Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פרקתי את הרדיאטור אצלי כדי לשלוח אותו לניקוי מקצועי, הבעיה היא שחיצונית הרדיאטור נראה לא משהו ובגלל שאני לא סומך על בעלי המקצוע שיתנו חוות דעת מקצועית אלא כלכלית בלבד לכיס שלהם, לפחות בפורום אני יכול להעזר.

התמונה לא משהו אבל כל הכתמים שנראים הם הזיגזגים שנמעכו לפני מי יודע כמה שנים אצל הבעלים הקודמים.

הצינורות ויזואלית נראים תקינים לגמרי ולא היו נזילות או חוסר מים.

במצב כזה כדאי לשלוח לניקוי או לזרוק ולקנות חדש?

הניקוי מגיע בגלל הפרשי טמפרטורה ברדיאטור והתחלה של התחממות.

ולמי שמבין קצת, איך אני מזהה אם מדובר ברדיאטור הגדול שמוצע לפיג'ו 106 או שזה הרדיאטור הקטן יותר?

DSC00108.jpg

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

המעיכות עלולות להשפיע, אך לא דרסטית כמו שרואים בתמונה. אם ההפרש בין ניקוי ישן לרכישת חדש הוא לא גדול מובן שמומלץ חדש.

חישוב גס: חדש - 1000 שקל

ניקוי - 250 שקל

אם אתה רוצה לסחוך תרכיב קודם את שלך לאחר שנוקה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לרדיאטור לא יקרה כלום. :-P

הוא יחסום את מעבר האוויר שאמור לקרר אותו.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הפרשי טמפרטורה על הרדיאטור הוא לא מדד חד משמעי לאי תקינות הרדיאטור, לדוגמא: תבדוק רדיאטור של דייהטסו אפלאוז ותמיד הצד השמאלי חם יותר מהימני - גם עם הכל תקין.

מה הסיבה שפירקת את הרדיאטור ?

פורסם

הרדיאטור פורק לצורך ניקוי בגלל שגם ככה בטיימינג אני מחליף משאבה ומים אז הרדיאטור כבר ללא מים ועדיף לי במעמד הזה לפרק אותו ולשלוח לניקוי או לחילופין לקנות אחד חדש אם זה ספציפית כבר לא טוב.

ההפרשים טמפרטורה הם בין החלק התחתון לעליון, כאשר בחלק התחתון היה חם מאוד ולא היתה אפשרות להשאיר את היד על הרדיאטור לעומת החלק העליון שאפשר היה להשאיר עליו את היד בלי בעיה. זה מצב לא תקין ובנוסף המים שיצאו לא היו כלכך נקיים.

in the face

with a chair

פורסם
הרדיאטור פורק לצורך ניקוי בגלל שגם ככה בטיימינג אני מחליף משאבה ומים אז הרדיאטור כבר ללא מים ועדיף לי במעמד הזה לפרק אותו ולשלוח לניקוי או לחילופין לקנות אחד חדש אם זה ספציפית כבר לא טוב.

ההפרשים טמפרטורה הם בין החלק התחתון לעליון, כאשר בחלק התחתון היה חם מאוד ולא היתה אפשרות להשאיר את היד על הרדיאטור לעומת החלק העליון שאפשר היה להשאיר עליו את היד בלי בעיה. זה מצב לא תקין ובנוסף המים שיצאו לא היו כלכך נקיים.

תומר שלום רב !

אכן מתיאור שהדגשתי באדום, קיימת סתימה רצינית ברדיאטור, אסור שיהיה הבדל קיצוני בין החלק התחתון לעליון, החום אמור להתפזר בצורה שווה, ניקיון המים הוא שולי, גם בין כה וכה, אתה בוודאי, תחליף את מי הקירור בהזדמנות זאת, ומומלץ שתשטוף את כל המערכת בהזדמנות חגיגית זאת, וכך גם רדיאטור החימום ישטף, ותוכל להנות מחימום נעים מהחורף שבפתח.

המלצתי נקה את הרדיאטור, באם ניתן לנקתו, עד כשליש ממחיר חדש.

לגבי זיהוי הרדיאטור הגדול או הקטן של 106, אין לי מושג המתן לתגובות נוספות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה יש דרך לבצע ניקוי בתוך מעברי המים במנוע? פעם ראשונה שאני שומע על לנקות את המערכת (חוץ מהרדיאטור)

גם הטרמוסטט מוחלף על הדרך כפעולה מונעת

in the face

with a chair

פורסם

כן, אפשר.

אתה תופתע כמה ג'יפה יצא לך משם אם זה לא נוקה בשנים האחרונות.

על הדרך ינקה לך את הרדיאטור חימום, והחימום יעבוד טוב משמעותית.

מצד שני, יש לך צרפתיה...

אביחי

פורסם

הכוונה לחימום. נדיר שמע' חימום בצרפתיה משנות ה-90 פועלת.

בעיקרון, מנתקים את הרדיאטור, ואז מזרימים מים בלחץ גבוה לתוך מעברי המים שבמנוע, עד שזה יוצא מהצד השני.

לשטוף, עד שבצד השני יוצאים מים צלולים.

אביחי

פורסם

על איזה חימום אתה מדבר? מדובר פה על מערכת קרור של המנוע, וגם היא עבדה מצויין עד הרגע הזה ובהתחשב בגיל הרכב אני רואה את הרכב שלי כאמין.

in the face

with a chair

פורסם
על איזה חימום אתה מדבר? מדובר פה על מערכת קרור של המנוע, וגם היא עבדה מצויין עד הרגע הזה ובהתחשב בגיל הרכב אני רואה את הרכב שלי כאמין.

תומר שלום רב!

אני מתפלא על פורמהוליק וותיק כמוך,שלא מודע שמערכת הקירור של המנוע המוזנת ממי הקירור של הרדיאטור, מזינה גם את רדיאטור החימום, בתא הנהג.

אי לכך בעת שהרדיאטור מפורק, על ידי הכנסת מי ברז מצינור השקייה, דרך צינור עליון בלחץ, מי הקירור הישנים והחלודים ישטפו, וישטפו יחד איתם את הבוצה, ברדיאטור החימום ובבלוק המנוע, ואם התרמוסט, יהיה מפורק ניתן יהיה דרכו להעביר מי ברז בעת השטיפה בקלות ללא חסימה של התרמוסטט.

אאוץ צעיר, אך בעל ידע רב, יחסית לגילו, ואני מכירו אישית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כאשר בחלק התחתון היה חם מאוד ולא היתה אפשרות להשאיר את היד על הרדיאטור לעומת החלק העליון שאפשר היה להשאיר עליו את היד בלי בעיה. זה מצב לא תקין ובנוסף המים שיצאו לא היו כלכך נקיים.

לא הזדמן לי לפגוש מקרה, שבחלק התחתון של הרדיאטור היה יותר חם מהעליון.

במצב של סתימה המצב הוא ההיפך.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

צביקה אני יודע איך המערכת בנויה והרדיאטור חימום מנותק אצלי ככה שהוא לא רלוונטי.

דויד לפי כל הסימנים יש סתימה, יכול להיות שלא והבעיה היא במקום אחר אבל אין לי מה להפסיד בניקוי הרדיאטור במיוחד שהוא לא מפורק במיוחד אלא על הדרך.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...