Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מניסיון רב עם לקוחות במוסך, העניין מתחלק ל-2:

1. באלו שקיים לוח שעונים דיגיטאלי לחלוטין (כולל מד חום דיגיטאלי עם שנתות), הלקוחות פשוט לא מסתכלים או מבינים מה הולך שם. עד שהאוטו לא רותח ונורת ה SERVICE דולקת (עם הודעה ענקית בצג התחתון: ENGINE TEMPERTURE TOO HIGH - שגם אותה הם "מפספסים" !!!) הם פשוט לא "מחוברים" למה שקורה עם האוטו. מבחינתם נורת ה SERVICE שנדלקת מצביעה על תקלה, אבל הם לא יודעים לעשות הרבה מעבר לזה.

כנ"ל לגבי שמן מנוע (חוסר חמור גורם ל SERVICE להידלק עם התראה של לחץ שמן מנוע) - אנשים פשוט לא בודקים ובמקרים קיצוניים נדלקת להם התראה בזמן סיבוב חד. גם כאן הם לא מבינים על מה ולמה.

2. באלו שקיים מד חום אנלוגי (מחוג עם שנתות), הלקוחות הרבה יותר רגישים לשינויים ברכב, כולל הלקוחות המבוגרים ביותר במכוניות חדשות לחלוטין (דוגמא: 206, 307 וכו'). במכוניות הישנות יותר (306, קסארה וכו') הלקוחות גם כן ערים למצב מד החום של הרכב - שם עדיין קיים שעון חום אנלוגי רגיל כמו ב 206 וב 307. יש בכך יתרון (ללקוח, שנמצא עם יד על הדופק בנוגע למנוע של הרכב ויודע שהתחממות יתר = תיקון יקר מאוד של המנוע) וגם חיסרון (למוסך, שלפעמים מבלבלים לו את המוח על כל שטות).

המסקנה שלי היא שהלקוחות יודעים ומכירים את חשיבות חום המנוע - ועם שעון אנלוגי פשוט רובם ערים למצבו ויש בכך יתרון.

ההדיוטות (בצורה קיצונית מאוד) ונהגי ליסינג יעדיפו נורה אחת שמסמנת התחממות מנוע.

----

יוצאי דופן הם אלו שלא מסתכלים לא על זה ולא על זה. כבר נתקלתי במקרים בהם לקוחות החזיקו את אותו הרכב 5 שנים ופתאום הסתכלו על מד חום השמן (מנוע) במקום מד חום המים - וחשבו שהוא מקולקל. למה ? בגלל שלשמן לוקח המון זמן להתחמם (הם כמובן לא הבינו שזה השמן, הם חשבו פתאום שזה מד החום של המים) הם היו בטוחים שהטרמוסטט נתקע במצב פתוח והמנוע לא מתחמם...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי בלנסר יש גם מנורה שתדלק במקרה שהחום יגיע עד לסוף STOP ,גם יש אפשרות במחשב דרך לראות את מד החום בצורה דיגיטלית! ככה לפחות אני מרגיש שלא חסכו עלי :-D

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

אבל מד חום אנאלוגי פשוט עם מחוג, אין, נכון ?

כי מישהוא אמר, שרק במכונות מיני וסופר מיני זולות מבטלים את השעון.

פורסם

אני יכול לומר שבאלפא 156 המד חום מראה את הטמפרטורה הרגעית האמיתית.

בהתחלה הייתי בטוח שיש בעיה ברכב מאחר ובנסיעה בכביש מהיר (בטמפרטורת סביבה של כ-0 מעלות) המנוע יציב על כ-80 מעלות וכשהרכב עומד הטמפ' עולה ל-95 בערך ורק אז נפתח המאוורר.

היום אני כבר כמעט בטוח שזה תקין 8)

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
זה לא שחור ולבן. המערכת הפחו להיות גם מסובכות ומורכבות יותר, יש בהן יותר חלקים, יותר חיישנים, יותר חיווט, יותר מחברים, והן לא בהכרח אמינות יותר מבעבר.

אבל שוב, בוא נחזור לנושא הדיון.

חן, האם לדעת שעון חום מנוע נחוץ לנהג ממוצע? לא חובב רכב, לא במכונית ספורטיבית, לא טייס לשעבר, פשוט נהג ממוצע במכונית הכי רגילה משנת דגם 2009.

נסעתי תקופה על רכב ללא שעון טמפ', רק נורות של מנוע קר ומנוע "בוער" ולא הרגשתי שהוא ממש חסר לי.

sorry, חום המנוע לא מטריד אותי כמו למשל לנסוע מהר מידי או נורות תקלה או חיויי חשובות כמו רזרבה של הדלק או דלת פתוחה. יכול להיות שאני רגיש מספיק למנוע כדי להבין שמשהו לא טוב קורה איתו גם מבלי לקבל חווי על כך..

אני שוב טוען שהיצרנים לא תמימים ואם משהו שהתרגלנו אליו פתאום נעלם באופן ססטמתי, סימן שהם פשוט חסכו בו.

פורסם

שעון לחץ שמן הציל לי את הרכב לא פעם אחת, אני בספק שנורה היתה עושה את זה, שילוב של דפיקות שסתומים ושעון שמראה לחץ לא תקין היה שילוב מצויין.

ואח"כ לאחר התיקון היו פעמים ששמתי לב שהשעון לחץ שמן לא עולה ב"שיא המהירות" כמו שהוא אמור לעשות כשהמנוע קר או כשאני לוחץ גז (ולא היו רעשים מחשידים וזה גרם לי להכניס אותו שוב לבדיקה) אני בספק אם נורה יכולה לתת את האינדיקציה הזו , הרי יכול היות מצב שנורה לא תדלק כי הלחץ שמן יהיה נמוך וגבולי ואתה תסע למעשה עם לחץ לא תקין ואם תאמץ את המנוע אתה תגרום ליותר נזק מבלי ששמת לב.

כנ"ל גם לגבי שעון טעינה , אתה רואה מיד כשאתה מפעיל את הצרכנים בכמה ירד השעון אומנם זה לא הכי מעניין אותך ביום יום כמו השעון של הטמפ' אבל אתה כבר יכול לשים לב מתי "מתעייף" לך האלטרנטור.

הטיעונים של" זה לא אמור לעניין את הנהג" או" לא רלוונטי מבחינתו " ממש לא במקום, לא צריך לעשות מהנהגים מטומטמים אני בטוח שקיום השעונים הלו זה לא מה שיגרום לחוסר תשומת לב בכביש ולתאונות .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לפי דעתי שעון טעינה הינו פריט חשוב אשר מתריעה על מצבר 'חלש' מה שעשוי למנוע 'תקיעה' על הבוקר.

לדוגמא ברכב שלי גולף דור 5 התקנתי מוניטור המתריעה על מצבר חלש ולשמחתי לפני שבוע ימים כול בוקר לד בצבע צהוב/כתום נדלק לפני התנעת הרכב וחיש קל ניגשתי ובדקתי את המצבר עם מד-מתח תחת עומס והתוצאה המצבר עשה את שלו.

מוניטור מותקן ברכב-1. (Large).jpg

איזה כייף לי :)

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון לגבי מאזדה 3 החדשה: אין שעון חום מנוע, יש נורית כחולה שמוצגת עד שהרכב מגיע לטמפ' עבודה. לפי ספר הרכב, כשמהנוע מתחמם יתר על המידה יש נורית אדומה שמהבהבת, כשהיא נשארת קבועה יש לעצור מיד את הרכב ולדומם מנוע.

פורסם

כרגע באמת לא משנה אנלוגי או דיגיטלית

אך בעוד מס' שנים כשהבלאי יעשה את שלו, נבין שבמחוגים רואים את הצרות "לפני שהם מגיעות" וזה היתרון.

(אך כל זה לא יועיל לאלו שלא נוהגים לפזול מידי פעם ללוח שעונים)

אין ספק שהתוספת של נורה / זמזום ברוכה בפני עצמה!

לי היה חבר ששכר רכב משפחתי לנסיעה בצפון, ככל הנראה קצין בטיחות של החברה לא סגר כראוי את מכסה מי הקירור והתוצאה - המנוע חוסל.

הם ניגשו למשפט כשזה מאשים את קצין הבטיחות על רשלנות, וזה מאשים את הנהג שהיה צריך לראות שהרכב מתחמם ולעצור מיד!

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

• תוכן חדש...