Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא שדגם מעל של מורל למשל עולה יותר,למשל ההייבריד אוביישן עולה כ-2000 ש"ח כיום וזה עוד 600 ש"ח.

במקרה והתקציב מאוד לחוץ לגבי רכישת סט קומפוננט והתקנה עדיף לקחת למשל את הדוטק אוביישן ולהחליף את הטוויטר שכל העניין הזה כנראה יעלה לא יותר מ-1400 ש"ח ולהשקיע את שאר התקציב בהתקנה נורמלית מאשר לקחת סט שעולה כפול מהדוטק למשל ולעשות התקנה זולה ולא איכותית משיקולי תקציב לחוץ.

פורסם

אני חסיד של פוקאל.

מקדימה שמתי K3P ומאחורה פוליגלאס V2.

התמורה הכי טובה לכסף!!

גם בתור קדמיים הם מעולים!! מפורטים ועשירים

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם

לא רשמת אם יד שניה בא בחשבון.

אם כן זה יכול לשנות לך הכל.

יש לך ב1400 סטים קצת יותר טובים מדוטק אוביישן.

למשל הייבריד אוביישן של מורל ועוד יישאר לך עודף.

אין לי עוד הרבה הצעות, אתה יכול גם לשלב בין חברות שאהבת את הסאונד שלהן.

Alpine 9887|XETEC GRAVITY 5G-900|tw:alpine spx pro|midbass:Morel hybrid ovation 6|Genesis audiophile 30.01

המערכת שלי למכירה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=292211

פורסם
מורל ופוקאל הם קיצונים אחד לשני, בעל אופי מנוגד.

המורל ניחן ברכות אך בסירוס מסויים, הפוקאל בחדות ובבהירות, אולי רבה מדי.

!

נכון בסקאלה שבה יש רמקולים אמיתיים.

מלבד הסאונד שהם מוציאים כשלעצמו ,שזה עניין שניתן לשנות באקוליזציה (בהירות או לא ).מבדיקה מקיפה לשני הסטים שניהם לא מחזיקים תמונה, לא ליניאריים ,ולא מספקים תחושת עומק ורוחב ברמה שגורמת לריגוש , סה"כ רמקולים פשוטים ונחמדים , מבחן השמיעה הפשוט אומר שהמורל נשמע יותר טיבעי ואמיתי בתחום הווקאלי וזה הכל , מה שכן הפוקל נותן אשליה של באס טוב , מה שנמדד עם מכשיר והתברר כתחושה מטעית הדוטק נתן בדיוק את אותה המדידה בDB וטווח תדרים עדיף בתחום התחתון ניגן נחמד עד 40 הרץ לערך בעוד שהפוקל נפל ב60+. למוזיקה אלקטרונית הייתי לוקח את הפוקל הוא מספק תחושת עוצמה לא ברורה כי במדידה לא יצא יותר חזק .

קיצור המחיר של הדוטק עדיף והביצוע בשירים גם , לא לצפות ליותר מדיי:)

פורסם
נכון בסקאלה שבה יש רמקולים אמיתיים.

מבדיקה מקיפה לשני הסטים שניהם לא מחזיקים תמונה, לא ליניאריים ,ולא מספקים תחושת עומק ורוחב

האגדה מספרת [פולקלור פורום מבוסס], לפחות על סט אחד של דוטק כאן שריגש בהחלט את שומעיו..

ד"א, גם באמצעות אקוליזציה, מאסיבית ככל שתהיה, לא ניתן לדמות את מורל לפוקאל או את פוקאל למורל. עדיין הם יהיו "קיצונים אחד לשני, בעל אופי מנוגד.

המורל ניחן ברכות אך בסירוס מסויים, הפוקאל בחדות ובבהירות, אולי רבה מדי.

"

בדיוק כפי שציטטת אותי.

פורסם

שניהם לא מחזיקים תמונה

הדוטק דווקא כן מספק תמונת סאונד טובה מאוד ביחס לרמקולים בתקציב הנ"ל.

לא מספקים תחושת עומק ורוחב ברמה

כנראה שלא נתקלת עדיין בהתקנה נכונה של דוטק אם זה הרושם שיש לך. הדוטק בהחלט מספק את התכונות האלו ביחס למחירו . מעבר לזה , במה עומק רוחב הם דברים שתלויים בהתקנה וכיוון נכון של האלמנט כך שאין בסיס לקביעה שלך. יתכן בהחלט שלא נתקלת בסט אפ מספיק מוצלח שיספק את הפרמטרים האלו.

אשליה של באס טוב , מה שנמדד עם מכשיר והתברר כתחושה מטעית

איך בדיוק נוצרת "אשליה" של באס טוב אם אתה טוען שזה הופרך בבדיקה ? עצרת לרגע לחשוב שאולי הבדיקות שאתה עושה הם לא לגמרי נכונות כמו שאתה מציג אותם ?

בלי קשר לתנאי בדיקה ראויים , אם נוצרת אשליה שנשמעת באוזן לא ממש אכפת לי אם ואיך היא נמדדת . אכפת לי איך זה נשמע. לבוא ולהתעסק במדידות שרלוונטיות אולי למתחרים זה חסר טעם עבור ציוד מהסוג הזה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אז תודה רבה על התגובות ,

יד שניה לא על הפרק היות שאני מעדיף חדש בקרטון במיוחד בעניין הרמקולים. אם זה היה מגבר הייתי מתפשר. (ובכלל זה רכב חדש אני חושב שמגיע לו רמקולים חדשים בדלתות:)

ההגברה ככל הנראה תהיה רוקפורד 4 ערוצים סדרת פוואר T400.4 , אשר מוקצה רק 2 ערוצים לקומפוננט והשאר בגישור לסאב.

האמת שזו פעם ראשונה שאני הולך על קומפוננט וזה מכיוון שאין לי ברכב החדש מגש לרמקולים אחוריים , תמיד המערכת שלי הסתכמה בזוג אחוריים 6*9 מגבר וסאב וזה היה מעולה לטעמי אם כי תמיד המליצו לי על קומפוננט מקדימה.

והבחירה מאד מבלבלת כי המבחר עצום וכל חבר בפורום מעריץ מותג/רמקול אחר כך שקשה לי להחליט וגם לא ממש מתאפשר לי לשמוע כמה קומפוננטים מותקנים (שלא לדבר על זה שברכב שלי זה יישמע אחרת). בקיצור לא קל :) אבל , הדוטק אוביישן נראה לי הבחירה הכי הולמת את התקציב שלי.

פורסם
הדוטק דווקא כן מספק תמונת סאונד טובה מאוד ביחס לרמקולים בתקציב הנ"ל.

לא יודע מה אמת המידה , זאת חווד כללית ללא קשר למחיר , למשל אם הוא היה עולה 3K הוא היה נחשב כסט יציב ???

תמונה זאת תכונה אבסולוטית של סאונד שנקבעת בעיקר לפי טיב האלמנט :)

כנראה שלא נתקלת עדיין בהתקנה נכונה של דוטק אם זה הרושם שיש לך. הדוטק בהחלט מספק את התכונות האלו ביחס למחירו . מעבר לזה , במה עומק רוחב הם דברים שתלויים בהתקנה וכיוון נכון של האלמנט כך שאין בסיס לקביעה שלך. יתכן בהחלט שלא נתקלת בסט אפ מספיק מוצלח שיספק את הפרמטרים האלו.

אני נהנתי ממנו תקופה בהתקנה מקצועית אצלי ואני לא מדבר על תמורה למחיר , לא מכיר אישית הרבה סטים של 1000 שח , ככה מהתרשמות שלי עדיף 3 חלקים של הרץ מאשר 2 חלקים יקר בהרבה

איך בדיוק נוצרת "אשליה" של באס טוב אם אתה טוען שזה הופרך בבדיקה ? עצרת לרגע לחשוב שאולי הבדיקות שאתה עושה הם לא לגמרי נכונות כמו שאתה מציג אותם ?

בלי קשר לתנאי בדיקה ראויים , אם נוצרת אשליה שנשמעת באוזן לא ממש אכפת לי אם ואיך היא נמדדת . אכפת לי איך זה נשמע. לבוא ולהתעסק במדידות שרלוונטיות אולי למתחרים זה חסר טעם עבור ציוד מהסוג הזה.

נמדד סתם לצורכי מידע שאני אוסף שיעלה לפורום עם גרפים והכל בהמשך השנה

לפותח השרשור , הדוטק הוא כנראה התמורה הכי טובה למחיר בגדול .

המגבר הוא מגבר מעולה ! ברמה ממש גבוהה אם אנחנו מתכוונים לאותו אחד ז"א T המוכר .

פורסם

ברמת המחיר של הדוטק אין לו מתחרים.

כל מי שטוען לחסרונות של הסט הזה טועה ופשוט לא שמע אותו מותקן ועובד כמו שצריך.

יש לי נסיון עצום איתו ואם שאר הסטים של מורל ואני רק יכול לשבח אותו.

היה לי את הסט הזה ברכב במשך כשנה וחצי, נבדק על מגוון גדול של מגברים, גם בעבודה אקטיבית וגם פסיבית והוא פשוט סט נהדר.

אני ממליץ בחום, לטעמי אל מול המתחרים הוא מתעלה עליהם ובגדול.

under construction..

פורסם

סט בתקציב מוגבל צריך להיבחן במשקפיים של תקציב. הדרישות מסט שעולה 1000 שקל שונות מדרישות מסט שעולה פי 2 או יותר.

לגבי התמונה - אכן אחת התכונות של הרמקול היא התמונה שהוא מספק , אבל התקנה וכיוונים יהוו פקטור משמעותי הרבה יותר מאשר התכונה המכנית של הרמקול בתוצאה של התמונה.

לגבי סט 2 חלקים מעולה או סט 3 חלקים בינוני - פוטנציאל של סט 3 חלקים הוא תמיד גבוהה יותר . אבל המיצוי של הפוטנציאל הזה דורש הקרבה של זמן\מקצועיות\כסף ולא תמיד זה משתלם.

לגבי המדידות - בתור איש טכני אני מברך כל מדידה וכו. אבל צריך לזכור שהתוצאות המתקבלות יכולות לתת אינדיקציה על סט אפ מסוים בתנאים מסוימים ואי אפשר להקיש מסקנות באופן גורף על מקרים אחרים. זה תמיד טוב ומעניין , אבל צריך לנתח מאוד בזהירות מה אומר כל דבר , באיזה תנאים הוא נמדד וכו

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...