסט ובעל פורש לבנה גם? נכון דני. :)

אחת התגובות היותר דביליות (אם כי צפויות, עלי לציין) שעלו כאן. איך בדיוק מקום המגורים של דני פרומצ'נקו והמכונית בה הוא נוהג רלבנטיים לביקורת שהוא מעביר על משטרת ישראל? יש לך משהו קונקרטי לומר על הדברים שהוא אומר והטיעונים שהוא מציג? משהו בלוגיקה שלו לא נכון? כתוב את זה. אם המרדף המשטרתי המדובר היה נערך אחרי מישהו שנוהג ברנו קליאו ספורט וגר בחולון, זה היה משנה משהו? הדברים שדני אומר בוידאו היו יותר נכונים? יותר בסדר? או אולי פחות נכונים?

טל

(ואגב, זה פורשֶה)

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

השירשור הזה גלש לפסים הזויים, אם למישהו יש ביקורת על 'אוטו' - אז שיתכבד ושלא ירכוש את המגזין.

מה הקשר שבין הביקורת על המגזין לבין הדיון אם דבריו של פרומצ'נקו נכונים או לא?

מה הקשר שבין מקום מגוריו של פרומצ'נקו והרכב שהוא נוהג בו, לבין הדיון האם הוא צודק או לא?

אין לי פורשה, אינני מתגורר ביהוד, את המנוי על 'אוטו' הפסקתי מזמן - ולמרות כל זה לדעתי פרומצ'נקו צודק ב- 100%.

פורסם

כמו שהגבתי בכתבה, מה שהמשטרה עשתה פה זה תרגיל מצויין ביחסי ציבור, פרסומת זולה ואייכותית על חשבון של בחור יהיר שחשב שעם מדבקות הוא לא יתפס בחיים...

לפני הכל אני חייב להבהיר שאייני תומך בעמדת המשטרה. אני חושב שהם ביזבזו פה עשרות אלפי שקלים לפחות על עבירת מהירות, אבל בואו תראו מה באמת המשטרה הרוויחה מהארוע הזה:

1. פירסום ברוב עיתוני הארץ, באופן נרחב ובעמודים ראשיים (ראיתי שער אחורי של אחד משני העיתונים הראשיים)

2. פירסום נרחב באתרי האינטרנט בעלי התפוצה הגבוהה בארץ.

3. המון מיילים ומכתבי שרשרת שמתארים את המבצע ושולחים לינקים לארוע.

עכשיו כמה היה עולה לכל חברה מסחרית לקבל חשיפה שכזאת? מאות אלפים עד מיליוני שקלים. פה המשטרה הצליחה לעשות לעצמה פירסום חינם שעלה עלות זניחה, ו 99% מהאנשים רואים את החשיפה הנ"ל כעבודת משטרה טובה ואייכותית.

והנהג? אין לי רחמים על הנהג. אני אומנם לא חושב שחובת המהירות היא הגיונית, ואני לא אטיף שמהירות הורגת - לא 120 ולא 200. אבל אסור לשכוח שיש עקיפת חוק המהירות במדינה, לייזר, דבורה ומצלמות. אולי המדבקות יכולות להציל אותו מהמצלמות אבל בדבורה הוא יכול להתפס (בטח יש לו משבש לייזר) או בניטור מהירות שמתבצע על ידי מסוק. הבחור לקח סיכון שהוא נסע במהירות כזאת ונתפס. מעבר לכך - גם עם מדבקות על לוחים הרישוי הוא היה צריך להיות צנוע\זהיר יותר. הנטייה שלו לעבור את המצלמות במהירויות גבוהות ולסמוך על המדבקות היא בדיוק מה שגרם לאיזה שוטר מעוצבן לשחק איתו ראש בראש ולהראות לו שעל המשטרה לא עובדים, ובדרך לגרוף פירסום חינם. הבחור "הרוויח" את השלילה שלו בהימור תמידי של נסיעה במהירויות גבוהות וזילזול בשוטרים.

מי כן אכל אותה?? אנחנו. האזרחים הפשוטים שמשלמים את שכר השוטרים ועלויות המבצע המיותר.

ובנימה אישית - לפני כחודש גנבו לי 8 גאנטים. גיליתי היכן הם, הזעקתי משטרה והגנב נעצר. רוצים לדעת מה הוא יקבל? כלום, הוא אפילו לא נעצר ליום, במשפט הוא יקבל על תנאי, בטוח פחות ממה שיקבל נהג הפורשה המפורסם. היום שמעתי מהמשטרה המון הצהרות של שוטרים שמאמינים בעצמם, חבל שבשביל שפושע באמת יקבל את עונשו הוא צריך לדרוך על יבלת כואבת במיוחד או לתת למשטרה שלנו כמה דקות של תהילה...

פורסם
אני מתנצל בפני טל שביט ואפילו בפני דור על המחיקות - אבל כבר אמרתי שבשרשור הזה ידובר מעתה רק על הנושא שלשמו נפתח השרשור, ואני מתכוון לעמוד מאחורי זה.

ויפה שעה אחת קודם.

רוני, אילו לא היית עובד באוטו, אני מניח שההודעות המעצבנות של דור היו נמחקות מוקדם הרבה יותר.

אם אכן אין ניגוד אינטרסים בין היותך מנהל כאן לבין עבודתך באוטו, אז כשאתה נמצא כאן אנא דאג קודם לאינטרסים של הפורום ולא לאינטרסים של מגזין אוטו, ותמחוק הודעות כגון אלה של דור מיד, כפי שהיית עושה אם לא היית עובד באוטו.

לא, אני לא התבלבתי כאן בלוגיקה, הרי אם הודעות כגון אלה של דור יימחקו מיד, הוא יקפוץ תיכף על ה"מציאה" ויטען שקארספורום בכיס של מגזין אוטו. ועל מנת למנוע "הרמה להנחתה", ההודעות שלו לא נמחקו מיד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

תודה ג'רמי,

אני תמיד מעדיף ויכוח טוב, אפילו אם הוא מלא בהאשמות הדדיות, על פני התעלמות או מחיקה - בטח כשמדובר בנושא הקרוב לליבי. לכן אין לי כוונה להשתמש בסמכויות המנהל בכדי למנוע תלונות או האשמות כלפי המגזין בו אני עובד - אני מעדיף כמעט תמיד לתקוף את הנושא באמצעות מילים ולא כלי ניהול. מה גם ששאר מנהלי הפורום לא היו עושים לי חיים קלים אילו הייתי עושה את זה - חלק מהם לא בדיוק מחבבים את המקום בו אני עובד (וסיבותיהם עימם). רק שהם, בניגוד לדור, לא מנופפים בכך בכל הזדמנות שנקרית בדרכם תוך כדי סטייה מוחלטת מהנושא.

אבל כדאי שנפסיק כעת, כי באמת צריך לחזור לנושא השרשור (למה המשטרה הם חבורת אידיוטים, כמובן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אחת התגובות היותר דביליות (אם כי צפויות, עלי לציין) שעלו כאן. איך בדיוק מקום המגורים של דני פרומצ'נקו והמכונית בה הוא נוהג רלבנטיים לביקורת שהוא מעביר על משטרת ישראל? יש לך משהו קונקרטי לומר על הדברים שהוא אומר והטיעונים שהוא מציג? משהו בלוגיקה שלו לא נכון? כתוב את זה. אם המרדף המשטרתי המדובר היה נערך אחרי מישהו שנוהג ברנו קליאו ספורט וגר בחולון, זה היה משנה משהו? הדברים שדני אומר בוידאו היו יותר נכונים? יותר בסדר? או אולי פחות נכונים?

טל

(ואגב, זה פורשֶה)

ידידי אתה עובד אצלו לא ציפיתי שתגיב אחרת.

רוני הצבע לא משנה... משנה העובדה שדני יצא נגד משטרת ישראל מה שמגמד את העבירה של השכן שלו מהיישוב שבעל רכב כמו שלו,מן הסתם שדני מזדהה איתו ולא עם המשטרה.

אני לא חושב בכלל שהשוטרים התנהגו כמו שצריך או שהם צודקים יותר חס וחלילה אך שאדם כמו דני שמגיע מאותו היישוב ובעל אוטו נדיר ומהיר כזה נוקט עמדה לי בכל מקרה זה לא נראה ראוי.בן המקום מבין את זה יותר טוב מכם.

כל פעם יש חכמולוג אחר שמתלונן ומקטר על הממסד.

מי שבאמת היה רוצה לשנות משהו ולהזיז עניינים היה הולך ושולח מכתב תלונה מסודר על אותם שוטרים שלא התנהגו כראוי ונהגו בברוטליות ואפילו מגיש תלונה עליהם ועל הרכבים שמופיעים בסרטון ולא מעלה סתם סרט וידאו לאתר אינטרנט שלו.

מצטער יש לי הערכה לאנשים שעושים לא לאנשים שמדברים ומייבבים.

לילה טוב ושבוע נפלא.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

רועי, אני ממש לא חושב שעצם העובדה שמדובר בפורשה צריכה לשנות כאן, אלא השאלה האם צריך לבצע כזה מבצע משטרתי ופרסומי בגלל נהג מופרע אחד (ועזוב כרגע אם הוא באמת מופרע או לא או במה הוא נוהג). באשר להעלאת הסרטון לאתר אוטו - אתה באמת חושב שמכתב תלונה ישנה למישהו? אם כבר - אז שימוש במדיה (שבמקרה של פרומצ'נקו יש לו גישה קלה אליה) הוא אפקטיבי יותר, לדעתי לפחות ומהיכרות עם הטיפול של המשטרה בדברים כאלו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ניצא מנקודת הנחה שהיה לו משבש לייזר + מדבקות על הלוחית רישוי + הוא נוסע מעל המהירות המותרת, אז למה לא לקנות גם וולנטיין?

הוא היה עולה עליהם עוד לפני שהם פוקחים עיניים בבוקר.

פורסם
ידידי אתה עובד אצלו לא ציפיתי שתגיב אחרת.

מי שבאמת היה רוצה לשנות משהו ולהזיז עניינים היה הולך ושולח מכתב תלונה מסודר על אותם שוטרים שלא התנהגו כראוי ונהגו בברוטליות ואפילו מגיש תלונה עליהם ועל הרכבים שמופיעים בסרטון ולא מעלה סתם סרט וידאו לאתר אינטרנט שלו.

מצטער יש לי הערכה לאנשים שעושים לא לאנשים שמדברים ומייבבים.

לילה טוב ושבוע נפלא.

א. קרא טוב את תגובתי הקודמת: האם אמרתי מילה כלשהי לטובת פרומצ'נקו או הסרטון? לא. כל מה שאמרתי הוא שאין כל קשר בין מגורי הכותב והמכונית בה הוא נוהג לבין הדברים שנאמרים בסרטון. אתה חושב שהוא טועה במשהו? הגישה שלו לא נראית לך? פרט והסבר. זה הכל.

ב. החלק השני של דבריך- במחי משפט אחד פסלת את כל המאמרים והתחקירים שאי-פעם פורסמו בעיתונות או בטלביזיה. היכולת של העיתונאי או העיתון להשפיע טמונה בדיוק בפרסומם של דברים, לא במשלוח מכתבים. ב-מ-י-ו-ח-ד בישראל.

ג. הנטיה החוזרת שלך ליחס את דבריו של פרומצ'נקו לכך שהוא עצמו נוהג במכונית מסויימת וגר ביישוב מסויים מתעלמת מכך של'אוטו' (כמו לרוב עיתונאי ועיתוני הרכב האחרים אם לא כולם) יש אג'נדה ברורה בנושא אכיפת המשטרה מזה שנים רבות, והשקפה אשר באה לידי ביטוי פעמים רבות מעל דפי העיתון.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

בטול זלזלני של דעה המייחסת מניעים זרים למישהו, היא בהחלט תמיכה באותו מישהו ודבריו, גם אם אין בה התייחסות מפורשת לאותם דברים. חבל להעלות נימוקים מהסוג הזה. יש לדבריו של פרומנצ'קו טעם גם ללא ההתגייסות המיותרת הזו לעזרתו.

פורסם

אבל זה בדיוק הענין: הרי הוא אפילו לא הביע דעה לגבי תוכן הסרטון עצמו. לא אמר "פרומצ'נקו שוגה ב...", או משהו דומה. לא הצביע על אמירות בעיתיות בסרטון, לא סתר את הנאמר בו, כלום.

זלזלני? אם מישהו מעלה תגובה מטופשת בלי להקדיש טיפונת מחשבה לדברים שהוא כותב, איזו סיבה יש לי להשתמש במלים יפות? אם מישהו כותב שטות מוחלטת (לדעתי) ואני כותב שזו שטות מוחלטת (לדעתי), זו הבעת דעה - לגיטימית לחלוטין. ואני, להבדיל מאותו כותב, לפחות נימקתי את דברי.

אילו היה מדובר נניח באיזה מבחן-וידאו לפורשה 911, הרי שיש לפחות קשר לוגי בין רכבו הפרטי של מי שמופיע בסרטון לבין נושא הסרטון. במקרה הזה אין כל קשר כזה. לכן זו היתה, מה לעשות, תגובה דבילית.

טל

פורסם

רועי.א הנכבד, תקן אותי אם אני טועה.

עובדת היותך בעל רכב כביש שטח (אם התמונה בסמלון רלוונטית), הופכת אותך למצדד נלהב בעו"ד דורי קלגסבלד בתאונת הטוארג פיאט פונטו באפריל 2006? בתאונת הפגע וברח של צמד העבריינים בלנד קרוזר שהרגו בחורה צעירה ופצעו את חברתה באוקטובר 2008? או אולי אתה בכלל חברו הטוב ביותר של דורס התיירת השוודית בחוף הים ביולי 2008? מצדד בהשחתת טבע ונוף בידי רכבי שטח?

אם לדני פרומצ'נקו המתגורר בסביון ובעליה של פורשה יש זיקה ואהדה מיידית לנהג שנתפס, החוקיות הזו חלה גם עליך...

האם הלוגיקה המעוותת הזו מקובלת עליך?

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תוכן חדש...