Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שפתחתי הודעה חדשה, ניסיתי לשרשר בהודעה הקודמת שלי ואף אחד לא עונה

דיברתי עם מישהו פרטי שיש לו רכב שרשום על חברת ההשכרה, הוא אומר שלקח את הרכב בליסינג מהם, ברשיון רכב רשום כרכב השכרה, ויש לו ייפוי כח מהחברת ההשכרה למכור את הרכב (על מנת לא להעביר יד)

מה עלי לבדוק במצב זה?

פורסם

גם בשרשור הקודם הומלץ לך בחום לפנות ישירות למחלקות מכירה בחברות ליסינג\השכרה.

וקיבלת את התשובה -מדובר בסוחר שמוכר רכבים אשר שייכים לחברת השכרה.

עכשיו נשאלת השאלה: מדוע הרכב הזה לא נמכר ישירות מחברת השכרה, אלא דרך הסוחר?

מה הסיבה שחברת השכרה מסכימה לשתף אותו ברווחים?

לי יש שתי תשובות:

1- יכול להיות שמדובר בחברה קטנה שלא מחזיקה מחלקת מכירות.

2- יכול להיות שהרכב במצב כזה שחברת השכרה מעדיפה למכור בכל מחיר, גם אם יש מתווך נוסף בעיסקה.

ולפי שם המשתמש שלך, ההמלצה היא להתרחק מצרות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המוכר טוען שזה רכב של אויס, הוא השתמש בו בליסינג תפעולי, ואשתו נוסעת על הרכב, ואני אוכל לראות את הרכב כל יום במקום העבודה שלה. ויש לו יפוי כוח של אויס. אני משערת שאפשר אולי להתקשר לחברה ולברר.

פורסם

אם את לא רוצה להקשיב לתשובות ולייעוץ שניתן לך, זה בסדר, זכותך.

אבל אל תצפי ש"נאשרר" את החלטתך, כפי שאת רואה, תמיכה להחלטתך לא תקבלי כאן.

כאן סבורים שאת הולכת לעשות טעות, וגם זה בסדר, זכותם.

פורסם

וקיבלת את התשובה -מדובר בסוחר שמוכר רכבים אשר שייכים לחברת השכרה.

למה להטעות סתם?

מדובר כנראה ברכב שנרכש בליסינג מימוני (לא תפעולי). בשיטה זו, חברת הליסינג או כל גוף אחר שיש לו כסף (בנק, למשל) רוכש את הרכב עבור הלקוח הספציפי, שהוא עצמאי או עובד חברה - שאינה רוצה לקחת רכב בליסינג תפעולי. כדי להגן על החברה, הרכב נרשם על שמה כיד ראשונה, ולא על שם הלקוח המשתמש ברכב.

בשיטה זו - הלקוח מעביר לחברה תשלום של כ-33 אחוז מערך הרכב, מוסיף תשלום חודשי קבוע, ובסוף התקופה יש מחיר פיקס לאוטו שנקבע מראש.

ללקוח יש אפשרות לקנות את האוטו מהחברה במחיר שנקבע, ואז למכור אותו הלאה או להמשיך להשתמש בו.

אם איתרע מזלו ומחיר המחירון גבוה מהמחיר שנקבע על הרכב מראש (קורה בד"כ, למעט קטסטרופות) - הוא יכול "להרוויח" כמה אלפי שקלים על הקנייה ומכירה.

השיטה טובה ללקוחות עצמאיים וחברות, כי מבחינת רשויות המס, ההכרה בהוצאה על ליסינג מימוני גבוהה מאשר הכרה על הלוואה למשל (שם רק הריבית מוכרת, וכן פחת על הרכב).

מה לבדוק? להתקשר לחב' הליסינג ולוודא שאכן הרכב היה בליסינג תפעולי ע"ש אותו אדם - ובעיקר שהחוזה עם אותו אדם נגמר, שאין התחייבויות על האוטו, והחברה תהיה מוכנה להעביר בעלות על הרכב. לבקש את זה בכתב לפני זכרון דברים או חוזה.

אם כן - לבדוק את הרכב באותו אופן כמו כל רכב אחר, מכון ו/או מוסך - כולל קילומטראז' שעבר וכיו"ב (בחב' הליסינג אמור להיות רישום מסודר של כל הטיפולים שנערכו כולל מועדים).

אם לא מדובר על אותו אחד שחכר את הרכב מחברת הליסינג - לברוח. יש מצב שזה סוחר, ואם הוא מתחיל לספר לך סיפורים מהתחלת המו"מ - חבל לבזבז עליו זמן.

פורסם

לפותחת השרשור.

מקריאת ההודעות שכתבת,נראה שתהיי טרף קל לכל אחד שמנסה למכור רכב

לכן,אני מציע שתקחי איתך מישהו שילווה אותך בתהליך הקנייה,כדי שחס וחלילה לא תכתבי הודעה בשרשור "דוגמאות לרמאויות בעת קניית רכב"

רצוי שתצייני מאיזה איזור את,אולי מישהו מחברי הפורום יוכל לעזור.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
למה להטעות סתם?

.

זאת היתה תשובתו של צביקה מהשרשור הקודם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2007797#post2007797

כאשר שואלים שאלה, כדאי לנדב את כל המידע, ולא בחלקים.

אני מכיר כמה אנשים שרכשו רכב דרך ליסינג ממוני.

כולם כאחד שומרים טוב-טוב על ההסכם עם החברה שממה נרכש הרכב,

וזאת כדי במעמד המכירה להוכיח שהרכב היה בידיים פרטיות, ובכך להקטין הורדה במחירון.

אם המוכר אומר שהרכב מליסינג ממוני, תבקשי לראות את הסכם הרכישה.

במידה וההסכם לא נמצא בידיים של המוכר, תפני לחברת אויס כדי לאמת את הסיפור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה שצביקה רשם את זה לא הופך את העניין לנכון בהכרח. גם מנהלים טועים (אפילו אני טעיתי בעבר פעם אחת ;-) ).

אתה רשמת שמדובר בסוחר בפסקנות מוחלטת, לא לעניין.

פורסם

הכוונה של צביקה היתה לסוחר שמחזיק ברכב שנמצא בבעלות של חברת השכרה, לא אדם פרטי. ככה זה שלא מסבירים את השאלה עד הסוף.

אני מכיר כמה רכבים שנקנו בליסינג מימוני, אף אחד מהם לא נרשם כרכב השכרה ברישיון הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מאד מאד מודה לכולכם על הזמן שאתם מקדישים לי פה.

אם מישהו יצטרך עזרה ביעוץ גרפי, אז אשמח אם יפנה אלי. מה לעשות... כל אחד והמומחיות שלו.

אני גרה בתל-אביב ואשמח מאד לעזרה.

אני ממש צריכה כבר רכב.

ואני מקווה שבסוף לא אתייאש, ואלך לקנות חדש.

שיהיה לכולם לילה נפלא.

• תוכן חדש...