Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמעט חודשיים שלקח לי למכור שרייד 93' 1.0 ידנית ב3 וחצי , מושקעת עם טסט חצי שנה.

האוטו כמעט מופיע 7 אלף במחירון .. 180 אלף קילומטר יד 3

וגם עוד מישהו שאני מכיר - קאיה פרייד 96' ידנית מופיעה 9 אלף במחירון מכר אותה רק ב4 אלף אוטו להדליק לנסוע

זה רק אני או שהמצב עכשיו פשוט מת ? גם למכור אי אפשר ? או שאפשר לדעת איזה מכוניות מסוימות הולכות טוב בשוק שאם אני קונה היא תימכר?

פורסם

לפחות אתה הצלחת למכור...אני ניסתי למכור את השברולט במשך 3 חודשים (ראה חתימה) ,הגעתי למחיר של קניות בסופר של יום שישי -ולא נמכר...התייאשתי והורדתי את השלט. לפי דעתי השוק לא מת בכלל ,בדיוק להפך-היום ניתן לרכוש את מה שלפני שנתיים היית יכול רק לחלום עליו. אפילו 10k מהווים רכישה מוצלחת לרכב ברמה טובה (צרפתייה עם שנתון טוב או אמריקאית במצב טוב...) ואפילו נשאר קצת עודף לקבוקים.

Gn'f'R

פורסם

זה מגיע לאבסורדים

שמתי מודעה על רנו 5 1400 91 יד שניה 220K ק"מ לחלקים ב 500 ש"ח כדי לפנות את החצר.

רוצים לדעת אם האוטו נוסע , אני עונה שכן אבל אני מוכר לחלקים ולא אחראי. סוגרים באמצע המשפט.

פורסם

תלוי מאוד בדגם.

יש מכוניות שלא ניתן למצוא (בשנתונים מסויימים) מידיים פרטיות אלא רק מליסינג. פרטיות במצב סביר-נחטפות.

יש מכוניות שנמכרות בקושי, בגלל שאין להן ביקושים.

יש כאלה (ספורטיביות/"ספורטיביות") שנחטפות, וגם מכוניות שחוטות מקבלות מחיר מופרז (חוסר אקזמפלרים).

סה"כ, לדעתי, המצב הכלכלי והמיתון, מיטיב יותר עם הקונים.

אני מכרתי כעת,גולף 1.6 ,2001 (קילומטראז' נמוך), תוך קצת פחות מ-3 שבועות, מחירון + יותר ממחצית התוספת של שיכלול המחיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

מצד אחד, כניראה זה מאוד תלוי מרכב. למשל מיניבוסים, כמו ונדורה, ספארי וכד' - אקזמפלר טוב נמכר בכמה ימים. אקזמפלרים שלא נמכרים זה בעיקר מכוניות חבוטות במחיר מופקע. מה שניראה פחות או יותר בסדר, נמכר בזמן שאני לא מספיק אפילו להתקשר.

למרות שמדובר על קילומטרז'ים מטורפים, בסביבות 450K ק"מ והם נמכרים כמו לחמניות.

מכוניות פרטיות שהן לא מכוניות עדר או יחסית ישנות, ככל הניראה היום יש בעייה למכור דבר כזה, אפילו במחיר נמוך.

למשל, אני מכיר מישהו שמוכר לנצ'יה תמה מדהימה, לא מתקשרים ואף אחד אפילו לא בא ליראות, למרות שאוטו באמת במצב מצויין.

נוצר לי רושם שהיום אנשים מחפשים רכב ג'נרי "אמין וחסכוני" [הגה, פדליות, מזגן 4 גלגלים ואיך לא - אוטומט (ברור לא רובוטי)] מקסימום שנתון במינימום כסף.

אלה שכן מסתכלים על מכוניות ישנות יותר, רוצים לקנות אותן בשקל.

לי משום מה ניראה, שמאז משבר הכלכלי תפיסה של שוק רכב ישראלי השתנתה לחלוטין. נכון שגם קודם היו הרבה שרצו מקסימום שנתון במינימום כסף, אבל היום ניראה כאילו נכחדו רוב אוהבי מכוניות מעניינות.

מצד שני, מחירים על מכוניות ישנות התחילו לעולות משום מה. כשהתחיל משבר, כניראה אנשים נלחצו ובפועל היה אפשר לקנות רכב במצב סביר במחיר די זול. היום ניראה שמחיר של אותן מכוניות עלה. יש מאין "בום"-ים שפתאום יש מלא מכוניות מאותו סוג נמכרות במחירים נמוכים ואחרי זה יש קצת מכוניות או במחיר שחיטה או מחיר מופקע. כניראה עכשיו אנחנו בתקופה כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין ספק שהשוק של היום הוא "שוק של קונים", למרות שבשל ירידת המחירים והביקוש אנשים פחות מוכרים ולכן יש גם ירידה בהיצע.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הכל תלוי בסוג הרכב.

יש רכבים גם משנתונים נמוכים 00-05 לדוגמא ויש להם ביקוש גדול מאוד בשוק.

אני דווקא שם לב שמחירי המכוניות "עדר" צונחים מאוד מכיוון שיש כאלה יותר מדי בשוק.

בקיצור הכל תלוי בסוג הרכב והקהל שהוא בדרך כלל פונה אליו.

קחו לדוגמא ב.מ.וו קופה קבריולט שנת 01-03, אם הוא במצב סביר הוא ייחטף בשניה,או לדוגמא סיאט לאון,A3,גולף.

באותה המידה אתם יכולים לקחת מאזדה בשנתונים האלה או טויוטה והרכבים האלה יימכרו בהרבה יותר זמן וגם הרבה מתחת למחירון.

הכל תלוי בקהל שהרכב פונה כמו שאמרתי אין פה יותר מדי מה לחשוב כי זה ברור.

פורסם

מכוניות מיוחדות/נדירות תמיד יימכרו מהר כי אנשים מחפשים אותן.

אבל מגרשי הליסינג גורמים להיצע אדיר של מכוניות במחיר נמוך יחסית,

זה גורם לירידת מחיר כללית, עניין של היצע וביקוש.

A simple prop to occupy my time

פורסם

לבחור עם השרייד - זה בגלל שהמחירון מראש לא היה הגיוני.

המחירון של הרכב שלי (קסארה 98 )הוא 9 אלף. נראה לך נורמלי שיהיה הפרש של 2000 ש"ח בלבד בין הגרוטאה שמכרת (בלי להיעלב), שאין לה הגה כוח, עם מזגן אומלל, חלונות ידניים ונוחות נסיעה של סקטבורד - לבין רכב כמו שלי שמתקדם בהרבה (בלי קשר אפילו לעובדה שיש 5 שנים הפרש ביניהן)?

לדעתי אפילו 2000 ש"ח זה מחיר הגיוני לשרייד הזו, ככה שיצאת עוד בזול במכירה הזו.

אגב - אני מאמין שאם אני אשים את הקסארה שלי בשוק החופשי למכירה אני לא אקבל אף הצעה מעל 5000 ש"ח, וזאת למרות שהאוטו מטופל במוסך מורשה בלבד, בחלקים מקוריים ובפדנטיות אין קץ.

(וזאת הסיבה שהוא לעולם לא יימכר...או יישאר במשפחה).

פורסם
לבחור עם השרייד - זה בגלל שהמחירון מראש לא היה הגיוני.

המחירון של הרכב שלי (קסארה 98 )הוא 9 אלף. נראה לך נורמלי שיהיה הפרש של 2000 ש"ח בלבד בין הגרוטאה שמכרת (בלי להיעלב), שאין לה הגה כוח, עם מזגן אומלל, חלונות ידניים ונוחות נסיעה של סקטבורד - לבין רכב כמו שלי שמתקדם בהרבה (בלי קשר אפילו לעובדה שיש 5 שנים הפרש ביניהן)?

לדעתי אפילו 2000 ש"ח זה מחיר הגיוני לשרייד הזו, ככה שיצאת עוד בזול במכירה הזו.

אגב - אני מאמין שאם אני אשים את הקסארה שלי בשוק החופשי למכירה אני לא אקבל אף הצעה מעל 5000 ש"ח, וזאת למרות שהאוטו מטופל במוסך מורשה בלבד, בחלקים מקוריים ובפדנטיות אין קץ.

(וזאת הסיבה שהוא לעולם לא יימכר...או יישאר במשפחה).

זה פשוט לוי יצחק שתמיד עושה את היפניות יקרות והאירופיאות זולות.

הקסארה הרבה יותר טובה מהשרייד או ממכוניות באותו מחירון כמו ג'סטי.

פורסם

הדגם שלי (E30 קבריולט) דווקא נמכר בסכומים מאוד יפים. מכר שלי מכר אחת לפני חודש ידנית 2500 עם המון תוספות (קיט כמו אצלי, אגזוז כמו אצלי וכו) ב65. עוד מכר מכר אחת בדיוק כמו שלי (מנוע 2000 רק ידנית,אדומה) בלי תוספות בכלל במצב אורגינלי ב45 אלף...שנת 87 או 88. ככה שלהגיד שהמצב גרוע עדיין מוקדם.:wink:

• תוכן חדש...