Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מחפש רכב, אני רואה הרבה רכבים שהמוכר מתגאה בכך שיש לו מנוע חדש מיבוא וגם אם לרכב קילומטרז' של 250 אלף זה נראה לי ממש מוזר שהיה צריך להחליף את המנוע כל כך מוקדם.

האם מרכבים כאלה צריך להיזהר בגלל התקנה אולי לקויה של המנוע או אולי הדבר מעיד על התעללות והזנחה שהובילו להחלפת המנוע?

תודה לכל העוזרים

פורסם

אם זה לא רכב חדש יחסית שנימצא עדיין בתקופת אחריות, אז סביר להניח שמנוע הזה מיבוא יהיה משומש.

למה מחליפים מנוע? אם יש למשל תקלה במנוע שעולה לתקן אותה הרבה כסף, לפעמים החלפת מנוע עולה כימעט אותו סכום.

אני תמיד בעד שיפוץ מנוע קיים, עד כמה שאפשר ולא החלפה למנוע "חדש" (משומש). עדיין מדובר הרי על מנוע מפירוק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מנוע "חדש" (כפי שהוסבר קודם) הוא יתרון ברכבים מסוימים.

אבל צריך לזכור שרכב מורכב מאוד הרבה מכלולים מלבד המנוע וכולם מתבלים ככל שהנסועה גדלה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העניין של ה"חדש" פחות מעניין אותי, להפך זה רק יותר מרתיע אותי. העובדה שמנוע שלם הוחלף וזה פחות משנה האם הוא הוחלף למנוע חדש או מפירוק, האם זה אומר משהו על איך שטיפלו או תיחזקו את הרכב? והאם אני אמור להיזהר מרכבים כאלה?

פורסם

לרוב כן, אבל לא תמיד. שורה תחתונה זה לא אמור להרתיע אותך, הרי גם ככה אתה לוקח את הרכב לבדיקה.

יש לדרוש שטר מכר של המנוע בכדי לחשב את הק"מ שעבר.

פורסם

"מנוע חדש מייבוא, 40 אלף ק'" = מנוע מפירוק, עם קילומטראז' לא ידוע. יכול להיות גם עם 400,000 ק"מ.

250k זה הגיל שבו המנוע מתחיל להיזדקן, חוץ מזה - מבחינה הסתברותית זה מספיק בשביל שפעם אחת יקרה שהמנוע יתחמם למוות, או יזדקק לתיקון שבמהלכו ירצח עלידי מוסכניק ישראלי מצוי. זה גם מספיק ק"מ בשביל שהמנוע ימות כתוצעה מטיפול סטנדרתי במוסכים המורשים שאני מכיר :cry:

פורסם
למה מחליפים מנוע? אם יש למשל תקלה במנוע שעולה לתקן אותה הרבה כסף, לפעמים החלפת מנוע עולה כימעט אותו סכום.

אני תמיד בעד שיפוץ מנוע קיים, עד כמה שאפשר ולא החלפה למנוע "חדש" (משומש). עדיין מדובר הרי על מנוע מפירוק.

לדעתי, כמו בהרבה תחומים אחרים, גם בהפרש כספי קטן עדיף מנוע מיובא/מפירוק שההיסטוריה שלו ידועה ושלא נפתח וטופל במוסך. על פני מנוע שנפתח וטופל במוסך.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

איך אתה יכול לוודא שמנוע מפירוק היסטויה שלו ידועה? מספיק לך שמכונאי שמחליף לך מנוע יגיד שמנוע לא נפתח ועבר 20K ק"מ ב-15 שנה? נניח שבאמת אותו מנוע מעולם לא נפתח. האם זה טוב? לא בטוח. יש בעלי מיקצוע שעושים שיפוץ מעולה למנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...