Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אסף ידידי,

תרשה לי לא להסכים ולו למילה אחת למה שכתבת בפתיחת השרשור.

שווק של בנזין המכיל עופרת, הפסיק בארצות הברית לפני שנים רבות, וזה גם המצב באירופה. המשאבות האחרונות שעוב הזרימו אותו באירופה יבשו כבר בשנת 2,000. באירופה לא ניסו לשלוח עצומות. הם שמים את איכות הסביבה במקום גבוה, ומי שבאמת צריף תוסף, מוסיף אותו בעלות של מספר סנטים למכל. מי שלא צריך (הרוב במכוניות ישנות) פשוט לא מוסיף !

כאן בארץ דובר על הפסקה של שווק הבנזין עם העופרת לפני שנים רבות, והענין נדחה פעמים מספר. אנחנו לא יכולים לפגר אחרי העולם המערבי בתחום זה כמו בתחומים רבים אחרים. מדינת ישראל החליטה להצמד לתקינה האירופית בתחום הרכב עם חריג אחד, והוא שמותגים אמריקאים רשאים להכנס לכאן על פי תקינה אמריקאית ולא אירופית. ההחלטה כוללת גם את הדלקים לתחבורה. עם כל הכבוד שאני רוכש לאנשים רבים העוסקים בענף, כמות הדיסאינפורמציה הוא עצום, והא מתחיל בחלק מהמקרים אצל יבואני המכוניות שלא מוכנים להשיב לשאלות של בעלי מכוניות ישנות. נסה לבקש מיבואן תשובה מוסמכת לגבי הצורך בעופרת. רוב הסיכויים שפנייתך תענה ב: "עזוב אותנו, יש לנו מספיק על הראש."

בתי הזיקוק ומשווקיה הדלק לא יכולים לקבל תקני איכות שונים כאשר עופרת באה בשעריהם. מדינת ישראל רוכשת דלקים (גולמיים ומזוקקים), אבל גם מיצאת. בלי תו תקו אף אחד לא יקנה. זו אחת מהסיבות בגללה התחילו לתסף באשלגן.

חלקו של הבנזין עם אשלגן ירד מ 21.5% מסך כל הבנזין ששווק בתחילת 2004, ל 10% באוקטובר 2006. זהו נתון שהוצאתי היום באתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. אני מאמין שמאז, חלקו של הבנזין עם האשלגן ירד ל 8%. מתוך כל המכוניות שתודלקו בבנזין זה, אולי 10%באמת זקוקות לו, ולכן מדובר על פחות מ 1% מתצרוכת הבנזין במדינה.

בהתיחס לכמות המכוניות, הנתונים לסוף 2007 הם :30390 מכוניות נוסעים משנת יצור 1987 ומטה מסך כולל של 1779301, ולדעתי מתוכן אולי 1500 באמת זקוקות לבנזין עם אשלגן. בשביל 1500 מכוניות אשר נוסעות מעט מאוד שווה לייצר בנזין מיוחד ? לדעתי התשובה שלילית.

לכמה נקודות נוספות שהעלת:

טסטים לרכב אספנות: מועדון החמש טיפל בזה. בקרוב רכב אספנות יגש לטסט פעם אחת בשנה.

אישור לטסט: משרד התחבורה לא קבע צורך לשלם על אישורים. המגמה של משרד התחבורה היא אופן הטיפול ברכב, ולצערינו יש מי ש"מוכרים" אישורים על עיוור.

מחיר התוסף: מחיר התוסף יהיה נמוך ממה שאתה חושב. אנשים שופכים היום כסף בלי חשבון על כל מיני תוספים שעובדים בעיקר על חשבון הבנק. במקרה שלנו הבודדים שבאמת יצטרכו את התוסף, לא ישלמו עליו הרבה. אני מעריף שעלות התוסף למכל דלק ממוצע תעמוד על שקל עד שניים.

לסיכום, חבל שצעד זה נעשה רק עכשיו ולא קודם. מכוניות האודי שלך יכולות כולן לנסוע עם בנזין 95 ללא שום תוסף שהוא ! אתה יכול לקרוא את שכתבתי כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1949027&postcount=50

המשך יום נפלא,

אורן

צודק

תתחילו להיות קצת ידידותים לסביבה

אל תהיו כמוני עם מנוע ה8 שיכול לחנוק את הטסטר כי אין לי בדיקת זיהום :wink:

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
הנה משהו שהכנתי באתר של עצומות.

"חתמו על העצומה - להפסקת שיווק בנזין - 96 עם עופרת והתחלת שיווק בנזין - 96 נטול עופרת"

אסף אם זה בסדר אז תערוך ותשים לינק בראשית השרשור שפתחת.

לילה טוב.

יש לך טעות -www.carsforum.co.il

כתבת com במקום co.il.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

איפה חותמים?

מה אכפת לי מתחנות הדלק? תארו לכם ללכת לסופר ולא למצוא שם כיכר לחם שחור כי "אין ביקוש"? מה זה משנה לי שהרוב רוצים באגט? משנה לי שיש כאלה שיכולי לעכל רק לחם שחור ויכולים להרשות לעצמם רק לחם שחור ואפילו קונים 15 ככרות בשבוע - מה זה משנה לי שהסופר מפסיד על זה? זה מוצר שנמצא בפיקוח ואין לו תחליף ראוי

פורסם

השלמות בכחול, להתאמת "אנלוגית הלחם" לדלק 96:

מה אכפת לי מתחנות הדלק? תארו לכם ללכת לסופר ולא למצוא שם כיכר לחם שחור כי "אין ביקוש" ובגלל שהוא מזיק לבריאות!

אבל בכל זאת מוכנים למכור לך "אבקת לחם שחור" ההופכת לחם לבן לשחור. מה זה משנה לי שהרוב רוצים באגט? משנה לי שיש מיעוט זעום, האוכל רק לעתים רחוקות שיכול לעכל רק לחם שחור אבל גם לחם לבן עם אבקה ויכולים להרשות לעצמם רק לחם שחור ואפילו קונים 15 ככרות בשבוע (בשביל מה?) - מה זה משנה לי שהסופר מפסיד על זה? לך לא משנה. הסופר לא ימכור מוצר שהוא מפסיד עליו. זה מוצר שכבר לא נמצא בפיקוח (כמו בכל העולם המתקדם והמתקדם פחות) ויש לו תחליף ראוי

עודד

פורסם
איפה חותמים?

מה אכפת לי מתחנות הדלק? תארו לכם ללכת לסופר ולא למצוא שם כיכר לחם שחור כי "אין ביקוש"? מה זה משנה לי שהרוב רוצים באגט? משנה לי שיש כאלה שיכולי לעכל רק לחם שחור ויכולים להרשות לעצמם רק לחם שחור ואפילו קונים 15 ככרות בשבוע - מה זה משנה לי שהסופר מפסיד על זה? זה מוצר שנמצא בפיקוח ואין לו תחליף ראוי

שלום מיכל עם הכנפיים,

בינתיים "גיליתי" שיש לך ג'אסטי 91 - הוא מתאים (מאד) לדלק נטול עופרת (כמו כל המכוניות משנת 1988 ואילך), ואת יכולה בשקט לעבור ללחם לבן ....

עודד

פורסם

שאלתי את צביקה אך אשמח לחוות דעת שנייה,

אם בספר הרכב שלי (ביאנקי Y10 89 למי שלא יודע) כתוב שסוג הדלק שעליי להשתמש בו הוא 98 [E95 RON],

זה אומר שאני יכול לעבור ל95 ללא חשש?

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

פורסם

שלום לכולם,

המצב מזכיר את הסיפורי הנדוש של הגבר שלא מוכן להתחתן:"בשביל כוס חלב לא צריך להתחתן עם הפרה", וכשהוא רוצה "לבלות" איתה היא אומרת לו:"בשביל סמרטוט אחד אני לא מפעילה את כל המכונה".

לאמור, משרד התחבורה והעומד בראשו לא מוכנים להפעיל את המשאבות עבורנו.

מס יבוא שילמנו!!!

באבוה שילמנו...וכעת לא נותנים לנו להשתמש בדלק ראוי...אולי נחזור לימי תקופת המזקקות?

אני מציע לגבש תביעה ייצוגית נגד השר להחזר מלוא המיסים ששילמנו בתוספת הצמדה וריבית, אני חושב שזה אולי יחדיר מעט בינה באיש העלוב הזה.

נ.ב.

בקרוב בחירות אז למה לא לתת לו ולמפלגתו להבין כי הם יפסידו קולות בגלל זה....

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

נו, אז קדימה חבר'ה, בואו נעשה את זה.

מי שיודע כיצד לפנות בצינורות המקובלים, אני איתו ונלך עד הסוף מול המדינה הזאת.

הרי ברור שתוסף זה לא כמו הדלק האורגינל. לא יכול להיות ולא יהיה.

פורסם

כבר שנתיים אין עופרת, אלא אשלגן. מישהו שם לב?

עכשיו מבקשים מכם להוסיף לבד את האשלגן. זה כל כך נורא?

(ובמקרה הכי גרוע, מרכיבים "מערכת שימון" שהיא בעצם מיכל עם התוסף המדובר שמטפטף לסעפת היניקה, להשיג אצל מתקיני הגפ"מ לרכב, תמורת כ 500 ש"ח).

לעומת זאת, עופרת היא רעל. רעל שמזיק לכולם- לי, לכם, אפילו לשר התחבורה. ובמדינת ישראל, כמו שעברנו לסולר נקי במיוחד, כך גם הדלק עם העופרת יצא מהתקן. המחיר שצריך לשלם בשביל זה - זניח. אף אחד לא נפגע מזה באמת.

וחבל שרק עכשיו הפסיקו את ה96, ולא לפני 4 שנים, כמתוכנן.

אסף.

פורסם

הרי ברור שתוסף זה לא כמו הדלק האורגינל. לא יכול להיות ולא יהיה.

מדוע זה "ברור" כל כך? תוסף זה בדיוק כמו "דלק אוריגינל". דלק 96 של היום הוא דלק 95, המתוסף במסופי חברות הדלק (לא בבית הזיקוק!) בתרכובת המכילה אשלגן. כאשר אתה מוסיף אותה למיכל הדלק שלך, מתקבל בדיוק אותו מוצר.

אתה חושש מ"איכות" הערבוב? ראשית - זה לא משנה כל כך. שנית - רוצה להיות "אדוק"? שים את התוסף במיכל לפני התדלוק, והוא יתערבב תוך כדי זרימת הדלק למיכל.

עודד

פורסם
כבר שנתיים אין עופרת, אלא אשלגן. מישהו שם לב?

בוודאי ששמנו לב. המצתים נשארים נקיים הרבה יותר, ונשמרים לאורך קילומטראז' גבוה יותר.

עודד

פורסם

היום נכנסתי להנהלת תחנת הדלק שאצלה אני מתדלק

שאלתי לגבי עלויות ואם בכלל יש להם הנחיות לגבי ההחלפה

ולהלן הפרטים:

השינוי יבוצע מתאריך 1.2.2009

יש בתחנה את הרשימות של הרכבים ומי צריך שינוי ומי לא

התוסף מגיע בבקבוק של 250 סמ"ק ועלותו 25 ש"ח

המינון הוא 10 סמ"ק ל-10 ליטר

כול האמור נמסר על ידי תחנת דלק דרורים {אלון}

כולי תקווה שהמידע הוא נכון אם אכן כך בכלל לא מפחיד

בכול אופן אני תדלקתי היום 95 אוקטן ברנו 4 שלי