Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

קודם כל מחמאות על פורום, קראתי ולמדתי רבות.

אך עדיין (ואולי בגלל) יש לי התלבטות. אנחנו מעוניינים לקנות רכב חדש או עד שנתון 2006, התקציב עד 120K.

אנחנו זוג צעיר שחושב על תוספות, לכן פחות חשובים לנו ביצועים ויותר חשובים לנו מרחב ובטיחות.

אנחנו רוצים דגם הצ'בק, ולהלן הרביעיה הפותחת:

קיה סיד (וחשבנו גם על סיד סטיישן) - מכל הבחינות נראית מעולה, אבל בקושי ראיתי על הכביש וזה מתריד קצת.

יונדאי I30 - בגלל שהיא כמו הסיד, אבל יש הרבה על הכביש, וליונדאי יש שם דווקא טוב.

פאביה ספייס - גם טובה מכל הבחינות, אבל צרה יותר מכל האחרות, ואני חושש שהיא צרה מידי (1.64 לעומת 1.75+, אשמח לשמוע ממשהוא עם ילדים)

פוקוס (ושוב, חשבנו גם על הסטיישן) - גם מאוד נפוצה וגם השם של פורד, אבל דווקא פה בפורום קבלתי את הרושם שהיא רועשת והגימור שלה לא משהו, אבל מרווחת ובטיחותית.

חוץ מבפוקוס לא יצא לי לסוע באף אחת מהן.

עיניין נוסף הוא ירידת הערך, אומנם הנטיה היא לרכב חדש בגלל הנוחות ,האפשרות לבחור בדיוק מה שאתה רוצה ולא צריך לתהות מה עבר על הרכב, אבל ירידה של 20K בשנתיים הראשונות קצת כואבת.

האם מומלץ לקנות חדש, או שכדאי לחטט רגלי ולנסות את חברות הליסינג השונות (מה שגם מגביל בדגמים).

עצתכם, בבקשה.

נ.ב. למה צריך לשם לב בנסיעות מבחן... רכב חדש תמיד מרגיש נחמד, אבל למה כדאי לשם לב ?

המון תודה, עופר.

פורסם

לכתת ולא לחטט, אבל כן. אחרי שהחלטת מה בערך מעניין אותך, כדאי לבצע שתיים-שלוש נסיעות מבחן כדי לבחור. בתקציב שלכם, הייתי הולך על רכב חדש, עם אחריות מלאה, ולא על גרוטאה יוצאת ליסינג (נכון, לא כולן גרוטאות, אבל איך תדע במי טיפלו בכפפות של משי ומי שימשה כרכב הובלות מאולתר?).

הנושא של ה'צבק גם חביב עלינו, ולכן רכשנו גולף. עם זאת, שני דברים חשוב לבדוק לפני ה"התרחבות" המשפחתית: האם העגלה תיכנס בתא המטען? לפוקוס 5ד', למשל, תא מטען קטן מאוד. לנו יש עגלה מסוג בוגאבו (שהיא יחסית גדולה) והיא נכנסת בלי בעיה בגולף. היא לא נכנסת בפוקוס 5ד'.

דבר נוסף הוא לבדוק האם שניכם יכולים לשבת בנוחות מאחורה עם העולל העתידי. אני, למשל, לא יכול לשבת ישר במושב האחורי בפוקוס או בג'טה , וכן ב- 308 ובגולף, בשל תכנון מעט שונה של השיפול האחורי (כלומר מהגג לכיוון תא המטען).

שים לב שאתה מקבל רכב עם כל כ"א (לפחות 6) ו- ESP. חשוב מאוד.

נכון שיש ירידת ערך בשנתיים הראשונות, אבל היום אפשר לקבל מימון מאוד נוח לחלק ניכר מהסכום, כך שהכסף בינתיים "שוכב" אצלך ו"עובד" (בהנחה שהוא באמת עובד...), כך שזה עשוי להתקזז. על על פנים, זו היתה הבחירה שלי - אחריות, אחריות, אחריות, ורכב חדש, חדש, חדש, במיוחד לאור העובדה שיש לנו עולל ;-) וזאת גם ע"ח ירידת ערך.

בהצלחה.

נ.ב.

בנסיעת מבחן, לטעמי, כדאי לבדוק: שנוח לך (לא רק בדקות הראשונות, אלא בכלל; יש מושבים שנראים נוחים בהתחלה, אבל הם לא תומכים מספיק), שקל לתפעל את כל המתגים בזמן נסיעה, שהרכב מרווח לצרכיך, שהרכב זריז מספיק לטעמך (אם זה קריטריון בכלל), ובכלל - שאתה "מתחבר" אליו מבחינת נוחות וקלות התפעול. לנו היו גם קריטריונים אחרים. לצד הבטיחות והנוחות רצינו גם רכב זריז במיוחד ומאובזר, אז רכשנו גולף עם מנוע זריז, אבל זה לא בתקציב שלכם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם אתם אוהבים את הסטיישנים(סיד ופוקוס) אז לכו על זה.אתם תקבלו רכב עם שימושיות גבוהה ולא צריך לשבור את הראש איך מכניסים עגלה +קניות לרכב. זה שלא רואים אותם הרבה לא אומר כלום ,אם אתה חושש משוק יד שניה אז מניסיון קשה מאוד למצוא סטיישן יד שניה כי הם נדירים .הרבה אנשים מחפשים אותם בנרות לכן אם הרכב יהיה במצב טוב תמכור אתו במהירות רבה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

ראשית,אני מציע שתעשה חיפוש באופציית החיפוש על הדגמים שלגביהם אתה מתלבט,המון נרשם עליהם ותקבל ים של מידע.

רציתי להתייחס לסיד בכלל ולסטיישן בפרט היות ושקלתי לרכוש אחת,הדעות על הרכב באירופה (שם הוא מיוצר ומשווק) טובות מאד,הרכב בטוח,נמרץ,מרווח ואיכותי,הסטיישן מעט ארוכה יותר ומאד שימושית למי שזקוק לנפח תא מטען.

גם האחריות של 7 שנים בעלת ערך כל שהוא.

אומרים (אינני יודע אם אכן כך) שנוחות הנסיעה בכביש משובש בעייתית בגלל מתלים שמכויילים לכבישי אירופה,מכל מקום כנראה שלפוקוס נוחות נסיעה טובה יותר בכבישים משובשים.

הבעיה העיקרית של הסיד היא תדמיתה הבעייתית של קיה ומחירה שהוא מהגבוהים בקבוצתה (בעיקר הסטיישן) מה שלא היית מצפה מרכב עם תדמית כזו... האבזור אגב,עשיר מאד.

ירידת ערך? גם הפוקוס וגם הפאביה נמכרות אחרי שנה וחצי שנתיים בכ-20K מתחת למחירן כחדשות (גם בגלל שוק הליסינג שמושך את המחירים כלפי מטה).

שיהיה בהצלחה..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

• תוכן חדש...