Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש מפעל ציפויים בצפון באיזור שלומי , דיברתי עם אחד הבעלים והוא מוכן להרים קו ציפויים לניקל באמבטיות צרות וארוכות כדי שיהיה אפשר להכניס בתוכה פגוש של רכב .

השאלות :

כמה מהחברים זה מעניין ?

איזה גודל אמבטיות מומלץ ?

מה הגודל הממוצע של חלקי מנוע ?

בכל מקרה הח'ברה האלו נקראים אגמים ציפויים והם מבצעים ציפויי אלודיין אנודייז ופסיבציה - דיברתי שם עם אמנון .

דני,

אני מכיר טוב מאוד את הנפשות הפועלות וקשה לי להאמין שהחברה האלה מאגמים יבנו תהליך של ציפוי ניקל!

גם לי יש לא מעט חלקים לציפוי וככל הנראה אני אצפה בגלוונומטה.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ככה :

דיברתי עם אמנון והוא טוען שאין לו בעיה לבנות כזה קו , תתחילו להפציץ בשאלות כך יהיה לו מידע איך לבנות את הקו .

אמרתי לו שחלק מהבעיה היא שאני לא יודע מהו אורך ורוחב פגוש מה גם שזה שונה לפי סוג הרכב , ברור שהפגוש של עליזה לא באותו גודל כמו פגוש של אמריקאית .

ביום רביעי הקרוב הוא אמור לקבל אינפורמציה לגבי עלויות הקמת קו לכן אנא העבירו בשרשור זה מידות החלקים וכמויות , גודל החלקים נדרש על מנת לבנות גודל אופטימלי לאמבטיה.

אגב , אצל אמנון ויחיאל תמיד תקבלו חיוך !

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

שלום.

אני צריך לצפות הרבה חלקים בניקל כולל פגושים וידיות של דלתות מענין אותי מאוד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שאלת השאלות היא האם אותו אמנון שכרגע אין לו ניסיון בציפוי ניקל,יצליח להוציא תחת ידיו עבודה טובה שתחזיק שנים רבות ובמחיר תחרותי מספיק ביחס למנוסים בענף (שגם הם מפשלים בעבודתם לא פעם כפי שאני ואחרים כבר נכוו)?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ציפוי ניקל לא מורכב או מסובך יותר מציפוי אבץ, נהפוך הוא.

על מנת שציפוי ניקל יצליח והתוצאה תראה יפה, יש להכין היטב את החלק שטעון ציפוי.

ההכנה כוללת ניקוי חול יסודי, ליטוש גס ולאחר מכן ליטוש עדין, שזו פעולה שחייבים לבצע אותה ידנית על מנת שלא יראו שריטות מתחת לציפוי.

זו פעולה קשה שאורכת זמן ולכן עלותו הגבוהה של הציפוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם בגלוונומטה הם לא מכינים את החלקים לציפוי וצריך לבוא עם החלקים מוכנים "מהבית" - הם רק משרים את החלקים בתמיסה בכדי לוודא שאין עליהם שומן וחומרים שימנעו את התלכדות הציפוי על המתכת. לכן, מי שיחליט לפתוח תחרות לגלוונומטה רק צריך ניסיון בציפוי - כי בין כה וכה אף הם לא מכינים את החלקים לציפוי.

מדובר בהליך כימי פשוט יחסית.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

זיו,

מה שכתבת ממש לא נכון.

הם מלטשים את החלקים, גם ליטוש גס וגם עדין, מורידים את החלודה או את הניקל הקודם אם היה, ומצפים.

אמר לי חבר מועדון וותיק, כי כאשר הוא מוסר את החלקים, הוא נותן להם לבצע את העבודה של הליטושים והורדת החלודה/הניקל הישן, לאחר מכן (לפני הציפוי) הוא לוקח אליו את החלקים, מלטש אותם ידנית וגם ממלא חריצים וחורים קטנטנים בהלחמת כסף, מלטש שוב באופן יסודי ליטוש עדין, ואז נותן להם שוב לציפוי. בתהליך הזה העבודה יוצאת מושלמת.

אולם אנחנו ברובנו לא נעשה את התהליך הארוך שאותו חבר עושה...

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
זיו,

מה שכתבת ממש לא נכון.

הם מלטשים את החלקים, גם ליטוש גס וגם עדין, מורידים את החלודה או את הניקל הקודם אם היה, ומצפים.

אמר לי חבר מועדון וותיק, כי כאשר הוא מוסר את החלקים, הוא נותן להם לבצע את העבודה של הליטושים והורדת החלודה/הניקל הישן, לאחר מכן (לפני הציפוי) הוא לוקח אליו את החלקים, מלטש אותם ידנית וגם ממלא חריצים וחורים קטנטנים בהלחמת כסף, מלטש שוב באופן יסודי ליטוש עדין, ואז נותן להם שוב לציפוי. בתהליך הזה העבודה יוצאת מושלמת.

אולם אנחנו ברובנו לא נעשה את התהליך הארוך שאותו חבר עושה...

יכול להיות שכך זה היום, ואולי רק אצלי כך זה היה - ציפיתי שם מלפני כחמש שש שנים אז יכול להיות שדברים השתנו מאז. אני בכל מקרה הגעתי עם חלקים מלוטשים ואפילו שהגימור היה טוב למדי והאופנים (כן, אופנים) מאוכסנים בסלון הבית - הציפוי אינו מושלם כשהיה.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

דני,ישר כוח,הלוואי ותצליח לעשות את זה,יש לי מלא חלקים שאני רוצה לצפות במחיר הגיוני,גם של האוטו וגם של האופנוע.

ליאור.

CELICA כמה פוזה8)

VTI כמה כח:twisted:

GTI6 כמה אחיזה:lol:

S2K4LIFE:evil:

פורסם
יש מפעל ציפויים בצפון באיזור שלומי , דיברתי עם אחד הבעלים והוא מוכן להרים קו ציפויים לניקל באמבטיות צרות וארוכות כדי שיהיה אפשר להכניס בתוכה פגוש של רכב .

השאלות :

כמה מהחברים זה מעניין ?

בכל מקרה הח'ברה האלו נקראים אגמים ציפויים והם מבצעים ציפויי אלודיין אנודייז ופסיבציה - דיברתי שם עם אמנון .

חברים,

בארץ אין סיכוי לציפוי כמו שצריך.

בחו"ל ראשית "מפשיטים" את החלק, אח"כ בדיקה לשקעים וחורים, השלמה עם מילוי אח"כ ליטוש, ציפוי ניקל ואח"כ כרום(גוון על פי דרישה).

פגוש קדמי לקדילאק 7 חלקים - 1500$ לא כולל משלוח ומכס. אחריות לכל החיים!!!

אני לא מכיר בארץ מישהו שעושה כך!!!

אפשר לארגן משלוח גדול ואז אולי לקבל מחיר טוב. מוכן לארגן!!!

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
הבנאדם הסתכל וזרק לי 400 ש"ח

מאחר והופתעתי מהמחיר הגבוה

כמה אתה חושב שדבר כזה צריך לעלות? אם החלק כל כך מטונף זה לא נראה לך מחיר מוצדק?

וחלק אחר נתתי למזלי הטוב לגלוונומטה.

הציפוי במקום האחר שנעשה לפני בחצי שנה כבר מתקלף לצערי וגם עלה יקר יותר מאשר לוקח גלוונומטה.

הציפוי שציפיתי אצל גלוונומטה לפני שנים, וגם מה שציפיתי במקביל למקום השני לפני חצי שנה נראה יופי.

אני בטוח שהם לא גובים כזה מחיר על ערימות המתכות הממתינות לציפוי בארגזים שם, אז למה לעשוק את משפצי הרכבים?

למה אתה חושב שזו קנוניה נגד משפצי הרכבים? לקוח זה לקוח.

מי שיחליט לפתוח תחרות לגלוונומטה רק צריך ניסיון בציפוי

תראה לי עוד מתחרה עם 60 שנות ניסיון בתחום ואוריד בפניו ובפניך את הכובע.

ועוד אנקדוטה קצרצרה לסיום:

בא עם המרצדס שלו בנאדם לרפי, לעבודת ציפוי בעלות של חמש ספרות. לאחר זמן מה מתחרט הבחור, והעדיף לעשות את העבודה במקום אחר. רפי אומר "נו פרובלם" והבחור הולך לדרכו.

לאחר זמן מה חוזר הבחור לרפי עם החלקים ואמור "תראה איזה עבודה מ*&$ת עשו לי. אני מעדיף לצפות אצלך.

האם זה לא מדד לעבודה איכותית?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
כמה אתה חושב שדבר כזה צריך לעלות? אם החלק כל כך מטונף זה לא נראה לך מחיר מוצדק?

איפה כתוב שהחלק מטונף? החלק עבר ניקוי יסודי בטבילה לפני מחשבה שלי לצבוע אותו קודם...

למה אתה חושב שזו קנוניה נגד משפצי הרכבים? לקוח זה לקוח.

אכן, לקוח זה לקוח ואם לדעת המצפה המחיר מוצדק שיסביר ללקוח למה ולא יתייחס אליו בזלזול:x

תראה לי עוד מתחרה עם 60 שנות ניסיון בתחום ואוריד בפניו ובפניך את הכובע.

הוא התחיל את הניסיון בתור זרע? כי הוא עדיין לא בן שישים, אי אפשר לשייך לו את הניסיון של המקום ושל המייסדים, אני לא מזלזל בעבודה שהוא עושה אבל בהחלט חושב שכשאין תחרות אפשר לחגוג.

דרך אגב אני את מכסה השסתומים שלי צבעתי ויצא חדש, אמנם לא בניקל אבל מספיק טוב!

ועוד אנקדוטה קצרצרה לסיום:

בא עם המרצדס שלו בנאדם לרפי, לעבודת ציפוי בעלות של חמש ספרות. לאחר זמן מה מתחרט הבחור, והעדיף לעשות את העבודה במקום אחר. רפי אומר "נו פרובלם" והבחור הולך לדרכו.

לאחר זמן מה חוזר הבחור לרפי עם החלקים ואמור "תראה איזה עבודה מ*&$ת עשו לי. אני מעדיף לצפות אצלך.

האם זה לא מדד לעבודה איכותית?

כפי שנאמר כבר מספר פעמים בשרשור הזה, אין שום ויכוח על איכות העבודה של גלוונמטה, אבל אי אפשר לטעון שיש לו בלעדיות על איכות.:shock:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

השאלות :

כמה מהחברים זה מעניין ?

יש משהו חדש ?

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

בשקט בשקט מתחיל להתרומם לו קו ציפוי ניקל באיזור התעשיה בשלומי ....

אגב , משיחה היום עם אמנון הוא טוען שהיוםישנם חומרים כימיים שבעזרתם אין צורך בכלמיני ליטושים והכנות משוגעות .

פרטים עוד יגיעו ...

חשוב ביותר - תנו מידות של החלקים בפורום ,על מנת שהם ידעו באיזה גודל צריכה להיות אמבטיה ,אני אנסה לחבר את אמנון לפורום .

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...