Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מודעת לשרשורים הרבים בנושא, קראתי רבים מהם, אולם הדעות שונות ולפעמים מנוגדות, אז אשמח לקבל את התייחסותכם:

אני נהגת חדשה (4 חודשים) על סוזוקי בלנו 98 ידנית (113,000 ק"מ). החלפנו את הקלאץ' לפני 3 חודשים (הקלאץ' היה גמור כבר כשקינו את האוטו באוקטובר האחרון). בביקורי האחרון במוסך בשבוע שעבר (בגלל צירייה שהרעישה בסיבובים) המכונאי שלקח את הרכב לסיבוב שלאחר תיקון אמר לי שהקלאץ' עומד ללכת. כשאמרתי לו שהקלאץ' חדש, הוא אמר שהבלאי מוגבר ובינתיים כיוון את הכבל כך שהוא מפריד כרגע נמוך מאוד, כדי לפצות על הבלאי.

אני זקוקה לטיפים שלכם לגבי תפעול נכון של המצמד, בדגש על תנאי השטח של ירושלים והסביבה (כולל פקקים בעלייה ומצבים אחרים שוחקי מצמד): מתי כדאי להעביר לN? האם קלאץ' לחוץ עד הסוף לאורך זמן שוחק את המצמד? (אבא שלי טוען שזה שוחק את קפיץ הצלחת) איך אפשר לצמצם את פרק הזמן בו הקלאץ' נמצא בחצי הדרך (בשימוש ברוורס או בגלישה איטית)?

תודה רבה מראש,

ליהי

פורסם

קודם כל, נשמע מאוד מוזר שקלאץ' חדש מקבל בלאי מאוד גדול בתוך שלושה חודשים. מכיוון שלא נראה לי שאת מעלה טורים ל5000 וזורקת את הקלאץ' על בסיס יומיומי, נשאר רק לשאול האם את נוהגת עם רגל שמאל "נשענת" על הקלאץ' כל הזמן, במקום שתנוח משמאל לקלאץ'? אם כן - יכול להיות שאת מפעילה לחץ קבוע על דוושת הקלאץ' וזה מה שגורם לשחיקה המוגברת. או שפשוט לא כיוונו לך אותו כראוי במוסך לאחר ההחלפה.

תפעול מצמד נכון - לניוטרל עדיף להעביר ברמזורים בעיקר, ובכל מצב בו מחכים יותר ממספר שניות לפני המשך התנועה. דוושה לחוצה עד הסוף לאורך זמן זה פחות טוב, כמו שאבא שלך טוען, אבל לא אמור לגמור קלאץ' בתוך כמה חודשים...

לאחר קריאת השורה האחרונה בהודעה שלך אני חושב שיש סיכוי שנמצאה הסיבה לשחיקה המוגברת - אין שום סיבה שהקלאץ' יהיה בחצי הדרך לאורך יותר מרבע-שנייה. אם את ברוורס או בגלישה מאוד איטית (יותר איטית מהילוך ראשון בלי גז) הגיעי למצב בו הרכב נע ואז לחצי שוב על הקלאץ' עד הסוף ותני לרכב לגלוש באיטיות בלי גז. אל תישארי בחצי קלאץ' לאורך זמן, בטח שלא תוך כדי שאת לוחצת על הגז.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רבה על הטיפים. אני בשמחה אאמץ אותם בשמחה.

לשאלתך, אני לא נשענת לעולם על הדוושה, ומאוד נזהרת שזה לא יקרה אפילו בטעות, כך שזאת לא הסיבה.

פורסם

על סמך מה קבע המכונאי שהמצמד גמור? האם הוא הרגיש החלקה של הילוך או רק שהדוושה גבוה?

מנסיוני ישנם מכונאים שלא מכירים את סוג המצמד ברכב מסויים ובכל זאת לא מהססים לקבוע שהוא גמור.

באודי של אבי המצמד מפריד גבוה יחסית מרכבים אחרים כך זה היה תמיד, באחד הכניסות למוסך כללי המוסכניק הודיע לאבי חגיגית שהמצמד גמור וחובה להחליפו, אבי שמכיר היטב את הרכב סירב בנימוס, עד היום הרכב עם 200000 ק"מ ומעולם לא הוחלף בו מצמד, במוסכים אחרים הציעו כיוון מצמד למרות שהוא מתכוונן אוטומאטית.

ההצעה שלי היא לעשות חיפוש בפורום ולמצוא את הבדיקה שעושים כשיש חשש שהמצמד גמור ואז לדעת אם המכטנאי צדק.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אכן, זה גם יכול להיות - שהמכונאי פשוט לא מבין כלום מהחיים שלו (או שהוא מנסה לעבוד עליך). בכל מקרה, אין שום סיבה שקלאץ' לא יחזיק יותר מ-100000 ק"מ בקלות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבדיקה המדוברת היא הכנסה להילוך שלישי או רביעי, בלם יד עד הסוף, ושחרור הקלאץ' לאט לאט. לא אמור להיכבות לפני נקודת ההפרדה, והרכב צריך להתרומם בחדות בחלק האחורי.

הדעות חלוקות לגבי הנזק שהיא גורמת אבל חד פעמי ובמצב שלך אולי שווה לעשות זאת.

בנוסף, זכור לי מאחד השרשורים שלפני הרכבת קלאץ' חדש, חובה ללטש את פני גלגל התנופה Flywheel.

עד כמה שזכור לי אם לא עושים זה מזרז שחיקה, אז כדאי לבדוק אם עשו.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

תודה שוב ל ההמלצות, אני בכל מקרה אנסה לעשות את הבדיקה למרות שלפי כל הסימנים הקלאץ' בסדר גמור, בטח לאחר הכיוון. המכונאי נתן את המלצתו רק על סמך נקודת ההפרדה, וזה בוודאי ובוודאי אינו הסימן היחיד לקלאץ' גמור. לפני שהחלפנו (בדיקת הקנייה הצביעה בבירור על מצמד מחליק ומפריד גבוה) העברת הכוח ברכב לא הייתה תקינה (זכורות לי פעמים רבות ברמזור כשאני רוכנת קדימה מרוב מאמץ "לעזור" לאוטו לזוז ממקומו, או עליות שהיום הוא עולה בלי בעיה ב-4 ולפני ההחלפה בקושי סחב ב-3 וכד'), עכשיו אין זכר לתופעות מסוג זה.

לצד זה, כן חשוב לי ללמוד איפה הטעויות שלי בתפעול המצמד, בכדי לצמצם עוד יותר את הבלאי וגם לשפר את איכויות הנהיגה שלי. אגב, רוני, היום התנסיתי בפקק די ארוך בעלייה (מי שמכיר את המחסום של מעלה אדומים, יודע על אילו זוועות מדובר) והשתדלתי למזער את השימוש בקלאץ' בחצי הדרך (ע"י עצירה מוחלטת, לפעמים עם העברה לN ולפעמים בהילוך עם קלאץ' לחוץ), עדיין מספר הזינוקים בעלייה היה נכבד מאוד. המלצות למצבים כאלה?

שוב המון תודה לחברי הפורום על ההמלצות.

ליהי

פורסם

אין עוד הרבה המלצות למצב כזה של עלייה כפי שתיארת.

בכל מקרה תצטרכי לעשות זינוק בעליה.

קודם כל זה כבר טוב שאת שמה ניוטרל, משחרתת קלאץ', ולוחצת על הברקס / מרימה בלם יד .

כמו שאת עושה זה מצויין ועדיף בהרבה גם על זינוק וגם על קלאץ' לחוץ ואז לזנק.

בפעולה שלך חסכת בלאי בלחיצה על המצמד.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

בנוסף, להיעזר בבלם יד בעליות. לעשות חיכוך במצמד על בסיס יום יומי (בירושלים) לא תורם לאריכות החיים של המצמד.

ד"א- נקודת הפרדה גבוהה בקלאץ' לא תמיד מציעה על קלאץ' גמור.

אביחי

פורסם

מנסיון יומיומי רב בפקקים בכניסה לירושלים, מהכיוון של מוצא.

הדרך הכי טובה היא לשמור על מרווח יחסית גדול עם הרכב שלפניך תוך כדי זחילה איטית בהילוך ראשון כמעט ללא לחיצה על הגז. אם לא מתעקשים להצמד לרכב שמקדימה אז אפשר לנסוע כך קטעים ארוכים למדי ללא נגיעה במצמד. אם תשימי לב כך מתקדמות משאיות בעליה, הן כמעט ולא עוצרות לגמרי אלא פשוט זוחלות באיטיות.

וכמו שרוני כתב, אם מגיעים קרוב לרכב שמקדימה פשוט ללחוץ על המצמד עד הסוף ולתת לרכב לגלוש מעט באופן חופשי. אם הרכב שלפניך התחיל לנוע אז פשוט לשחרר את המצמד לגמרי ואם הוא עדיין עומד אז לעצור.

בכל מקרה לא להתקדם באיטיות תוך כדי לחיצה חלקית על דוושת המצמד.

עוד טעות נפוצה שגורמת לעמידה ארוכה יחסית עם דוושה חצי לחוצה היא כשעומדים ומתכוננים להמשך הנסיעה. רואים שהמכוניות מקדימה מתחילות לנוע אבל הרכב שלפניך עדיין לא זז ורוצים להיות מוכנים. גם במקרה זה כדאי להתחיל לשחרר את המצמד רק כשהרכב לפניך מתחיל לזוז.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...