Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

שלשום התחדשתי ב-AUTO FINISH של קארפלן.בנוסף קניתי מהם מטלית מיועדת לוקס.

אתמול ניקיתי את הרכב היטב,ייבשתי אותו,ולאחר מכן מרחתי על מכסה המנוע מעט

מהוקס שקניתי והתחלתי למרוח בתנועות סיבוביות.המתנתי 6 דקות עד לייבוש מוחלוט,ובמטלית חדשה הורדתי את החומר מהרכב.

מהסתכלות ראשונית התוצאה הייתה משביעה רצון,אבל אז שהבטתי על כל הרכב,ראיתי שהחומר הנ"ל פשוט הוציא את כל הבוהק והברק שהיה במכסה מנוע.

אני מסתכל על שאר חלקי הרכב,ואני רואה שכל שאר החלקים פשוט מבהיקים ויש מהם השתקפות מדהימה שפשוט נעלמה במכסה מנוע.מובן שהפסקתי את הוקס,ונסעתי למקום מיוחד שעושים שם וקס.הראיתי להם את הבעיה ושאלתי אותם למה זה קרה?

הם אמרו לי שמה שקניתי זה לא וקס אלא טפלון שמיועד למנוע חלודה ושריטוצ ברכב ולכן זה הוציא לי את כל הברק שהיה.קפצתי לעוד פחח שגם אמר לי בדיוק אותו דבר,שמדובר בטפלון ולא בוקס.בקיצור

הם הורידו לי מייד את מהמכסה מנוע את החומר שעשיתי ועשו לי וקס לרכב.מחיר התענוג 400 ש"ח.

נ.ב-זה הוקס והמטלית שקניתי- http://www.carplan.co.il/sg_product~ARP500~2~0.htm

פורסם

המון אנשים שאני מכיר והרבה ממשתמשי הפורום משתמשים בווקס הזה והוא בהחלט אחד הטובים שיצא לי להשתמש בהם.

הוקס מגיע עם ציפוי טפלון שמגיע בכל ווקס טוב, לפחות בטווח המחירים הזה. אולי החוסר בברק היה בגלל הייבוש הטוב עם המטלית. אני חושב שלא היה צורך לשלם 400 ש"ח אבל זו רק דעתי. שום דבר לא היה קורה אם היית מחכה שבוע עד השטיפה הבאה.

פורסם

אני אנסה להבהיר מספר פרטים:

1-הרכב הוא הונדה סיויק שנת 97.קניתי אותו לפני 3 שנים וכבר ביום הקנייה הוא היה עם ברק מיוחד.

2-לפני שקניתי את האוטופיניש של קארפלן,חיפשתי המון מידע בפורום וראיתי שההמלצות הם רק עליו ולכן קניתי אותו.

3-הרכב היה במקום מוצל ויבש בעת מריחת החומר.פעלתי לפי הוראות היצרן בעניין המריחה וההורדה של החומר.

4-עכשיו מחיפוש בפורום אני רואה שיש כמה סוגי וקס.וקס טפלון,וקס קרנובה.אני מתחיל להבין שאולי הייתי צריך את הוקס קרנובה כי הוא מגיע עם ברק מיוחד מאשר הוקס טפלון.יכול להיות שהאוטופיניש של קארפלן מתאים בעיקר לרכבים ישנים עם צבע ללא ברק?

פורסם
המטלית שהורדת איתה את הוקס, היתה יבשה או רטובה?

איך ידעת שהורדת את כל הוקס? (יש מטרה בשאלה הזאת, אני לא מנסה להביך אותך).

גילעד

המטלית שאיתה הורדתי את הוקס הייתה המטלית הזאת- http://www.carplan.co.il/sg_product~CTA038~6~0.htm

חתכתי ממנה 2 חתיכות.

בחתיכה הראשונה השתמשתי למריחת הוקס.

ובחתיכה השנייההשתמשתי להורדת הוקס.

איך ידעתי שהורדתי את כל הוקס שאלת?תראה..פשוט ראיתי שכל החומר יצא.בנוסף היה איתי חבר שגם מבין בכל הנ"ל.לא נשאר שריד מהחומר על הרכב.הוצאתי את כל הוקס מהרכב.עברתי כמה וכמה פעמים עד שכל הוקס ירד.שוב אני חוזר ואומר:

התוצאה הייתה טובה ויפה.אבל...40% מהברק וההשתקפות שהיו לרכב לפני הוקס פשוט נעלמו.

פורסם

אני לא רוצה לזרות מלח על הפצעים , אבל הטעות היחידה שלך היא שאתה שואל מאוחר מידי .

גם באמצעות ווקס טפלון ניתן להגיע לרמת גימור גבוהה , וכתוצאה מכך להקנות לצבע את אפקט הברק המיוחל .

למעשה , לסוג הווקס שבו משתמשים יש מעט מאוד השפעה על הרמה של הברק .

תוכל לקרוא על כך יותר בדיון :הזה .

כנראה הבעיה היא שלא הצלחת להגיע לרמת גימור גבוהה , וקשה לדעת למה .

אמנם קל מאוד לתת את ההוראות הכלליות לעבודה עם ווקס , אבל הפרטים הקטנים הם שעושים את ההבדל , ואי אפשר לדעת היכן טעית .

לא רק שעם כל מוצר עלולה להדרש עבודה שונה , אלא גם יש חשיבות מאוד גבוהה לתנאי הסביבה (שמש\צל , טמפרטורה ולחות) .

יכול להיות שהלחות הייתה גבוהה מידי , יכול להיות שלא נתת לחומר מספיק זמן לבצע את שלב ההתאחות הראשון שלו , יכול להיות שהגזמת עם כמות החומר והתייאשת מהניסיון להסיר את המשקעים המיותרים וכך הלאה - אין סוף סיבות אפשריות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
אני לא רוצה לזרות מלח על הפצעים , אבל הטעות היחידה שלך היא שאתה שואל מאוחר מידי .

גם באמצעות ווקס טפלון ניתן להגיע לרמת גימור גבוהה , וכתוצאה מכך להקנות לצבע את אפקט הברק המיוחל .

למעשה , לסוג הווקס שבו משתמשים יש מעט מאוד השפעה על הרמה של הברק .

תוכל לקרוא על כך יותר בדיון :הזה .

כנראה הבעיה היא שלא הצלחת להגיע לרמת גימור גבוהה , וקשה לדעת למה .

אמנם קל מאוד לתת את ההוראות הכלליות לעבודה עם ווקס , אבל הפרטים הקטנים הם שעושים את ההבדל , ואי אפשר לדעת היכן טעית .

לא רק שעם כל מוצר עלולה להדרש עבודה שונה , אלא גם יש חשיבות מאוד גבוהה לתנאי הסביבה (שמש\צל , טמפרטורה ולחות) .

יכול להיות שהלחות הייתה גבוהה מידי , יכול להיות שלא נתת לחומר מספיק זמן לבצע את שלב ההתאחות הראשון שלו , יכול להיות שהגזמת עם כמות החומר והתייאשת מהניסיון להסיר את המשקעים המיותרים וכך הלאה - אין סוף סיבות אפשריות .

המקום היה יבש ומוצל לחלוטין.לא הייתה שום לחות או שמץ לחות.היו תנאים אידאליים לעשיית וקס.הבאתי לחומר 6-7 דקות להתייבש.מכסה המנוע היה נקי לחלוטין מכל אבק או כתמים או כל שמץ לכלוך לפני שמרחתי וקס.יכול להיות שהגזמתי עם החומר,זה ייתכן.אבל הוצאתי לחלוטין את כל הוקס לאחר ייבושו.

• תוכן חדש...