Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני משתעשע עם רעיון להשקיע בציוד צריבת EEPROM בעל יכולת העתקה וצריבה של מפות ניהול מנוע.

לצורך ההבהרה, יש לי ידע בסיסי במערכות ניהול מנוע, אולם, קטונתי מלהבין בשלב זה את כל אחד ואחד מהפרמטרים כפי שהם מופיעים במפות עצמן.

מאחורי המון שעות של קריאה בפורומים כאלו ואחרים בעניין הספציפי הזה.

בשלב זה אני לא מתכוון אפילו לנסות לתכנן מפות, אלא, לדגום מפות מרכבים שונים מול מפות "משופרות" ולעקוב אחר השינויים.

עם זאת, חשוב לדעת שעל פי הפורומים הזרים, כל אותן חברות דוגמת SUPERCHIPS ו REVO עושות שימוש במפות סטנדרטיות עם שינויים מינימאליים של 5-8 משתנים והן כלל לא מגיעות קרוב לבניית מפות אידיאליות (הן מכוונות לעולם הרחב בעל תנאי אקלים, לחות ודלקים שונים מאוד) - כיוון שכך הן די בזבזניות בדלק ולאחר למידת אותם משתנים ששונו במפות, מאוד פשוט לבנות מפות דומות לבד (חלילה להעתיק שכן מדובר בזכות קניין)

בפורומים בחו"ל קיימים לא מעט חבר'ה שעוסקים בנושא וחולקים מפות מרכבים שונים והם מעוניינים בהחלפת המידע בדיוק כמוני..

כרגע, באחד המאגרים שלהם יש כ 2500 מפות של רכבים שונים עם שינויי AFTER MARKET ובלי (לדוגמא - ישנן מפות להונדות בכל מיני ווריאציות של מנועים, טורבויים, בוכנות וכאלו.. - יש גם ביקורות וחוות דעת על המפה לחלק מהם..)

הם גם מוכנים לקבל LOG ולעזור בתיקונים וכאלה (חברה טובים)

רציתי לשמוע דעתכם ולדעת כמה מכם היו מוכנים להעניק גישה להעתקת המפות מהרכב שלכם (מחברי הקרובים אני יכול לאסוף בערך 15-20 מפות בינתיים היה ואחליט לרכוש את הציוד)

חשוב לדעת שאין כל סיכון בהעתקה (יש סיכון מסוים וקטן רק בכתיבת מפה חדשה אך לא בקריאת הקיימת)

עוד חשוב לדעת כי אלו שיקחו חלק ב"ניסוי", היה והוא יהיה מוצלח והם יהיו אמיצים מספיק יוכלו לאמץ לעצמם מפות שונות (באחריותם הבלעדית)

...CASKA for life

פורסם

אני מוכן להשתתף בניסוי!

לאון4, פילטר פתוח, צ'יפ אבסולוט, אינלט סיליקון ואינט' חזית ענקי (שאגב קניתי ממך).

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

רק שתדע לך שיש לך יחצ"ן חזק באיזור המרכז.. נשאר טעם טוב עד היום..

אגב, איך הקולר ? מי התקין אותו ? שלח תמונות

חכו תראו עוד שנה-שנתיים יהיה כבר מאגר "קוד פתוח" למפות.

...CASKA for life

פורסם

מוכן ברצון רב,

מאזדה NEO, מנוע SVT 1500, עם דאבל קאמשפט חם של MAZDASPEED (חברת IFENI בזמנו), פולי קאמגיר מתכוונן, בוכנות ויחס דחיסה של 10.5

פורטניג בסעפת יניקה- (סעפת עצמה 4 ל 2 ל 1 -אני מדבר על היניקה), וסת לחץ דלק מתכוונן.

חוץ מזה יש לי 2 מחשבי מנוע, אחד בגרסא האירופית והשנייה בגרסא היפנית JDM, אשמח אם תוכל לסרוק את שניהם ולהשוות, הגרסא היפנית משחרר נעילת מנוע ומוסיפה עוד כמה סוסים לאוורוה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אתה מודע לעובדה שישנה אפשרות לקנות צורב EEPROM פשוט ובסיסי שמתחבר לכניסת המדפסת במחשב בעלות של 250 שקל ?

השאלה היא עד כמה זה מתאים לאפלקצייה הזאת , לא יצא לי לברר יותר מידי .

ומצד שני צורבים מקצועים מסוגלים להגיע גם ל 8000 שקל ....

אור

פורסם

תודה על הפירגון!

את הקולר הרכיב (במקצועיות רבה) איציק מGI-DUB, התקנה מאוד איכותית ושיפור מאוד משמעותי (הגם שיש כמובן מחיר לאג מסויים ונסבל).

תמונות? פשוט תכנס לאתר של פורג', תראה את הקולר חזית היעודי שלהם ללאון ועכשיו תדמין את זה נראה טיפה יותר טוב:twisted:

בלי ועם קשר, יש אפשרות להכנס למחשב ההאלדקס ולשלוף/לשנות נתונים?

"Dona Rosa"

פורסם

יפה מאוד !! - GI DUB בעלי מקצוע מעולים.

אני מניח שאפשר לשלוף נתוני האלדקס עם אחד המחברים שבערכה מתאים למחשב אבל לא מדובר ב PLUG N' PLAY - גם אם תקרא מפה, לא בהכרח תבין מה כל נתון אומר או עושה ואיך היא מגיבה לכל נתון שמגיע מחיישן מסויים.

עם זאת, אני מניח שבהאלדקס יש מקום לטעויות - מקסימום תיסע קבוע על 4X4..:-)

בינתיים קיבלתי הרבה ה.פ וכנראה שאפשר לרוץ עם זה..

אגב, מידע מפתיע !! - על פי ה"משוגעים לדבר" במפות של רכבים אטמוספריים ניתן להגיע לשיפור של 5-7 אחוז ללא כל סיכון ועם שינוי מינימאלי של 3 נתונים (בפועל ניתן גם להגיע באמינות לשינויים של 10-15 אחוז אך לצורך כך נדרש מעקב לוג ואיתור תקלות (פחות מסובך ומסוכן מרכבים מוגדשים)

...CASKA for life

פורסם

אני גם אשמח לנדב מפות והלתנדב לניסוי במפות ידניות.

ברשותי פאסאט בציר 98 1.8T ידנית: צ'יפ אפסולוט,משאבת וולברו,יניקה קרה,ברז גדישה@1.3BAR,פורק חיצוני מלא.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

אם גם באטמוספריות עסקינן אני מנדב את האלפא של אחי- 156 2.5 V6 ידנית.

ולגבי ההאלדקס, התכוונתי לשאול אם מעבר לחלק האלקטרומכאני שמוחלף במחשב המשודרג, יש אפשרות לדגום סטאפ אגרסיבי יותר (אולי מTTQ) ולצרוב אותו במקורי.

"Dona Rosa"

פורסם

אם מדובר באותה מערכת ואותו מחשב ניהול אני מניח שניתן לנסות.

במקרה הגרוע מחזירים למקורי. (על פי פורומים זרים יש חוק - אם אתה לא מצליח לגבות את המקור, אל תחליף מפה !)

...CASKA for life

פורסם

אני מוכן לנדב!!

אני לא יודע עד כמה זה יעזור אבל מפה של איביזה אף אר סטנדרטית 2007!

מה שרציתי לישאול זה בעצם מה זה יתרום ? שפשוט נוכל להכנס לאינטרנט ולהוריד מפה חדשה לרכב לפי מאגר פרוץ

שיהיה קיים ברשת ולעלות לרכב?

או למטרת חקר והשוואה בין מפות וכיצד ניתן לשפר אותם?

פורסם

אם זה עוזר לך אני מנדב דובלו 2003 JTD סטנדרטי, והייתי שמח לקבל מפה משופרת של גדישה והזרקה עבורו, ללא שום שינוי נוסף בחו"ל מוציאים עוד 15-20 כ"ס ככה מהמנוע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

גיים קיוב - גם וגם..

אין סיבה שלא.., לי יש FR 2007 עם צ'יפ 207.. - אפשר להשוות בין שניהן ובין הצ'יפ של אפסולוט..

אפשר גם לחפש מפה של קסטום..

אגב, לכל המתנדבים בגלוי ובפרטי, יעזור המון עם תבדקו באינטרנט את דגם מחשב המנוע שלכם ואת סוג החיבור (CAN, EBC, OBD II)

...CASKA for life

פורסם

זה בדיוק העניין.

קוד פתוח = אין אחריות. לשם כך אמרתי שבשלב הראשון אני לא מתכוון לשדרג תוכנות, אלא, להעתיק מפות וקבצי BIN ולהעלות אותן למאגר (שיכול להיות באותה מידה גם כאן וגם בחו"ל) יחד עם זאת אני אעלה מספר תוכנות לפיענוח מפות (יש גם ב 3D) ונוכל לפענח כולם ביחד את המשמעות של כל שינוי שנעשה.

BIG M - אתה במיוחד, הייתה לך תוכנת קסטום על הטורבו המקורי שעבדה מצויין. עכשיו אם תיקח מפות של FR סטנדרטית ותשווה אותן לאחת עם צ'יפ של UPSOLUTE ולאחת קאסטום אני בטוח שתוכל למצוא את השינויים.

לדוגמא - יש חבר פורום מסויים ב TDICLUB שהוא מומחה למערכות ניהול מנוע (הוא גם חבר בVORTEX) - הוא עובד בצורה כזאת - אתה יוצר איתו קשר ומתאר לו את הסטאפ שלך, את הניהול שיש לך כרגע, את סוג הדלק ואת השינוי שאתה רוצה לעשות (לדוגמא, שמת אינלט, פורק וקולר..), אתה מעתיק עם הציוד את התוכנה ושולח לו במייל יחד עם 70$ בפייפל - הוא שולח לך תוך 24 שעות (אתה לא משבית את האוטו אתה רק העתקת את התוכנה עם הכבל ב 2-3 דקות) קובץ שונה ומותאם ל CHECKSUM שהECU שלך עושה שאותו אתה מעלה לרכב. עכשיו, אתה לא משתולל, אלא, עושה נסיעה רגועה עם משיכות סדירות בכל ההילוכים מספר פעמים תוך שהמחשב מחובר למכשיר שמחובר למכשיר שמחובר ל ECU לוקח ושומר LOG - לא יותר מחצי שעה. עכשיו אתה שולח לו את קובץ ה LOG יחד עם 30 דולר נוספים בפייפל והוא עושה תיקונים ו FINE TUNING ככל שיש בכך צורך.

וואלה - יש לך צ'יפ קאסטום מאחד הטיונרים המובילים והמובילים בתחום ב 100 דולר (אם אתה לא מרוצה ממשהו הוא מוכן לבדוק ולתקן פעם שלישית בחינם)

יתרה מכך, אתה יכול לקחת לוגים מ VAG COM ולבדוק נתוני A/F ו EGT בשביל שקט נפשי.

אגב, המפות שלו הן בקוד פתוח ובשינוי מזערי שלהן אתה יכול להעתיק את הקובץ לרכב אחר.

אין אחריות לשום דבר. אבל, גם ב STI 2007 עם טורבו גדול אחרי שדרוג תוכנה של טיונר מאוד מכובד של סובארו, הלך מנוע (נשרפה בוכנה להבנתי) והטיונר לא לקח אחריות - אלא, רק 4000 ש"ח.

...CASKA for life

• תוכן חדש...