Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר מן הסתם על חיבור חוטי. למה זה לא אמין? הסתבכתי פה קצת...

- זה אמין,פשוט באלחוטי יש את ה"סכנה" שיפרצו לחיבור שלך וישתו לך את ה BW ולא תבין מאיפה זה בא לך :p

עכשיו, נניח שאני קונה ראוטר. להבנתי אני צריך גם לקנות כרטיס רשת. מי יושב על המחשב הראשי ומי על המשני-ראוטר וכרטיס רשת הכוונה?

- תקנה ראוטר (חכה להמלצות),כרטיס רשת יש לך כבר על המחשב שלך,הראוטר יתחבר למודם (שכבר מחובר למחשב שלך) וכל מה שנשאר זה לקנות כרטיס רשת למחשב השני

האם יש למיקרושמוק אשף הקמת רשת במחשב האישי שהוא "חסין ברווזים טכנופובים"? יש להם את "אש"ף הקמת רשת אלחוטית". לגבי נוחות לא יודע, בחיים לא יצא לי להשתמש בתועבה הזו.

אש"ף?...:lol:

- יש אשף (WIZARD צעד אחר צעד - אבל לא כל כך מומלץ)

מדובר על נוחות מבחינת התקנה והגדרה. דווקא אלחוטית היא הפחות בעייתית? מדוע זה? תמיד חשבתי שהשיטה הנוחה היא לתקוע למחשב כבל, לתקוע למחשב השני כבל, לשחק קצת עם ההגדרות, (לא להבין מה לא בסדר, ולמה זה לא עובד-חזור על שלב זה 20 פעם) ולגלוש בכיף.

זה באמת כל העניין,ההגדרות זה הקטע "הקשה" אבל זה חד פעמי :)

אוקיי, לסיכום.

אני החלטתי ללכת על רשת חוטית למהדרין, מה שמצריך ראוטר וכרטיס רשת קווי+כבל רשת, עלות משוערת כ-300 ש"ח.

אז-פשוט מחברים את החומרה, הראוטר למאסטר, הכ.רשת לסלייב, הכבל לשניהם, מתקינים את התוכנה, ואז... אז מגיעה הבעייה של הגדרת הרשת:oops:

כשנגיע לגשר, נראה איך אפשר ל"הוריד" אותו.

קרנל,

איך אני אדע להגדיר מחדש את הפורטים של החמור האלקטרוני? גם כך השתגעתי עד שהסתדרתי איתו בהתקנה הראשונה. יש שיטה לזה, או שפשוט עוברים פורט פורט עד שמוצאים אחד שעובד יפה?

או אולי פשוט רואים מה הפורטים הפתוחים, ומלמדים את הראוטר (לפי ההסבר שלך) שלא ייגע בהם?

תודה!!!

בהצלחה - תשובותיי בכתום 8)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
קל להשמיץ באינטרנט. לא בעייתיים ולא נעליים ולא גרביים.

ברור שזה קושר אותך לתשתית ADSL, מי שיש לו תשתית אחרת, שיסתכל על תגובה אחרת.

אצלי לא גבו שקל על תמיכה, התקנתי לבד+שיחת טלפון תוך כמה דקות.

לגבי המיכשור שמסופק ע"י בזק, אכן בעייתי, עושה הרבה כאב ראש לכולם[את זה אמר לי צוות תומכים בבזק בינלאומי],

איך אתה מגדיר אייפי קבוע למחשב? בפעם האחרונה שבררתי,החכרת אייפי קבוע מהספק אינטרנט עולה אי אלו עשרות שקלים לחודש (85 בנזק בינלאומי)

אתה מגדיר אייפי קבוע ברשת המקומית, הפרטית, לא ברשת היוצאת,

מאחר ואם תגדיר PORT FORWORD יכול להיות שזה יתנגש עם ה-DHCP ולא תהיה בסוף העברה,

למרות שאפשר להגדיר IP קבוע ב-DHCP ע"י MAC ADDRESS[ה"כתובת" של הכרטיס רשת, לכל כרטיס כתובת ייעודית משלו], זה סתם עושה כאב ראש ומיותר.

לגבי אייפי קבוע ברשת האנטרנט, תמיד אפשר להצטרף לשירות, לאחר כמה ימים להתנתק, ולהישאר עם אייפי קבוע כי מישהו שכח לבטל את האופציה הזאת[כמו במקרה שלי, כבר 3 שנים עם IP קבוע].

המלצה בלי הסבר וכל המידע, אינה שווה.

הסבר את המלצתך כך שברווז וקוראים אחרים יוכלו לקבל החלטה מושכלת.

לא שאני חולק על המלצתך אך יש לעמוד על היתרונות והחסרונות בכל סוג רשת.

ברמת העיקרון, רשת אלחוטית היא מאוד מהירה, מאוד בטוחה, ומאוד אמינה.

לפעמים יש לפרוטוקול אחד 300 יצרנים, ויש התנגשות בין החומרות,

לפעמים הרשת בעייתית, כל פעם מסיבה אחרת,

לפעמים ישראל מנחיתה על עזה 350 טון עופרת, ועל הדרך הם חוסמים את כל תדרי הקשר בעזה, ואז באצקלונה אין אנטרנט.

אני אישית מעדיף רשת חוטית, גם כי מדובר באנטנה אחת פחות, וגם כי לדעתי האישית ולהעדפתי האישית, זה יותר טוב.

על כן המלצתי לרשת את הבית, מאשר להתקין רשת אלחוטית.

----

פורסם
מדובר מן הסתם על חיבור חוטי. למה זה לא אמין? הסתבכתי פה קצת... כי המחשב השני תלוי במחשב הראשון, ובכל התקלות שלו, וגם ב-PBCAK (תקלה בין כיסא למקלדת) שיושב עליו

מדובר על נוחות מבחינת התקנה והגדרה. דווקא אלחוטית היא הפחות בעייתית? מדוע זה? תמיד חשבתי שהשיטה הנוחה היא לתקוע למחשב כבל, לתקוע למחשב השני כבל, לשחק קצת עם ההגדרות, (לא להבין מה לא בסדר, ולמה זה לא עובד-חזור על שלב זה 20 פעם) ולגלוש בכיף. הנוחות היא בזה שלא צריך לסלול כבלים. (זה בהנחה שהמחשבים נמצאים בחדרים שונים בבית)

אוקיי, לסיכום.

אני החלטתי ללכת על רשת חוטית למהדרין, מה שמצריך ראוטר וכרטיס רשת קווי+כבל רשת, עלות משוערת כ-300 ש"ח.

אז-פשוט מחברים את החומרה, הראוטר למאסטר, הכ.רשת לסלייב, הכבל לשניהם, מתקינים את התוכנה, ואז... אז מגיעה הבעייה של הגדרת הרשת:oops:

רק שפה יש לך כמה טעויות.

א) ברשת עם ראוטר אין מחשב מסטר וסלייב, המחשבים שווים בינהם ורוחב הפס של האינטרנט מחולק לפי ביקוש

ב) אתה מחבר ראוטר למודם, ואת שני המחשבים עם כבלים נפרדים לראוטר. פשוט אחד הכבלים כנראה ייצא לך יותר ארוך והשני יותר קצר, עניין של קרבה לראוטר, מודם ושקע בזק/הוט.

ג) ברוב המחשבים מודל 2001 ומעלה יש כ.רשת קווי מובנה בלוח אם.

ד) אם יש לך כ.רשת בשני המחשבים, אין צורך להתקין שום תוכנה. לפעמים יצרני ראוטרים מספקים תוכנה שעוזרת לך להגדיר אותו, אבל לרוב לא חובה להשתמש בה, כל ההגדרות אפשר לעשות דרך ממשק WEB של הראוטר.

כשנגיע לגשר, נראה איך אפשר ל"הוריד" אותו.

קרנל,

איך אני אדע להגדיר מחדש את הפורטים של החמור האלקטרוני? גם כך השתגעתי עד שהסתדרתי איתו בהתקנה הראשונה. יש שיטה לזה, או שפשוט עוברים פורט פורט עד שמוצאים אחד שעובד יפה? אתה מגדיר הפניה מהפורטים שהאימיול/טורנט/וואטאבר עובד לך עליהם ומפנה אותם לאיפי של המחשב ברשת

או אולי פשוט רואים מה הפורטים הפתוחים, ומלמדים את הראוטר (לפי ההסבר שלך) שלא ייגע בהם? מגדירים בראוטר שיפנה אותם לאיפי של המחשב ברשת פנימית

תודה!!!

תהנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...