Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ניסן אלמרה 2001. לפני כחודשיים נתקלתי בבעיות הנעה כאשר המנוע קר. הסטרטר פועל, אבל לא מצליח להניע. מכונאי של שגריר הצליח להניע אחרי התעללות ממושכת בסטארטר. ניגשתי באותו יום למוסך המורשה (חיים לוי בירושלים). חיברו את המחשב ולא מצאו שום בעיה.האוטו הניע בלי בעיות כאשר המנוע חם. חזרתי הביתה. במשך שבוע האוטו הניע בלי בעיות ואז הבעיה חזרה. שוב המכונאי של שגריר נחלץ לעזרתי ושוב הגעתי למוסך המורשה. שם הורו לי להשאיר את האוטו למשך לילה ואז יבדקו. הבדיקות שוב לא העלו שום בעיה אבל החליטו לבצע ניקוי מנוע צעדים וטיפול בשסתום EGR (או חיישן EGR, לא זוכר בדיוק). מאז הבעיה באמת לא חזרה על עצמה. האוטו מניע בסדר, אבל עדיין כשהמנוע קר אני נתקל מדי פעם ב"זיופים" בהנעה, כאילו שהמנוע לא עולה לטורים מספיק גבוהים ואני צריך לתת לו לחיצה קלה על הגז יחד עם הסטרטר, אחרת הוא נכבה. בימים האחרונים זה קרה לי כבר כמה פעמים ואני מתכוון לגשת שוב למוסך ולראות מה אפשר לעשות. אשמח לשמוע עצות וטיפים.

תודה רבה

פורסם

שלום AMOS77 שמי עידו ,והייתי רוצה לדעת קצת יותר פרטים על הרכב שברשותך

דגם מנוע- האותיות ברשיון.

נפח-1600? 1800? פרפקט?

חיים לוי מוסך טוב מאוד-יש מקרים שיש קושי להעלות על בעיה חשמלית ואכן אני חושב שיש בעיה כזאת.

ייתכן-חיישן מד כמות אוויר,מחשב ניהול מנוע-ומאוד פשוט לראות אם הוא תקול!,או חיישן קמשפט/קרקנקשפט למרות שזה נדיר.

תכתוב לי פרטים אני ישתדל לעזור לך!

עידו

:onfire:
פורסם

עמוס ,

בתוך הרכב. מאחורי תא הכפפות ,בצד רגלי הנוסע בדופן הימני ,יש את מחשב ניהול המנוע וישנה סבירות לפי מה שאתה מתאר וכמובן שהייתי מאמת את התקלה לפני פעולה כלשהי שדרייבר שאחראי על הסרק (יציבות הטורים) נפגע .

אבל יש לבדוק במוסך!

פורסם

האם תקלה כזו לא אמורה להופיע בבדיקה ע"י מחשב של הרכב?

בכל הפעמים שהרכב נבדק המחשב הודיע שאין שום תקלה.

פורסם

עמוס שלום,

מנסיוני האישי מחשב דיאגנוזה ואפילו הקונסלט שמשמש את חברת ניסן קמחשב מקורי אינו יכול למצוא את הבעיה הנוכחית.

מחשבי האבחון הם כלי עבודה חשוב ביותר אך גם כאן לא תמיד אפשר להבריג עם פטיש.

לכן,ההמלצה שלי היא לבדוק את המחברים של יחידת הסרק שתפקידה לווסת את כמות האוויר לסעפת היניקה - מחבר חום.

ושנית,יש לבדוק האם המחשב בתוכו אינו פגום כתוצאה מקצר מיחידת הויסות.

דווח לי מה החלטתך.

פורסם

נראה לך שאוכל לבדוק את המחברים של יחידת הסרק בעצמי? אין לי ידע נרחב במכונאות/חשמלאות רכב

תודה רבה

פורסם
עמוס ,

בתוך הרכב. מאחורי תא הכפפות ,בצד רגלי הנוסע בדופן הימני ,יש את מחשב ניהול המנוע וישנה סבירות לפי מה שאתה מתאר וכמובן שהייתי מאמת את התקלה לפני פעולה כלשהי שדרייבר שאחראי על הסרק (יציבות הטורים) נפגע .

אבל יש לבדוק במוסך!

קצת התבלבלת, בדגם רכב זה, עם EGR, מחשב ההזרקה הוא בתוך תא המנוע מעל הבולם הימני ותקלות של מנוע צעדים לא קורות פעם כן ופעם לא, יש כנראה בעיה של קודן ברכב או בעית חווט לממסר הזרקה של המחשב.

פורסם

גיליתי משהו חדש: לפני ההתנעה אני נותן לחיצה על דוושת הגז (לחיצה מלאה "עד הרצפה") ועוזב, ואז מתניע. התנעה חלקה! בלי שום גמגומים ושום רעידות.

על מה זה יכול להצביע? האם זה מראה שלא מגיע מספיק דלק למנוע בזמן ההתנעה ובעזרת הלחיצה הזו על הדוושה אני בעצם מזרים למנוע את כמות הדלק שהוא צריך להתנעה?

פורסם

תוספת דלק להנעה קרה מתקבלת מחיישן טמפרטורת המים דרך פיקוד מחשב במידה שחיישן הטמפרטורה מזייף והחיישן ידווח למחשב הרכב שהטמפרטורה היא 50 מעלות בהנעת בוקר במקום 15 או 20 מעלות המחשב לא יזהה שיש תקלה .אני ממליץ לבדוק את טמפרטורת החיישן עם מכשיר איבחון לפני הנעת הבוקר.

פורסם

לצערי הבעיה חזרה שוב פעם.. הבוקר שוב האוטו לא הניע. המכונאי של שגריר פירק את 4 המצתים. הם היו רטובים מבנזין (מה שמראה שבכלל לא היה ניצוץ??) הוא ייבש אותם בעזרת מבער וסגר טיפה את המרווח. לאחר מכן הרכיב חזרה והאוטו הניע במכה ראשונה. לדעתו צריך להחליף את המצתים והבעיה תיפתר. לי זה לא נשמע כ"כ הגיוני מכיוון שהמצתים עשו בסה"כ 11000 ק"מ. כמו כן המצתים נראו בסדר גמור, ללא פיח ועם מרווח תקין בסה"כ.

מה דעתכם?

האם הסימפטומים שהזכרתי תואמים בעיה במצתים?

האם יש טעם לנסות להחליף?

מה דעתכם על בעיה בצ'וק? האם זה לא אמור להתגלות בבדיקת המחשב?

תודה

פורסם

גם לי נראה כי חיישן טמפרטורת המים תקול , הדבר יוצר קושי בהנעת הרכב בבוקר .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

מה תפקידו של חיישן MAF? בבדיקה שנעשתה במוסך מורשה של ניסאן (חיים לוי בי-ם) לא נמצאה שום תקלה ע"י המחשב. האם יכול להיות שהמחשב יתן את התראת התקלה רק בזמן שהתקלה מופיעה או שהוא מספיק חכם בשביל למצוא חיישנים "חצי תקולים" שעושים בעיות רק פעם בכמה זמן?

• תוכן חדש...