Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול התקשרו מתמי 4 לגבי החלפת "סנן" במכשיר שנרכש לפני חצי שנה בערך, לטענת המוקדנית יש להחליף פילטר במכשיר שבו למים יש עדיין טעם של פילטר :?, החברה טוענת "שהחלפת הפילטר לא קשורה לכמות המים שהרוכש צורך" ויש להחליפו כל חצי שנה. מיותר לציין שהטענה נשמעת לי "קצת" לא הגיונית שהרי החלפת פילטר קשורה קשר הדוק לבלאי שנוצר מהשימוש במכשיר.

אגב מחיר 2 פילטרים (שנתי) + טיפול עשרת אלפים למכשיר עולה כ620 ש"ח + - מישהו יכול לשפוך קצת אור מנסיונו האישי מה כדאי לעשות.

פורסם

קח בחשבון שפילטר מלוכלך הוא למעשה בית גידול לתרביות חיידקים.

אם קשה לך לעמוד בעלות השנתית (2 פילטרים + נורת UV), עדיף כבר לשתות ללא פילטר בכלל, ישירות מהברז. בשיא הרצינות.

פורסם

העניין הוא לא הכסף אלא העיקרון , לא הגיוני לי שהחלפת פילטר לא תלויה באופן ישיר בשימוש במכשיר. לפי תפיסת החברה מכשיר שמשמש משרד ועומד לרשות המון אנשים זהה בתדירות החלפת הסנן למכשיר בבית של סבתא שלי שגרה לבד.

פורסם

בעל הבית שלי (שהוא מרצה לביוכימיה) טוען שהמים הכי טובים לשתייה הם מי ברז. לא מים מינרליים, לא בריטה ולא תמי 4. פשוט מי ברז.

הסיבה שאנשים כל כך אוהבים מים מינרליים או מים מסוננים היא פשוט בגלל שאין להם את הטעם והריח שיש במרבית הברזים במדינת ישראל. הם לא יודעים שעל הדרך הם מאבדים מינרלים שנמצאים במי הברז, הם לא יודעים שהפלסטיק של המים המינרליים מפריש חומרים רעילים למים, בעיקר אם הוא אוחסן בשמש והם לא יודעים שהפילטרים מפוצצים בבקטריות עקב שימוש ממושך תוך יצירת תנאים אידאליים להיווצרות חיידקים + כל מיני מתכות שהפילטרים מכילים.

מעבר לריח ולטעם הלוואי אין כל סכנה בריאותית.

כל בוקר אני לוקח איתי ללימודים בקבוק מי ברז שעבר טיהור בנוזל P.E.T.E.L כמו שמישהו רשם כאן פעם :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר את זה אני יודע וזה לא רלוונטי (ההחלטה על רכישת המכשיר לא היתה שלי), העיקרון פשוט מרגיז ורציתי לדעת אם אני מפספס משהו.

פורסם
איתמר את זה אני יודע וזה לא רלוונטי (ההחלטה על רכישת המכשיר לא היתה שלי), העיקרון פשוט מרגיז ורציתי לדעת אם אני מפספס משהו.

הסברתי לך בדיוק מדוע נדרשת החלפה, ללא תלות בכמות המים העוברת. יעילות הסנן פוחתת אחרי התקופה שצויינה (כמובן עם מרווחי בטחון), ואז הפילטר הופך לבית גידול לחיידקים. מספיק שתשתמש פעם אחת בודדת בחצי שנה כדי שהנ"ל יהיה תקף (נהפוך הוא, כשמים עומדים, המצב גרוע בהרבה). אני שוב חוזר - עדיף לשתות ללא פילטר בכלל מאשר עם פילטר ישן (מנסיון עגום באקווריום שחטף הרעלה רבתי מאי-החלפת פילטר מים טריים בזמן).

איתמר - תמי 4 או כל מסנן מכני אחר לא פוגעים באופן מהותי בהרכב המינרלים במים (סנן פחמי כן סופח אליו רכיבים, אבל לא בצורה מוחלטת). זה לא אוסמוזה הפוכה.

פורסם

שמר תודה על ההסבר.

יש לך מושג מה תפקיד מנורת הUV (ספציפית) בתהליך ואיפה היא ממוקמת ביחס לזרימת המים ? (לפני\אחרי) הפילטר.

פורסם

לא יודע ספציפית לגבי תמי 4 אבל לרוב מתקינים אותה אחרי הפילטר בדיוק מהסיבה שהוא יכול לשמש בית גידול לחידקים.

ולגבי דברי איתמר, אני עובד בתחום המים ומי הברז בארץ באיכות מעולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא יודע ספציפית לגבי תמי 4 אבל לרוב מתקינים אותה אחרי הפילטר בדיוק מהסיבה שהוא יכול לשמש בית גידול לחידקים.

ולגבי דברי איתמר, אני עובד בתחום המים ומי הברז בארץ באיכות מעולה.

איכות זה דבר קצת גדול להגיד, במיוחד שקושי המים בארץ הוא סביב 500 כאשר רמת קושי 200 נחשבת לקשה מאוד.

יותר מידי אבן במים זה לא דבר טעים במיוחד ולא פלא שאנשים מעדיפים מים מינרלים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אגב מחיר 2 פילטרים (שנתי) + טיפול עשרת אלפים למכשיר עולה כ620 ש"ח + - מישהו יכול לשפוך קצת אור מנסיונו האישי מה כדאי לעשות.

אתה יכול להישאר עם המכשיר ולשלם (ואגב, זה לא 620 שח "מכה אחת" אלא 400~שח לנורה וסנן פעם בשנה + 200~שח לסנן נוסף במחצית השנה) או שאתה מעדיף לקנות מכשיר אחר פשוט (סביב ה 1000-2000 שח) עם סנן פחם פשוט וכמובן יכולת לקרר ולחמם מים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק כמו שכתבתי העניין הוא לא הכסף אלא העיקרון רציתי לדעת אם החברה לא לוקחת מרווחי ביטחון "על הגב שלי".

כפי ששמר הסביר זה לא בהכרח עניין של בלאי השאלה אם הנורה מצמצמת את התופעה ששמר ציין.

פורסם

הנורה נמצאת שם רק בשביל להרוג חיידקים שנוצרים במכשיר עצמו.

במי הברז אין אורגנזמים חיים, בשביל זה מקורות והרשויות מוסיפים כלור למים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
איכות זה דבר קצת גדול להגיד, במיוחד שקושי המים בארץ הוא סביב 500 כאשר רמת קושי 200 נחשבת לקשה מאוד.

יותר מידי אבן במים זה לא דבר טעים במיוחד ולא פלא שאנשים מעדיפים מים מינרלים.

אבנית לא פוגעת בבריאות ואין קשר בין קושיות המים לאיכותם לשתיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נראה לי שאני הולך לעשות מכה.

באפריקה מחליפים תמי 4 ודומיו, בבתי הלבנים, את דוד הקרמיקה ההודי הכפול שמסנן מים על השיש בכל מטבח. (ומדובר על מים שגמל לא יישתה כאן,חומים ומסריחים)

אולי, לאור עלות התחזוקה של תמי 4, כדאי לייבא את הפילטר ההודי לכאן ? הוא זול וצריך רק לשטוף אותו הפוך מדי פעם.

• תוכן חדש...