Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזכור פשוט שעובי כבל המינוס צריך להיות באותו גודל או גדול יותר מכבל הפלוס.

עובי הכבל הנדרש במערכת שלך תלוי גם בעוצמה שאתה רוצה להפיק וכמובן גם באורך הכבל.

לדג' - כבל 4 גייג' יספיק לך עד עוצמה כוללת של 600 וואט (נטו) בכבל שאורכו בערך 5 מטר.

(הדג' שננתי לך אינה מוחלטת משום שישנם מרכיבים נוספים, אך אתה יכול להשתמש בה כקו מנחה וגם אין צורך להכנס לפרטים נוספים - ויש לא מעט )

Sound Monitor DTA-500X + CDT-450X

Audison THESIS HV VENTI @ High-End Custom X-over

Audison THESIS THX3 @ Audison THESIS Sax & Voce & Violino

Audison THESIS Uno @ 2X Audison THESIS Basso

פורסם

לאון - אתה זה אתה ואני כבר יודעים, אבל למה באמת נוהגים לשים כבל מינוס עבה יותר - האם בחירה של נקודת הארכה אחרת בגוף הרכב או השקעה בחוטי מינוס עם התנגדות קטנה יותר תהווה פתרון מקביל? נראה שכן.

הדוגמא הכי משוגעת שאני יכול לספק היא בטויוטה הפרטית שלי...

הייתי צריך לחבר עם כבל 4 גייג' שתי נקודות הארכה שונות ולאחד אותן לאחת בכדי להפטר מרעש אלטרנטור - הייתי צריך לבחר בין הבורג המרכזי של המושב האחורי לבין הבורג שתופס את צד שמאל של החיפוי של משענת המושב האחורי - חיבור לנקודות הארכה אלו בנפרד כל אחת - לא פתר לי בעיית רעש אלטרנטור, כנראה שיש שם משהו במתכת של הרכב, משהו באזור הזה שמהווה בעיה מסויימת כי לא נדרש ממני רק להשתמש בכבל עבה יותר אלא ממש הייתי זקוק לגשר בין שתי נקודות הארכה שונות ברכב בכדי לקבל נקודת הארכה אחת תקינה...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זה הדבר היחידי שפתר את רעשי האלטרנטור.

פתרתי כמה וכמה פעמים תופעת רעש\יללת אלטרנטור אבל ברכב הנוכחי שלי הדבר היחידי שסיים את התופעה הזאת הוא שימוש בשתי נקודות הארכה למרכב הרכב במקביל.

למה? - אין לי הסבר, זה עובד? כן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הבנת את השאלה.

למה מלכתחילה לא חיברת כבל מינוס לנקודה אחת ברכב?

למה חיברת שני כבלים לשתי נקודות שונות?

זו הדרך המדוייקת ליצירת לולאות הארקה וכאמור, אין לעובי הכבלים שום קשר.

פורסם

לגוף תהייה התנגדות נמוכה מאוד. אבל, כשאני אומר גוף, אני מתכוון לגוף, ולא בהכרח לכל מה שמחובר אליו. המרכב וחלקיו המרותכים מוליכים היטב. אבל פנל מתכתי צבוע, גדול ככל שיהיה, אם הוא מחובר למרכב במספר ברגים קטן, צירים (למשל דלת) וכו' לא יהיו נקודת הארקה טובה.

אני מניח שכל אחד מהחיבורים שעשית לא היה מספיק טוב, אבל שניהם יחד, בחיבור מקבילי, היו התנגדות מספיק נמוכה ל -.

אני לא סבור ש ground loop רלונטי לענייננו בחיבור של שני כבלי - במקביל, למגבר אחד.

בחירת נקודת הארקה טובה - למרכב עצמו, וחיבור איכותי (חשיפת המתכת והידוק טוב של הכבל) יהיו אפקטיביים יותר מכבל, עבה ככל שתשתמש, המחובר לנקודה לא טובה. אם נשתמש באנלוגיה שלכם על "צואר בקבוק" אז נקודת הארקה יכולה להיות צואר הבקבוק. מאחר שהתנגדויות בטור מסתכמות, אז לא משנה כמה עבה הכבל בו תשתמש וכמה נמוכה ההתנגדות שלו, כי ההתנגדות הכללית תשאר גבוהה אם לחיבור לגוף התנגדות גבוהה עד למצבר.

:turn-l:
פורסם

לדעתי מה שהוא עשה זה לחבר מגבר שנמצא בצד אחד של הרכב לגוף הרכב עם כבל מינוס, יחידת ראש או משהו אחר למקום אחר בגוף הרכב עם כבל מינוס אחר (אולי אפילו ישירות למצבר), מתח כבל RCA בין שניהם ויצר לולאת הארקה.

• תוכן חדש...