Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סיטרואן סקסו דיזל מודל 2000, 175 אלף ק"מ. לאחרונה היא נכנסה למוסך "גזית" בחיפה (לפי המלצות בפורום) לטיפול גדול שכלל החלפה של משולשי הגה, ברקסים, רצועת תזמון ומשאבת מים. עליי לציין שהשרות היה טוב מאוד.

מאז שהרכב חזר מהמוסך אני מגלה לאחר כל עמידה של הרכב במקום כתם שמן קטן. יש לציין שהוספתי תוספי שמן ודלק לאחר הטיפול. האם יכול להיות שדפקו לי את האזור בזמן החלפת משאבת המים / תזמון? או שמדובר בלכלוך שהצטבר במערכות הנ"ל והתוספים פולטים אותו החוצה. יש לציין כי הנזילות לא היו לפני שהרכב נכנס לטיפול ולא נראו נזילות כשהרכב נקנה בספטמבר האחרון.

אשמח לעזרה

תודה רבה,

רותם

פורסם

עדכון: דיברתי עם המוסך, הם אומרים שמדובר בקולר-שמן תקול, בנוסף תפס אותי מחסום של משרד הרישוי ורשם לי על הרשיון שהנזילה היא כשל ברכב שלולא תיקונה הוא לא יעבור טסט. האם המוסכניק צודק? מה העלות הצפויה של תיקון כזה?

פורסם

יכול להיות שלא סגרו את בורג ריקון השמן היטב/ לא החליפו טבעת נחושת, בדוק מתחת לרכב אם יש נזילה מהבורג

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ממליץ לך להחליף מוסך. לא יודע מי המליץ על מוסך הזוועה הזה. אני אכלתי מהם נקניק רציני במחיר ובאיכות החלקים.

הם גם נוטים לשים תחליפי במחיר של מקורי, או לחייב במחיר מלא על מקורי.

מציע לך לגשת למוסך י.ש מוסכי הגליל מול לב המפרץ להמשך הטיפול. שם כבר יטפלו בך בצורה נורמלית.

אני מטפל שם בקסארה דיזל, ומבסוט מאוד.

פורסם

תודה לעונים.

אני בטוח לא אטפל יותר במוסך הזה (גליתי גם דפיקה ברדיאטור שכנראה נעשתה בזמן החלפת משאבת המים). אנסה את י.ש מוסכי הגליל. יש למישהו כתובת שלהם? אולי טלפון?

תודה שוב

פורסם

זה ברחוב האשלג 4 כמדומני.

איך מגיעים? אם אתה מגיע מכיוון הקריות, אז זו הפניה שמאלה לתוך אזור התעשייה.

מהכיוון ההפוך, הפוך. פניה ימינה אחרי הגשר של הצ'ק פוסט.

אתה ממשיך ישר אחרי הכיכר, עד שאתה רואה סמל ענקי של אריה ולידו סמל ענק של נגד.

ממליץ לך לאתר את שי, איש עם לב זהב, ידע טכני ומקצועי ואהבה למקצוע (וסבלנות לרכבים עתיקים כמו שלי ושלך).

נ.ב:

יש שם גם חניה, בניגוד למוסך המציק של "גזית" שם אין מקום להכניס סיכה.

פורסם

אהלן שוב,

הייתי בי.ש. מוסכי הגליל ולטענתו הבעיה היא כזו:

קולר מסנן השמן היה מנותק ומורכב עם פקקים בגלל שהוא היה תקול. הוא אמר לי שהחלפת קולר חדש תעלה קרוב ל1200 ש"ח והציע לי פתרון אחר: אטימת פקקי יציאת הקולר בעזרת ריתוך.

ועכשיו זמן השאלות:

1) מה חשיבותו של קולר מסנן השמן והאם נסיעה כשהוא אטום ומנותק מסכנת/פוגעת במנוע?

2) קבלתי את הרכב חזרה מן המוסך כאשר החימום בו לא עובד, האם יכול להיות שהדברים קשורים? לפי מה שאני מבין חימום שלא עובד ברכב קשור ברדיאטור החימום שנמצא צמוד לתא הנוסעים.

3) האם יכול להיות שהמוסך ניתק את המצבר בזמן העבודה על הרכב וכשהמצבר חובר חזרה החימום לא שב לעבוד?

אשמח להמשך עזרה

רותם

פורסם

אני לא מאמין שיש קשר בין הדברים.

יש מצב שיש לך סתימה אבל, בהנחה והחימום עבד לפני זה.

תחזור לשם, תבקש שיעשו ניקוז - על הדרך יחליפו לך את נוזל הקירור לאחד מקורי וטרי.

אתה כנראה לא תאמין שהאוטו שלך מסוגל לחמם ככה אחרי שינקו את הסתימה :twisted:.

אני חושב שהיית צריך לשאול את שי מה החשיבות של קולר השמן, כי זה הבנאדם שבסה"כ רואה מדי יום ביומו רק סיטרואנים והוא המבין הכי גדול ולו רק בגלל הניסיון המאסיבי.

אני אישית לא מסוגל לסבול קומבינות באוטו שלי. אני בד"כ הולך על האופציה היקרה יותר של חלקים מקוריים בהרכבה מקורית - אבל זה גם עניין של תקציב (בעיקר תקציב) וגם גישה לעניין (אני אוהב שהאוטו מושלם מכנית).

פורסם

:-) הרכב עבר טיפול לפני שבועיים, הנוזל קירור טרי.

גם אני אוהב אוטו מקורי מכנית ומטופל היטב, אבל לפעמים הארנק לא מאפשר זאת. יהיה ממש נורא אם אחליף את הקולר שמן באזור מרץ (כשיהיה לי יותר משתי פרוטות)?

אסתכל על הרדיאטור של החימום היום, אני רוצה לראות גם איך זה נראה

פורסם

עדכון:

בדקתי את נושא נוזל הקירור ברכב ומצאתי: הצינור שמחזיר מים מהמנוע חזרה למיכל העודפים דלף, פשוט חתכתי את החלק הדולף וחיברתי שוב לתא העודפים.

גם החימום חזר, גם המנוע מקורר טוב יותר עכשיו, וגם אני יכול לישון בשקט.

• תוכן חדש...