Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה שהמגבר נכנס לפרוטקשן שאני מגביר הרבה

המערכת שלי מורכבת מ:

HU: Pioneer 770

Amp: Rockford P4004

Mono: Rockford P3001

Front Comp: Rockford FNX

Rear Comp: DLS B6

Sub: Kicker CVR

Cap: Audio Quart 2 Farad

מועבר חוט 4 גייג' מהמצבר עד הקבל, מהקבל ממשיך למפצל מתח, וממנו לשני המגברים (הכל ב4 גייג')

ורק מינוס עשיתי חוט אחד מהגוף לקבל וממנו מתפצל לשני המגברים, אבל בעובי 8 גייג' :\

ושאני מגביר הרבה לפעמים המגבר נכנס לפרוטקשן, בהתחלה זה היה המונו, אבל בזמן האחרון ה4 ערוצים הרבה נכנס לפרוטקשן

וזכור לי מישהו שאמר שאסור שיהיה הפרשים בעובי בין ה+ ל-

האם זה נכון? ובגלל זה המגבר נכנס לפרוטקשן?

או שאולי יש בעיה אחרת, יכול להיות במפצל מתח אולי...

תודה לעוזרים!

פורסם

8 גייג' מספיקים לשני המגברים, אף אחד מהם לא מגבר "רוצח".

בדוק מינוסים, חזק את כל החוטים, בדוק את הפיוז הראשי שליד המצבר וסביר להניח שתמצא את הבעייה בדרך.

המגבלה היחידה בחיווט היא שהמינוס צריך להיות באותו העובי לפחות כמו של הפלוס שנכנס למגבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

"שהמינוס צריך להיות באותו העובי לפחות כמו של הפלוס שנכנס למגבר."

אז זהו שלמגבר נכנס פלוס בעובי 4 גייג' ומינוס בעובי 8 גייג'

אז כנראה זה הבעיה?

שכחתי לציין גם שמהגברים בכלל לא מתחממים גם כשהם בפרוטקשן ממש לא מתחממים

פורסם

המגבלה היחידה בחיווט היא שהמינוס צריך להיות באותו העובי לפחות כמו של הפלוס שנכנס למגבר.

אני סקרן לשמוע את הסיבה למגבלה הזו, ומה יקרה אם ה+ יהיה עבה יותר מה-.

:turn-l:
פורסם

אין עם זה בעייה. המגבר יעבוד.

מה שכן קורה זה שהמינוס הדק יוצר צוואר בקבוק שמגביל את הזרם הנכנס למגבר.

כמובן שבחיים האמיתיים יש הבדל בין תיאורייה לפרקטיקה, ובמקרה של פותח השרשור ה 8 גייג' במינוס הוא לא מה שעושה את הבעייה. עובי כבל תקין ומספיק לגמריי למגברים האלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ולמה ה +, אם הוא דק יותר מה -, לא מגביל את הזרם? הרי אותו זרם שזורם ב + זורם כנראה גם ב -.

ולא אמרנו שה - דק, רק שה + עבה ממנו (למשל - עבה, + ממש ממש עבה :-) ).

פורסם

תנועת הזרם במעגל חשמלי היא מהמינוס אל הפלוס, ברגע ששמת מינוס צר מידי אתה יוצר צוואר בקבוק בכניסה לצרכנים, כמות הזרם שהצינור הדק מידי מסוגל להעביר היא קטנה מידי ו\או לא מסופקת מספיק מהר, כתוצאה מזה הצריכה של הצרכנים האחרים שיושבים על אותו משאב (סאב וופר למשל) הופכת לעומס על המגבר החנוק והוא קורס.

מה שחשוב באמת זה שעובי החוטים יהיה מספק.

תחשוב על זה כמו על חוקי תנועה - עיר שבה הכניסה אליה תהיה צרה מידי, העובדים יגיעו לעבודה מאוחר מידי, יתנו מעט מידי תפוקה ובסוף בגלל שהיציאות מהעיר הן רחבות ואין בעיית תנועה הם יצאו ממנה מהר ובזמן והתוצאה שתקבל בסופו של דבר היא משק מקרטע - סתם דוגמא.

או שתשים היפופטם על אסלה אנושית שכמות המים בה לא מסוגלים לפנות כל כך הרבה ח#א...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תנועת הזרם במעגל חשמלי היא מה + אל ה -. מה לעשות שהזרם החשמלי הוגדר לפני שהתגלה קיומם של האלקטרונים, שהם נושאי הזרם במוליך מתכתי.

אני אוהב את האנלוגיות הציוריות שאתם משתמשים בהן - צווארי בקבוק, חוקי תנועה, אסלה והיפופוטם :-) אבל מה שבאמת קובע זה חוק אחד קטן שנקרא חוק אוהם. קוטר החוטים, שלעצמו, איננו חשוב, אלא ההתנגדות שלהם (לחומרים שונים התנגדות סגולית שונה ולכן לחוט דק ממתכת אחת תתכן התנגדות גבוהה יותר מחוט עבה יותר ממתכת אחרת. כמו כן, ההתנגדות לינארית לאורך החוטים). בחיבור טורי, על פי חוק אוהם, אין משמעות לסדר הרכיבים, ולכן במעגל מצבר -> חוט + (התנגדות) -> מגבר -> חוט - (התנגדות) -> מצבר ההתנהגות תהייה זהה אם נחליף בין החוטים.

אני מקווה שתסתדרו עם מיתוס אחד פחות :wink:

פורסם

אתה מוזמן לחבר את המערכת שלך כפי שאתה מוצא לנכון - יש למגברים נתון צריכת אמפר מסויים.

כבל בעובי מסויים לא יכול להעביר יותר מX אמפר לאורך Y מטרים וזו הסיבה שמשתמשים בכבלים עבים יותר.

אתה מוזמן לשרוף לעצמך את הרכב בגלל התכה של כבל דק מידי שעוברת עליו צריכת זרם גבוהה מידי - לפי מה שאתה כותב גם אין שום חשיבות לפיוז הראשי שאתה שם ליד המצבר.

תהנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Lanosforce, אם מישהו הטריח עצמו לכתוב לך תשובה מפורטת ומנומקת, לא יהרוג אותך לקרוא אותה בעיון ולנסות להבינה.

אתה לא מפגין חוכמה יוצאת דופן כשאתה מבטל בקלות רבה כל כך את דבריו של yuvk, שמבוססים -בניגוד לדבריך- על ידע ולא על אמונה.

פורסם

אני לא מבטל את התגובה שלו כמו שאני טוען לקוטר החוטים החשמליים יש חשיבות.

ואני לא בא להשוות פה בין חוטי כסף לחוטי נחושת למשל אלא לחוטים מאותו החומר בעוביים שונים.

לא דיברתי על מיקום המגבר במעגל החשמלי כמו שדיברתי על תקינות של אספקת זרם שהוא אמור לקבל.

אם כך - ואני אשמח לקבל הסברים מפורטים ארנון, שלא תבין אותי לא נכון -

בשביל מה אנחנו משתמשים בחיווטים בעוביים מטורפים כמו 2 גייג' 0 גייג'

מהיכן נולדו הטבלאות של חוקי החיווט למערכות סטריאו על פי נתון אמפר והספק וואט של מגברים?

תצא מתוך נקודת הנחה שפותח הת'רד לא מסוגל להרשות לעצמו חוטי כסף או חוטי זהב בעלי נתון מוליכות גבוה בהרבה מזה של חוטי נחושת, תיקח בחשבון עלות מול תועלת מול נוחות בשימוש בכבל נחושת שהעובי שלו והגמישות שלו שמישים לחלוטין והוא לא מתחמצן באותה מהירות כמו חוטי כסף למשל.

יש סיבות לשימוש בכבלים כאלו או אחרים כמו גם שיש להם חסרונות ויתרונות...

עוד תוספת קטנה - יותר מפעם אחת נוכחתי לדעת שבעיות כגון רעש אלטרנטור נפתרו ע"י שימוש בכל מינוס עבה יותר\קצר יותר - אם כך - מדוע?

YUVK - אני ממש לא הגבתי במטרה לפגוע בך.

ארנון - אני לא מאמין בשום דבר! - אני כופר בכל אמונה.

Pioneer TS-X150

פורסם

lanosforce,

לא כתבתי בשום מקום שלעובי הכבלים אין משמעות, אלא הפוך מכך: ככל שהכבל עבה יותר ההתנגדות שלו נמוכה יותר.

הסברתי גם שחשובה ההתנגדות ולא (רק) הקוטר. לכבל מסויים בעל שטח חתך נתון באורך שלושה מטרים תהיה התנגדות גבוהה יותר מלכבל דק יותר, בעל חצי משטח החתך, אבל באורך מטר אחד.

פורסם

אנחנו עדיין נשארים במצב בו יתכן והכבלים, יותר נכון, אחד הכבלים שנכנסים למגבר דק מידי - במקרה הזה הכבל שמספק למגבר את מקור החשמל שלו.

אני אשאל אותך עכשיו עוד שאלה -

תסכים איתי שכבל הפלוס שמגיע למגבר - הולך כל הדרך ישירות מהמצבר עד למגבר או לפחות מאוד קרוב אליו, לעומת זאת המינוס עובר דרך כל מרכב הרכב עד לאיזה "פתיל" קצרצר שבסופו של דבר מתחבר לכניסת המינוס במגבר, איך אנחנו שוקלים התנגדות של כבל פלוס בעובי X באורך Y להתנגדות של הגוף של הרכב? מה מהשמעות מבחינת העובי הדרוש והאורך הדרוש של כבל המינוס שמתחבר למגבר?

מה היה קורה לו היו מושכים כבל מינוס ישיר מהמצבר של הרכב ישירות למגבר? מה החשיבות ומה ההשלכות?

אשמח אם תוכל לענות על כזו שאלה משום שכאן אין לי באמת - לא ידע ולא אמונה.

פשוט, נדמה לי שהתנגדות של כבל בעובי של אצבע באורך של 4 מטר תהיה הרבה יותר קטנה מהתנגדות של גוש מתכת ענקי שנקרא הבודי של הרכב ואולי זה מסביר למה מקפידים ברוב ההתקנות שהכבל של המינוס יהיה לפחות בעובי של הכבל של הפלוס אם לא יותר עבה...?

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לנו מעגל חשמלי כזה: מצבר מחובר בקוטב החיובי לכבל ה + המחובר למגבר. ה - של המגבר מחובר בכבל ה - לגוף והגוף מוליך עד למצבר, שם כבל נוסף מחבר את הגוף למצבר.

עובי החוטים המשמשים להזנת צרכן חשמלי תלוי בהספק שלו. אנו מעוניינים שההספק שיתבזבז על המוליכים יהיה קטן יחסית להספק שיגיע לעומס. מכיוון שהספק = זרם X מתח, והזרם במעגל טורי זהה בערכו בכל המעגל, אז אפשר לומר גם שאנו רוצים שהמתח שיפול על המוליכים אל העומס וממנו יהיה קטן, ביחס למתח שיפול על העומס עצמו (המגבר במקרה שלנו).

מתח שנופל על מוליך = זרם X התנגדות. ולכן נרצה שההתנגדות תהיה נמוכה יחסית. מה זה נמוכה יחסית? כמובן, יחסית לזרם שיזרום.

ההתנגדות עולה לינארית לאורך המוליך, וביחס הפוך לשטח החתך.

אז איך משיגים התנגדות נמוכה? על ידי שימוש במוליך מחומר בעל מוליכות סגולית גבוהה (למשל נחושת), עבה וקצר. החוט של ה + הוא ארוך יחסית ולכן נרצה להשתמש בכבל עבה. החוט של ה - בד"כ יהיה קצר הרבה יותר, ולכן ההתנגדות של הקטע הזה תורמת חלק יחסי קטן בהתנגדות הכללית של המעגל. לגוף התנגדות קטנה מאוד מכיוון שהוא כמו מוליך מאוד מאוד עבה (שטח חתך ענקי) - גם ביחס לכבל בעובי אצבע :-) . בקיצור, הגעתי למסקנה שכבל ה - יכול להיות דוקא דק יותר מכבל ה + (מכיוון שהוא קצר הרבה יותר), אבל כמובן לא יקרה כלום אם הוא יהיה עבה כמו ה +.

לכן צרכן הצורך זרם והספק נמוכים אפשר לחבר בחוטים דקים וארוכים. אם הזרם במוליכים נמוך מאוד, המתח שיפול עליהם הוא נמוך גם כן (מכפלת זרם בהתנגדות, כאמור) גם אם ההתנגדות לא מאוד נמוכה. צרכן רב הספק נצטרך לחבר בחוטים קצרים ככל הניתן, ועבים מספיק.

הערת אגב: אין הרבה משמעות לדבר על הזרם שכבל מסוגל להעביר. על הכבלים להתנעה שנמכרים ברשתות DIY נכתבים מספרים כמו 500A. אין בכך שקר (רק הטעייה) שכן אפשר להעביר בכבל 500A, השאלה מה יהיה המתח שיפול עליו. אם ההתנגדות של הכבלים גבוהה מדי, כשנרצה להעביר דרכם זרם גבוה (זרם התנעה) יפול עליהם מתח גדול מדי, והמתח שיגיע לעומס (הרכב הנתרם) יהיה נמוך מדי. או, במונחי הספק, חלק גדול מדי מההספק שהמצבר התורם יכול לתת, יפול על הכבלים ולא יגיע למתנע של הרכב הנתרם הספק מספיק להתנעה.

פורסם

יפה - הסבר טוב, אהבתי.

עכשיו אתה טוען בעצם שלגוף הרכב התנגדות קטנה מאוד כי הוא מוליך ענק.

אם זאת - בתחום המערכות נתקלים לא פעם בתופעות בהן נקודת הארכה (מינוס למגבר) אחת עלולה ליצור תופעה לא רצויה כגון רעש אלטרנטור בעוד חיבור לנקודת הארכה אחרת או מאידך שימוש בכבל מינוס עבה יותר עלול לפתור את הבעיה.

אני צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שנקודות שונות ברכב עלולות להיות בעלות התגנדות שונה?

בכל מקרה תודה על הסבר מאלף.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...