Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,לאחר שהיתיעצתי איתכם בפורום לגבי צילצולים במנוע של סובארו גראנד לאונה 94

שנבעה כנראה כמו שהבנתם מפיח בראשי מנוע היתבררה כטעות,לאחר שביום שני האחרון הייתי במוסך סובארו מורשה

והיתלוננתי על חשש לטרמוסטט שנתפס במצב סגור ולאחר פירוק הטרמוסטט היתברר שכולו היה אים המון ואני מדגיש המון חלודה

שתפסה אותו במצב סגור,לאחר ההחלפה של הטרמוסטט+נוזל קירור של סובארו אני רוצה לומר לכם שבכל שלב של נסיעה מאומצת

אין צילצולים בכלל הרכב סוחב הרבה יותר טוב והכי חשוב סוף סוף הצינור התחתון מיתחמם.

סתם בשביל ידע אולי זה יעניין אתכם,טרמוסטט מקורי 104 שח,אטם טרמוסטט 12 שח,עבודה 85 שח, נוזל קירור 135 שח

סה'כ אחרי מעמ 368 שקלים חדשים.

תודה לכול מי שעזר לי פה לפתרון הבעיה שיהיה שבת שלום לכם,ולמנהלים מקווה שניסחתי נכון את הכותרת אים לא אז מחילה בבקשה ביי.:wink:

imprza new age

פורסם

אני מקווה שאין לך נזק שיופיע בקרוב.

אם המנוע צלצל כתוצאה מחום יתר (ככה נשמע מדבריך), וזה לא היה ל5 דקות,

יש סיכוי של יותר מסביר שנגרם נזק למנוע.

אולי לא תראה את זה עכשיו, אבל בכל מקרה תהיה מוכן.

בכל מקרה אני מקווה שהכל בסדר ושלא יהיו לך שום בעיות נוספות.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

שלום גילעד,אינני חושש מנזק למנוע מיכוון שברגע שהרכב צילצל הורדתי טיפה רגל מהגז ולכן לא נתתי לרכב להיתאמץ

כמובן שהיה מעקב יום יומי אחרי מים שמן וכמו כן הצילצולים לא היו קבועים שוב רק בזמן מאמץ מוגבר כגון עליה קשה או האצה ועוד

אבל בכל זאת תודה לך.

imprza new age

פורסם
אין צילצולים בכלל הרכב סוחב הרבה יותר טוב והכי חשוב סוף סוף הצינור התחתון מיתחמם.

בבקשה ביי.:wink:

אם הצינור העליון והתחתון לא חמים במידה שווה זה ישר נורה אדומה שהטרמוסטט לא תקין,

לעלות על זה שטרמוסטט לא תקין זה לא בעיה, כל מוסך היה יכול לבדוק את זה, והאמת שגם אתה הייתה רואה את זה בשעון חום,

או על ידי מישוש הצינורות,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שלום לך,אני היתכוונתי שהצינור התחתון סוף סוף חם במידה שווה לאחר החלפת הטרמוסטט

לפני זה הצינור התחתון היה קר כ20 עד 25 דקות לאחר שהרכב כבר מונע וזה מה שהדליק לי נורא אדומה.

imprza new age

פורסם
אם הצינור העליון והתחתון לא חמים במידה שווה זה ישר נורה אדומה שהטרמוסטט לא תקין,

לעלות על זה שטרמוסטט לא תקין זה לא בעיה, כל מוסך היה יכול לבדוק את זה, והאמת שגם אתה הייתה רואה את זה בשעון חום,

או על ידי מישוש הצינורות,

ארז , ופולו גולף שלום רב !

האמת היא כזאת, את חגי בתור לקוח שלי אני מכיר היטב.

אין קפדן יותר גדול ממנו, ונדיר לשמוע על נהגים, שמטפלים ברכב, ומשקיעים ממיטב כספם, במוסכים מקצועיים ואמינים הצתמחים בדגמי סובאר בעיקר.

בבעיית הצלצולים, חגי , מנסה מתמודד כבר מרגע קניית הרכב לפני מספר חודשים.

הוא כבר התימץ עם מיטב המומחים, ובעיקר עם איציק נ. מיודענו חבר הפורום, המכיר את רכבי לאגאסי /אימפרזה בעל פה.

כולם אמרו, שנצלמול נובע מעודף פיח בתא השריפה, שנובע מנסיעות קצרות ועירוניות, של בעלת הרכב הקודמת.

הוצע לו לנסות אמצעים קוסמטים, כמו תוסף דלק, או מעבר לאוקטן 98, חל שיפור אומנם אך לזמן קצר מאד, בתידלוק הבא של אוקטן 95, הצלצול חזר.

הוא התייעץ איתי ועם מומחים נוספים, שהמליצו לו להוריד את הרגל מהדוושה בעת הצלצול, שאופייני מאד בדגמי האימפרזה.

וכאן אני מגיע לעיקר, הרכב לא התחמם מעולם, התרמוססט היה נפתח בזמן, והמאוררים נכנסו לפעולה למשך זמן קצר וסביר

רק בשעת הצורך.

אלא מאי, חגי נסע לחו"ל למשך חודש, הרכב עמד ולא הותנע בזמן הזה,משקעי החלודה, שנבעו כנראה משימוש בעבר במי ברז, גרמו למשקעי חלודה, להתקע בפתח התרמוסטט , והוא לא נפתח בזמן, מה שגרם למאוררים, להכנס ל"מצב חירום", שבו המחשב מודיע למאוררים לחפות על הבעייה, ולהתחיל לעבוד בצורה רציפה ללא הפסקה, מה שהוריד את טמפרטורת המנוע, לתחתית.

מכיוון שחגי בחור עירני, וקפדן, וזה היה נסיעה ראשונה שלו מאז שחזר מחו"ל,הוא מיד על הבוקר נכנס למוסך הבית שלו, שהוא מטפל בו מספר שנים, ונחשב לאמין ומקצוען בתחומו, והוא מיד קבע לאור ספורו של חגי, שהבעייה היא

התרמוססט הוחלף, רמת החום היתה סבירה ורציפה, המאורר נכנס לפעולה בזמן ולמשך זמן קצר, והצלצולים פסקו לגמרי.

זהו חומר למחשבה, למי שמתלבט ומתמודד עם בעיית צלצולים, ומעדיף להשתמש באמצעים קוסמטיים כמו תוסף דלק, ולו הטוב ביותר.

קחו זאת כחומר למחשבה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה שבת שלום לך,שמע הסבר כמו זה אפילו אני לא יכלתי לתת אז כל הכבוד לך ובאמת לכל אלה

שסובלים מבעיית צילצולים במנוע יכול להיות מצב או סיבה שזה נובע מטרמוסטט תקול,אולי אני טועה אני לא מכונאי

אבל אצלי זה הוכח בוודאות שהצילצולים פסקו לגמרי,לגבי הרדיאטור כמו שכתבתה estk אכן בשלב מסוים הרדיאטור היה בחלקו קר מאד וזה הדליק לי נורה אדומה.

דבר נוסף שרציתי לשאול חלק ממכם שהם מכונאים למה מונעי סובארו בוקסר כמו לגאסי, אימפרזה, ,b4 ואפילו dl המיתולוגית סובלות מבעיית ניקוז אוויר :?: למה לאחר טיפול במערכת הקירור יש צורך לנקז אוויר בצורה מיקצועית

ואפילו יש צורך לקדוח חור או שניים בטרמוסטט אשמח לתשובה מאחד ממכונאי הפורום.

ביינתיים שבת שלום לכולם.:wink:

imprza new age

פורסם

חגי שלום רב!

סובארו DL , המיתולוגית וסובארו גאסטי, לא סובלים כלל, מבעיית ניקוז אוויר, במערכת הקירור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...