Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעלי VAG 1.9TDI - התפקדו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לבעלי אוקטביה, פסאט, גולף, A4, בורה וכו' בעלי מנוע 1.9TDI בעבר ובהווה.

רציתי לשמוע מנסיונכם על אורך החיים הממוצע בקילומטראז' של החלקים המג'וריים ברכב:

קרי, מנוע, גיר אוט', טורבו ומשאבת סולר.

אודה לכל אחד מכם שהלך לו אחד מאלה ויכול לשתף באיזה קילומטראז' זה קרה, וכל הערה אחרת שנראית רלוונטית.

תודה מראש :wink:

HFturbo

פורסם

קודם כל אציין שאני מדבר על מאות מכוניות עם המנוע הנ"ל, עבדתי מכונאי והמון מוניות עברו אצלינו

כמו גם היתה לי פאסאט כזאת בעצמי במשך שנתיים וחצי, ויש בבעלות המשפחה כמה וכמה אוקטביות פאסאט ושות'

גיר : הגירים ברכבים האלו מחזיקים בין 120 ל250 אלף קילומטר כתלות ישיר בצורת השימוש, בדרך כלל הגיר לא הולך ביום בהיר וזה מתחיל בהילוכים דופקים וכו', מרגע זה עד הסיום יש בדרך כלל איזה 10 או 15 אלף קילומטר מינימום !, עלות שיפוץ של הגיר נעה בין 4500 שקל עם קצת קומבינות ל10 אלף שקל בצ'מפיון, מומלץ כצעד מונע שחיקה להתקין קולר חיצוני לגיר, גם מונע את סיכון השמן-מים, וגם מאריך את חיי הגיר, בדוק ונעול !

מנוע - בשימוש נכון עם טיפול בזמן, תדלוק סולר לא מהול וכו' (מהול הכוונה קומבינות ולא תחנת דלק עם קצת מים :)) המנועים האלו מ-א-ו-ד אמינים, וחצי מליון קילומטר זה משהו שמאוד סביר לראות על הסקאלה שלהם, בשימוש סופר מתחשב גם 700 יכול להיות בנמצא, - המנוע זה לא הדאגה שלך :)

טורבו - שוב, אם לתת לטורבו להתקרר ואם ביום הקניה הוא לא משחיז עושה בעיות וכו', כנראה הוא יחזיק המון זמן, הפאסאט שלי האישית נשקה ל400 אלף קילומטר על הטורבו המקורי, והמון מוניות לא מחליפות טורבו גם בחצי מליון קילומטר, מצד שני היו מיקרים פה ושם אבל בהחלט אפשר להגיד שלא מדובר בתופעה רחבת היקף או "מחלה", לסיכום אפשר להגיד שהטורבו בהחלט אמין,

משאבת סולר - רוב משאבות הסולר איפשהו באיזור ה7 שנים או 300 אלף קילומטר מתחילות לנזול, בעלות מאוד נמוכה (בין כמה מאות שקלים לאלף וקצת) ניתן להחליף קיט אטמים, במקום מקצועי ומיומן זה בדרך כלל פותר את הבעיה, במקרה של שיפוץ העלות היא כמה אלפיות (תלוי איפה וכו', בין 2000 ל4000) גם פירוק בא בחשבון כמובן ויכול להתגלות כמשתלם מאוד.

לרוב ממה שנתקלתי אם הרכב תודלק בתחנות נורמליות משאבות לא הולכות סתם ככה, הן רק נוזלות.

בנוגע למה שמרק אמר - 170 זה המון למשאבת מים, תעשה לך ולאוטו טובה תחליף אותה בכל טיימינג, העלות של אחת תחליפית מחברה מוכרת היא 200\250 שקל או מקורית (לא מצ'מפיון*) באיזור ה400 שקל,

מדחס מזגן מפירוק זה עיניין של כמה מאות שקלים, אפשר להרכיב לבד וללכת לבעל מקצוע שיעשה ואקום וגז

באופן כללי כל מכוניות VAG המבוססות TDI מצויות בשוק במוניות, הדבר הביא למצב שהשוק רווי בחלפים תחליפים מכל הסוגים סינים יפנים צ'רקסים ומה שרק תרצה במחירים נמוכים במיוחד, אפשר להגיד שאם יש לך 2 ידיים ימניות ואתה יודע לעבוד לבד החלפים זה גרושים ותוכל לתחזק את האוטו כראוי בצורה טובה

****שים לב - רכב שעובד עם מים רגילים ולא G12+, מסכן מאוד את הרדיאטור חימום הפנימי - החלפה שלו זה כמה אלפיות ועדיף לא לראות את האוטו בזמן הזה (מפרקים את כל הפנים, מחזה לא נעים לבעל הרכב)****

פורסם

בנוגע למה שמרק אמר - 170 זה המון למשאבת מים, תעשה לך ולאוטו טובה תחליף אותה בכל טיימינג, העלות של אחת תחליפית מחברה מוכרת היא 200\250 שקל או מקורית (לא מצ'מפיון*) באיזור ה400 שקל,

, quote]

מיותר להחליף משאבת מים כול טיימניג (גם 400 שקל זה כסף). במידה והאוטו שתה G12-PLUS משאבת המים מחזיקה גם יותר.

אני החלפתי אחרי 170K ולמעשה המשאבה נראתה כמו חדשה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטער מאוד - חולק עליך,

90 אלף קילומטר ברכב פרטי זה בין 3 ל4 שנים, פעם בתקופה כזאת שפותחים טיימינג שגם ככה עולה לא מעט כסף (רצועה מותחן וכל השאר) אני בהחלט חושב שכדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולשים משאבת מים חדשה,

להתקע עם רכב כי האימפולר התנתק מהציר (וזה קורה המון במשאבות המעפנות של VW) זה הדבר

כמעט הכי מבאס שקיים בעולם,

פורסם

בדרך כלל משאבת מים מחליפים כאשר היא נוזלת. בשיטה שלכם מה שנקראת טיפול מונע אפשר להחליף על הדרך עוד כמה רכיבים בעלות של 300 שקל כול רכיב.

למה לא להחליף תרמוסטט על הדרך ? בדגמים מסויימים שבהם מותקן תרמוסטט חשמלי שעלותו כ-500 שקלים ולצערינו הוא חלק שמתקלקל יחסית מהר אז למה לא להחליפו.

למה לא להחליף צמיגים כול 20K או אחת לשנה כאשר צמיג הינו רכיב בטיחותי ?

אייל, תעשה לי טובה עם ההיכרות שלי עימך גם תרמוסטט של 250 שקלים (אתה לא ממהר להחליף) עד אשר אתה בטוח במיליון אחוזים שהוא תקול.

לכתוב בפורום המלצות אישיות ולתנהל תאכל'ס בשטח בצורה שונה זה לא הוגן מצידך..

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק טרמוסטט של וואלר עולה כמה עשרות שקלים, והחלפה שלו אינה גוררת פירוק של כלום, החלפת משאבת מים גוררת פירוק של הטיימינג, כמו כן חלקים מהאימפולר מתפוררים ומתפזרים בתוך הראש וסוגרים מעברים, את זה אני אומר מניסיון

כן שווה להחליף משאבה של 300 שקל, על טיפול שעולה כמעט אלפיים שקל (למי שמטפל במוסכים היותר יקרים סטייל המורשים למינהם וכו')

בקשר למה שאייל עושה או לא עושה תאחלס אני חושב שזה לא במקום לתת קטנות מתח לחגורה אבל זה עיניין שלכם :)

ומרק כן אני מוצא את עצמי מחליף חלקים רבים כטיפול מונע תוך כדי, במיוחד אם אני מפרק מכלול עיקרי שמהווה שער גישה לרכיב משני

לדוגמא אם תחליף קלאטץ' והמייסב פיקס לא תחליף אותו ? ומחזיר שמן גיר + מנוע, לא תחליף ? רוב האנשים בפורום יגידו לא, אני אישית גם לרכב שלי וגם כמכונאי במוסך תמיד המלצתי להחליף את הנ"ל העלות עשרות שקלים ויכולה בטווח הארוך לחסוך אלפי שקלים

כל אחד יתחזק את הרכב שלו כראות עינייו, אני לדוגמא לא ממהר לשים רכיבים מקוריים באלפי שקלים אם יש תחליפיים ממותגים סבירים במחירים זולים בהרבה, אבל אני בהחלט לא אחסוך בחלפים או אשאיר תקלות קטנות וכל מיני דברים כאלו

פורסם

אייל, תעשה לי טובה עם ההיכרות שלי עימך גם תרמוסטט של 250 שקלים (אתה לא ממהר להחליף) עד אשר אתה בטוח במיליון אחוזים שהוא תקול.

לכתוב בפורום המלצות אישיות ולתנהל תאכל'ס בשטח בצורה שונה זה לא הוגן מצידך..

מרק ,התגובה הזאת שלך מסלפת את העובדות וגובלת בחוצפה.

אם אתה רוצה תזכורת, אז בבקשה:

בעיית התרמוסטט התעוררה מיד לאחר ביקור במוסך מתמחה VAG שאתה המלצת לי עליו , אליו נכנסתי כדי להחליף צינור מים מסתעף שהבחנתי שהתחיל להיסדק (עוד לפני שהתחילה נזילה) ונוזל קירור (פלוס כריות בולמים שלא קשורות לעניין) , מספר חודשים אחרי שרכשתי את הרכב.

בתור אחד שמסתכל יותר על שעון החום מאשר על שעון המהירות, היה ברור לי במאת האחוזים שהבעיה הזאת לא היתה לפני הכניסה למוסך, וכבר בדרך חזרה ממנו היה ניתן לראות שהרכב לא מגיע לטמ"פ עבודה. (כאשר בהלוך ב7 בבוקר היה הרבה יותר קר מאשר שעת הצהריים ממנה יצאתי מהמוסך)

התרמוסטט הוחלף מיד (כעבור יומיים שלושה) , כאשר השאלה היתה : האם המוסך יקח

אחריות על הבעיה הזאת (למרות שכביכול היא נסיבתית ולא אמורה להיות קשורה ישירות), או שאני אחליף בחברה. (או אקנה מקורי/OEM ואחליף במוסך אחר)

בסופו של דבר, בתיווך שלך, התרמוסטט הוחלף (הוכיחו לי שהישן נפתח קצת קודם, אבל גם המדידה של שעון החום בVAG היא מקורבת ולא מדוייקת) והבעיה נפתרה לשביעות רצוני. (קיבלתי גם הנחה על התיקון הזה)

בשעת החלפת התרמוסטט מוסך זה גם שבר לי את המוליך של מדיד השמן ולא לקח אחריות, והחלקתי את זה גם. (שילמתי על חדש ונסעתי לשלום)

אגב אין לי שום טענות למוסך הנ"ל, לדעתי הוא אחד המקצועיים בתחום.

אין משהו ברכב שלי שלא מוחלף בזמן או אפילו טרם הזמן כתחזוקה מונעת (החלפת פלאגים של GTI שעולים 120 לפני מע"מ ליחידה כל טיפול שני למשל)

אז תהיה מדוייק בפעם הבאה ,ואל תקשקש סתם.

החזקתי ממך מאוד עד התגובה הזאת....

כמו שגורל אמר : אם לא תחליף משאבת מים יחד עם הטיימינג, תצטרף לשלם על טיימינג פעמיים, כי אחרי שנה כשהיא תתחיל לנזול ,תצטרך שוב לפרק את כל המכלול (ולעשות אפילו עוד טיימינג על הדרך כי הרצועה זולה יחסית)

ובנוגע לצמיגים, כיום כשניתן להשיג רביעיית צמיגים איכותית במחיר של כ400 ליחידה (עם הקשרים הנכונים), אני בהחלט שוקל להחליף כל 30 אלף ק"מ.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ההתנצלות מתקבלת, ממשיכים הלאה.

פעם הבאה שאתה מנסה לעקוץ, לפחות תדייק בעובדות, אחרת מה זה שווה :D

אתה לא יודע שיש לך עסק עם פסיכופט שבגלל אור ברקס אחד שרוף -החליף השבוע את כל הנורות האחוריות באוטו לאותו סוג כדי שעוצמת ההארה תהיה זהה בכולן ? :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה עתיד, בדיוק סוג התגובות להן קיוויתי, הארת את עיניי ועיניי הפורום.

1. הכותרת לא תקינה.

2. מה התכלית של השרשור ומה עניינו לפורום הטכני?

1. מסכים לגבי הכותרת, ומתנצל על הניסוח.

ב. יכול להיות שזה יותר מתאים לעניין רכישת רכב, אבל המהות היא טכנית, נוגעת ליותר מדגם אחד, ולא נוגעת להתלבטות בין מספר דגמים וכו' ולכן סברתי שזה הפורום המתאים.

HFturbo

• ספונסר פורום
פורסם

מנועי הדיזל של הקבוצה (עם ובלי טורבו)הם מהמוצלחים שקיימים בעולם

עוצמתיים ביותר אמינים וחסכוניים ,עם אחזקה סבירה לרוב לא נתקלים בבעיות מכניות במנוע

לפני 400K ראה מוניות אוקטביה ,או פאביה עם מנוע 1.4טורבו דיזל (שלושה צילינדר)מדהים עם צריכת סולר

של מעל אחד לעשרים .

לעיניין תיבות ההילוכים ,מחזיקות כ 200 K לפני הבעיות .

לעיניין משאבת המים ,אני במוסך לא ממליץ להחליף מש עם כל החלפת תיזמון

אלא רק אם יש סימנים לתקלה ,קורוזיה ,חופש ,או רעש .

ברוב המקרים המשאבות יחזיקו לפחות שני סיבובים של תיזמון וזה תלוי גם באחזקה

נוזל קרור מתאים וכו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

חבל, בצורה כזאת נחסך ללקוח 300 שקל, אבל אולי הוא יפגוש בהמשך 2000 שקל שלא לצורך, שלא לדבר על להתקע בצד הדרך והסיכון למנוע שכן לא כל הנהגים מבחינים בנוריות\שעונים ועלולים להגיע לרתיחה עד כדי כיבוי המנוע ולפעמים נזק יקר וכואב,

לפחות אצלך זה נובע מתוך שיקולים של התחשבות בלקוח ולא כמו מוסכים אחרים שרק מניע אותם לעשות קופה על הגב של הלקוח

לדעתי יש דברים שלא עושים,

אחד מהם זה לא עושים טיימינג בלי משאבת מים,

נתקלתי בעבר במוסך שמרכיב משאבות מים משופוצות :shock: אלוהים ישמור - משאבה תחליפית גרמנית עולה למוסך 200 שקל בערך, עד איפה מוסכים יחסכו על הלקוחות שלהם ?

פורסם

גם אני חשבתי שמשאבת מים יכולה להחזיק יותר.

עשיתי טיימינג, לא החלפתי משאבת מים.

ואחרי חודשים הלכה המשאבה ובשביל להחליף אותה, עוד פעם פורק הטיימינג

עבודה שיכלה להסתכם בתוספת של 200ש"ח לטיימינג, עלתה לי 800ש"ח.

ואז כשהחלפתי את המשאבה, אמרתי למה לא נחליף גם רצועת הגה:shock:.

מסקנה עדיף להחליף כל 90K או 3-4 שנים,

הלוואי שהצרות שלנו היו משאבת מים ב-400ש"ח כל 3-4שנים.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

• תוכן חדש...